Too afraid to tell it straight to my face

Jag läste det här på text tv:n igår: 
"CIA krävde ökat svenskt samarbete
Sveriges hemliga samarbete med USA utvidgades
kraftigt 2003, efter krav från CIA. Till exempel hjäpte
Sverige USA med information inför invasionen av Irak
2003. (expressen.se)"

Jag tänker såklart på Fadde, och frågade honom "2003, var det inte ungefär då allt började i Irak?" Jo. Missuppfatta mig inte nu, jag är självklart inte glad över det Fadde och hans familj, släkt, vänner och alla andra fick uppleva i Irak, men jag är naturligtvis glad att Fadde kom till Sverige för annars hade vi ju aldrig träffats. Men, alltså: Sverige hjälpte USA med invasionen av Irak, som tvingade Fadde och hans familj att fly från Irak, till Sverige. Jag tycker det känns väldigt fel..

Ni har säkert också märkt alla dom här grejerna som kommit ut via Wikileaks (jag vet inte om den här informationen kom därifrån, men det stod inget). Jag är inte speciellt insatt, varken i vad Wikileaks är eller det som har kommit ut, men jag läser ju nyheterna ibland och det står ganska mycket om det just nu, och slutsatsen jag har dragit är att hela Sverige verkar vara en lögn.
Jag vet inte hur det är med er andra, men jag fick iaf lära mig i skolan, när bl.a. Andra världskriget var på tal, att "Sverige är ett neutralt land". Men ja, som det här, USA fick hjälp av Sverige att invadera Irak. Har också läst att Amerikanska flygplan fullastade med fångar på väg till mellanöstern har mellanlandat i Sverige. Det finns svenska soladater som är i krigar i Afghanistan. Och allt det här hemliga samarbetet?
Kanske ska vi bara vara glada att det inte finns något utav värde i Lilla Landet Lagom, för i så fall hade väl USA bombat sönder oss också...

/anna

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: