Vi ska utrota polio! Är du med?

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift, men det går, och du kan hjälpa till.
 
Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många, men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by - det gör UNICEF. Genom världens störta hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. 
 
För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker alltså för att rädda livet på 20 barn. Köp vaccin HÄR och hjälp till att utrota polio! 
UNICEF
Monayaguek Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin. Han är på en vårdcentral som erbjuder hälsovård, rent vatten och näringsbehandling till människor som har återvänt till Rubkona i Sydsudan efter att ha varit tvugna att fly undan inbördeskriget.
 
PS. Har du också en blogg och känner att du vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial HÄR. Tillsammans räddar vi barns liv!

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: