Don't text and drive

120528
Källa
Igår fastnade jag framför tv:n och Extreme home makeover där Ty och gänget hjälpte en familj som förlorat sin ena dotter i en bilolycka. Dottern, Alex, tappade kontrollen över bilen då hon smsade när hon körde, och hon hade dessutom inget bälte på sig. Bilen voltade, hon slungades ur den - och dog.

Alla familjer som dom hjälper i det programmet har ju väldigt starka berättelser, men denna berörde på ett annat sätt, det kändes mer nära. Det är inte så ofta som jag smsar när jag kör bil, men det händer. Men från och med nu är det slut på det. Det blev ett litet "wake-up call" att se det där, vilken fruktansvärt onödig anledning att dö.. Som Alex's bästa vän sa: Det finns inget man säger i ett sms som är värt att offra livet för.

Efter olyckan startade i alla fall familjen ett företag där dom jobbar för att sprida budskapet "don't text and drive". Här kan ni se deras hemsida där man bl.a. kan läsa mer om deras historia. Man kan också skriva under ett "löfte" att inte smsa när man kör, tyvärr finns bara USA's delstater med, men jag skriver mitt löfte här och nu. Jag ska aldrig mer smsa när jag kör, jag lovar!

Tar du ställning emot "texting and driving", eller är du beredd att offra ditt eget och/eller andras liv?
120517

Postat av: Frida

Jag skriver också under!! För jag är inte beredd att offra någons liv, Don´t text and drive!

2012-05-28 @ 21:05:50
URL: http://frallan89.bloggagratis.se/
Postat av: Mamma

Bra beslut!!

2012-05-29 @ 15:49:07
Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: