And it kills me, to know how much I really love you

Jag kom precis hem från Faddes föräldrar, vi har varit där och ätit middag och så, Fadde har träning nu ikväll så jag åkte hem. Tog vägen via stan för jag orkade inte vänta på bussen, så jag åkte dit och bytte buss där.
Jag vet inte vad dom hade på gång i centrum men det såg mysigt ut iaf.

Massa marschaller längs gågatan och längre fram var det en stor eld.

Uddevalla centrum är faktiskt väldigt mysigt och fint, något av det bästa med den här staden tycker jag! Bäst är det på sommaren, och höstkvällar är uppenbarligen också mysiga. Jag tror jag ska ta med mig Fadde ner till stan en kväll, som omväxling till myset framför tv:n, bara för att liksom :)

/anna

So what am I supposed to do, hearing something like this?

Hello! :) Idag är jag som sagt ledig, har inte gjort någon nytta än så länge. Hade tänkt göra lite grejer i köket, men det hann jag inte med så jag får ta det i morgon. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska åka iväg till stan och ha körlektion :) Landsväg/vänster svängar ska vi träna på idag.
Åh ge mig mitt körkort bara! Det kostar så himla mycket, säkert värt det eftersom man kommer ha användning utav det hela livet, i stort sett, men ändå..

/anna

But you're only waisting time

Hej hej! Lång dag i skolan idag, man blir bortskämd med sovmorgon, korta dagar och många lediga dagar, så när vi går från 10.15 - 15.00 känns det jättelångt. Men när jag kom hem hade Fadde gjort middag, så duktig han är :D<3

Jag sitter och letar lite efter någon bra sida, jag vill beställa produkter från Md Formulations, men hittar ingen svenska sida. Jag tycker det känns lite sådär att beställa från utländska sidor, men jag vet inte, dom kanske är lika pålitliga dom.
Men jag tänkte försöka hitta någon butik här i Uddevalla eller i Göteborg som säljer dom produkterna, men inte så lätt det heller. På Parelle i Östersund finns det vet jag, och jag visste faktiskt inte att Parelle fanns på fler ställen i Sverige men det gör det tydligen, men inte här..
Någon som vet någon sida eller butik som säljer Md Formulations?

Nu är jag ledig resten av veckan! Lååångheeelg! :D

/anna

My mind is gone, I'm spinning 'round

God morgon! Någon som är hemma? Eller är alla i skolan/på jobbet och tråkar? ;) Har bara skola två dagar den här veckan, igår i i morgon. Men nej, det betyder inte att jag ska sitta hemma och slappa, vilket jag gör ändå. Men just nu håller jag faktiskt på att fixa lite grejer som jag ska maila till min jobbcoach, fattade aldrig jobbcoach grejen så jag har knappt gjort något av det som jag skulle göra. Men lika bra att få det gjort så jag slipper det..

Sen ska jag plugga, Grammar eller Text & culture. Grammatiken känns ju lite mer brådskande, men jag gillar inte att sitta där på Text & culture lektionerna och ha läst det vi ska ha läst, fråga inte varför jag inte läser.. Men jag ska nog se till att läsa tills i morgon.. Men nu ska jag göra nåt sorts personlighetstest som jag fick av jobbcoachen.

/anna

Bet that you could still put those same jeans on

Jag tänkte tipsa om en sida som heter www.kassabok.nu. Det är ett bra hjälpmedel om man, som jag, har lite svårt att hålla koll på pengarna. Det är inte så att jag shoppar loss som en galning och inte tänker på min ekonomi, men ibland vet jag bara inte var pengarna har tagit vägen, och då är det jättebra om man har fört in alla utgifter (och inkomster) så kan man lätt se vad man har spenderat sina pengar på.

Jag förstår inte sidan helt och budgeten stämmer inte, hoppas jag iaf inte för den påstår att jag ligger flera tusen minus! Men det är ändå ett hjälpmedel, man kan lägga in så kallade "etiketter" på onödiga inköp som godis, kakor och sånt så kan man lätt se hur mycket man lägger på såna onödiga grejer.

Man kan också lägga in alla sina koder, vilket inte verkar som en jättebra idé tycker jag, så den funktionen använder jag inte. 

Ett tips bara, inte en jättebra sida, men lite hjälp på vägen.. :) (Det finns nog andra sidor också som kanske är bättre.)

/anna

Always on my mind, always in my heart

Idag är jag glad, för idag har jag shoppat! Inte mycket dock, men ändå :D
Stickad tröja från Rut M.fl.
Den här fina tröjan från Rut m.fl. blev det. Färgerna blev inte så bra med mobilkameran, det rosa är mer rosa på riktigt :) Så, som ni förstår så är jag ganska nöjd nu när jag äntligen har fått köpa en mysig, stickad tröja. Som jag har längtat! 

/anna

I designed by blog

Ser man på, jag lyckades göra en liten design! Är inte klar än såklart, som ni kanske förstår och jag vet att det inte ser så snyggt ut. Men det kommer :D Om ni inte ser någon förändring, prova med att uppdatera sidan!

Nu ska jag sova, god natt! :)

/anna

When Harry met Sally

Nu har vi myst framför tv:n och kollat på When Harry met Sally. Fadde kollar på Zorro nu men det orkade inte jag så jag slog mig ner här. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men jag tänkte kanske börja fixa med en bloggdesign, vet att jag bad om hjälp och Linda erbjöd sig att hjälpa mig, men jag fick en väldig lust att försöka själv. Jag säger till om det inte funkar ;)

Hoppas ni har en bra kväll!

/anna

Sing a million songs to make you smile



Såhär har min dag sett ut. Jag hade ont i huvudet när jag vaknade, och slog sedan huvudet i byrån vilket inte gjorde det bättre. Men jag har faktiskt varit riktig duktig idag, jag började på Unit 1, alltså från hela början i grammatik kursen och har gjort nästan alla uppgifter. Det har faktiskt gått bra, det är fortfarande svårt, men jag förstår. Det känns bra att ta tag i det redan nu och lära sig, istället för att sitta en veckan innan provet med panik.

Idag har varit en bra pluggdag, det har regnat hela dagen så det är väl lika bra att ta tag i det tråkiga då? :) Men nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, ska kolla vad det kommer för filmer på TV ikväll, man hittar ju alltid något kul att kolla på.

/anna

It didn't work out so good


Nu är vi hemkomna från matchen, det gick inte så bra. Trollhättan vann med 3-1, så det var inte så roligt. Har kommit på ett sätt att underhålla mig själv medan jag kollar på fotboll, jag filmar med mobilen när det är nära att bli mål. Ganska många filmer, men inte så många mål.. Det var riktigt kallt ikväll också, men vad gör jag inte för min Fadde? :)<3

Nu är det mys framför tv:n och Smallville som gäller.

/anna

Seeing things that I know can't be

Idag fick jag lära mig att parkera: backa in, köra in och fickparkera. Ja, inte så mycket att säga om det :P Det går framåt :) När jag kom hem igen tog jag igen lite sömn i soffan, som jag sa att jag skulle, men sov lite för länge. Försökte vakna flera gånger men det gick inte! Haha, jag var så trött.

Och pluggandet har jag såklart inte börjat med än.. Jag kom med ett förslag till Fadde, att vi skulle ha plugghelg. Det är ju så svårt att sitta och koncentrera sig på tråkiga grejer när han sitter och kollar på något kul på tv. Han blev inte direkt jätteintresserad av mitt förslag haha, men vi får se.

Ikväll har Fadde fotbollsmatch, så jag ska dit och kolla. Jag har aldrig gillat fotboll men jag börjar faktiskt tycka det är ganska kul att kolla, men bara när Fadde spelar såklart. Så fort dom byter ut honom orkar jag inte kolla mer och blir helt rastlös. Haha men det är så kul att se när han gör mål, så jag måste ju gå så jag inte missar om det händer ;)

Jag läste precis att man inte ska ställa in överblivet ris i kylen, för då bryts det ner och bildar gifter. Det lät ju inte så bra, tror jag ska slänga riset vi har kvar i kylen som blev över en dag..

/anna

I don't fear AtmosFear

Lisebergstornet

Här ser ni en bild på Lisebergstornet. Liseberg är "heaven on earth" för mig, jag ÄLSKAR Liseberg! Jag blir som ett barn på julafton när jag får gå på Liseberg, det kan vem som helst som varit där med mig intyga, fråga min mamma :D 
Jag är höjdrädd, men av mina (många) favoriter på Liseberg är Höjdskräcken (det är ett frittfall, men heter höjdskräcken) en av dom. Så tillbaka till bilden, Lisebergstornet håller på att byggas om till sommaren 2011, och det håller på att byggas om till något som kanske kommer att bli det roligaste någonsin! Nämligen Europas högsta frittfall!

Våren 2011 lanserar vi AtmosFear – Europas högsta och kanske världens mest spektakulära fritt fall. Från 146 meter över havet faller man
fritt i 110 km/h rakt ner i ett mörkt hål innan attraktionen tvärt bromsas upp alldeles innan 
den når marken.

www.liseberg.se
(klicka här för att se trailern och läsa mer om just AtmosFear: http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Attraktioner/AtmosFear/)

Jag ser Lisebergstornet varje dag på väg till och från skolan, och jag längtar som en tok tills jag får åka den! I sommar kommer jag sitta där,
146 meter över havet. Jag kanske dör, men i så fall dör jag i alla fall.. LIVRÄDD!

With you beside me I no longer fear

Nu har jag helg, härligt! Men som vanligt, av någon anledning, så har jag alltid en körlektion inbokad kvart över sju på morgonen när jag är ledig från skolan! Men det är ändå ganska skönt, gå upp tidigt och få något gjort, komma hem, äta frukost och kolla på tv, ta igen lite sömn i soffan och sen göra massa andra grejer som behöver göras.

På morgondagens (och helgens) schema står det plugga! Grammatik är det som gäller nu, vi har tenta om mindre än en månad (och förresten, jag känner mig jätteotränad inför tentor och sånt eftersom vi inte hade några prov i gymnasiet, jättebra förberedelse för högre utbildning, verkligen.. Även om det låter bra att inte ha prov, så visar det sig iaf för mig att det inte var så bra..) Jag fattar, men ändå inte. Ibland går det upp ett litet ljus men det slocknar ganska snabbt igen. Men jag ska lära mig, jag ska lära mig

Nu ska jag se till att anmäla mig till dom kurser som jag vill läsa nästa termin, och sen så kommer strax ett inlägg om något som jag går och längtar efter varenda dag! ;D

/anna

I'm going home

Så nu tänkte jag visa er hur jag bor nu förtiden, så lite snabba bilder :) Har tyvärr bara mobilkamera i dagsläget så bilderna är inte jättebra, men kanske ändå tillräckligt bra ;) (Klicka på bilderna för att se dom större)

Såhär ser det ut när man kommer in genom våran dörr, som går inåt, haha. Så ha jag fortfarande två vikter liggandes på golvet, dom tillhör dom som bodde här innan, dom städade lite dåligt och glömde lite grejer :P


Här är köket.


Badrummet.


Vardagsrummet.


Här sover vi. Det är inget riktigt sovrum utan en sovalkov bara, det är litet och finns inge dörr, men det är ganska mysigt tycker jag :) (ignorera den obäddade sängen)


Uteplatsen, eftersom vi bor på bottenvåningen. Fast det är bara stenplattorna som tillhör lägenheten och lite rabattutrymme utanför fönstren.


Tog inget kort på klädkammaren men det är inte så mycket att se, men den finns iaf! :)

Making you never wanna breath again

Jag kom hem ungefär två timmar senare än vad jag räknat med idag. Först var tåget från Göteborg inställt av någon anledning, så jag fick vänta en timme på nästa tåg. Sen när jag var framme i Uddevalla missade jag bussen hem med bara några sekunder, och fick vänta ännu en timme på nästa buss. Hade kunnat gått iofs, men vem orkar med en 100-kilos tung väska?

Nu ska jag bara slänga in ett inlägg med bilder på lägenheten, sen tror jag faktiskt att jag ska bädda ner mig i sängen och läsa ikapp lite i Text & culture nu när jag har alla böcker.

/anna

The flowers don't bloom

God morgon! Idag börjar jag 14.15 men jag har varit uppe sen sju och tvättat, så vuxen jag är. Haha. Men det är faktiskt skönt att få det gjort en morgon när man är ledig istället för att ta helgen till att tvätta, tycker jag. Och tvättstugan är inte lika fullbokad på veckorna. Skönt att dörren till tvättstugan bara är precis bredvid min dörr så jag behöver inte gå så långt :)

Fick en förfrågan om jag kan lägga upp bilder på lägenheten, och det är på väg faktiskt! ;)

Ha en bra dag!

/anna

I'm drowning in the water

Jag fick ett sms tidigare idag att jag kunde hämta mina böcker på Tempo efter klockan 5. Sagt och gjort, efter vi hade ätit åkte jag ner till stan för att hämta böckerna, det var dock en ganska dålig idé märkte jag..

För det första glömde jag busskortet och var tvungen att springa tillbaka och hämta det, men hann med bussen ändå. Det regnade (såklart) men jag har faktiskt införskaffat ett välbehövligt paraply så det var ändå okej. När jag hade hämtat böckerna och skulle ta bussen hem igen kom jag på att jag glömde ta med mig nycklar, Fadde var hemma när jag gick men skulle till sina föräldrar innan träningen, så jag fick ringa honom och be honom vänta så jag kunde komma dit och hämta nycklarna. Nu är jag hemma, med genomblöta byxor och inte så torra skor heller, men böckerna har jag iaf!


Nu ska diska :D ...

/anna

Oh, it's such a shame

Det här blir mitt sista inlägg om politik för några år framöver, men jag måste ju kommentera valet känner jag. Jag bryr mig ärligt talat inte speciellt mycket om att det partiet jag röstade på inte vann, men att Sverigedemokraterna kom in är helt sjukt.
Hur ska man kunna vara stolt över det land man är född och uppvuxen i när det finns så många människor som röstar på ett sådant parti som SD?
Hur ska jag kunna fortsätta tro att Sverige är ett bra land för alla att leva i när 5,7% av folket röstar för att personer, som t.ex. Fadde och hans familj, inte ska få leva i det här landet?
Jag skäms.

Jag hoppas verkligen att Fredrik Reinfeldt och dom som bestämmer med honom håller det dom lovar och inte låter sig påverkas av SD, och jag hoppas verkligen att Jimmie Åkesson inte får rätt i att dom en dag kommer att styra det här landet. Om den dagen någonsin kommer så lämnar jag Sverige.

I'm out of control

Jag är så himla sugen på att köpa massa mysiga höstkläder! Jag måste verkligen anstränga mig när jag är i Göteborg för att inte springa in i närmsta affär, roffa åt mig massa stora, mysiga, stickade tröjor och tömma kontot. Men ni kanske hör själva hur lockande det låter, nu när det börjar bli kallt och regnigt höstväder?

/anna

To win some or learn some

Nu har jag tagit en liten paus från pluggandet, håller på att läsa en bok som heter Educating Rita, ska ha läst klart den tills i morgon så jag måste lägga lite tid på det. Började med den idag också, haha. Men det är en liten bok, lite mer än 100 sidor som innehåller 7 scener, har bara 2 kvar nu.
Men den är ganska jobbig att läsa för det är en pjäs, så den är skriven på ett lite annorlunda sätt än vad man kanske är van vid. Plus att det är på engelska såklart, och tjejen som det handlar om har någon konstig dialekt så det står t.ex. Y' istället för you, an' istället för andd' istället för do, me istället för my och alla ord som slutar på ng slutar istället med n'. Men ja, har man valt att plugga så ska man väl plugga också ;)

Faddes mamma, storebror, farmor och farfar är här. Dom kom hit med kyckling och lagade mat, så jag slapp det idag :)

Fadde klippte av sitt hår igår :( Jag älskar hans hår! Fast han är söt ändå såklart :D Haha var bara tvungen att säga det..

Serietidning
En bild som vi tog med Faddes dator som "serietidning", ser väl ut som en spännande historia? ;)

/anna

I've learned to make it on my own

Idag började jag 10.15 och slutade 12, så kort dag men ändå så långsam! Vi hade Text & Culture med Hans. Jag ska inte klaga på Hans, men det är verkligen inte roligt! Plus att jag inte hade läst det som vi skulle läst tills idag, dels för att jag inte visste var vi var i tidsplaneringen, dels för att jag inte har alla böcker än som jag borde ha. Dom ska ha skickats idag så i början av nästa vecka borde jag ha dom.

Sen gick jag och röstade, haha alltså jag visste inte vad jag gjorde, var helt vilse. Men det gick nog bra, hur svårt kan det vara liksom? Ta några lappar, lägga dom i varsitt kuvert, klistra igen och ge till en tjej. Men jag fattar inte det där med personval och allt vad det heter, jag gjorde det enkelt för mig och röstade bara i riksdagsvalet. Eller? Okej jag ska sluta snacka politik, haha.

Nu har jag nytt internet, det fick bli bredbandsbolaget, 3 var ingen höjdare. Blir så arg när det kommer fakturor med massa avgifter som ingen har sagt ett ljud om. Hur svårt är det att informera om alla kostnader så kan man ta ställning till om man vill betala det eller inte? Men nu kan jag iaf lyssna på Spotify igen! :D

Idag har jag och Fadde ätit bakpotatis med currykycklingröra till middag. Det var gott men blev lite misslyckat för potatisarna var inte klara i mitten. Men men, man kan inte vara bäst på allt första gången man försöker. Kycklingröran var iaf jättegod, hittade receptet här: http://www.tasteline.com/recept/Currykycklingrora_i_bakad_potatis__4_port__

Ikväll blir det lite fredagsmys med popcorn framför Smallville på kanal 6 :)

/anna

What do you want from me?

Jag sitter och kollar på en debatt på tv, ungefär första gången någonsin som jag kollar på något sådant och det är inte speciellt intressant. Haha, Mona Sahlin & comp. vs. Fredrik Reinfeldt och gänget. Jag har bestämt mig nu vad jag ska rösta på, jag orkade inte direkt läsa på om alla, jag kollade mest så dom jag tänkte rösta på inte sa något dåligt. Haha. Men jag blir lite rädd ibland för dom är så högljudda och låter så himla arga och anklagande, och tilltalar varandra med för- och efternamn hela tiden. Någon sa "efter valet på söndag när du avgår, Fredrik Reinfeldt.." Någon är visst säker på sin sak :P

Det var lättare förut när man inte fick rösta, för då gjorde det inget att man inte brydde sig. Men nu när man har åldern inne känns det dumt att inte använda sin rätt till att rösta. Jag har alltid tänkt att jag ska rösta blankt när jag får rösta (nej, det är inte samma sak som att inte rösta alls. Röstar man blankt räknas det ändå som en röst och det förändrar procenten) men det känns också fel tycker jag. Men ärligt talat, det som faktiskt motiverar mig att engagera mig lite och rösta, det är för att stå emot Sverige Demokraterna.

I morgon efter skolan ska jag gå och rösta i Nordstan, måste förtidsrösta eftersom jag annars måste rösta i Mörsil. Lite väl långt att åka tycker jag.. :)

Som ni kanske förstår så är jag ganska uttråkad, annars skulle jag aldrig kolla på en politisk debatt. Fadde slutade träningen halv tio, så han borde komma hem snart och underhålla mig lite :) 

/anna

I got your full attention

Idag är jag ledig, har en körlektion sen i eftermiddag bara. Men först ska jag laga mat tills Fadde kommer hem från skolan. Vi har en hel kyckling som jag ska försöka tillaga i ugnen, vet inte riktigt hur man gör men jag försöker ta reda på det.

Har lite andra grejer att göra idag också, bl.a. ska jag ringa till 3 och säga upp mitt abonnemang, inte direkt det bästa valet av mobilt bredband. Kan inte lyssna på musik på varken Spotify eller Youtube utan att räkningen går upp till ett pris som är alldeles för mycket för en fattig student. Så just nu tvingas jag att leva utan Spotify tills jag har fått det nya jag har beställt, ni kanske kan föreställa er hur det är?

/anna



You can't control what I do

Helmysigt väder idag! Verkligen inte. Ena stunden öser regnet när och det blixtrar och dundrar som bara den, nästa stund skiner solen och himlen är helt blå.

Idag började vi kvart över ett, så jag fick en sovmorgon som var ganska välbehövd efter gårdagen. Vi hade Written Proficiency, kollade lite på ordböcker online, vad man kan hitta och hur, ungefär. 
Sen skulle vi ha våran första lektion i Pronunciation, som visade sig vara ett diagnostiskt test. Vi fick sitta med hörlurar med mikrofon och spela in, vi fick ett papper med några fraser och en kort text som vi skulle läsa. Det var inte så svårt, det var mest "haha". Tror jag läste ganska snabbt, försökte ta det lugnt men när jag var klar satt alla andra fortfarande och läste in, men det gick nog bra ändå. Blev bara jättestressad av att höra alla andra, det blev ett sånt himla babbel.

Nu ska jag faktiskt ta och läsa på lite innan valet (sent ute? Haha) och se om jag hittar någon som är värd min röst. Ska förtidsrösta i Göteborg på fredag, för tydligen måste jag rösta i Mörsil annars.
Men först tänkte jag berätta om något ganska tragiskt..

I torsdags när jag åkte hem från skolan så blev tåget lite försenat pga. en olycka i Stenungsund. I morse på tåget läste jag i Göteborgs-posten att det var två 18-åriga tjejer som blivit påkörda av tåget - och dött. Såg även tjejernas dödsannonser i tidningen. Ni kan läsa om det här:
http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.443279-skolflickor-doda-i-tagolyckan
http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.446814-brott-bakom-dodsolyckan-
Tydligen hade det bara gått några sekunder från det att det började plinga tills tåget kom. Som sagt, tragiskt..

I used to live alone before I knew ya

Klockan är snart tjugo i åtta och jag kom nyss hem efter en riktig skitdag. Först hade jag körlektion, jag körde på motorvägen :) Det var inte första gången men det var första gången jag höll rätt hastighet och det gick fort! Ganska läskigt tycker jag, men lärorikt.

Sen resten av dagen hade jag gärna varit utan. Hade mycket hellre åkt hem igen, tagit på mig pyjamasen, satt mig i soffan inbäddad i en filt och kollat på tv hela dagen.
Det regnade, inte mycket men tillräckligt för att förstöra frisyren. I Göteborg regnade det däremot mer, när jag kom fram till skolan såg det ut som att jag kom direkt från duschen, stod inne på toan och torkade håret med pappershandukar för att se någorlunda okej ut.

Vi hade Grammar, det börjar bli riktigt krångligt nu, men jag ska lära mig, fast inte idag..

Sen hade vi (efter en kvarts lång lunchrast :o ) Text & culture med Rowen Bowen (skratta, jag vet inte vad hon hette i förnamn men det rimmade på Bowen iaf, nästan..)

Två timmar efter vi slutat hade jag ett möte med min jobbcoach, men det tänker jag inte skriva någonting om, har nog tråkat ut er tillräckligt redan ;)

Ett paraply och kanske en regnjacka står högst upp på min inköpslista just nu. Eller jag kanske ska slå på stort med gummistövlar, regnbyxor, regnjacka och renghatt? Det är ju trots allt regniga (älskade) Götet jag går i skola i :)

Nu behöver jag lägga mig ner och bara koppla av resten av kvällen.

/anna

Go make your next choice be your best choice

Idag har vi haft grammatik hela dagen lång. Fick en kommentar på gårdagens inlägg, vem Bruce är. Det är en lärare i Written Proficiency. Jag kan inte ens uttala det där ordet, haha. Vi har några lärare som har engelska som modersmål, och dom är så mycket roligare att lyssna på än dom svenska lärarna, av någon anledning. Vet inte riktigt vad det ligger i, kanske för att det kommer mer naturligt för de engelsktalande lärarna än för de svenska som pratar engelska, då inte sagt att dom svenska lärarna inte är bra på engelska, men det är mer som att dom bara förmedlar sin kunskap på engelska. Ja ja, ska inte spekulera mer i det.

I morgon blir en lång dag, jag har körlektion kvart över sju, så jag måste upp tidigt. Sen slutar jag skolan tre men ska träffa min jobbcoach för sista gången i Göteborg kvart i fem. Så jag lär väl komma hem runt åtta.. Kul, men sånt är livet. Blir väl att dra runt på stan och se vad Göteborg har att erbjuda, som att jag inte vet det, haha.

/anna

I hope you don't mind

Nu har jag precis skrivit klart min Summary med Comments. Det var inte så svårt faktiskt, gick ganska snabbt. Det jobbiga är ju att krångla till allt med en mind-map. Har aldrig gillat mind-maps, ändå gör jag det bara för att dom säger att det är ett bra sätt. Men jag är klar iaf och det är inskickat till Bruce. :P

Nu vill jag baka sockerkaka, men jag har ingen form :( Har ingenting som kan jäsa heller, som bakpulver. Kan man göra sockerkaka eller något annat snabbt, enkelt och gott utan bakpulver eller jäst? Får se vad jag hittar på :)

/anna

I can only tell you what it feels like

Idag gjorde jag en supergod middag; Kyckling fajitas. Har aldrig varken ätit eller gjort det förut, men det var jättegott och enkelt att göra! Perfekt lördagsmiddag tycker jag :) Jag hittade receptet på www.oldelpaso.se, fast jag använde mig utav kryddor och salsa av något annat märke eftersom Old el paso inte fanns i affären.


Det här är Faddes talrik, han brukar alltid lägga på lite extra tillbehör vad vi än äter, det såg så gott ut så jag var tvungen att ta kort på det. Fast det blev lite dåligt ljus på bilden, det såg godare ut på riktigt ;)

Nu ska jag börja skriva min summering om Are we all capable of violence? Tycker ämnet är lite uttjatat, har hört ganska mycket om det, har för mig att vi diskuterade det i Psykologi B också och även där, precis som i den här artikeln, tog dom upp "The Milgram experiment." Men det ska göras ändå så det är lika bra att börja.

/anna

Need that picture of you

Idag har jag varit ledig och mest tagit det lugnt, hade bara en körlektion i morse. Jag vaknade i panik 5 minuter innan bussen gick, hade stängt av larmet utan att märka det. Men jag hann som tur var :)

Jag borde inte lägga upp det här, det är lite "Justin Bieber-varning" över det och honom gillar jag inte, så jag tänker inte nämna någonting om killens ålder. Jag tycker bara att det är en väldigt bra version av Lady Gaga's Paparazzi.



Nu ska jag och Fadde strax kolla på Smallville och ha lite fredagsmys :)<3

/anna

Smile like you mean it

Jag ska bara dela med mig utav några bilder tagna med fotoprogrammet i Faddes dator. Hoppas ingen (som är med på bilderna) tar illa upp, isf får ni säga till så tar jag bort dom, men jag tycker det är hysteriskt roligt så  jag vill dela med mig av min glädje! :D

(Klicka för större bilder)



Av alla roliga bilder vi har tagit så är det här mina favoriter, av dom på mig iaf. Tyvärr så måste Fadde lämna tillbaka datorn (som är från skolan) för han har bytt skola. Jag kommer sakna det men jag ska inte klaga, det är bättre att Fadde är nöjd med sitt gymnasieval :)<3

I'm sharing secrets with you

Jag hade en hemsk morgon idag! Jag ska inte berätta hela historien, men jag dödade två spindlar, den ena slog jag ihjäl med en tidning, och bamsingen från igår dog efter att fått tre par skor kastade på sig. Riktigt äckligt var det, jag som är livrädd för spindlar! Dom här jättestora spindlarna har jag faktiskt bara sett här i Uddevalla och i Tanum, det kanske är någon slags västkust-spindel?

Annars så har dagen varit bra, i morse efter spindeljakten gjorde jag faktiskt något väldigt ovanligt för att vara mig, jag drog ut på en joggingrunda! En väldig kort men ändå. Så kan det gå när man börjar sent :)

Nu har jag helg, är ledig i morgon. Ska dock skriva en Summary under helgen som ska vara klar på måndag, om en artikel som handlar om ifall alla människor är kapabla till våld, vilket vi tydligen är, enligt den artikeln. Så att skriva 500 ord är det jag har att göra i helgen. Min första läxa på tre år! Om vi ska fortsätta låtsas att man inte har några läxor på Vittra dvs..

/anna

I love you no matter what



Jag såg nyss att jag hade fått ett mail från min söta lillasyster. Hon fyllde 10 år förra veckan så hon mailade och tackade för presenterna. Jag saknar min lillasyster väldigt mycket faktiskt, hon är den enda av mina syskon som jag inte är van vid att vara ifrån. Men det är tur att hon finns så att inte mamma och pappa blir helt ensamma hemma :)<3

I'm not taking the easy way out

Nu ska jag strax in till stan och plugga teori innan dagens andra körlektion. :)

My greatest fear

Jag har börjat ha fönstret i sovrummet öppet på nätterna för jag tycker det blir så himla varmt, men aldrig mer! I morse när jag höll på att klä på mig så såg jag att det satt en jättestor spindel på golvet! Jag visste inte vad jag skulle göra, men det värsta var att när jag en stund senare skulle säga hej då till Fadde, som låg och sov, så var den borta. Så nu sitter jag här, ensam hemma och vågar inte ens ha fötterna på golvet. Den kan ju vara precis var som helst! Och om den dyker upp vet jag inte vad jag ska göra. Fick en väldig lust att gå ut nu..

Is that a smile on your face?

Idag har vi haft Text & culture och Grammar. Helt okej, allt beror på läraren. Den text & culture vi har haft hittils har varit dötrist, men med han vi hade idag var det riktigt intressant faktiskt. :)

Efter skolan åkte jag till centralen och mötte upp min vän Linda, även kallad Bam Bam eller Bamiih. För er som inte vet vem Linda är så blev vi vänner tack vare Darin. Eller fel, vi blev inte vänner tack vare honom, för jag är helt övertygad om att vi skulle blivit vänner om vi hade träffats på något annat sätt också, men vi kan säga att vi träffades tack vare Darin. Vi tog en fika och satt och pratade, vi kom fram till att det var mer än 2 år sedan vi träffades sist och det är helt galet! Vi har bott för långt ifrån varandra för att kunna träffas så ofta som vi skulle velat, men nu har våra pojkvänner tagit oss närmare varandra och det känns jättekul! Det blir nog en fika på stan fler gånger :)

Nu ska jag köra bort Fadde från playstationet och titta på Cougar town.

I morgon är jag ledig från skolan och har äntligen körlektion igen! :D

/anna

Only you can save me

Det behövs ingen förklaring, texten säger allt. Låten är helt underbar!

Only you can save me - Darin


I feel you in the air 
Floating through the atmosphere 
You're dancing on the stars 
You're presence's everywhere 
But when I shut my eyes 
I see you like you're really there 
It's heavy on my heart 
When you're not even here 

Without you I would fall apart 
I'm safe when I am in your arms 
And only you can set me free 
And only you can save me 

Without you I would fall apart 
I'm safe when I am in your arms 
And only you can set me free 
And only you can save me 

I can hear your laughter 
Echoes in my eardrums 
The treble and the base 
Kills every inch of pain 
The comfort in your voice 
Is all I ever need to hear 
You take away my fears 
I have no other choice 

Without you I would fall apart 
I'm safe when I am in your arms 
And only you can set me free 
And only you can save me 

Without you I would fall apart 
I'm safe when I am in your arms 
And only you can set me free 
And only you can save me..


I do it my way

Haha vad duktig jag är på att göra pannkakor, ville göra något lite extra och inte bara vanliga pannkakor, så hittade jag recept på pannkakor med vaniljsmak och pannkakor med chokladsmak. Ville såklart göra båda, så jag stod där och hällde i grejer i två olika skålar och tappade tillslut bort mig hur mycket jag hällt i i varje. Men det blir säkert jättebra, det är ju bara jag som ska äta, och kanske Fadde. Smakar det bra så blir det nog pannkakor till lunch i skolan i morgon också :)

I know I'll be there at the end of the day

Idag stod det Grammar och Text & culture på schemat, jag håller seriöst på att dö av uttråkning på den sistnämnda lektionen. Jag förstår ingenting av vad gubben säger för man måste verkligen lyssna jättenoga för att höra, och det är jättejobbigt att behöva koncentrera sig och ha full fokus för att över huvudtaget höra och förstå vad han säger. Det känns ganska tufft, men jag ska klara det, det har jag ju bestämt. :)

Nu ska jag ta och göra pannkakor, Fadde har träning ikväll så han är inte hemma, så det blir en ensam middag nu när Frida har dragit vidare till Kalmar också.

Jag ska försöka komma igång med att lägga in lite bilder också så det blir roligare att läsa, jag tänker på det varje gång men glömmer bort det varje gång också, haha.

/anna

Design my blog

Det här med att designa bloggar är något som jag verkligen inte förstår mig på, men jag vet ju själv att det är mycket roligare att läsa en blogg med en snygg och personlig design. Så om det finns någon som har tid och lust att göra en design så tar jag gärna emot hjälp :D

I morse åkte jag och mötte upp Frida på tågstationen, hon ska vara här över helgen :) Jag, Fadde och Frida tog en lång promenad fram och tillbaka till stan för att köpa lite lördagsmys på Willys. Dom har nog världens bästa utbud på naturgodis :D 

Men nu är det dags att göra lite mat, det blir kyckling med ris idag :)

/anna

Without you I would fall apart

Då har jag gjort en vecka på Göteborgs Universitet, och än har jag inte ångrat mig. Fast det är väldigt krångligt med grammatiken, med Subject, Verb, Adverb osv, men jag ska inte tråka ut er med det :) 
Men alltså andra lektionen idag, jag trodde det var ett skämt när läraren kom! En skruttig gammal gubbe kommer gående med stapplande steg och trycker med skakiga fingrar in koden till salen. Jag hörde nästan ingenting av vad han sa på hela lektionen för han pratade så tyst och det var verkligen jättetråkigt att lyssna på. Text & culture kommer bli en tuff kurs tror jag.

Ikväll har det städats och tvättats, Fadde fick tvätta själv för jag slutade 16.00 då våran tvättid började, men han är så duktigt så :) haha. Men i morgon kommer Frida och hälsar på, så jag kände för att göra det lite fint och dammsuga upp alla små gummigrejer som Fadde drar hem från fotbollsplanen med fejkgräs :P

Nu blir det nog lite fredagsmys med vindruvor framför en film, det blir nog Bodyguard som går på 3:an just nu.

/anna

Supersugen

Nu ska jag kolla på Supersugen i in ensamhet, Fadde är på fotbollsträning, men han slutar om en halvtimme ungefär så då får jag lite sällskap :)

I see your face and it won't go away

Idag var en ganska lugn dag, uppe före tuppen var jag, men så är det när man pendlar. Men jag ska inte klaga, jag har ju valt det själv. Vi skulle ha två lektioner i Text & culture men den ena läraren var sjuk så vi slutade en timme tidigare. Ganska skönt efter vad som känns som väldigt många långa dagar, även om det bara har varit tre.

Jag fick ingen körlektion idag, det sög lite men nästa vecka kör jag igen! :) Så nu ska jag plugga teori fram till på onsdag, jag vill vara nästan klar med alla instuderingsfrågor då.

Haha alltså ni skulle sett hur jag kämpa med att öppna ett paket skinka nyss, en återförslutningsbar förpackning, men vad hjälper det om man inte ens får upp den? Den var verkligen inbrottssäker. Haha..

Jag funderade på om jag skulle ta lite kort på lägenheten och så och lägga upp om ni vill se hur vi bor? :)

/anna

Now it's too late

Insåg precis att jag avbokade min dubbelkörlektion i morgon eftermiddag i onödan, det står A introduction 15.30-17.30 på schemat, precis som idag, men tydligen var det bara det dom anordnat för nya studenter som man kan gå på om man vill, och det orkar man ju inte så sent, hehe. Men vad ledsen jag blir, jag som längtar efter körlektion :( Ska ringa i morgon bitti och se om tiderna fortfarande är lediga. Hoppas!

RSS 2.0