Valborgsfirande utan brasa

Sista april idag, galet vad tiden går fort! Jag tänkte kolla vad man gör på Valborg här i Uddevalla, men hamnade på Bohusläningens sida där det står att det råder eldningsförbud i Uddevalla just nu, så det blir inga brasor i den här staden! Inte för att jag brukar fira Valborg, men typiskt att det ska vara eldningsförbud bara för att jag kanske tänkte göra det? Men jag ska ta med mig Fadde ner till stan iaf, till Margretegärdeparken där det skulle vara valborgsfirande. Någonting kanske dom hittar på ändå?

Ska ni fira Valborg, och i så fall hur? :)
110418

Summer lovin' happened so fast

Här är min sommardröm!
110429
Jag är totalt förälskad!
110418

Torsknuggets

För några veckor sedan var jag och Fadde på biblioteket, han satt och fyllde i papper som han skulle skicka in för att söka sommarjobb och jag hade tråkigt. Men så fick jag syn på "Fiskkokboken" där jag hittade ett recept på Torsknuggets. Jag provade göra det igår och det var faktiskt gott! Skulle enligt receptet serveras med en bönsallad, men jag gjorde ris till, vilket inte passade så jättebra men ändå..

Torsknuggets Sweet & Sour
Torsknuggets Sweet & Sour (4 port.)
Fisken:
500 g torskfilé
½-1 tsk citronpeppar
2 ägg
2 dl cornflakes
1 dl ströbröd
½ tsk salt

Sås:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk tomatpuré
2½ dl vatten
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk socker
1 tsk salt
1 msk maizenaredning för mörka såser

Till fritering:
1 dl olja
  • Skär torskfilén i ca 3x3 cm stora bitar. Krydda med citronpepparn. Vispa upp ägget i en djup talrik och doppa fiskbitarna där i. Krossa cornflakes lätt och blanda med ströbröd och salt. Vänd fiskbitarna i blandningen. Låt de därefter ligga och torka i ca. 5 minuter.
  • Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuréen och låt fräsa med någon minut. Häll på vattnet och tillsätt ättika, socker och salt. Låt puttra i ca. 10 minuter utan lock. Strö över maizenaredningen och låt koka 1 minut.
  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek/fritera fiskbitarna ca. 3 minuter/sida. Ta upp dom och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  • Servera torsknuggets med sås och en bönsallad.
Jag halverade receptet, men gjorde såsen för 4 portioner för jag tyckte det såg så himla lite ut och nästan allt gick åt så hälften hade inte räckt. Men det är bara att prova sig fram, jag vill gärna äta mer fisk eftersom det är nyttigt, men vet inte hur man tillagar så mycket mer än lax. Och Torsknuggets nu då! :D
110418

What ever happens in here's tomorrows headlines

Hej! Efter att vi ätit middag idag så tjatade jag med mig Fadde ner till stan. När vi skulle åka kom inte bussen, vi stod där och väntade i en halvtimme tills nästa buss kom, så var det en kille som gick på före oss som frågade chauffören varför det blev så sent, men chauffören sa att det inte alls var sent. Då kommenterade jag också att bussen innan, som skulle gått kvart i, aldrig kom, och sa att vi hade väntat i en halvtimme men han börja tjafsa emot och sa att jag fick kolla i tidtabellen (vilket jag gjort ett flertal gånger) för han skulle åka kvart över. Ja - jag vet, du är inte sen men bussen innan kom inte! Vad hjälper det att kolla tidtabellen när jag redan är på bussen efter en halvtimmes väntan?

Hur som helst, när vi kom ner till stan gick vi till parken vid kyrkan där jag var för några veckor sedan (inlägg om det här) för jag tyckte det var så fint och mysigt där, också ville jag ju ta lite bättre bilder eftersom jag bara hade mobilen förra gången.
110429
110429110429110429
Innan vi åkte hem igen gick vi in på McDonalds för att köpa glass, eller jag köpte glass. Provade den nya McFlurry Daim med apelsinsmak, jättegod faktiskt! :D 
110418

The worst night of your life?

Jag är med i Lisebergs facebook-grupp (såklart, jag älskar ju Liseberg!) och fick syn på en tävling dom har. Man kan vinna en övernattning på spökhotellet Gasten! Haha, alltså jag vet inte vad det är med mig och Gasten men jag älskar att gå in där, fastän jag är så rädd att jag nästan gråter. Man måste dock vara 20 år, så jag kommer inte att delta i tävlingen, men om jag gjorde det och vann.. Så är jag inte säker på att jag skulle komma ut levande!

Här kan iaf ni som är över 20 år och som vågar tävla!

Letade lite efter en bild på något spöke från Gasten, synd att jag inte har dom vi tog i somras - tillsammans med ett spöke. 
110418

Bild-extra!

Här kommer ett gäng bilder som jag fotade idag! Mestadels vitsippor, för mamma önskade fler vitsippsbilder :)
110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429110429
110418

The time has come for my dreams to be heard

Jag tog en promenad ner till stan, och på vägen gick jag runt i skogen och fotade (ett inlägg med massor av bilder kommer snart). Kanske inte världens bästa idé med en skogspromenad, jag har nyst i flera timmar nu! Men det var kanske värt det för jag hamnade på en väldigt vacker plats :)

När jag kom ner till stan tänkte jag gå till en musikaffär och köpa korkfett (eller klarinett-läppsyl, som jag brukar kalla det för det ser ut så) men dom hade stängt för lunch så jag får ta det någon annan dag. Istället åkte jag iväg till Skogslyckan - rätt ställe - för att hämta mina skor.
Och den långa historien om skorna lyder som så att jag hittade ett par sandaletter på rea i en Ellos-katalog. Det var 70 % rea så dom kostade bara 150 kr istället för 500 ungefär. Jättebra tyckte jag och beställde dom, men fick hem ett par Converse, vilket inte alls var vad jag ville ha. Då var såklart dom skorna jag ville ha slut, men fanns kvar i vita. Min storlek fanns inte men jag chansade på en storlek större och hoppades att dom skulle passa. Igår gick jag för att skicka tillbaka dom felaktiga och hämta dom rätta, men då hade dom tydligen skickat dom nya skorna till ett annat ställe trots att jag valde att få det till post-kontoret som ligger närmast mig. Så ja, då åkte jag alltså dit idag och jag är jättebesviken, för det första så passar dom inte och den vita färgen är skitful. Så himla onödigt, hädanefter ska jag bara kasta alla Ellos-reklam jag får..

Skorna jag ville ha..
Och sen blev jag sur också när jag skulle hämta paketet, jag sträckte fram legitimationen och får till svar "Det behövs inte". Vadå behövs inte? Jag fick ju inte hämta ut mattan som mamma köpte till mig fastän jag hade hela beställningen utskriven på papper och hela köret, bara för att jag bara hade mitt och inte hade mammas leg. Nu var ju detta inte samma ställe, men ska dom ha såna skitregler ska dom väl gälla överallt också! Eller?
110418

Maybe your reason why all the doors are closed, so you could open one that leads you to the perfect road

God morgon! Solen skiner och det ser ut att vara jättehärligt ute. Jag ska strax gå ut på en lång promenad och ta en massa bilder på alla vår/sommar-tecken! Sen ska jag åka och hämta ett par skor som jag har beställt, har tänkt gå till rätt ställe idag till skillnad från igår. Lång historia med dom där skorna, jag berättar sen!
110429
En bild från en fin dag i Mörsil är jag och Fadde gick ner till älven :)
110418

I would trade in my life for a chance to say good-bye

Jag har haft fullt upp hela dagen, som jag skrev förut så åkte jag och mötte upp Fadde när han slutade, för att handla mat. Men innan det gick vi in på Vero Moda. Presentkortet jag fick i påskpresent räckte till lite mer än halva priset på klänningen, och Fadde var så gullig och betalade resten åt mig. Så nu har jag min sommardröm och jag är jätteglad! Vilka underbara människor jag har i mitt liv ♥
110428
En liten "sneakpeak", en bättre bild kommer i morgon!

När vi kom hem efter att vi hade handlat lagade jag mat, dags att komma in i "ta-hand-om-sig-själv-och-diska-laga mat-handla-och-tvätta-rutinen". Man vänjer sig fort att slippa..
När vi hade ätit åkte vi iväg med Faddes farbror, han ville att vi skulle följa med till hans lägenhet. Hans flickvän kommer från Iran (eller Irak, är inte säker) på måndag, så han har skaffat sig en egen lägenhet till dom. Den var liten men ganska fin :)

Nu ska jag nog slå mig ner i soffan och kolla på antingen Two and a half men, eller Sex and the city, har inte sett något av det, eller något annat heller för den delen, på evigheter känns det som!
110418

Surely things will work out 'cause they do every time

Jag är precis hemkommen från stan, har varit på arbetsförmedlingen och skrivit på ett papper om jobbgarantin för unga (10 minuter senare ringer dom och säger att jag jobbar på gränsen till för mycket så jag kanske inte får vara med? Förstår mig inte på dom alls..) också har jag varit på Vero Moda och lagt undan min sommardröm! Min söta mamma läser ju min blogg och vet att jag har spanat in en klänning där, så jag fick ett presentkort i påskpresent ♥ 

Jag gick till apoteket också och köpte allerginässpray, jag tror min näsa fick en pollenchock igår, det kliar och rinner och jag nyser hela tiden. Och ändå tar jag allergi medicin 365 dagar om året men det hjälper inte mycket såhär i pollentider. Sen så träffade jag Paula (japp - jag känner en Uddevalla-bo som inte är släkt med mig eller Fadde), vi gick bara runt på stan ett tag och kikade på det som finns att kika på :)

När Fadde slutar skolan ska vi gå och handla, vi har nästan ingen mat alls hemma och jag är för svag för att storhandla själv!
110428
Ser ni hur grönt och fint det har blivit? :D

Jag fick förresten ett röstkort på posten idag, det ska ju vara omval för Landstinget i Västra Götalands län, men jag trodde inte att jag skulle få vara med eftersom jag skulle rösta i Mörsil i det riktiga valet, fastän jag är skriven här. Men det fick jag tydligen så jag ska gå och rösta igen den 15 maj, om jag inte förtidsröstar istället. Har inte den blekaste aning vad som hände eller varför det ska vara omval, men det är väl skitsamma ;) Bara det inte går bra för SD så är jag nöjd..
110418

Jag vann efter ettan

110424
Klicka på bilden för att komma till "vinnar"-inlägget

Jag kom tvåa i tävlingen om en påskhare från Lindt. Det blev alltså ingen choklad för mig men jag är glad ändå och ganska stolt över mig själv faktiskt! :D Och sen så försöker jag ju äta mindre choklad, så tvåa var nog bästa placeringen ändå ;D
110418

I could be chasin' but my time would be wasting, they got nothing on you baby

Hej! Nu är vi tillbaka i Uddevalla, eller ja, vi har ju varit här ett tag. Resan ner gick bra, förutom lite polisdrama mitt i natten. Hehe nej, det var inte så dramatiskt men det kom på två poliser som plockade med sig en gubbe som satt mitt emot oss. Jag, Fadde och en kvinna som satt mitt emot oss fick flytta oss till en annan plats ett litet tag så dom kunde ta honom med sig. Vet inte vad han hade gjort, om han hade gjort något, men han var onykter och högljudd och lite otrevlig mot dom som sa åt han att platsen han satt på innan han satte sig vid oss var upptagen.

Vi var väl hemma vid elva eller något, bara för att nattåget lyckades komma i tid (3-4 minuter tidigt till och med, måste vara något slags världsrekord) så blev tåget från Göteborg en halvtimme sent. Alltid ska det vara något!
När vi kom hem åt vi lite och kollade på tv. Jag la ner huvudet på Faddes ben och somnade direkt, så han väckte mig så gick vi och la oss i sängen och sov till efter klockan fyra. Då gick vi hem till Faddes föräldrar, åt lite och var där några timmar innan vi gick vidare hem till hans farmor och farfar. Vi kollade på gamla filmer från Irak, jag trodde nästan dom skämtade med mig när det dök upp en liten kille på skärmen som dom sa var Fadde för det såg exakt ut som hans äldsta lillebror! Sedan stängde dom av för att kolla på fotboll (någon final som säkert alla andra vet mer om än vad jag gör) så jag gick hem för att kolla på Efterlyst.

Här har vitsipporna slagit ut ännu mer och det har blivit jättegrönt här utanför oss! Härligt! Nu kommer uppdateringen återgå till det vanliga och jag ska se till att börja använda kameran också!
110418



Mistreated, misplaced, misunderstood

Hej! Nu är semestern slut och ikväll hoppar jag och Fadde på nattåget igen och åker tillbaka till Uddevalla. Vi har iaf haft det bra här uppe och har fått uppleva våren en gång till. I södra Sverige är det ju tydligen sommar nu, har jag hört! 

Det känns lite tråkigt att åka ifrån familjen men det är bara några veckor tills dom ska komma ner och hälsa på oss, så den här gången behöver jag inte sakna dom så länge! :D
110426
Älskade lillasyster & jag ♥
110418

Mitt tävlingsbidrag!

Här är mitt tävlingsbidrag som jag hoppas ska hjälpa mig att vinna en 1-kilos chokladpåskhare från Chokladbloggen.
110424
För större bild, tryck här:
110424
110418

Chokladtävling

Hej! Tänkte slänga in ett kort inlägg innan jag går och lägger mig. Jag har suttit i flera timmar nu och fixat en bild. Jag ska delta i en tävling på Chokladbloggen där man kan vinna en 1-kilos chokladhare! Man ska skicka in en bild på temat påsk + choklad. Jag var färdig med min bild och jättenöjd när jag gick in och kollade tävlingen igen, då hade jag missat att bilden skulle innehålla choklad också! Men nu har jag fixat till det och är nog till och med ännu nöjdare! Ni får se bilden snart, och så får ni hålla tummarna för mig att jag vinner! :D

Nu ska jag försöka slita med mig Fadde från tv:n och Wii-spelet så vi kan gå och sova. Hoppas ni får en riktigt mysig och trevlig påskhelg!
110418

Every moment spent with you is a moment of treasure

Hej! Nu har jag hittat hit igen, har inte haft en tanke på att blogga och har faktiskt inte ens plockat upp datorn förrän nu. Men jag har ju inte träffat familjen sen i januari så jag hoppas och tror att ni har förståelse för den låga uppdateringen! :)

Sen vi kom hit har det blivit mycket Wii-spelande, såklart för det är ju så roligt! Och träningsvärk har jag! Jag har fått köra lite bil också, jag skulle egentligen fått köra hem från tåget i tisdags, men eftersom tåget var sent blev det lite bråttom och jag ville inte stressa så vi åkte ut på en liten tur igår istället, jag, pappa, Klara och Fadde. Det var första gången Fadde åkte med mig så det var kul, hehe jag var ju tvungen att visa att jag kan köra! Stötte på några älgar och ett gäng hjortar som stod bredvid vägen, blev lite rädd för man vet ju aldrig vad de dumma djuren hittar på men det gick bra!

Nu har vi precis smällt i oss en god middag; Enchiladas.
110421
Och det var den enda bilden jag hade att bjuda på, om ni inte vill se bilder från mitt "tandläkar-besök". Haha, mamma tog med sig lite grejer hem från jobbet igår för att ta avtryck på mina tänder så hon kunde göra en sak till mig. Såg inte så vackert ut kan jag säga!

Nu ska jag gå och umgås med mina nära och kära ♥ Vi hörs någon dag men ifall att det inte blir så mycket så får jag önska er en trevlig påskhelg! 
110418

I Mörsil

Hej! Kom på att jag inte bloggat sedan före klockan sex i morse så jag tänkte slänga in ett snabbt inlägg. Uppdateringen kommer nog bli ganska låg hela veckan, jag vill ju ta vara på tiden här.

Vi kom fram ungefär en timme sent i morse, jag är inte förvånad för fem öre men det var så segt för vi var hungriga och törstiga men vi kom fram tillslut. När vi hade kommit hem och ätit frukost spelade vi Wii i några timmar innan vi gick och mötte min älskade lillasyster på skolan. ♥ Sen har vi mest bara ätit och sovit. Hehe.

Nu ska vi gå och lägga oss tror jag. God natt! Hörs i morgon :)
110418



On our way

God morgon! Klockan är snart sex och jag har tröttnat på att sova. Blogga i mobilen? Varför då? Jag har ju dator och nu har dom satt in eluttag på nattågen också så man kan ladda, awesome!

Vi fick en lite dålig start på resan, först med ett gäng högljudda, fulla och kräkandes norrmän på tåget till Göteborg, och sedan kom nattåget in sent till stationen och lite andra grejer på vägen har gjort så dom inte kunnat ta igen all tid, men nästan! Kanske hinner dom köra in det innan vi är framme, det är två timmar kvar.

Än så länge ser vi ingen snö utanför fönstret, men jag tror att det kommer snart. Synd att åka från våren och den härliga värmen till Norrland där snön fortfarande ligger kvar, men jag är jätteglad ändå. Ska ju få träffa min familj! ♥
110418

Ready, set, go!

Hej! Nu är vi redo att åka, men tåget till Göteborg går inte förrän tio över fem. Vi har packat ner datorn och dragit ut sladden till tv:n så vi har inget att göra, vi går bara runt och har tråkigt. Och som ni kanske förstår så har jag kommit på hur man bloggar via mobilen, det var ju inte alls så svårt! Nej, nu vill jag bara vara framme! Hoppas iaf ni får en fortsatt bra dag så hörs vi i morgon någon gång om inte tidigare.

Good morning!

God morgon! Jag är vaken alldeles för tidigt, vaknade för ungefär en timme sedan. Jag drömde om och om igen att vi var tvugna att kliva upp så jag tröttnade tillslut. Lite resfeber kanske!

Det ser iaf ut att bli en härlig dag idag, solen skiner och fåglarna kvittrar. Inte för att vi kommer få så mycket tid att njuta av det men man blir ju på så bra humör när vädret är på topp!

Jag håller fortfarande på att försöka komma igång med WordPress, förstår inte hur man kopplar sin blogg dit, om det ens går? Den vill ju bara att jag startar en ny blogg. Ja ja, jag ska fortsätta försöka och om någon vet hur man gör alternativt vet något annat sätt att blogga i mobilen så är jag tacksam för hjälp! :)

What I wouldn't do to have you coming back my way

Hej! Som jag skrev förut gick vi hem till Faddes föräldrar, dom var dock inte hemma utan dom var i deras trädgård och grejade med sånt som man gör i en trädgård. Så Faddes farbror kom och hämtade oss så kom vi dit, fick grillad kyckling, satt i solen och hade det bra!

Jag vet inte om jag har varit blind, letat dåligt eller om alla vitsippor slog ut idag, men på vägen upp till Dalaberg fanns det vitsippor överallt! Vitsippshav skulle jag nog dock inte kalla det för hela den här stan är ju bara en enda backe, och i backar blir det liksom inte hav på det sättet, om ni förstår. Ska sluta svamla, här kommer iaf lite bilder!
110417
110417
110417
110417
Tillägnat min älskade lilla mamma ♥

Jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga i morgon innan vi åker, men något snabbt inlägg ska jag nog se till att slänga in, också ska jag försöka fixa så att jag kan blogga i mobilen. Har laddat ner WordPress, ska bara se till att komma igång med det också :)

You go hard, yes you do, but when I go it's a magic show

Hej! Vi ska strax gå hem till Faddes föräldrar och äta där, vi har nästan ingen mat hemma och orkar inte handla nu precis innan vi ska åka. Och dom blir nog glada att vi kommer dit eftersom dom inte kommer se oss på mer än en vecka sedan.

Igår hade jag tråkigt och blev sugen på att baka, hade inte så mycket ingredienser för att göra något speciellt men hittade ett recept på Glömda chokladbollar/kakor. En skillnad mellan dom här och vanliga chokladbollar var att dom skulle tillagas i ugnen, först på 50 grader i 2 timmar och sedan skulle man stänga av ugnen och låta dom stå kvar där inne i 12 timmar! Dom blev klara i lagom tid tills det var dags att kliva upp i morse, och goda blev dom också! :)
110417
Receptet hittade jag här.

Påskliljorna (jag vet nu att det är det) som växer i våran rabatt har äntligen slagit ut nu! Var såklart tvungen att fota dom för dom kanske har blommat färdigt när vi kommer hem igen, vad vet jag!
110417
110417
Hade lite svårt att få till en bra skärpa, men men..

Har en fråga, någon som vet hur man gör för att blogga i mobilen (med android)? Jag kan gå in på blogg.se och skriva en rubrik går, men själva inlägget går inte att skriva. Finns det någon "app" man kan ladda ner? Skulle vara bra att ha när man inte vill/kan sitta vid datorn så man kan slänga in ett kort inlägg via mobilen! Hjälp mig! :D

I'll turn this place into our private getaway

God morgon! Idag är vi uppe tidigt, för att vara oss alltså. Vi har redan ätit frukost och ska snart börja packa och förbereda oss för resan. På måndag åker vi och jag kunde inte längta mer! Skulle vilja åka nu!

Jag har haft en lite galen natt, igår när jag städade passade jag på att med hjälp av dammsugaren ta bort några spindelnät (inte okej att spindlarna tror att dom får komma och bo här!) och det satte sina spår tydligen. Jag drömde att det var fullt med stora spindelnät någon halvmeter ovanför oss i sängen. Jag vaknade i panik, flög upp ur sängen och ut i vardagsrummet! Tur att det bara var en dröm! Sen drömde jag att jag tog studenten, och jag hade så himla roligt, mycket roligare än på riktiga studenten, och jag var så glad!
110416
Jag vågar inte söka på "spindelnät"...
Hoppas ni får en härlig lördag! :)

You could've been a part of a masterpiece


LÅT!
110415
Källa
Jag tröttnar aldrig, she's awesome!

Fire bomb -
Rihanna

I didn't do it
You lit the match for me
Now we're flying
From the blast, baby
That's the thing
...
I just wanna set you on fire
So I won't have to burn alone
Then you, then you'll know where
I'm coming from
Fire bomb

You're everything I need and more, it's written all over your face

Idag skiner det ingen sol på oss Uddevalla-bor, så jag ska passa på att göra såna där tråkiga saker som att städa och tvätta. På måndag åker ju jag och Fadde hem till min älskade familj, så vi måste ju ha rena kläder och så är det ju så tråkigt att komma hem till en stökig lägenhet. Skulle egentligen tvättat i morgon men kände att jag inte alls hade någon lust att tvätta på en lördag och jag hade sån tur att det fanns en ledig tid idag. 

Grannarna har satt upp en lapp i trappuppgången, som svar på min lapp (jag skrev inte mitt namn) och tydligen är det inte deras hund utan dom passar den bara denna veckan och dom visste inte att den skäller. Men idag är sista dagen dom ska ha den så jag får väl stå ut idag också då, och jag kommer ju som sagt vara lite upptagen med annat så jag kan nog överleva det.
110415
Lekte lite med funktionerna i PhotoScape :)

Hoping for the best but expecting the worst, are you gonna drop the bomb or not?

110414
110414
Här lilla mamma, har du två vitsippsbilder! :)
Tog dom på vägen hem till Faddes föräldrar. Vi promenerade dit idag eftersom Faddes busskort är slut, men det var så härligt väder så jag klagar inte! Vi kom dit och fick mat, hehe och Faddes mamma brukar alltid baka när jag kommer dit men hon hinner inte alltid klart innan vi ska gå, det gjorde hon dock idag så vi blev bjudna på alldeles nybakade, varma drömmar! Hur gott som helst!

Idag efter att grannarnas hund skällt i timmar igen lämnade jag en lapp i deras brevlåda, jag hoppas dom inte tar illa upp men det var i all välmening och jag försökte vara trevlig, än så länge! Beroende på hur länge det fortsätter så kanske jag inte kommer vara så trevlig längre :P Men jag tycker faktiskt synd om hunden, och mig själv! Och vet dom inte om att den skäller, så kan dom ju inte göra något åt det heller, så jag hoppas på förändring! :)

Klockan börjar bli mycket så jag får önska er alla en god natt! 

You're still a part of everything I do

Nu är jag hemma från min promenad, eller flygtur? Hehe. Ser nästan ut så va?
110414
110414
Jag har så otroligt dåligt lokalsinne så jag skäms nästan, men jag inser nu att det är ju här, på bilderna ovan, som jag gjorde min motorvägskörning när jag övningskörde. Den här stan börjar gå ihop lite för mig nu, innan har jag bara vetat vart vissa platser ligger men jag har inte vetat var dom ligger i förhållande till varandra. Men mina upptäcksfärder gör mig lite klokare iaf ;)

Förutom det så hittade jag faktiskt några vitsippor! Men jag tog inga bilder idag för dom hade inte slagit ut riktigt, dock hittade jag inget hav.. 

All the battles I lost and the battles I won, this will be the one

God morgon! Gissa vad jag vaknade av idag? Att hunden skällde! Dock var det bara i mina drömmar, haha, men det tog inte lång tid efter att jag hade vaknat innan den började skälla på riktigt. Gick ut i trappuppgången och började vandra uppåt för att ta reda på var den bor, behövde inte gå så långt för jag hade rätt i att det är ovanför mig. Så nu vet jag var lappen ska!

Idag skiner solen så starkt att jag var tvungen att flytta mig från skrivbordet, såg knappt någonting på datorskrärmen och det blev sjukt varmt! Jag ska snart ta och gå ut på en promenad i det härliga vädret och fortsätta med mitt vitsipps-letande. :)

Efter regn..

110413
110413
110413
110413
Kommer inspiration!

Tappin' people's shoulders askin' if they know her

Idag var jag som sagt på arbetsförmedlingen för information om "jobbgaranti för unga." Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, faktiskt. Jag är osäker på om jag vill vara med eller inte, för det känns som att man blir utnyttjad och får slita utan att få speciellt mycket för det. Därför bestämde jag mig inte på plats, men måste meddela senast på måndag hur jag ska ha det.

Är det någon av er som varit med i jobbgarantin för unga på arbetsförmedlingen och kan säga om det är bra eller dåligt?
Och i så fall varför?

Jag har ju inte varit arbetslös tillräckligt länge än för att få a-kassa, och det enda "straffet" man får ta om man inte går med då är att man får lite mindre hjälp och service från arbetsförmedlingen, men jag känner ändå inte att jag lutar mig så mycket på dom i mitt jobbsökande, jag vet ju vad jag måste göra och jag gör det. Men ändå känns det som att det kanske är värt att tänka på..

Ett inlägg med lite finare bilder kommer upp strax, men så länge kör vi en till "Finn felet" med min mobil! Hur många fel det egentligen är kan man ju diskutera, men hur som helst är det konstigt! Svaret på den förra var att 27 mars saknades.
110413
Är det konstigt att jag ibland inte har någon koll alls på vilken dag, datum eller vecka det är?

Took the midnight train, going anywhere

Alldeles strax ska jag sticka ner till stan, till arbetsförmedlingen. Jag ska på någon "information om jobbgarantin för unga", eller något sånt. Roligare planer kunde man väl haft men ni vet ju hur det är, man har inte så mycket till val när det gäller den där arbetsförmedlingen..

Den skällande hunden är igång igen, eller fortfarande? Den har hållt på sedan jag vaknade, vid nio. Börjar nästan tycka lite synd om den. Kanske ska man säga till dom att deras hund skäller dagarna i ända? För förmodligen är den ju ensam hemma så dom kanske inte vet det. Men hur gör man det utan att vara en sur och gnälllig granne? En liten vänlig lapp i brevlådan?

Ja ja, nu ska jag bege mig! Kul att magen börjar kurra som en idiot precis när jag ska gå också.. Hehe.

Don't tell me you're sorry 'cause you're not, you're only sorry you got caught


BOKTIPS!

Igår läste jag ut Mia - Sanningen om Gömda av Monica Antonsson. Jag får väl anta att många av er har läst Gömda, eftersom det är Sveriges mest sålda bok, och då antar jag också att ni som läst den blivit lika berörda som jag. Denna sanna berättelse som väckt så många känslor och tankar, lockat fram så många tårar, väckt en rädsla för att samma sak ska hända just mig eller någon jag älskar. Men det är inte sant!
110413
"Gömda, Asyl och de andra böckerna om Mia Eriksson är makalösa bästsäljare, Mia och hennes familjs dramatiska flykt undan "Mannen med de svarta ögonen" har engagerat miljoner läsare runt om i världen.
Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.
Mia gick inte ut med toppbetyg från gymnasiet och har aldrig jobbat på bank. Hon gick i specialklass hela sin skoltid och fick jobb på en lunchbar. 
Från 1983 levde hon nästan helt på olika bidrag.
Mia och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljoner, utbetalade på märkliga grunder. Och än idag lyfter Mia - numera mångmiljonär - pengar från försäkringskassan.
Mias man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare med ett tvivelaktigt förflutet i militärdiktaturens Chile. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han. Mia och barnen hade ine behövt gömma sig.
Mias lögner har orsakat mycket lidande: Osama berövades sin dotter, Michael förlorade sin mamma, Elisabeth såg sitt livsverk krossas, många känner sig förtalade och lurade.
Nu kan de för första gången berätta sanningen om Gömda."


Jag har länge velat läsa den här boken, men det har inte blivit av förrän nu. Från början ångrade jag mig nästan lite, ville jag verkligen veta sanningen bakom en av de bästa böcker jag någonsin läst? Men ju mer jag läste desto mer uppenbart blev det att allt bara är en lögn och då var jag ju tvungen att fortsätta.

Gömda är, eller rättare sagt var, som jag sa en av de bästa böcker jag läst. Att det är en fruktansvärd historia går inte att förneka, men att veta, när man läser om denna kvinnas öde, att det har hänt på riktigt gör allting så mycket starkare. Men varför påstå att det är en sann historia när det inte är det? Jag vet inte vad jag ska säga, jag är lite chockad över vad människor kan göra för pengar, och jag tycker så synd om alla de som pekats ut som hemska människor i boken, och som får leva med det i resten av sitt liv..

Har man läst Gömda, Asyl, Mias hemlighet, Mias systrar och/eller Emma, Mias dotter borde man läsa Mia - Sanningen om Gömda också, tycker jag. Själv ska jag gå till biblioteket och långa Vingklippt, en bok som en av alla de människor (Elisabeth Hermon) som fått leva med Maria Erikssons och Liza Marklunds lögner har skrivit. Jag ska också se filmen Paradiset, som är baserad på boken med samma namn av Liza Marklund, som också handlar om Maria Eriksson och Elisabeth Hermon.

Rain-man is back, with little miss Sunshine

Jag har gått runt hela dagen och trott att jag har haft min kamera i väskan, men när jag kom hem låg den på skrivbordet. Har med andra ord inte ens försökt ta upp den ur väskan för att använda den, är inte alls fotosugen när det regnar, det är så himla tråkigt! Men jag slänger iaf in en gammal "regn-bild", bara för att!

Tur att min dag inte blev lika dyster som vädret!

Jag har haft fullt upp denna regniga dag! Först var jag på ett möte med chefen, hon var hård och grillade mig med massor av frågor men på slutet sa hon att hon allvarligt talat inte kunde förstå varför det inte skulle fungera, "Inte jag heller", svarade jag. Men det gick alltså bra! Efter påsk kommer jag få börja jobba i en annan grupp och förhoppningsvis kan dom acceptera mig som jag är.

Efter det gjorde jag testet för läkemedelsdelegationen, och det gick också bra! Svarade rätt på alla frågor utom en, också var det några som jag fick fylla i lite mer på i efterhand. Men dom var inte så hårda utan hade man gjort något fel fick man chansen att förklara hur man tänkte, titta igenom det igen och ändra så det gick jättebra! Nu är det teoretiska klart och det praktiska återstår.

Hoppas ni har haft en underbar dag! :)

Total blackout

110411
Total Blackout på Kanal 5!
Helt seriöst det roligaste jag sett på länge! xD

När ljuset blir till mörker är jag där, och aldrig lämnar jag dig

Här kommer det utlovade! En video där jag spelar För kärlekens skull på klarinett, också passade jag på att spela in en där jag spelar Se på mig på piano också! :) Av någon konstig anledning spelade datorn inte in ljudet när jag först försökte med webkameran, så jag fick spela in med digitalkameran istället och såg därför inte om jag syndes, därför blev det lite som det blev. Men jag hoppas ni gillar det, enjoy! ;)


And don't judge me too hard, jag har ju precis kommit igång igen! ;)

Still you think I'm just denying

Hej och förlåt för det sura inlägget tidigare idag, men jag blev verkligen galen! Efter att den där hunden hållt på att skälla i mer än två timmar gick jag ut på en promenad. Jag har lovat mamma att hitta ett "vitsipps-ställe", det är något som jag tror vi alla, förutom möjligtvis Klara eftersom hon var så liten när vi flyttade, har saknat där uppe i norr. På våran tomt (jag tillhör fortfarande :)) växer det på sin höjd 10-20 vitsippor, och jag överdriver inte! Det vi saknar är alltså vitsipps-haven, där man kan gå och plocka så många vitsippor man bara kan hålla utan att det syns att det saknas en endaste en!
Så mitt uppdrag är helt enkelt att hitta ett vitsipps-ställe att ta med familjen till när dom kommer och hälsar på i juni, och fram tills dess ta lite bilder och lägga upp. Jag kombinerade mitt vitsippsletande med en upptäcksfärd, och innan jag visste ordet av så var jag i stan! Med andra ord hittade jag inget vitsipps-ställe idag men däremot en ny promenadväg till stan! :)

Väl i stan bestämde jag mig för att vänta på Fadde (och bara för det slutade han i tid för typ första gången någonsin, han slutar alltid tidigare annars, så det blev en lång väntan. Men sedan bjöd han på glass! :D) och gick runt och kikade lite. Fick mig en historielektion i en park som jag hamnade i, där det fanns lite info-skyltar. Tycker historia är dödstråkigt men när man är på en plats och får läsa/höra om vad som hänt just där är det ganska intressant. Och det var riktigt fint där också med massor av blommor! Oturligt nog dog min kamera precis innan jag skulle gå ut, så jag hade bara mobilkamera, men jag ska se till att gå dit igen en annan dag och ta bättre bilder!
110411
110411
110411
(Den sista bilden passade inte in, klicka för att se den större)

Om en liten stund kommer klippet med klarinettspel (+ något mer) som jag lovade er i lördags! :)

You drive me crazy!

God morgon! Eller? Nej! Gud jag blir galen! Det är en hund i lägenheten ovanför (tror jag) som skäller och ylar och jag blir GALEN! 
Jag vill bo i hus igen! Jag vill inte bo i lägenhet, jag gillar inte grannar.. Jag känner mig övervakad av alla fönster, om man tänker sig att varje fönster är ett par ögon så är det ganska många som stirrar på en. Grannar som röker så det kommer in i ventilationen och luktar rök inne hos oss, arga grannar som skriker och smäller i dörrar, ungar som sitter ute i trappan och låter alldeles för mycket, folk som rastar hundar och katter och inte plockar upp, men värst av alla dessa hundar som ska SKÄLLA hela tiden!
Några grannar har en liten hund som skäller så fort den kommer in/ut i trapphuset, och dom går ut med den typ 20 gånger om dagen. Och det låter hemskt när den skäller! Och nu den här hunden ovanför, den skäller och en annan hund i en annan lägenhet svarar..

VILL INTE HÖRA!

Förutom detta så har det varit en bra start på dagen, solen skiner och därför ska jag ta och slänga i mig lite frukost och sedan gå ut på en lång promenad (tills hunden kan tänkas ha tröttnat på att skälla).

Äntligen hemma! ♥

Nu har min älskling kommit hem från fotbollslägret i Halmstad och humöret är plötsligt mycket bättre! Stackarn hade bara kunnat vara med på en match, den allra första, pga. sitt knä. Det hade gått bra från början, men sedan råkade någon sparka honom också blev det värre så han kunde inte vara med på resterande matcher. Synd, men han verkar haft det bra ändå! Skönt att slippa mig kanske ;)

Tv:n står på, på 6:an där det just nu är Fear Factor. Hörde hur dom skrek och vände mig om och kollade och fick syn på massa stora spindlar som kröp runt! Disgusting!

Jag känner att min uppdatering är väldigt tråkig just nu, men jag ska försöka hitta lite inspiration och bättra mig! :)

If I could wishing I would wishing baby you would be right here by my side

"It makes me feel so happy
Just knowing I'm unhappy
Here lonely waiting on you"
He's alright - Melanie Fiona

Jag har tråkigt och saknar Fadderullan!

The nights are killing me, without you baby I can't sleep

Dags att krypa ner i en kall och tom säng! Omysigt..
God natt!

Because of you I learned to play on the safe side so I don't get hurt

Jag har kännt mig ganska nedstämd och ensam idag, kanske för att jag är ensam.. Hade egentligen ingen lust att göra någonting, men tog mig ändå en promenad ner till stan. Jag hade egentligen tänkt gå runt till lite affärer för att sälja min själ, men det tog sån tid innan jag kom iväg så det blev lite för sent för det. Istället köpte jag mig en glass och satte mig vid hamnen, ganska skönt att sitta där men lite sällskap hade ju inte skadat.
9/4-11
Nya Magnum - Caramel & Nuts!
Att säga att den var god är en underdrift, och att säga att den var stor är en överdrift, men den var värd det!
9/4-11
9/4-11

Samtalet jag väntade på kom äntligen, för någon timme sedan. Han frågade om jag var intresserad, vilket jag ju är! Så sa han att dom skulle ringa mig igen efter påsk, vilket passar mig ganska bra eftersom jag ändå ska åka hem till mamma & pappa över påsk så det blev med andra ord inget problem, som jag oroat mig lite för!
Det gjorde mig på lite bättre humör och gav mig lust till att göra något, så jag plockade fram klarinetten och spelade lite. Jag blir faktiskt lite ledsen när jag märker hur mycket jag har tappat. Jag blir trött i läpparna och munnen bara efter några minuter, och alla de allra högsta tonerna som världens bästa klarinettlärare Elisabeth lärde mig har jag glömt, men som tur är hittade jag en liten fusklapp!
9/4-11
Det säger kanske inte er så mycket men kommer hjälpa mig en hel del! :)

Jag hittade även några papper som världens sämsta "klarinettlärare" gav mig, jag kastade dom direkt! Blir arg och irriterad bara av att tänka på honom... Hur som helst så ska jag försöka spela iaf lite några gånger i veckan, så jag kommer igång igen och kan träna upp läpparna och lungorna ;) Jag ska se om jag kan spela in något senare idag eller i morgon och lägga upp, om ni vill förstås! :)

Lord knows dreams are hard to follow, but don't let anyone tear them away

Hej! Idag skiner solen och ingen storm i sikte! Jag har precis diskat ett berg av disk, fattar inte hur det alltid blir så mycket, jag tycker att jag diskar hela tiden!

Fadde tvingade upp mig klockan halv sex i morse för att fixa hans baguetter, han tycker att jag är bäst på det (säger han iaf, men det kanske bara är för att slippa göra det själv?) But I don't blame him! Mackor är något av det bästa jag vet så jag är väl kanske lite av en expert på området, hehe ;) Undrar om inte Subway behöver lite extrapersonal..? Ja ja, åter till ämnet, Fadde gav sig av runt klockan sex i morse och jag gick såklart och la mig igen.

Idag vänter jag på ett samtal angående barnvaktsjobbet, dom skulle ringa någon gång i helgen. Men jag tycker det är så jobbigt att vänta på samtal, iaf när det är någon jag inte känner som ska ringa. Jag känner mig så stressad och vågar knappt lämna mobilen i en sekund, det skulle ju vara så typiskt om det ringde precis när jag står i duschen, t.ex. Men å andra sidan, vilken normal människa är tillgänglig på mobilen 1440 minuter om dygnet?
Nu ska jag iaf gå ut och göra något vettigt :) Hoppas ni får en härlig lördag!

Love is in the air

Tänkte bara passa på att säga god natt och slänga in några bilder som jag tog tidigare idag när jag fick besök av två kissekatter. Det är fullt med katter här och jag brukar roa mig med att skrämma dom när dom går förbi (jag är taskig, jag vet) men den här vita var inte alls rädd utan la sig för att vila på trappan istället, så jag gick ut för att ta lite bilder på den.

Den här katten bor jag för övrigt granne med, den bor i uppgången bredvid men brukar av någon anledning smita in i våran uppgång och sitta i trappan och skrämmas när man kommer ut eller in!
8/4-11
Sen från ingenstans kom plötsligt en till katt, tror dom var kompisar sen innan för dom pussades! Det kanske inte syns så väl, men det gjorde dom faktiskt.
8/4-11
Fullt med kärlek här idag! Det satt även två duvor i ett träd här utanför (vad gör dom här?) och gosade. Dom ville dock inte bli fotade utan flög iväg när jag kom ut.. Hehe.

Och nu; god natt! :)

When I shut my eyes I see you like you're really there


Fint väder men det stormar som attan!
Nu har jag varit en sväng i stan, jag mötte upp Fadde när han slutade. Han ville att jag skulle följa med han och köpa lite färdkost, han åker nämligen till Halmstad med sitt fotbollslag i morgon och stannar till söndag. Det betyder ensam-hemma-helg för mig! Tråkigt! Det är såna här stunder jag gärna hade haft utemöbler och ett badkar. Utemöbler så jag kunde sitta ute i solen på dagen och läsa & fika, och ett badkar så jag kunde ligga och slappna av på kvällen med tända ljus, lugn musik och kanske något gott att äta! Men så är nu inte fallet så jag får klara mig med det jag har!

Jag bakade som sagt ett till bröd idag, det blev lite missbildat för jag trodde inte man behövde smeta ut degen, och receptet var nästan likadant som det jag gjorde igår, märkte jag efter att tag, men jag har redan provsmakat och det smakade bra så det gör inget! Och som sagt, man lär sig!

Det här brödet kallas "Hälla-ut-bröd" och receptet hittade jag här.
Man måste vara medlem för att se receptet, men det är en sida som iaf jag tycker det är värt att vara medlem på!

The comfort in your voice is all I ever need to hear

Så då var ännu en dag igång! Solen skiner och jag såg just en humla flyga förbi utanför fönstret (vårtecken?). Våren och sommaren är ju underbar men det värsta är nog att spindlarna vaknar till liv. Jag är på min vakt hela tiden, tittar man snabbt så kan vilken pick på golvet eller hål i väggen bli en spindel. Jag som bestämde mig förra året för att bli av med min spindelfobi, varför är den fortfarande kvar?

Jag sov inte så bra i natt, på något sätt bytte jag och Fadde plats i sängen.. Jag har ingen aning hur det gick till, men Fadde skyller på mig och säger att jag tar upp hela sängen. Vilken anklagelse! Jag som ligger så still och inte tar någon plats alls! Hehe, eller inte.. Men jag blev mest störd för att Fadde inte bara tog min plats, men också tog min kudde! Haha!

Jag ska snart sätta igång att baka det andra brödet, jag fick låna en långpanna av Faddes mamma så nu har jag någonting att göra brödet i också, och det är ju bra! Det brödet jag bakade igår blev förresten gott! 
Men för att heta Bröd för rosten passade det inte speciellt bra i brödrosten! Men det kanske bara var jag som gav mina limpor en dålig form.. Men det var inte så himla enkelt att forma eftersom degen var så kletig så allt bara fastnade på händerna.. Men man lär sig med tiden, antar jag!

Brödbakning

Nu har jag bakat färdigt mitt bröd. Det blev ett som kallas Bröd för rosten som jag hittade här. Jag tänkte göra ett till, men det tog så lång tid så det andra får vänta tills i morgon.

Degen jäste så mycket att jag trodde det skulle svämma över!
Bra att den jäser - men den behöver ju inte överdriva..

Tycker det ser gott ut och jag hoppas det smakar bra också! :D

When you teach the children, teach them the very best you can

Den här låten tänke jag lägga upp i samband med mitt inlägg om Bloggare för varenda unge, för jag tycker texten är passande, men jag glömde bort det. Lägger därför upp den nu och passar på att säga det än en gång, att ni också kan bli en Bloggare för varenda unge!

Wake up everybody - John Legend & The Roots feat. Common & Melanie Fiona

The world won't get no better
If we just let it be
The world won't get no better
We gotta change it
Just you and me..

You say I'm a silly girl, but you just don't understand


Min mobil är knäpp - finn ett fel!
Den första som svarar rätt får en kram ;)

But you broke me, now I can't feel anything

Jag fick mitt studentkort idag, eller mitt? Ett studentkort. Jag undrar varför?

Himla konstigt, för jag fick höstterminens studentkort på jullovet, en aning sent med andra ord och då studerade jag ju faktiskt. Och nu efter halva vårterminen har gått får jag vårterminens studentkort, fast jag inte ens pluggar längre?
Får jag använda det ändå? :D

Ja ja, nu ska jag gå och baka bröd och diska!

My soul is crying, without asking why

Hej! Jag har precis kommit hem från stan, har handlat lite. Jag har bestämt mig för att börja baka mitt eget bröd. Kanske inte allt, men mycket av det iaf! Om inte annat så blir det ju billigare än att köpa bröd, också får jag ju någonting att göra!

När jag kom hem och gick av bussen passade jag på att stanna och fota alla fina blommor som finns där. Har tänkt ta kort på dom länge men har aldrig haft kameran med mig vid rätt tillfälle. Nu hade dom dessutom slagit ut så fint och solen skiner!



Vårtecken!

Förutom att solen tittar fram emellanåt så är det inte så härligt väder idag, det blåser jättemycket! När jag kom ut förut kom det världens stormvind och blåste massa sand och skit i ansiktet på mig. Hade precis tagit på läppsyl också så det fastnade sand på mina läppar, härligt!

Hoppas ni får en underbar dag!
Själv vet jag knappt vilken dag det är, men livet rullar på ändå.. :)

Got a problem? Tell me now..


Mina påskliljor dör!
Jag har vattnat, men den verkar inte uppskatta det så mycket..
Vad ska jag göra?

Jag gjorde nyss ett test, ett personlighetstest för att ta reda på vilket yrke som passar mig. Det första som kom upp var inredningsdesigner, och det är faktiskt precis det jag har funderat på att plugga till, men inte avslöjat än. Det finns en liten röst i mitt huvud som säger mig att jag skulle älska att jobba med inredning! Och jag har ju onekligen en estetisk sida som jag kanske behöver få utlopp för? Och musiker är ju inte riktigt ett alternativ, tycker jag.

Sen är det ju klart att såna tester kanske inte alltid stämmer, men det är ju roligt när resultatet matchar det man funderar på. Så jag kommer nog fundera vidare..

Kämpa för varenda unge!

Jag är numera en stolt bloggare för varenda unge!
bloggare-varenda-unge-200-150-flicka
Bli det du också!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

 


Do you ever feel like a plastic bag, drifting through the wind?

Alltid när jag tänker börja ett inlägg med "god morgon" slänger jag en blick på klockan och inser att det inte är morgon. Dagen har börjat bra! Igår hade jag fått ett mail från citykids.nu om en familj här i Uddevalla som söker en barnvakt. Och jag är ju helt galen i barn så jag tycker det skulle vara underbart. Och inte nog med det, så råkar den här familjen bo på samma gata som jag också så jag behövde inte tveka en sekund för att skicka in en ansökan. Jag fick ett samtal nyss och mina kontaktuppgifter kommer att skickas till familjen så vi kan träffas och se om vi tycker om varandra :D Så jag är glad just nu och hoppas att det går bra! Ni får hålla tummarna för mig!

Blogg.se krånglade och andra hälften av inlägget har inte gått att skriva förrän nu (ca 20 minuter senare) och mitt glada humör är som bortblåst.. Om bara telefonen kunde sluta ringa. Detta har dock inget med barnvaktsjobbet att göra, utan hemtjänsten, of course. Bara för att det finns så många arbetslösa ungdomar tror dom att dom kan behandla oss hur som helst, inte okej! Också tror dom på fullaste allvar att jag vill komma tillbaka när jag fått lite "mer kött på benen".. Keep dreaming!



Barba-who?

Inne på Åhléns för ett tag sedan så såg jag att det fanns massa Barbapapa-leksaker, har även sett att det finns barnkläder med Barbapapa och familjen på, och jag undrar bara.. What's up with that? Dagens barn vet väl inte ens vad Barbapapa är för något!? Dagens barn tycker ju inte ens om Lejonkungen! (Det har jag hört från en säker källa, hehe..)
Så jag undrar bara, vad kommer detta ifrån? Varför har dom helt plötsligt fått för sig att 2010-talets ungar ska börja gilla några färgglada klumpar från 70-talet? (Jag har googlat!) 

Om någon kan förklara, så gör gärna det!

14 days to go

Om två veckor är vi:

med dom här:

(minus mig då såklart)
Jag saknar er så otroligt mycket just nu, mer än någonsin ♥

In the dark you can't see shiny cars

Hej! Idag har jag jobbat, en kort dag, 7.30-12.00 bara. När jag kom dit frågade en av personalen:
"Fick dom inte tag på dig igår?" '
"Nae.. Eller.. Var det nåt speciellt?"
"Ja vi har planerat så att vi inte behöver någon extra."
Så det fanns inget arbete planerat för mig, men jag vet mina rättigheter och har dom bokat in mig så kan ingen säga att jag inte får jobba, så jag fick ta lite jobb från dom andra men var ändå klar redan klockan 10. Satt i lokalen och löste sudoku och sedan fick jag följa med på ett till jobb. Ganska onödigt med andra ord men samtidigt väldigt välbehövliga pengar! :)

Efter att jag hade jobbat färdigt begav jag mig iväg till andra sidan stan för delegationsutbildning, så att jag får ge medicin. Kommer ha ett "prov" nästa vecka och sedan ska man även göra det praktiskt tillsammans med en sjuksköterska för att få delegationen. 
Tänkte först att det nästan är lite läskigt att ha så stort ansvar, för vissa är ju medicinen livsviktig. Men jag har ju ändå tagit medicin själv hela mitt liv ungefär.. Inte riktig, men så länge jag kan minnas, så det ska nog gå bra!

Måste bara fråga.. Är det inte superlöjligt att två personer som ska till samma ställe och som ska jobba tillsammans inte ens kan heja på varandra på bussen? Jag blir helt paff när vuxna människor beter sig så barnsligt.. Jag kan inte för mitt liv förstå vad jag har gjort för att någon ska tycka så illa om mig (om det nu är det som är problemet?) att personen inte ens kan hälsa?
Känns ju inte lite löjligt sen heller när vi ska av bussen vid samma hållplats och jag går bakom personen hela vägen och in i samma lokal...

The capital city of my heart

Hej! Idag har jag som sagt varit i Göteborg på arbetsintervju. Jobbet var inget för mig för jag vill inte jobba med provisions-lön, men jag åkte ju dit några timmar tidigare för att träffa Linda så jag kan ju inte säga att resan var i onödan! :)
Vi gick och fikade på Café Molinari, där är vi stammisar vid lunch-tid och andra tillfällen när det är mycket folk i Nordstan och fullt på vårat "vanliga" ställe, för dit hittar ingen!

Min halvätna blåbärspaj

Linda at Café Molinari
Och gissa vad? Jag skrev ju morse att jag inte trodde att vi skulle få lika fint väder idag som det var när bilden i föregående inlägg togs, men jag hade fel! Jag var verkligen helt säker på att det skulle regna idag och det helt fuktigt i luften när jag gick ut. Men mitt paraply är magiskt, jag lovar! För det blir alltid fint väder när jag har det med mig! 


Brunnsparken, Göteborg
När vi stod här på bron och fotade kom det en man som ställde sig och stirrade på oss, jag märkte det inte först för jag stod med ryggen emot men Linda såg honom hela tiden och han hade tydligen stått där ett tag och kollat på oss. Lite creepy tyckte vi och gick därifrån, när vi vände oss om såg vi att han kollade på oss så länge han kunde se oss, så vi gömde oss lite.. Läskigt! En anledning varför man inte ska vara ensam i en stor stad!

Det blev ett långt inlägg med många bilder, men det tycker vi väl om? ;) Nu ska jag gå och kolla på 2½ män!

Never did I think you could be such a cold-blooded murderer

God morgon! Idag ska jag åka till Göteborg för en arbetsintervju. Vet inte riktigt vad jag ska hoppas på, för efter att jag blivit inbokad på intervju kollade jag annonsen igen och såg att det är Rörlig lön, vilket betyder provision, eller? Men jag kan ju hoppas på att det är grundlön + provision, eller något sånt, så att jag inte åker i onödan.

Drottningtorget i Göteborg. Tror dock inte att vi får sånt här fint väder idag!

Jag ska hur som helst passa på att träffa min fina vän Linda också, vi ses tyvärr inte lika ofta nu som förut, eftersom jag var i Göteborg hela tiden då så var ju det smidigt och bra. Men man får passa på när man kan!

Jag låg och funderade igår på om det skulle vara värt att ladda busskortet nu eftersom vi åker bort om två veckor, och kom fram till att det nog är det. Man blir ju så instängd när man inte kan röra sig fritt med buss utan att tänka på att betala varje gång, och det krävs inte så många resor för att det ska bli mer värt än att betala med mobilen.

Ja ja, nu ska jag göra mig i ordning och sticka ner till stan! Hoppas ni får en bra dag!

I want it


Ge mig!?

Go nuts!


Tjockis-lördag!
Igår kväll myste vi framför tv:n och kollade på Territory, jättekonstigt för vi har sett den förut och trodde den hette How fast can you swim, men det gör den tydligen inte. Hur som helst, jag provade nya Go Nuts with Dumle! Har längtat länge efter att prova den, och den var god men ändå inte så speciell. Och det var ganska lite i påsen också tyckte jag så det gjorde det lite ovärt faktiskt, men bara lite.. Som den choklad/sötsak-älskare jag är så kan jag inte säga mycket annat än att det var gott, precis dom dumle!

My minds playing tricks on me

Hej! Ännu en grå och trist dag. I morse gick jag upp klockan sju för att tvätta, det kom lite saker i vägen för min tvättid så jag var tvungen och byta och då får man ta det som finns.. Men ganska skönt ändå att ha det gjort, och det är ju ganska mysigt att kliva upp tidigt och sedan få krypa ner i den varma sängen igen! Bara det att jag nästan inte kunde somna igen för jag var så hungrig så jag höll på att dö.

Igår fick jag besök av min moster och hennes man, dom hade vägarna förbi och kom för att lämna min studentpresent, en aning sent men det är ju kul att man kan få presenter 10 månader efter studenten också! ;) Jag fick en tavla som min kusin har målat:


Fin tycker jag! :)

What's this fuss about you saying I ain't all that, I ain't true

Hej! Jag har nyss kommit hem från en liten Torp-runda! Fadde skulle egentligen spelat match idag, men han skadade sitt knä igår så han kunde inte vara med, stackarn.. ♥ Vi åkte iaf till Torp tillsammans, men jag kom hem ensam. Haha Faddes pappa ringde och sa att dom skulle åka till Gustavsberg och grilla, jag tycker dom är galna som frivilligt vill vara ute i det här vädret, det är grått och dimmigt och regnet hänger i luften, men dom sa att det skulle bli sol. Det hörde jag också igår, sol och 14 grader varmt, men i morse när jag vaknade och såg dimman gav jag upp hoppet om det.
Fadde åkte hur som helst dit själv och jag åkte hem, känner mig helt trött och seg idag och har av någon anledning ont i hela kroppen..


Är det bara jag eller är det fler som inte kan se något härligt grillväder här?

I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now

I morse väcktes jag tjugo över sju av att någon ringde och frågade om jag kunde jobba fram till två. "När börjar jag då?" "Så fort du kan!" Så jag fick göra mig i ordning på tjugo minuter, fick ta med mig ett äpple till frukost och två macker med smör hann jag slänga ihop till lunch. Det första jag gjorde när jag kom hem var att stoppa i två mackor i brödrosten som jag sitter och mumsar på nu, äntligen frukost! Har nog aldrig ätit så goda mackor förut!

Jag fick alltså jobba på riktigt för första gången idag, och det gick bra, fast vissa kollegor skulle ju kunna vara lite mindre otrevliga.. Jag tog mig faktiskt dit på mindre än en timme, och man borde faktiskt kunna visa lite tacksamhet för det tycker jag.. Men men, förutom det och att jag har svultit så har dagen varit bra, trodde faktiskt aldrig att dom skulle ringa mig, men det kanske blir så när det krisar.

Nu väntar jag bara på att Fadde ska ringa när han slutar skolan, då ska vi åka hem till hans föräldrar och äta mat! :)

RSS 2.0