GOTT NYTT ÅR!

Jag vill önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Hoppas att ni har många fina minnen att ta med er från 2011 och att 2012 blir ett bra år!
111231
Önskar Anna & Klara! ♥
111115

Say what you want

Hejsan hoppsan falle-ralle-ra! Jag har egentligen ingenting speciellt att skriva men tycker att jag ska göra det ändå. Jag ska försöka ta lite bilder på julklapparna jag fick, men just nu är jag för lat för det.

Igår var vi i stan en liten sväng. Kände mig ganska tråkig men jag bytte typ hälften av julklapparna jag fick. Ett par jättefina pyjamasbyxor med tillhörande linne som jag fick av Klara, men som satt konstigt, och en också jättefin stickad kofta som jag fick av mamma och pappa som också satt konstigt. Men men, det går ju inte alltid pricka rätt!

Sedan på kvällen igår åkte vi iväg till Åre för kälkåkning! Eller ja, kälkåkning är det ju inte eftersom dom har pulkor istället för kälkar nu för tiden, men jag lovar er att det är något av det roligaste som finns! Det är säkert rent livsfarligt egentligen, men det är sjukt kul! Alla som besöker Åre under vintersäsongen borde besöka kälkbacken! :) Jag var nog den i backen som lät mest i alla fall, jag skrek som en galning i varje kurva och "stup" av blandad.. typ förtjusning och rädsla att slå ihjäl mig, haha.

Nu ska jag och lillsyrran spela The Sims!
111115

If we run a little faster, and believe in ever after

Ni har väl inte missat att det är storm? Inte jag heller. I det här huset lyssnar man på Radio Jämtland 24 timmar om dygnet, så det är omöjligt att missa.
En jäkla massa snö rasade ner från taket, massa skit från träden hade smutsat ner den annars så vita snön och hos grannen hade ett eller två träd ramlat och mosat en lyktstolpe. Så jag har visst sett att det stormat också. Men nu fylls det på med snö igen efter att det töade lite grann, och vinden är inte så dålig den heller.

Jag har inte mycket mer att skriva, slänger in lite bilder från när jag och mamma har varit ute och promenerat :)
Julafton
111224
Juldagen
111225
111225
Me in Gerda-style! (Ni har väl sett julkalendern? ;) )
111225
111115

I don't know what it is, but I know I'm missing it

Jag hade en mysig julafton igår med familjen ♥ Bilder och så kommer en annan dag. 

Just nu sitter jag och lyssnar på Chris Medina. Hela deras historia (Chris' och Juliana's) är bara så fin men samtidigt sorglig så det gör ju ont i hjärtat att lyssna på hans musik. Ändå kan jag inte låta bli, för han är så bra. Men jag känner att bakom denna glada person som han visar upp, måste det finnas något annat. Jag kan tänka mig att han bär en stor sorg inom sig (eller har snarare svårt att tänka mig att han inte gör det), och det är den känslan som gör att hans musik värker så i hjärtat.
Hans nya singel är i alla fall helt underbar, och jag älskar videon! 
One more time - Chris Medina
Jag tänkte bara lägga upp den, men när jag lyssnade igenom albumet igen fastnade jag för den här också:
Beautiful eyes - Chris Medina

"I had a dream, I turned back time
You never left for work that night
'Cause just before you turned to go
I pulled you in, and held you close

But we know, we know how the story goes
Wish that I never said goodbye
I think God still see you
In your beautiful eyes"
111115

Till er från mig...

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!
111224
111115

Dagen före dopparedagen!

Nu är det mindre än 3 timmar kvar till Julafton!
Jag hoppas ni har förståelse för att det blir dåligt med bloggandet under den här tiden. Jag har inte lika mycket tid "för mig själv" när jag är här som jag har annars, och den tiden jag har vill jag självklart spendera med mina föräldrar och mina systrar ♥ Hoppas att ni också har fullt upp med att umgås med era nära och kära!

Igår var jag som jag berättade och spelade lite julmusik på pappas jobb. Det blev lite fel här och där, men man kan väl inte begära hur mycket som helst när jag knappt har spelat någontig på 1½ år. Det var roligt i alla fall!
Jag kanske spelar in en liten video och lägger upp här i morgon, om jag orkar, kommer ihåg och hinner. Men förmodligen inte.

Vi klädde granen igår också, efter många om och men blev den väldigt fin, tycker jag själv :) Vi fick bara sätta om glittret typ fem gånger innan det blev bra, haha..
111223
Och som ni ser under granen så har vi alla varit riktigt snälla i år! ;)

Ikväll har jag och systrarna klistrat ihop det där förbenade pepparkakshuset också. Om det kommer någon bild på det är tveksamt faktiskt. För att säga det snällt så är vi inte direkt bra på att göra pepparkakshus. Det är inte riktigt våran talang, verkar det som. Men det är insidan som räknas, eller hur? 
111115

Snow

Efter en lång resa kom jag äntligen fram till Mörsil vid halv åtta igår morse. Eller nja, så lång var väl inte resan egentligen. Inte jämfört med vad det brukar vara i alla fall. "SJ snabbtåg" stod det att jag åkte med. Hur nu ett tåg som tar 12-13 timmar kan kallas snabbtåg? Men det kändes som en väldigt lång resa - tåget var sent (Quelle surprise!), redan innan det ens kommit till Göteborg, folk på tåget som inte hade vett att hålla tyst på natten, och en mage som gjorde ont. Men fram kom jag, och här är det massvis med snö! Ganska stor omställning att komma från Uddevalla där gräsmattorna fortfarande är gröna, till ett landskap som är vitt så långt ögat når. Igår fick jag till och med skotta snö! Men jag tycker inte det behöver komma mycket mer nu. Det som är räcker gott och väl till en mysig julstämning! ♥

Det är såklart mycket med julstöket nu. Vi har gjort fudge, (provade göra LCHF-fudge men det såg ut som en hund skitit i burken när vi var färdiga, så jag struntade i min "diet" och så gjorde vi riktig istället) bakat lussebullar och gjort knäck.
I morgon ska vi kika på lillsyrrans julavslutning, sedan ska vi iväg till pappas jobb för lite julunderhållning för dom gamla, där vi då kommer att vara en del av underhållningen. Jag ska spela klarinett, och min söta lillasyster ska vara konferencier. Blir nog roligt :)

Jag slänger in lite bilder från igår när jag och mamma var ute och promenerade i snöyran.

Bilderna är redigerade (endast ljus, kontrast och skärpa) för att få lite mer kontraster i allt det vita.
111221
111221
111221
111221
"Mamma, om jag inte kommit in om 10 minuter får du komma ut och leta efter mig."
Det var lite svårt att ta sig upp ur den djupa snön!
111115

I've been away too long

Idag skiner solen här i Uddevalla, men någon snö har det inte kommit än. Men det gör inte mig någonting, jag tar saken i egna händer och åker dit det finns snö. Kanske lika bra också att den inte kommit, eftersom att dom här i södra Sverige ännu inte kommit på hur man kör buss och tåg när det är snö.

Nu ska jag ta och packa det sista och resten av dagen ska jag förmodligen bara sitta och vänta på att tiden ska gå. Kommer antagligen inte blogga mer nu förrän i morgon, men mina trognaste läsare är ändå dom jag ska till så det gör nog inte så mycket :)

Ha det bra! :)
111115

Turn away 'cause I need you more

Hallå hallå! Idag har jag jobbat min sista dag för i år! Känns otroligt skönt faktiskt! Det är helt sjukt hur trött jag är efter att ha jobbat tre dagar i rad, jag tror jag klarade 5-10 minuter i soffan idag innan jag somnade. Men nu ska jag hem och vila upp mig och njuta av sällskapet av min familj ♥

Jag och Fadde har haft våran egen lilla "julafton" idag, eftersom han bli kvar här i Uddevalla under lovet. Så vi har bytt julklappar och ska snart ta en sen fika och titta på The Walking Dead (den bäst och mest spännande serien på evigheter!). I alla fall så fick han en tröja utav mig i julklapp, och jag fick jättefina värmeljushållare utav min Fadde ♥ Men dom visar jag någon annan dag.

Vi hörs nog en sväng i morgon innan datorn packas ner! Trevlig helg tänkte jag skriva men det är ju bara jag som snurrat till veckodagarna, haha!
111115

M&Mmmmm's!

Hå hå ja ja. Ikväll/i natt kommer det nog snö, tror jag. Idag har graderna krypit nedåt långsamt, inte bara så BAM - Nu är det minus och BAM - Nu är det plus igen som det har gjort tidigare. Bara det inte ställer till det för tågtrafiken på måndag, för då blir jag förbannad!

Ikväll ska jag äta en riktig lyxmiddag, det är ju faktiskt lördag och allt! Ugnspannkaka blir det! Nej, skämt åsido, jag hade ingen lust att göra någon bra middag idag. Just nu sitter jag och väntar på att min ugnspannkakesmet ska svälla. Ja, den skulle göra det om jag hade tid, stod det i receptet. Och det har jag väl.
Sen ikväll någon gång där i mellan, efter jag har ätit och innan jag däckar i soffan, ska jag äta M&M's. Jag var så himla sugen på det idag av någon anledning, så jag var tvungen att köpa en påse. Eller två blev det, bara för att man fick rabatt om man köpte två. Också köpte jag två påsar juleskum, en vanlig och en med 2011 års smak - polkagris. Samma sak där, rabatt för två! Vad jag ska tjocka mig ikväll :)
111217
Gula M&M: Tror du att jultomten gillar M&M's?
Röda M&M: Jag vet inte.. Jag har liksom inte träffat honom!
Tomten kommer..
Tomten: Aaah, dom finns på riktigt!
Gula M&M: Aaah, han finns på riktigt!
Tomten svimmar..
Gula M&M: Hallå? Tomten?

M&M's reklamen. Bara för att, liksom.
111115

Jag har varit snäll i år

Julklapp från kommunen!
Vi hade visst varit snälla :)
111216
Kaffe, te, chokladpulver, choklad och julpynt(?). 
Alla som känner mig kan nog lista ut att jag tycker chokladen var det bästa!
111115

You can say whatever you want about me

Idag har jag jobbat, när jag kom hem diskade jag (det har nästan blivit en rutin att jag diskar direkt när jag kommer hem, innan jag hinner sätta ner rumpan någonstans för då orkar jag inte ta mig upp igen) och sedan bakade jag, idag igen! Idag blev det Gafflade pepparkakor, som jag tänkte ha med mig till jobbet i helgen. Recept finns här.
111216
Och nu har jag stått och blåst julmusik i klarinetten så jag tror jag kommer ha träningsvärk i hela ansiktet plus magen i morgon. Det märks att jag inte spelar så ofta längre, herrgud vad trött jag blev! Och min stackars läpp ska vi inte ens prata om..

Jag undrar förresten var min pojkvän håller hus. Fast helt ärligt orkar jag nästan inte ens bry mig, jag bor nästan ensam ändå, förutom på natten. Det blir bra när jag har en kanin, då kommer det alltid att finnas någon hemma som väntar på mig :)
111115

When it's love you say it out loud

Vi kikade på Jul Lottan idag men vi var tydligen för snygga för att visas i tv, haha. Så himla roligt med Chris Medina när Lotta försökte få honom att sjunga "tipp-tapp". Kan gissa att han tyckte vi var ganska knäppa när alla satt där med fingrarna i vädret och sjöng "tipp-tapp, tipp-tapp, tippe-tippe tipp-tapp". Men roligast var under inspelningen, när han skulle ta sig upp i den där stora fåtöljen. Först flyttade han och Niklas undan kuddarna så han skulle få plats, och så tog han sats och hoppade! Vad vi skrattade åt honom då, haha!

Jag har förresten bakat Mjuk pepparkaka i muffinsformar idag.
111215
111215
Varför dom ser ut som dom gör förstår jag inte, men dom smakade i alla fall bra och det är väl det viktigaste :) Receptet hittar ni här.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen, har tre tidiga och långa jobbdagar framför mig. God natt! :)
111115


It's like you were my favorite drug

Jag sov till klockan elva idag. Ovanligt länge för att vara mig, jag sover nästan aldrig längre än till tio. Men det var skönt och nog ganska välbehövt ändå. Och alldeles lagom till tvättiden!

Igår kväll fick jag ett infall att jag skulle gå och kolla så jag verkligen hade bokat den tiden i tvättstugan som jag trodde. Vilken tur! För det hade jag inte! Hade visst råkat boka i morgon, men som tur var var det ledigt idag av någon konstig anledning.

Nu ska jag se till att inte bli sittandes här allt för länge, för jag har, som jag skrev igår, en hel del saker att hinna med idag. Tvätten är redan igång, städet ska väl dras igång snart. Så ska jag försöka klura ut någon middagsmat till idag, och så ska jag hitta på något att baka eftersom jag var så dum och köpte alldeles för många ägg nu innan jag ska åka iväg. Kanske får bjuda på lite fika på jobbet i helgen :)
111115

Isn't it ironic?

Jag måste säga att det är ganska ironiskt att det står såhär på Västtrafiks resegaranti-blanketter (som man skickar in när man har råkat ut för en försening) :
111214
Skitsnack säger jag!
Om man inte redan vet det innan så är det ju ingen mening att dom försöker intala en att dom håller tiderna när man redan kommit så långt att man ska skicka in en blankett. Då har dom ju uppenbarligen inte kört som det står i tidtabellen.
Men det är ganska bra ändå, det räcker med en försening på 20 minuter, skickar man in en blankett då får man alltid en värdecheck på 50 kr (om dom godkänner då, vilket dom oftast gör. Förutom när det står fel på informationstavlan..) fastän resan inte ens skulle gått på 20 kr, beroende på hur man betalar osv. Perfekt att ha näst gång man ska ladda! Man får ju se till att dra lite nytta av deras misstag!
111115

Reb'l fleur

Jag tog en sväng inom Kicks idag innan jag åkte hem och sådär i förbifarten fick jag syn på världens snyggaste kvinna, som har gjort en egen parfym.
111214
Källa
Reb'l fleur by Rihanna.

Luktar sjukt gott, snygg flaska & Rihanna är bäst.
3 saker som är bra att veta!

Jag drömde förresten för ett par nätter sedan att jag skulle se Rihanna live och satt och väntade. Hon kom aldrig. Varför känns det så bekant?
111115

I know you're going somewhere to make a better life

Nu har vi nått mitten av veckan och jag är äntligen ledig i morgon! Jag blir ju helt slut av att jobba heltid.. Haha. Men det blir inte mycket vila i morgon, jag ska städa, tvätta och packa. På måndag lämnar jag Fadde för ett tag igen och åker hem till familjen ♥

I brist på annat så lägger jag upp lite fler bilder på kaninen. Alla bilder kommer från Mikaela.
111214
Lilla bebisen när han var riktigt liten, ca. 5 veckor. Nu är han 8 veckor.
111214
Jag ska kalla honom Arwen. Han hette så först, när Mikaela trodde att det var en tjej. När det sedan visade sig att det var en liten kille fick han ett annat namn på pappret men jag tycker Arwen är ett gulligt namn och det passar honom :) 
Från början var jag lite inne på att jag ville ha den enda svarta kaninen i kullen, men när jag var och tittade på dom tyckte jag lilla Arwen var så charmig, så jag blev lite kär ♥
111115

Jag ska ha en bebis!

Ja, en kaninbebis alltså! Jag har äntligen bestämt mig nu för att köpa en liten kanin utav min arbetskamrat Mikaela! :) Det kommer inte bli förrän efter nyår, eftersom jag ska hem till familjen ♥ Men just nu sitter jag och letar bur och kikar på vad man kan behöva för grejer till en liten kanin.
Jag kommer skriva mer om detta längre fram, men här kommer i alla fall en bild på min lilla bebis :)
111213
Mikaelas bild

Bara för söt va? :) ♥
111115

To kill a song

Idag gick jag in en sväng på Vero Moda medan jag väntade på bussen. Ur högtalarna strömmade en väldigt välbekant, men samtidigt obekant melodi. Texten kände jag också igen. Det tog ett tag innan jag insåg att det var Rihannas California King Bed jag hörde. En remix på Rihannas California King Bed, och det tog inte lång tid innan jag var ute ur butiken.
Är det något som jag verkligen inte tycker om, så är det remixer! Speciellt remixer utav ballader. Det finns inget värre sätt att förstöra, eller slakta, en låt, en lugn, fin och känslosam låt, än att göra en remix. Den värsta remixen jag någonsin hört måste varit på Darins Who's that girl, något så stressande har jag nog aldrig varit med om.
Nej, tacka vet jag orginalversioner ♥
California King Bed - Rihanna

111115

Christmas spirit

Tredje advent firades igår på Liseberg. Vi kom dit vid fyra-tiden, körde lite 5-kamp (vilket jag aldrig gjort förut, men det var jätteroligt! Fastän jag var kass, haha..), köpte lite godis från Gränna och tittade på Jul Lotta på Liseberg.
111211
111211
111211
111211
111211
111211
Mörka moln på himlen, dags för regn? Jajamensan!
Tyvärr började det regna en stund innan Jul Lottan började, så det blev väldigt blött och ganska kallt, men det var jätteroligt ändå att vara där och titta!
111211
111211
Cyndee Peters - Vilken röst!
111211
Niklas Andersson - Har aldrig hört talas om honom förut men han var jätteduktig!
111211
Och underbara Chris Medina som tyckte att vi hade en riktigt "Christmas spirit" som satt där i regnet :)
111211
Nu får ni titta på Jul Lotta på Liseberg på TV4 på torsdag 20.00 och se om ni ser oss i publiken! :)
111115

Déjà vu?

Nu ska jag strax åka iväg till jobbet för ett litet pass. Känns ju lite sådär halvkonstigt att åka iväg och jobba 4 timmar en lördagkväll, men det blir bra betalt :) 

Jag och Fadde åkte ner till stan tidigare idag för att kika lite i Second hand-butiken, men dom hade stängt pga. översvämmning! Nu igen?
Självklart är det ju så att kameran alltid ligger i väskan när man inte behöver den, och är urplockad när man hade velat ha den. Så var det även idag. Men jag tog lite bilder med mobilen, ganska kass kvalité men ändå.
111210
111210
111210
111210
111210
111210
111210
Vilken vacker stad vi bor i va? ;)

Kanske lite svårt för er som inte vet hur det brukar se ut att se hur det är. Det är ju hamnen så det ska ju vara vatten, men inte riktigt så mycket, haha..

Nu är det dags att bege sig! Jag åker ner lite tidigare och äter på jobbet, eftersom det går så dåligt med bussar vid den här tiden på en lördagkväll. 
Hoppas ni får en trevlig kväll! :)
111115

Dumle with a taste of Gingerbread

Så gott!
111209
Men å andra sidan verkar jag älska allt med pepparkaks-smak :)
111115


I wear my heart on my sleeve, always let love take the lead

Lovade ju en bild på mina nya vinterskor, eller kängor kanske man kallar det. Här är den i alla fall:
111209
Dom är sjukt sköna och håller nog värmen bra så nu är jag rustad inför vintern, om den nu har tänkt att komma dvs.. Om inte annat så kommer jag till den :)
111115

Won't you hold me like you used to, hold me just one more time

Hejsan! Idag är jag ledig men har varit på jobbet ändå och ätit tårta, haha. Sånt missar man väl inte? Annars hade jag nog stannat inne hela dagen, för nu är det här tråkiga gråa regnvädret tillbaka. :(

Fick en kommentar från Frida som undrade hur affischen jag fick med Chris Medinas album såg ut, så här är en bild på både skivan och affischen.
111209
111209
Jag älskar Chris Medina för att han verkar vara en så härlig människa rakt igenom, hans glädje och utstrålning kommer djupt inifrån och är inte bara något påklistrat. 
Jag sitter och lyssnar igenom skivan nu, måste ju faktiskt göra det nu när jag har köpt den. Och han är bra! Det är bara det att man har hört allt om What are words och Juliana, och det går ju inte bara låta bli att älska den låten och bli berörd när man hör historien bakom. Men nu är han, i alla fall för mig, så förknippad med just det så nu är det nästan så jag förväntar mig att alla hans låtar ska vara lika känslosamma och handla om Juliana. Så är det ju inte, men han är ju en jätteduktig sångare hur som helst och de andra låtarna är nog också bra, när man fått lite tid att lyssna in sig på dom. Han är ju definitivt värd en chans i alla fall :)
111115

Downtown

Uddevalla by night
111208
111208
111115

Those words, they never go away

Det blev en lång kväll på Torp igår, jag åkte inte hem förrän vid tio-tiden. Åkte som sagt dit för att titta på Chris Medina, man kan ju inte bara missa en sån spelning. Jag såg inte så mycket men han var jättebra. Hans röst är ju helt fantastisk! Jag har inte lyssnat på några av hans låtar förutom What are words och jag tycker alltid det är lite tråkigt sådär när man inte kan låtarna, men just den låten var lika underbar live! ♥
111207
Bättre än såhär blev tyvärr inte bilderna.
Efteråt var det signering och jag ställde mig i kö men ändrade mig ganska snabbt. Jag orkade inte stå där och trängas i värmen, så jag köpte en försginerad skiva istället :) Det är ju inte så ofta man köper skivor nu förtiden när vi har Spotify och allt men de skivor jag faktiskt köper är för att jag tycker just den artisten är värd att stöttas. Sen så är det ju mycket roligare att köpa en skiva och ha, än att köpa en låt eller ett album på datorn. Sen så fick jag en affisch på köpet också, hehe.

Så istället för att så där och knö med en massa folk gick jag bort till den andra delen av Torp och knödde med folk där istället. Passade på att köpa lite julklappar eftersom alla affärer hade extra kvällsöppet och massa bra erbjudanden klockan 20-22. Köpte även ett par nya vinterskor (riktiga, ordentliga vinterskor och inga värdelösa fake-uggs) till mig själv från Stadium som jag har kollat på ett tag. Nu fick jag 20% rabatt så det var ju jättebra :) Ska fixa en bild på dom också någon dag.

Nu har jag heeelg! Ska bara in och jobba lite extra på lördag kväll, 4 timmar, men annars är jag ledig tre dagar nu. Även att jag glömde bort att jag slutade halv fyra idag och stannade på jobbet ända till fyra ändå! Haha, min enda tidiga dag.. Typiskt!
111115

Thrown back...

Ja sa ju det, för ett tag sedan när jag satt och hoppades på snö, att jag det skulle komma tillbaka till mig. Hade jag rätt? Jajamensan! Thrown back in my face!

När jag skulle hem idag och stod och vänta på bussen i de kalla gradena, så kom det ingen buss. Eller jo, visst. Det kom fyra stycken, som allihopa bara släppte av folk och åkte vidare. Jag behövde visserligen bara vänta i en kvart, men andra som stod där hade väntat nästan 45 minuter utan att det hade kommit någon buss alls. Och när det väl kom en buss som stannade och släppte på oss, så när vi närmade oss stan gick bommarna vid järnvägen ner. Men kom det något tåg? Nej, inte på ett bra tag i alla fall. Och sedan försökte väl chauffören ha ihjäl oss allihopa på den proppfulla bussen när han körde racer på smågatorna i stan med stenar och väggupp och allting.

Men tur i oturen så var min buss från stan och hem också sen, så jag hann med den fast jag egentligen hade missat den. Behövde bara snabbt som blixten sicksacka mig igenom allt folk som stod och väntade på bussen jag kom med, som säkert också hade väntat i en timme eller så. I värsta rusningstrafiken också, och då har ändå ine snön kommit än (det lilla igår räknas inte)..
111207
Källa
Nu ska jag faktiskt iväg snart och kolla på Chris Medina! Han ska visst vara på Torp ikväll! :)
111115

This is for your eyes only

Veckans "obsession"!
Roc me out - Rihanna

"I let you in on a dirty secret; I just wanna be loved!"
111115

Julpynt

Jag har pyntat lite med min stenplatta, som jag köpte förra året, lite mossa och ännu fler fina ljus som har legat i en låda i evigheter:
111206
Vet dock inte om jag kommer våga tända ljusen, antagligen inte. Ser ju lite ostadigt och farligt ut, haha. Men fint som dekoration i alla fall :)
111115

Make me your priority

Är detta snön som alla pratar om?
111206
Imponerande! Jag trodde det var frost..

Ikväll är det dags för jobb igen, men innan det ska jag iväg och kika på kaninbebisar :) Det lär ju inte direkt bota längtan efter en kanin, och det gör det nog inte lättare att motstå heller. Men den risken är jag villig att ta.. För jag kanske inte vill motstå heller, hehe.

Förresten, jag plockade in disken förut (som stod överallt över hela diskbänken), så när jag lyfte på en skål låg det en äcklig liten larv ihop rullad där under! Growse! Undrar vad den kom ifrån.. Och hoppas det inte finns fler! Haha..
111115

Det här blogginlägget innehåller nötkräm - Årets viktigaste inlägg!

111205
Foto: UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barn dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsrik mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Det här blogginlägget är mitt sätt att bidra. För i och med att jag publicerar det här inlägget blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv. 

PS. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.
111115

Didn't know you would've had me coming back

Helgen är över och det är äntligen måndag. Känns konstigt att känna så, annars brukar det vara tvärtom. Det har varit en ganska lugn helg på jobbet i alla fall så jag ska väl inte klaga.

Idag tvättar jag. Haha, jag blev så sur när jag kom bort strax före halv tolv och någon annans lås satt på dörren. Gick hem och väntade till klockan var prick halv tolv, och precis när jag öppnade dörren i min ände av korridoren kom en gubbe från dörren i andra änden. Han tyckte att det var "bra tajmat", eftersom jag kom samtidigt. Men det tyckte inte jag. Nu har folk kanske lite olika sätt att se på saker och ting, men jag tycker att är tvättiden slut klockan elva, och nästa pass börjar halv tolv, då har man ändå en halvtimmes extra tork/plocka ner/vik-tid så då kan man väl vara färdig till halv tolv. Sen att det är dåligt torkutrymme i tvättstugan vet jag lika väl som honom, och att han bara tvättar var 14:e dag.. Ja, det är väl ändå inte mitt problem?

Men så var jag redan på dåligt humör innan för att jag än en gång vaknar med huvudvärk på min lediga dag. Vad är problemet, har mitt huvud blivit allergiskt mot sovmornar?
111115

It's Christmas time

Vid den här tiden på året, när Lucia och jul närmar sig, längtar jag tillbaka till gymnasiet helt galet mycket! Jag älskade sena eftermiddagar med körsång på skolan och jag älskar allt vad luciatåg och julkonserter heter.
Måste faktiskt nästan leta upp någon kör här i Uddevalla som jag kan vara med i, för jag saknar det.

Bilder från Lucia 2007, som är tagna från min bilddagbok som i sin tur är fotade från en film.
111203
111203
Klarinettsolisten ;)
111115

We all wanna be warm when it's cold

We all want love - Rihanna

I can pretend that I'm not lonely
But I'll be constantly fooling myself
I can pretend that it don't matter 
But I'll be sitting here lying to myself
...
We all want someone there to hold
We just want somebody
We all wanna be somebody's one and only
We all wanna be warm when it's cold
No one want's to be left scared and lonely
...
We all want love
111115

Whatever we do is between me and you

Idag är det lördag och jag fick så lov att gå upp klockan tjugo över fem och jobba fastän jag inte alls hade någon lust till det. Det är härliga tider!

Jag trodde faktiskt att det skulle snöa i natt, för det var runt fem minus igår kväll, men i morse när jag vaknade var det fem plus istället och det har blåst och regnat hela dagen. Känns som att vädret har hakat upp sig, råkat komma åt repeat-knappen eller nåt? Skärpning nu! Jag är trött på blåst och regn! Fast det här är väl det riktiga västkust-vädret.. Välkommen hem Anna!

Jag har precis tänt en massa ljus här, någon ordning får det ju vara. Räknade till 12 värmeljus, och pepparkaksljuset har jag här bredvid mig, det luktar så gott :)
Jag har ett gäng kotte-ljus som jag har sparat på länge, men bestämde mig nu för att använda dom. Något ska man ju göra med dom.
111203
111203
Glittriga silverkottar, fint va? :)

Ja, och på tal om glittriga silverkottar (eller ingenting alls) så hörde jag att Sean Banan ska vara med i Melodifestivalen. Lägg ner skiten! Jag tycker faktiskt det, att ska det gå så långt att Sean Banan får vara med, då kan dom lika bra lägga ner skiten. Fastän jag älskar Melodifestivalen. Jag kommer skämmas, flytta ifrån det här landet och förneka att jag är svensk ifall han vinner och skickas till.. vilket land det nu var som vann i år. Jag har minne som en guldfisk!
111115

I'll be fine, 'cause it's not over

Idag mår jag mycket bättre. Det blev som sagt en soff-liggar-dag igår, tror min kropp behövde det så nu verkar jag vara på bättringsvägen. Skönt ändå att den värsta dagen blev på en ledig dag, det hade blivit kaos på jobbet om en till skulle vara sjuk.

Nu har jag varit en sväng till biblioteket och lånat ljudböcker, för snart ska jag ju spendera en massa timmar på ett tåg igen så jag tänkte att det kanske kan vara kul. Och så lånade jag några notböcker med julmusik, tänkte skapa lite julstämning på egen hand. Kanske kommer det upp en liten video det här året också, vem vet :) Tyvärr kan jag inte spela klarinett nu när jag är förkyld (det gör risken för bihåleinflammation större) bara för att jag för en gångs skull vill, men så fort jag blir frisk så ska jag!

Om en liten stund ska jag dra mig iväg mot jobbet för att påbörja jobbhelgen.
Cheers to the freakin' weekend!
111115

You got me smiling all the time

Så härligt att min lediga torsdag äntligen är här! Som jag har längtat! Nu har jag fått sova ut, och förutom att jag fortfarande är förkyld, och att jag vaknade med huvudvärk, och att jag känner mig helt matt i hela kroppen så är allt bra.. Idag ska jag ligga i soffan hela dagen och försöka bli frisk.

Det här vädret gör i alla fall ingenting bättre. Det har varit höst i evigheter nu och jag orkar inte mer! Igår medan jag stod ute en stund, kom det regn, hagel, storm, solsken, lite mer regn, plus en regnbåde inom loppet av fem minuter. Men nej, nu får faktiskt den där förbannade snön komma. I vanliga fall hatar jag snön för att den kommer, nu hatar jag den för att den inte kommer. Det är faktiskt 1 december idag.

10 november 2010


28 november 2010

Så extremt som det var förra året och året innan det behöver det ju inte vara, men det känns lite som att klimatförändringarna står och knackar på dörren när vi kommit ända in i december och snön inte har dykt upp (eller ner, kanske)..
111115


RSS 2.0