Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här!

Vill du läsa mer vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn kan du göra det här.

Afrikas horn
© Kate Holt/UNICEF
Afrikas horn
© Kate Holt/UNICEF
110418

Happy birthday to me!

110726
Nu är jag gammal på riktigt! ;D
110418

En tanke till Norge

110722
Jag skänker en tanke till alla som drabbats av den fruktansvärda tragedin i Norge.
Till alla som blev befann sig i närheten av bomben, alla ungdomar som blev kallblodigt mördade, och alla nära och kära till de som mist livet.

Vila i frid ♥
110418

Sommarsemester (igen)

Hej! Jag ville bara säga att jag "pausar" lite från bloggen ett tag. Jag har/kommer ha gäster ett tag framöver och känner att jag vill umgås med dom när jag inte jobbar. Kommer säkerligen inte att kunna hålla mig härifrån helt, så jag kikar nog in lite då och då och skriver något kul! :)

Ha det bra! :)
110418

If I bought it, then please don't touch

Hej hej! Jag jobbar och sliter! Nej då, jag sliter faktiskt inte alls så mycket. Det är så otroligt lugnt på jobbet om dagarna att det är tråkigt, haha.

Just nu sitter jag och väntar på att Frida ska komma, ska åka ner till stan snart och möta upp henne. Jag har förresten tackat ja till båda kurserna jag blev antagen till, för man ska ju ändå registrera sig sedan så jag har ju tid att ändra mig. Ska läsa igenom kursinnehållet några gånger till och försöka bestämma mig!

Nu måste jag åka och hämta min gäst (som ska hämta mig med bil i stan, haha). Hörs i morgon!
110418

I'm not the guy to help you reach the dream

Sitter framför datorn och känner att jag håller på att somna, bra! Haha, är helt borta och sitter bara och glor rakt fram utan att egentligen göra något. Man kanske skulle gå och lägga sig nu? Lite väl tidigt men det skulle faktiskt vara sjukt skönt!

Jag skulle egentligen jobba kväll i morgon, men en kollega ville byta sin dag mot min kväll och någon gång i morgon eftermiddag/kväll kommer Frida hit, så då kan jag vara hemma när hon kommer istället så det passade mig ganska bra också. Dessutom får jag sluta halv två i morgon då för att timmarna ska stämma! Yeay! :D

Annars så sitter jag och funderar lite på vilken utav de två kurserna jag har blivit antagen till som jag ska välja. Skickade nyss iväg ett mail till högskolan och frågade om någon av dom är mer eller mindre lämpad om man vill rikta in sig på inredning i framtiden. Hoppas att dom ger mig ett bra svar! :) 

För att inte ge er ett tråkigt, bildlöst inlägg, så lägger jag upp en bild ifrån helgen i Göteborg, när vi firade min födelsedag lite smått med rulltårtsbakelse med, som ni ser; grädde, choklad och jordgubbar!
110710
Mums! :D
110418

He says that he's gonna change, just to do it again

Nu är sommarvärmen tillbaka! Självklart är den det, det kommer säkert bli en superfin helg bara för att jag ska jobba! Men jag är ändå glad, det har varit så kallt och regnigt de senaste dagarna, men idag blev det närmare 30 grader och jag har fått sitta ute i solen och njuta ett tag.
Synd bara att man har en granne som ska sitta ute och förgifta luften hela tiden (genom att röka). Är så otroligt trött på det nu! Jag vill inte att någon ska ta illa upp, men jag bara undrar, vem ger rökare rätten att förgifta luften för alla andra? Varför ska min granne bestämma när jag ska kunna sitta ute och få frisk luft och inte? Dessutom kommer det in genom ventilationen också, för av någon konstig anledning blåser det alltid hitåt, så när jag är hemma känner jag lukten varenda gång hon röker..

Ja ja, nog om det. Just nu sitter jag och mumsar på en Marabou Cooklie, förutom elvispen (och en annan grej som jag visar någon dag) fick jag ett paket Marabou Mjölkchoklad Cookies och ett paket Marabou Schweizernöt Cookies i present av mormor. Haha, hon hade slagit in dom lite för skojs skull :) Och som de flesta säger om dom; farligt goda!
110716
Källa
Snart ska jag sticka iväg till jobbet! Hörs i morgon! :)
110418

Slottsskogen i bilder

Slottsskogen
110711
110711
Det ligger en hjort där i skuggan, ifall ni inte ser.. :)
110711
110711
110711
En påfågel som var på vift utanför inhängnaden.
110711110711

110711
110711
Haha, påminner mig om den där geten i "Björnbröder" som blir så förbannad när det ekar!
110711
110711
110711
110711
110711
110711

Vid Barnens Zoo
Tyvärr får man inte gå in till djuren och klappa dom längre som man fick förut..
110711
110711
110711
Den här lilla sötisen kom vi bra överrens med :)
110711
110711
110711
110711
110711
110711
110711

Matdags för sälarna!
110711
En utav sälarna hade fått en unge dagen innan vi var där.
110711

110711
110711
Den här gåsen var så rolig, "kolla vilka fula ögon den har", sa jag till Fadde och den tvärvände och såg skitsur ut, haha!
110711
Pingvinmatning, men det gick alldeles för fort så vi hann inte ens se!
110711

110711
110711
Slut på bildbomben från Slottsskogen!
110711
110418

I gotta get my body moving, shake the stress away

Idag har vi haft middagsgäster. S, som ju inte bott i Sverige i mer än några månader, ville prova svensk mat, så vi bjöd hit dom. Det blev pasta och kyckling i vitlökssås, hur svenskt det är vet jag dock inte men dom tyckte om det i alla fall. Sen gjorde jag Bär/fruktpaj med hallon & blåbär i och vaniljvisp till, till efterrätt, supergott! :)

Tidigare idag bakade jag bröd, det blev likadana frallor som förra gången men receptet ger ganska mycket utrymme för att variera sig. Förra gången använde jag grahamsmjöl och så hade jag sesamfrön och solrosfrön på, den här gången tog jag grovt rågmjöl och vita vallmofrön istället.
Passade även på att inviga min elvisp som jag fick i tidig födelsedagspresent av mormor. Så himla mycket enklare allt blev med en elvisp känner jag!
110715
Och nu är det sista gången jag säger det, för nu ska jag fakiskt lägga in bilderna från Slottsskogen! Säkert ingen som vill se ändå, haha!
110418

Give me what I want, give me what I need, give me what you've got

Idag hann jag tvätta, gå ut och jogga, duscha och göra frukost, allt detta medan Fadde fortfarande låg och sov. Känner mig riktigt duktig och produktiv, haha! Om en timme ungefär ska jag åka ner till stan och se om jag hittar ett par nya skor innan jag ska till jobbet.
110714
Jag såg att flera stycken hade skrivit på Facebook att om kommit in på utbildningar hit och dit, så jag var ju såklart också tvungen att logga in på studera.nu och kolla vad jag fått för svar. Jag kom in på båda kurserna jag hade sökt! Vilken tur att man har Facebook va? Haha, annars hade jag aldrig tänkt på att kolla. Men nu vet jag bara inte vilken av dom jag ska välja; Färglära eller Digital färglära. Eller om jag kanske rent av väljer att läsa båda två? Det är liksom lite av varje som jag känner att jag vill ha, men jag har ju i alla fall till 1 augusti på mig att fundera..
110418

Liseberg - Bilder

Här kommer lite bilder från Liseberg!

AtmosFear!
110709
I väntan på Balder. Som ni ser blev jag lite solbränd i ansiktet under dagen, haha!
110709
110709
Efter att regnet gjort entré! Fullt med blåa regnponchos överallt!
110709
Sista åkturen blev Pariserhjulet, där vi passade på att ta lite utsiktsbilder!
110709110709
110709
Haha, vi är så kassa på att ta bilder på oss själva!
110709
Tack för den här gången, älskade Liseberg ♥ Längtar redan tills nästa gång!
110709
110418

If you've got a little bit heart in you, can you please explain?

Hej! Då var man igång med jobbet igen, känns som att man aldrig varit ledig.

Idag har jag tagit farväl av mina "Herkules-sandaler" (jag glömmer fortfarande alltid bort vad dom egentligen kallas..) Direkt när jag kom hem från jobbet idag letade jag upp kvittot på dom åkte ner till stan igen. Dom trillade nämligen isär idag, bokstavligt talat. Sulan har varit lite lös där fram ganska länge, men såhär blev det nu:
110713
Ska en sko se ut såhär?

Svar: Nej. Hela sulan där bak har ju liksom lossnat, så jag fick pengarna tillbaka. Köpte dom för nästan exakt ett år sedan för jag blev så j*vla less på alla förbannade skor som bara skavde överallt. Dom har varit jättebra, men nu måste jag gå och hitta ett par nya skor..

Den här påsen hade vi förresten med oss hem från Götet igår:
110713
Och påsen talar sanning! Vi köpte en hörnhylla till badrummet för att ställa eltandborstarna på, det blev perfekt!
110713
Nu ska jag fixa inlägget med bilder från Liseberg och Slottsskogen! :)
110418

I expect you to be all mine

Hej på er! Nu är "semestern" slut. Vi har varit i Göteborg i några dagar, åkte i fredags kväll och kom hem idag. Vi har varit hos mormor (och sovit där) också har vi självklart varit på Liseberg och även Slottsskogen.

Enligt väderprognosen (som såklart ändrar sig varje dag) skulle det regna alla dagar förutom lördag, så vi passade på att gå på Liseberg då. Tyvärr så var det lite för fint väder, så det blev väldigt mycket folk. Dessutom var det någon Partille cup så det var en massa fotbollsspelare där också (och en massa människor som pratade hemskt konstiga språk :o). Hur som helst hade vi en rolig dag, fast jag hade inte haft något emot att hinna åka lite mer.

AtmosFear, som jag har längtat efter i ett år, var STÄNGD i början av dagen. Jag sa till Fadde att jag inte tänkte åka hem förrän jag hade fått åka den, men vid halv sju fick jag syn på den högst upp i tornet, och såg att det satt folk i så då rusade vi dit! Kön var extremt lång eftersom alla ville hinna åka den när den väl öppnat, så vi stod väl i kö i 1½ timme, men fy fan vad det var värt väntan! Jag trodde jag skulle dö men den var faktiskt inte alls så hemsk, mest bara rolig! Jag skrattade mer än jag skrek :)

Vid slutet av dagen fick vi en repris av förra året, vi gick och ställde oss i kön till Balder så började det ösregna. Fast som tur var hade det lugnat ner sig lite när det var våran tur att åka så vi blev inte så genomblöta den här gången.

Här ser ni det "för fina" vädret vi fick, gick ju inte ens få en bra bild! Hehe.
110709
Söndagen spenderade vi hemma hos mormor, det blev lite promenader och så bara också firade vi min födelsedag lite i förväg eftersom mormor inte kan komma när jag fyller år. Och igår åkte vi till Slottsskogen. Det är ju inte lika roligt nu som det var när man var liten, men lite kul var det ändå. :)

Ett inlägg med bilder från både Liseberg (inte så många) och Slottsskogen (väldigt många) kommer komma upp senare ikväll, om jag orkar, eller i morgon.
110418

Time for vacation!

Hej! Nu är jag hemkommen från jobbet. Har varit så väldans lugnt och skönt de senaste dagarna så det känns som att snart brakar väl helvetet loss, eller nåt haha! Såhär bra kan man väl inte ha det utan att det snart händer något dåligt? Eller kanske, vi får hoppas att man kan det.
Fick lite beröm idag också, för att jag repade bilen. Haha nej då, jag fick höra av några utav ordinarie personalen att dom tycker jag är så duktig ute hos vårdtagarna, känns verkligen jättekul! :)

Men nu har jag semester, vissa får fyra veckor men jag får fyra dagar. Så jag tänker faktiskt ta semester från bloggen också. Vi ska hitta på massor utav roliga grejer de här dagarna, så jag kommer att ha jättemycket att skriva om när jag kommer tillbaka till bloggen, vilket blir antingen på kvällen den 12:e eller den 13:e. Så see ya!
Och ha en trevlig helg! :)
110630
110418

You're only wasting time

Idag har jag jobbat lite extra. Återigen säger jag samma sak, att jag egentligen inte tänkt ta på mig något extrajobb i sommar, men så länge det inte känns som för mycket så är det ju faktiskt bara bra. Dessutom så jobbade jag bara 12-16 och det var väldigt lugnt. Och sen så jobbar jag bara i morgon innan jag blir långledig! Hela fyra dagar faktiskt, lördag-tisdag. Ska bli riktigt skönt! Det är det längsta jag är ledig under hela sommaren så jag ska passa på att njuta ordentligt! Vi ska hitta på en massa roliga grejer dom dagarna, men vad tänker jag dock inte avslöja förrän i efterhand. ;)

Nu ska jag lägga mig i soffan och koppla av lite innan jag ska sova, i morgon blir det upp tidigt! God natt! :)
110418

Allting rullar på som det ska, det går bra nu!

Nu är jag hemma från jobbet och sitter och mumsar på lite äpple och russin! Det har varit en lugn dag på jobbet idag, väldigt varm dag dock! Men jag klagar inte på värmen, verkligen inte! Det är bara så tråkigt när man inte får njuta av den.

Känns som att allting flyter på väldigt bra just nu. Jag har kollat vad kurserna jag har sökt till hösten innehåller (ja, jag kollade det först nu, haha) och jag är väldigt nöjd med mina val, (förresten, kan man läsa två stycken kurser som är på 25% och distans samtidigt? Någon som vet?) jag har pratat med chefen idag och om jag vill så är mitt jobb som timvikarie till hösten bara ett telefonsamtal bort, och det vill jag ju, för jag ska ju spara pengar till utbildning och lite så..
Sen så råkade jag repa en utav kommunbilarna i måndags (ooops!) men det finns ingen som "dömer" mig för det. Alla säger bara att det inte är någon fara, chefen sa att hon bara blir arg om ingen erkänner, men det gjorde jag ju, och alla andra sa att det bara var en tidsfråga innan det skulle hända på just det stället, so no hard feelings! Med andra ord är allting skitbra just nu!

Men så fyller jag ju snart 20 år! Jag förstår inte vad som har flugit i mig, jag har aldrig haft någon åldersnojja eller tänkt så mycket på det här med ålder. Men nu helt plötsligt får jag nästan lite "panikkänslor" för att jag fyller 20! Herregud, det är ju egentligen ingenting. Dessutom är jag en utav dom yngsta på jobbet! Jag måste sluta med dessa fjanterier..
110706
110418

Sweet is the smile that paints your lips

Hello! Dagen började med, hör och häpna, en joggingtur! Det har faktiskt blivit en hel del sånt de senaste två (?) veckorna. Har bestämt mig för att jag inte bara kan sitta på rumpan och tänka attt jag vill gå ner några kilon, komma i lite bättre form och få bättre kondition, det funkar ju liksom inte. Så nu försöker jag att börja varje dag, då jag inte jobbar tidigt såklart, med en joggingtur. De första dagarna gick det väldigt bra, men sen hade jag sån träningsvärk att jag knappt kunde gå, så jag ville vila en dag, men det blev några dagar för mycket. Men jag ska! Jag ska!

Nu ska jag ta och göra något vettigt innan det är dags att åka till jobbet. Men idag var jag faktiskt så ambitiös att jag gick ut och fotade mitt i bloggandet bara för att ha en bild att lägga in. Det börjar växa ganska bra här utanför nu, det vi planterade i maj, men än så länge är det bara grönt så det är inte mycket att se. Däremot hittade jag några pyttesmå blåa blommor i rabatten (gud vet vad det är som växer där, vi planterade två saker och det finns minst fem olika grejer nu). Blev hur som helst väldigt nöjd med bilden, ser ganska häftigt ut när allt runt omkring själva blomman är suddigt :)
110706
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag! :)
110418

The only way her heart will mend is when she learns to love again

Hej! Idag har jag varit himla duktig känner jag nu, har precis städat färdigt och satt mig för att varva ner lite. Men vilken tid det tog! Jag började vid halv tre, haha. Har dock tagit lite pauser här och där, men ändå, fyra och en halv timme? Så stor lägenhet har jag faktiskt inte..
Men av någon anledning gick jag in i klädkammaren det första jag gjorde och tänkte "jag kan ju börja här". Så tog jag och la alla skor som låg lösa, och som inte används nu, i skokartonger. Märkte även alla kartonger så man slipper öppna alla när man letar efter ett par skor :) Så grejade jag lite mer där inne så vips hade det gått en timme. Sen har jag dammat, dammsugat, torkat golven, och städat toan. Visst är jag duktig!? :)

Nu ska jag gå och laga mat, mycket mat så det räcker till att ta med till jobbet i morgon också, till både Fadde och mig. Han jobbar lite nu som "vikarie" för sin bror. Jag förstår inte hur han orkar, det är verkligen helt galet det dom gör, tycker jag. Men jag vet inte om han/dom vill att jag skriver om det så..
110705
110418

Out of words..

Hej! Jag ber om ursäkt för den låga uppdateringen och de få men tråkiga och bildlösa inläggen. Känns inte som att det finns så mycket att skriva om när jag jobbar, vilket jag ska göra även ikväll.

Idag har jag varit i stan en sväng och träffat en vän. Fick med mig ett gäng hårnålar hem och Spotless Overnight, som jag shoppar va!? Haha. Nej, men hårnålar.. Allvarligt talat, var tar dom vägen? Dom går åt som smör i solsken, nästan i alla fall..
110704
Spotless overnight "Appliceras på kvällen direkt på finnar och orenheter". Den ska torka ut finnarna medan man sover, hoppas den fungerar!
110418

I'm goind blind, I know she's messing with my mind

Hej! Ännu en helg har passerat ganska obemärkt och det har till och med hunnit bli juli! Jag har jobbat idag också, och jag förstår inte varför jag blir så himla trött! På bussen hem hann jag somna några mikrosekunder mellan min hållplats, och den innan.. Haha, hade ju varit kul att somna på bussen och åkt med ut till Torp!

Konstigt väder är det också, väldigt varmt och kvalmigt i luften och skiftar mellan sol och regn.. Haha men dom där vädergudarna måste ha lite att göra! Igår såg det riktigt grått ut ute, så jag tog paraply och gummistövlar. Jag trodde mina fötter skulle ruttna och ramla av så varmt det blev! Och dessutom regnade det inte på hela dagen. Idag däremot såg det mycket klarare ut, och man lär ju av sina misstag så jag tog på mig sandaler. Tror ni inte det börjar regna när jag väntar på bussen? Jo, självklart.

När jag kom hem la jag mig i soffan och sov (idag också) sen blev det en hemmagjord "Subway" till middag. Nu ska jag nog lägga mig i soffan igen och kolla på Sex and the city!
Hoppas ni har haft en härlig helg!
110702
Förresten, Marabou Sensation Strawberry & Cheescake var god!
110418

I've been crushed, I've had enough

Hej! Nu har jag vaknat till liv! Jag har jobbat idag, var ganska pigg i morse faktiskt eftersom jag knappt jobbat något den här veckan, men det höll inte i sig. Det har varit sådär äckligt, klibbigt varmt idag så man blir helt matt, jag höll på att somna på bussen hem så när jag kom hem slängde jag av mig arbetskläderna och la mig under en filt i soffan och sov några timmar. Välförtjänt! :)

Ikväll blir det mys i soffan med film och Marabou Sensation Strawberry & Cheescake.
110702
Hoppas den är god, men det skulle förvåna mig annars!
Filmen jag (vi, om Fadde kommer hem) har tänkt kolla på är There will be blood som går på Kanal 5 ikväll. Fast chansen att jag lyckas hålla mig vaken under hela filmen är väl ganska liten, eftersom den är över 3 timmar lång (med reklampauser då..)

Förresten, så är jag ganska efterbliven kände jag idag. På jobbet pratade dom om att vi får jobba "alla roliga helger" och jag förstod inte alls vad det är nu. Sen när jag gick genom stan så såg jag affischer överallt om "Cityfest". Så är det ju tydligen Motorcross VM nu här i stan också, säkert därav festen.. Hur kunde jag missa?

Ja ja, vad ska ni hitta på ikväll? :)
110418

It doesn't matter what they say, 'cause you like all the attention anyway

Hej! Jag har precis bakat färdigt ett gäng väldoftande frallor. Recept finns här.
110701
Om ni undrar varför det bara är solroskärnor på några få, och sesamfrön på resten så var det så att jag bara hade solroskärnor (med skal, haha) hemma så då tänkte jag att jag kan ju skala dom. Men det tog sån tid så jag gav upp..

Men vad gör jag inne och bakar bröd? Jag vet, jag borde vara ute. Men jag väntar på Fadde, han åkte iväg på lite "ärenden", bl.a. något som hade med hans telefon att göra.. Och sen så är det ju tydligen någon som fyller år snart..? Hehe ;)

Också har jag lånat ut mitt busskort till Faddes lillebror, så jag kan inte åka någonstans, saldot på mitt mobilabonnemang har nått saldotaket, det är något fel på radion så den går inte att lyssna på, Internet har också något allvarligt problem och kopplar ifrån hela tiden, osv osv. Så vad ska jag göra? Gå ut och njuta av.. skuggan? Kanske ta en promenad..

Det enda jag gör, hela tiden, är att lyssna på What are words.
Chris Medina - You've ruined me for other musicians!
Jag vill seriöst inte höra någon annan musik alls.

Usch vilket ogenomtänkt och tankspritt inlägg det här blev, haha. Hoppas ni har en härlig fredag!
110418

RSS 2.0