Part 5 - Approved

Jag gjorde precis testet i Digital färglära. Älskar att det rättades automatiskt så jag slapp den där evighetslånga väntan på resultatet, och jag fick GODKÄNT! 74% fick jag, 60% var godkänt.
111129
Nu är jag alltså färdig med kursen, så när på en diskussion som jag ska försöka delta i. Men det känns jättebra :D

Nu är jag nöjd och glad och har fått lite energi! Resten av kvällens schema:
  • Titta på The Big bang theory
  • Fixa en kopp med te och honung och kanske en macka
  • Titta på Family Guy, dricka te och äta macka
  • Titta på 2½ men (och fortsätta dricka te om det finns något kvar..)
  • Titta på Top model
  • Sova!
111115

Spotify vs. YouTube

Idag är en sån där dag som jag inte tror jag hade orkat mig igenom utan musik ♥ Det har bara varit alldeles för mycket av allting idag, också. T.ex. för mycket regn, för mycket blåst, för mycket nästäppa.. Resten kan jag ju inte berätta för er. Men thankgodinheaven för Spotify ♥ Igår hade jag äntligen sparat ihop tillräckligt med pengar på mitt "Consumer-panel-konto" för att kunna använda lite av det till att köpa Spotify Premium. Det är världsbäst! Så nu har jag kunnat lyssna på Talk that talk heeela dagen, när jag inte jobbat då.
110510
En sak som jag tycker är asbra med Spotify om man jämför med YouTube, (förutom att Spotify i största allmänhet är så mycket bättre på alla sätt, kvaliten på musiken är bara en grej) är att på Spotify censurerar dom inte! Visst är det väl kanske onödigt att hålla på att svära när man sjunger, men Rihanna gör det ändå ganska mycket. Och även om det är onödigt, så är det sjukt irriterande när det blir ett tomt hål mitt i en mening. Så vill man ju inte ha det.
T.ex. Why did I pull the trigger, pull the trigger, pull the trigger, boom! And and a ... end a ... life so soon?
Eller And you say things like you don't give a ...
Blir inte alls bra alltså.

Egentligen hade jag inte ens tänkt sätta på datorn idag, men så kom jag på att det är ju det där testet i Digital färglära.. Lika bra att få det gjort! Just wish me luck..
111115

Just wondering..

Har det blivit någon sorts trend att gå omkring i träningsbyxor, (typ såna här:)
111128
Källa
istället för leggings eller rent av istället för byxor?

Jag har sett jättemånga som har det. Men ärligt talat tycker jag det är skitfult.
Vad är grejen liksom?
111115

Somebody's gonna miss you

Ingen lugn start på veckan här inte. Hoppas resten av veckan blir lite bättre så min förkylning kan få försvinna i lugn och ro (men gärna fort).

Jag bestämde mig för att ta bussen i morse, för jag trodde att det skulle storma och regna. Tog till och med på mig regnbyxor! Men blåste det? Nej. Regnade det? Nej. Jag tog en liten kik i stan i alla fall, men översvämmningen var i stort sett borta. Det var lite kvar kring hamnen bara, men förutom det och att vattnet i ån var ovanligt högt så var det inget mer.
Jag funderade igår kväll på om det skulle vara lönt att försöka ta bussen, ni vet.. Dom kan ju inte köra buss i snö här, så jag var osäker på hur det var med vatten, men det fick jag alltså inte veta.

Jag har inga bilder, och det är skittråkigt. Någon dag ska jag ta kort på den otroligt fula granen som står ute på gården. Och så ska jag ta kort på alla fina juleljus dom har satt upp i stan nu , så ska ni få se. Nu ska jag stänga av datorn och vila mig, kanske en till kopp te och något gott till det :) Man får ju skämma bort sig själv lite när man är sjuk så kroppen blir glad! Eller vad tycker ni?

Förresten så är The final test i Digital färglära i morgon och på tisdag, man kan alltså göra det när som helst under de två dagarna. Jag orkar inte plugga. Gillar mer det kreativa än det teoretiska, men jag gjorde "test-testet" häromdagen och det gick ganska bra. Så vi hoppas på det. Får försöka plugga lite i morgon kanske...
111115

You got me stranded

Att det stormar ute, jo visst det har jag märkt. Men det här?
Mer bilder m.m. finns här och här.

Det är väl kanske nu som man ska vara tacksam för att Uddevalla är en stad full med uppförsbackar, och att man bor lite på höjden.
111115

They mad at Rihanna game

Jag bara måste, igen.
Tror jag glömde säga det förra gången, men jag älskar sticket! Det känns så väldigt "Rihanna" på något sätt. ♥

Cockiness (Love it) - Rihanna

Homie don't beat it like a bullet
Beat my drum drum
Like a drumline boogie
Dive head first if you wanna
Sing to my body
Hold me tight, Mr. Lover
Do it like I do it
Like I said 
Keep it up, boy
We can do this all day
Be my Harlem and my St. Tropez
Never found nobody
That will do it this way
111115

I'm drunk on love

Fadde har smittat mig med sin förkylning, trots pussförbudet! Hoppas det är över snabbt, jag har inte tid att vara sjuk. Jag måste ju passa på att jobba alla mina 100% nu när jag väl har dom, det är ju inte så länge.

Jag skrev ju lite smått förut om vörtbrödet jag bakade, och ölen, haha. Man brukar ju ha öl i degen när man bakar julbröd, så efter två vändor till Willys hittade vi tillslut den där flaskan med Porter. Det fanns bara 50 cl flaska, men skulle vara 33 cl till brödet. Så vad gör man med det som blir över? Vi drack upp det. Haha, men fy f*n vad äckligt det var!

Jag har ju kört väldigt rakt på spåret att inte dricka alkohol, men i den åldern när jag tog det beslutet handlade det enbart om att dricka för att bli full. Vad som helst, hur mycket som helst, bara man blir full. Ja, det var i alla fall så jag uppfattade det och tyckte att det kan jag lika bra vara utan.
Men nu, när jag är vuxen (sägs det i alla fall) börjar jag ändra inställning lite. Nu känner jag faktiskt att jag kan tänka mig att prova. Inte för att bli full, men att ta ett glas eller så i sällskap och bara ha det trevligt och roligt. Menar såklart inte att man inte kan ha roligt eller vara/ha trevlig/-t utan, men det förstår ni.

På ett sätt känns det som en ganska stor grej för mig, eftersom det liksom alltid varit på ett sätt. Men ändå inte. Det är precis som när (världens bästa) Darin började gå ut och festa och dricka. Vilken skandal det var eftersom han sagt att han var nykterist! När han var 17 år ja.. Inte för att jag har tänkt att göra en stor grej av det och ändra mig speciellt mycket. Men..
Man får väl lov att ändra sig när det är rätt tid för det?
111115

I'm dreaming of a white Christmas

Idag lyssnar jag på julmusik! :D Därav rubriken, men det gör jag faktiskt också.. Hoppas på en vit jul alltså :)

Vi har ätit en mysig adventsfrukost med hembakat vörtbröd (som var gott, trots ölen, haha. Berättar om det sen.) och såklart ett tänt ljus :)
111127
Första ljuset tänt!
111127
Såhär platt och fint blev mitt vörtbröd.. Jag ska sluta försöka baka ut limpor på plåt bara för att det står så i receptet, för det blir aldrig bra. Hädanefter använder jag brödform.
Tur att det smakade bra i alla fall :)
111115

Julen är här! (Snart i alla fall..)

Hejsan hejsan! Just nu håller jag på att baka vörtbröd! Degen står på jäsning så jag passar på att blogga lite. Man får faktiskt lägga LCHF lite åt sidan nu när julen närmar sig tycker jag. Det är ju trots allt första advent i morgon och då ska det vara vörtbröd till frukost :)

Nu har jag fotat allt julmys vi har ordnat idag, så här kommer det bilder!
111126
Vardagsrummet med gardinerna jag köpte igår. Blev ju inte som jag tänkt mig men ganska fint ändå :)
111126
Sovalkoven.
111126
Close-up på gardinen. (Klicka för större bild)
111126
Köket
111126
Close-up på gardinen. (Klicka för större bild)
111126
Adventsljusstaken och den lilla värmeljushållaren jag köpte på Second hand.
Har tagit fram julservetter också! Ser ni? :)
111126
Close-up på mina fina adventsljus som jag köpte på Nille.

Jag kom bara att tänka på det att just den här dagen för ett år sedan var jag och Fadde på Jul på Liseberg. Då var det skitkallt och mycket snö. Idag har det ösregnat och blåst som bara den, och i morgon skulle det tydligen bli storm. Kul. Skönt att ha en anledning att vara inne och mysa i alla fall :)

Hoppas ni alla får en mysig första advent i morgon!
111115

Straight vs. curly

Nu ska jag klaga lite, på mitt hår. Jag blir bara så less! Ni kanske minns det här inlägget? Med den här bilden:
110927
Jag var så irriterad för att jag plattade luggen varje morgon men det är ju skitsamma när man kommer ut och det är fuktigt i luften. De senaste dagarna har jag lockat håret (på kvällen, och bara bättrat på det lite på morgonen) och då, eftersom luggen bestämt ska locka sig när man kommer ut, så tycker man väl att lockat hår ska bli ännu bättre när man går ut i den fuktiga luften. Tror ni det eller? Det räcker med en promenad till jobbet och några timmars jobbande, och sedan är håret platt.

Jag undrar bara.. Vad är problemet!? Det är ju helt meningslöst att anstränga sig och göra något överhuvudtaget, för vad jag än gör så vill det tydligen alltid vara tvärtom. Nästan lika bra att raka av sig håret..
111115

Where have you been all my life?

Jag känner mig sådär riktigt härligt utvilad idag! Idag ska det ordnas en mysig julstämning här, trots att allt ute fortfarande är grönt, brunt och allra mest grått. Det ska sättas upp ljusstakar i fönstren, och jag har fått låna strykjärn av Faddes föräldrar så nu ska här strykas gardiner! Jag skulle precis ta en bild på adventsljusstaken som jag gjort i ordning nu med nya fina ljus och ljusmanschetterna från Second hand-butiken, men det var slut på batteri i kameran så det kommer senare.

Önskar er alla en trevlig helg! :)
111115

Fortfarande vaken!

Jag har inte sovit i soffan (kors i taket!) men nu ska jag göra mig i ordning och gå och lägga mig. Såhär tidigt brukar jag oftast inte ens lägga mig när jag ska upp klockan fem, men man vill ju inte gärna sova bort hela helgen. God natt! :)
111115

She may be the queen of hearts

Obsessed again! Dags för en ny "obsession", jag har haft den här låten på repeat i min hjärna hela dagen.
I love it, I love it, I love it..

Cockiness (Love it) - Rihanna


Suck my cockiness
Lick my persuasion
Eat my words 
And then swallow your pride down
111115

Nu...

Nu har jag äntligen fått komma hem, bytt om till pyjamasbyxor och svept in mig i min mysiga filt. Efter jobbet åkte jag iväg till ÖoB för att byta den där gardinen som blev fel. Men självklart, självklart, fanns det inga såna kvar som jag köpte så jag fick köpa två andra, inte lika fina, för att kunna ha likadana i båda fönstren i vardagsrummet. Så nu har jag alltså en gardin för mycket, så jag kanske måste åka dit en gång till för att lämna tillbaka en till. Jag orkar inte! Det känns så omständigt att åka buss till ÖoB, det är liksom mitt emellan allting.

Sen så har jag varit på Nille också och köpt ljus till adventsljusstaken :) Men just nu orkar jag varken resa på mig eller ta fram kameran. Och bara tanken på att sträcka mig efter kamerasladden och lägga in bilderna på datorn gör mig alldeles matt. Bilder kommer alltså någon annan dag :)

Nu orkar jag inte med det här, det var egentligen bara en sak jag ville säga; NU ÄR DET HELG! Jag ska gosa ner mig i soffan nu. Slår vad med mig själv att jag inte kommer kunna hålla mig vaken i mer än 10 minuter, och jag som tänkte kolla på reprisen av Top model eftersom jag bakade lussebullar när det gick i tisdags. Lycka till säger jag bara.
111115

Exhausted

Jag har inte ens jobbat heltid i en vecka och jag är redan helt slut! Jag tycker inte alls om att behöva gå upp tidigt tre dagar i rad. Nu ska jag sova. :)

En dag kvar, sedan är det helg! En dag kvar..
111115

You said what?

111123
Källa

Jag läste reccensionen av Rihannas nya album Talk that talk i Metro idag. Den recensenten verkade inte speciellt imponerad, haha. Det stod bland annat att hela albumet handlar om sex; hur hon vill ha sex, hur ofta hon vill ha sex och att hon vill ha sex. Och det går ju inte förneka att det är mycket sånt i Rihannas låtar, men jag vill faktiskt påpeka att det finns minst lika många låtar, och till och med fler tror jag, på skivan som handlar om kärlek. T.ex. så är väl Talk that talk, Cockiness (Love it), Birthday cake och Watch n' learn ganska.. snuskiga, så att säga. Men We found love, Where have you been, We all want love, Drunk on love och Farewell däremot handlar om kärlek. Man väljer att se det man vill se.

Hur som helst så älskar jag Rihannas låtar, even the dirty ones.. Det går inte att förklara varför, it's just something between the music and my heart ♥
111115

Are you hiding from me?

Äntligen hemma! Just nu vill jag helst vara så långt ifrån mig själv som möjligt, för mitt hår och mina kläder (eller bara håret, eftersom jag bytt kläder, kan ju tyvärr inte byta hår..) luktar apa! (Inte mitt fel..) Men det är ju lite svårt, som ni kanske förstår. En enklare lösning är väl att duscha, så ditåt är jag på väg nu.

Förresten så hade jag haft mitt körkort i exakt ett år igår!
Och förresten så bakade vi lussebullar igår! :)
111123
Jag plockade fram kokboken för att ge oss lite inspiration till former på bullarna,
och Fadde tyckte dom där stora var roliga så han gjorde två såna. En var till oss :)
111115

Curls

Vi har precis ätit middag nu, vi gjorde hemmagjorda köttbullar idag :) Fadde (!) har tjatat ett tag om att han vill att vi ska göra det. Han gjorde vanliga, och jag LCHF-köttbullar, efter det här receptet.

Jag lockade håret idag, och passade på att prova mina Hype by mood produkter som jag har blivit utvald som testpilot för.
111122
Curl booster & Heat protection
111122
Såhär ser jag ut!
Vet inte om det var något så speciellt med produkterna, men jag har å andra sidan inte så mycket att jämföra med heller. Och jag är ju ingen expert, vet inte riktigt hur det ska vara för att vara "bra". Men det var i alla fall inget fel på dom :)
111115

Coming up!

Jag har "julpyntat" min mobil.
Fint va? :)
111122
111115

You da one that I dream about all day

Försöker desperat att lyssna på Talk that talkSpotify men precis just nu, bara för att, så vägrar Spotify att fungera! Och tror ni inte, att igår när jag precis skulle lyssna på alla de nya låtarna för första gången, så tog min Spotify tid slut! Tack och lov att Fadde har ett Spotify-konto som han knappt använder ♥

Mitt Spotify Premium är slut, det har varit det ett tag nu. Men jag är ju med i den här Consumer panel där man deltar i undersökningar och får några kronor i ersättning och tänkte vänta med att köpa nytt igen tills jag kan använda lite därifrån. Bara det att precis just nu har jag 49 kr, och man behöver 50 kr för att kunna föra över pengarna till PayPal och använda dom. Igår hade jag fått två mail med undersökningar och jag tänkte bara ÄNTLIGEN! Men den ena fick jag inte vara med i efter att ha svarat på första frågan, för jag tillhörde inte deras målgrupp, och den andra.. Bara för att jag behöver det precis just nu så var det någon special "sorry-we-can-not-transfer-the-money-directly" så det kommer inte förrän om 1-2 veckor! Är det inte typiskt?
111115

Swimming like a fisk in the water pool

Ja, jag har alltid trott att dom sjunger så och det är mycket roligare än "fish",
så nu är det så.. :)

111121
I natt blir jag halebop:are! Flyttar med mitt nummer och byter från Tele2 till Halebop, mest för att jag vill att dom ska kunna ringa billigt till mig hemifrån ♥
Tydligen ska bytet ske klockan 01.00 i natt. Innan jag såg tiden fick jag nästan lite panik för det stod i brevet att mitt Tele2-kort kommer sluta fungera ca. 30 minuter innan flytten, och Halebop-kortet kommer börja fungera ca. 30 minuter efter. Ska jag vara utan mobil i en hel timme!? tänkte jag. Men det är ju på natten, smart där!

Förresten så hatar jag Halebop-reklamerna, förutom den med Swimming like a fisk in the water pool och Surfing like a man, surfing lika a waterman! Haha :)

Jag hoppas det blir bra nu med Halebop i alla fall, jag blev sjukt irriterad på tjejen på kundservice på Tele2 som fick det att låta som att jag är helt dum i huvudet som ville säga upp mitt abonnemang. Inget fel på Tele2, men dom är ju inte de enda som har bra erbjudanden och priser så **** ***!

Nu blir det snart Outsourced på kanal 6! Det är helt underbart, älskar Gupta! :)
111115

TALK THAT TALK!

Det vankas nya "Obsessions" nu! Världens bästa Rihanna släppte sitt nya album TALK THAT TALK idag! Jag har precis lyssnat igenom alla låtarna och än så länge är titelspåret Talk that talk min favorit.
111121
111121
Källa & källa
Grejen med Rihannas låtar att de flesta kräver ett par lyssningar från min sida innan dom faller på plats och når mitt hjärta, men ofta är det så att jag efter ett tag får världens cravings efter att lyssna på en viss låt, fastän jag egentligen inte har tyckt speciellt bra om den innan och knappt har lyssnat på den, och det är som jag börjar älska låten och den blir min "obsession" för en vecka eller så.

Men det är ju tur att hon är så j*vla bra, efter vad som hände, för det går ju bara inte att inte älska henne ♥
111115

Like crazy

Idag kom jag hem strax före halv fem. Lamporna lös inte, det var kolsvart. Jag har satt dom att tändas halv fem, för en vecka sedan började det mörkna vid den tiden. Nu var det som sagt kolsvart. Ska det gå så fort?

På tal om fort... Nu har det gått ännu ett år sedan jag blev faster för andra gången, till världens sötaste lilla Hugo! ♥ Idag blir lillkillen hela 7 år - STORT GRATTIS! :) Jag skickade ett lite sent påtänkt Grattis-kort:
111121
Hoppas inte Hugo läser min blogg, hehe.
111115

Mobilhaveri

Nu är läget så roligt att min mobil har fått fnatt och vägrar fungera. Med jämna mellanrum kommer det upp en ruta där det står Ledsen! Processen blablabla.. har avbrutits oväntat. Försök igen. Och så måste jag trycka Tvinga stängning. Där emellan, när rutan inte finns där, har jag ingen mottagning. När rutan kommer, kommer också mottagningen men det går inte göra något (förutom att trycka Tvinga stängning).

Försöker jag öppna meddelanden, kommer det en likadan ruta, fast att Programmet Meddelanden har avbrutits.. Tvinga stängning och jag kommer tillbaka till starten. Försöker jag göra något annat, vad som helst, händer samma sak. Jag kan med andra ord inte göra någonting. Inte ens återställa mobilen, för jag kommer inte in där heller.

Har försökt att uppdatera mobilen, men det funkade inte heller. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till mer än att kasta mobilen åt helvete och köpa en ny.
Så nu vet ni, det går inte att nå mig på mobilen.
111120
Den är ju i alla fall fin..

Update: Nu funkar den igen! :D
111115

You don't know a thing at all

Mr. Know it all - Kelly Clarkson

"Mr. Bring me down, well ya
You like to bring me down, don't ya?
But I ain't laying down, baby
I ain't going down
Can't nobody tell me how it's gonna be?
Nobody gonna make a fool out of me, baby
You should know that I lead not follow"
111115

I ain't gon' stop until I see police lights

Idag har vi varit och shoppat lite på Second hand. Det blev inte köpt så mycket men jag fick en väldans massa julkänslor igen när dom hade ställt upp massa julpynt nu också! Och de få saker jag köpte, ja.. Det var ju julsaker :)
111119
Fyra ljusmanschetter som jag tänkte ha till adventsljusstaken, 5 kr för 2 st.
En liten värmeljushållare med ett gulligt julmotiv för, som ni ser, 10 kr.

Resten av dagen har vi varit hemma hos Faddes föräldrar, och sen var det inte så mycket mer. Nu ska jag göra lite "godis" efter ett recept som min svägerska Fia har lagt upp i sin matblogg, här. :)

Ha en trevlig lördagkväll! :)
111115

On my mind right now

På tal om ingenting alls så har jag funderat i några dagar nu på vad den där boken hette som jag läste i våras/somras, som fick mig att inse vilket rasistiskt land Danmark är. Men jag kommer inte på det! Störande..
(Update: Flyktingen hette den, thank god för bloggarkivet ♥)

Idag åkte jag och Fadde till Torp, igen, för Fadde håller på och grejar med sina fotbollsskor som har gått sönder. Hur som helst passade vi på att gå in i den nya butiken som har öppnat nu i veckan; Nille. Det är en norsk lågpriskedja som har kommit till Sverige nu. Jag köpte 5 julklappspapper för 1 kr/rulle och en chokladkalender för 10 kr :D

Sedan åkte vi till ÖoB också, för jag tänkte byta den gardinen som blev fel, men dom stängde precis när vi kom dit! Typiskt!

Hoppas ni alla har en mysig fredagskväll! :)
111115

Part 4 - Approved

Jag fick godkänt i Part 4 i Digital färglära, vilket innebär att jag har klarat alla inlämningsuppgifter! Om man ska vara exakt så är 52,6 % av kursen avklarad. Resterande 47,4 % är en diskussion i forumet som man ska delta i och ett sluttest eller en bokrecension. Jag har tänkt göra testet.
Det känns jätteroligt att det har gått så bra för mig med den här kursen. Efter engelskan jag läste förra året trodde jag nästan inte att jag var kapabel till att klara någonting på första försök men jag kan med glädje säga att jag hade fel :)

Jag säger bara.. Woho!
111115
Läraren gillade det här mönstret, och jag är stolt :)
111115

Falling in love again

Äntligen heeelg! Det bästa med att jobba (förutom allt det andra som är det bästa med att jobba, hihi) är att man verkligen uppskattar ledigheten! 

Efter jobbet skulle jag handla lite (pepparkakor bl.a.) och hittade Balllerina Pepparkaka i affären! Jag blev lycklig bara av att se dom stå där i hyllan, så jag kunde jag inte motså! Känner mig nästan nykär 

Bild från förra året när jag blev förälskad i Ballerina Pepparkaka första gången.

Jag har en stark känsla av att det kommer vara svårt att hålla sig till LCHF såhär i juletider, med allt gott som finns! Pepparkakor, chokladkalender, lussebullar, fudge, ischoklad, knäck m.m. m.m. m.m. Men man får väl unna sig lite nu och skärpa till sig sen efter nyår :) Det är ju trots allt bara jul en gång om året!
111115

It's only up from here, no downward spiral

När jag letade efter inlägget om min Relaxation foundation som jag länkade till i det förra inlägget, började jag läsa lite om vad som hände i mitt liv vid den här tiden för ett år sedan (fick förresten galet mycket julkänslor där ett tag!) och hittade det här inlägget: Allt som går upp måste komma ner, eller tvärtom?

Jag minns så väl hur jobbig den tiden var för mig, men läs vad jag har skrivit (under bilden). "Det kanske går dåligt för mig nu, men när det går uppåt igen kommer det gå bättre än någonsin innan!"
And look where I am now!
Jag har ett jobb som jag trivs jättebra med och allt bara rullar på utan några större problem. Jag har fortfarande en lång bit kvar att klättra för att nå mina drömmars mål och komma dit jag vill, men poängen är att jag hade rätt. Allt var botten då, men nu har jag kommit mycket längre än innan. I'm gonna keep on fighting! 
111115

Feel relaxed

Idag har jag sovit och ikväll ska jag jobba, meningsfull dag? Verkligen. Men nu har jag precis äntligen ordnat en plats åt min Relaxation Foundation som jag köpte för nästan exakt ett år sedan nu. Jag tyckte det kändes så tråkigt att jag fortfarande inte hade någonstans att ha den, från början ställde jag den på pianot men det funkade inte riktigt eftersom det blev ett väldigt irriterande burrande från pianot när den var igång. Och hyllan som sattes upp ovanför tv:n i somras sitter inte riktigt bra så det går inte heller. Men nu! Nu bestämde jag mig för att den ska stå någonstans! Så nu står den här:
111117
111117
111117
Jag älskar den ♥
111115

I just can't refuse it

I morse var det inte alls roligt att kliva upp. När jag höll på att somna igår kväll och var sådär halvt sovande/halvt vaken, öppnade jag ögonen en snabbis och såg att lamporna i vardagsrummet fortfarande var tända, och konstaterade att klockan inte var tolv än, eftersom jag satt timern på 00.00. Senare (trodde jag) när jag vaknade, och lamporna var tända då också, trodde jag att klockan fortfarande inte hade blivit tolv, men det visade sig att den var fem och att jag bara hade 20 minuter kvar att sova! Kändes som hela natten försvann i ett ögonblick! Då blev jag lite ledsen..

Det var hela 4 minusgrader i morse och det var sådär kallt så att allting liksom glittrar. Det känns att vintern är på väg. Men hör och häpna! Det känns faktiskt helt okej. Jag tror faktiskt att jag kanske skulle kunna överväga att tycka om vintern om den alltid skulle dröja tills julkänslorna börjar krypa fram. (I'm sure I will get this thrown back in my face..)

Igår åkte vi till ÖoB (varför förkortas det förresten Ö OCH B? Heter det Överskotts OCH bolaget eller?) och jag köpte julgardiner! Hittade ju aldrig några (i rätt prisklass) förra året eftersom Rusta inte fanns där jag ville att det skulle finnas.
111116
Den översta och den nedersta (det var meningen att dom skulle vara likadana, tog visst fel märkte jag nu :/) är till vardagsrummet. Den översta köpte jag i grå också, till "sovrummet". Och den i mitten är till köket :)

Jag längtar till julen ♥
111115

The whole world stops and stares for a while

Jag gillar när innomhusväxterna självmant bestämmer sig för att blomma, nu när allt på utsidan är så grått och trist. Precis som att dom försöker pigga upp mig lite.
Och jag gillar ännu mer att blommorna är rosa.
Jag tror dom lyckats :)
111115
111115

Masterpiece

Tänkte visa er mina arbeten i Part 4 i Digital färglära. Det var utan tvekan den jobbigaste uppgiften, men det blev bra tillslut och jag är jättenöjd. Nu väntar jag bara på att statusen på uppgifterna ska ändras från Ogranskad till Färdig. :)

(Klicka för att se bilderna större)
(Jag orkar inte översätta alla termer, det låter bara konstigt)
Uppgift 10
Här skulle man skapa en figur och göra ett mönster av den.
111115

Uppgift 11
Här var uppgiften att göra "7 pieces of monotranslational designs"..
111115
.. och två "border designs".
111115
111115
Uppgift 12
Här skulle man göra två "block repeat patterns".. 
111115
111115
.. två "drop repeats vertical patterns"..
111115
111115
.. och två "brick repeats horizontal patterns".
111115
111115
Olika sätt att göra repeterade mönster, helt "enkelt".

Uppgift 13
Här skulle man göra fyra stycken "Composite overlays", där ett repeterat mönster överlappar ett annat.
111115
111115
111115
111115

Det var det, haha. En hel del. Vanligt vis brukar jag göra alla uppgifter fastän det inte behövs, men tyvärr hann jag bara med fyra av fem den här gången, vilket också är vad som krävs för att klara uppgiften. Så det får duga :)
Posted by Anna

Mysigt!

Såhär mysigt har vi det :)
111114
Tack vare pappa som fixade de konstiga sladdarna som jag inte förstod mig på,
och Fadde som satte upp dom :)
Och mig själv såklart som köpte lamporna! :D
Posted by Anna

Pictures!

Här kommer ett bildinlägg med lite random bilder från resan!
111102
Insidan av Globen! Woho!
Kass bild men det spelar väl mindre roll eftersom vi inte fick se något bättre än detta - ljus som rörde på sig och lite musik (inte Rihanna..)
111104 (111105)
Den 4:e fyllde
mamma år, men vi firade henne den 5:e istället.
Tårtan blev tyvärr inte så vacker, den gillade tydligen inte att man la plast på den. Hur som helst så var den god!
(Och det där, före 46, är en ballong och inget annat ;) )
111104 (111105)
Av mig fick mamma en liten bok med små citat om mammor; "Älskade mamma - En liten bok om kärleken till vår mor."
111107
Förra måndagen var det Kladdkakans dag! Då blev det såklart kladdkakebak, till den hade vi grädde och passionsfrukt-och-jordgubbs-gegga. Supergott! :)
111110
I torsdags var jag inne i stan och lunchade med Emelie och Jenny ♥
Bild från hamnen i Östersund.
111110
Haha, jag kunde inte låta bli att skratta.. Såhär ser det ut när min lillasyster ska sova. Ser ni henne?
(Hint: Hon är inte en älg och hon är inte Betty Boop.)
111111
Snö? Nej, bara frost.
Och jag är så lat att jag inte ens orkar gå ut för att ta en bild, utan tar genom fönstret istället.. Haha.
111111
Avslutar med en bild på världens sötaste lillasyster som skulle på Halloween-fest.
Har ni någonsin sett en sötare häxa? ♥
Posted by Anna

You should know that I lead not follow

Hej! Tågresan tillbaka till Uddevalla gick bra. Fick en trevlig överraskning när jag insåg att jag bokat liggplats på tåget. Det hade jag glömt, men det var skönt att få ligga och sova i alla fall. Tänk om dom bara kunde skaffa kuddar som inte var hårda som sten..

Igår var jag tillbaka på jobbet och gjorde kvällen, men nu är jag ledig igen idag och i morgon så det blev en riktig mjukstart :) Jag har fått ännu mer jobb nu och kommer jobba heltid från och med nästa måndag fram till jag ska upp till Mörsil igen över jul och nyår. Känns skitbra! Allting bara rullar på så bra. :)

Just nu håller jag på att tvätta, passar mig bra idag för ute är det alldeles dimmigt, grått och trist. Ganska bra att tvätta direkt när man kommer hem också, för då blir det automatiskt att jag packar upp väskan. Annars låter jag den gärna vara i några veckor.. Haha.

Min snälla pappa fixade sladdarna till lamporna som jag köpte på Second hand, så nu har vi fått upp dom också och satt dom på timer. Det var jättemysigt att komma hem igår kväll när det lös i fönstrena :)
111114
Ni ska få se en bild sen när det är mörkt också, och snart ska jag lägga upp lite bilder från resan. :)
Posted by Anna

Love and life I will divide

Ikväll bär det av tillbaka till Uddevalla. Jag har haft en bra semester (förutom nivetvad..), men det är ju alltid roligt att få träffa familj och vänner ♥
Så nu (om ca. 3 timmar) kommer jag alltså sitta på ett tåg i sisådär 13-14 timmar, känns inte speciellt lockande faktiskt.

Jag tänkte i alla fall slänga upp den tredje och sista av mina "Obsessions" just nu.
Rihanna feat. Calvin Harris - We found love

Videon är lite "too much" för min smak, men det är ju Rihanna.. Hon kan ju inte gärna vara "too little".. ;)
Posted by Anna

So why are you standing over there with your clothes on?

Idag har jag suttit och kämpat i flera timmar med pluggandet. Det går inte alltid så bra. Efter många om och men igår kom jag och pappa (mest pappa) fram till att min dator inte är kompatibel med Coreldraw x3, och eftersom jag inte har tid att lära mig programmet och vill kunna göra exakt som dom gör på Interactive training mode, måste jag ha just den versionen. Tillslut fick jag sätta mig vid den stationära datorn och efter omständigheterna är jag faktiskt väldigt nöjd med det jag åstadkommit. Har dock två uppgifter kvar som ska in på fredag, men det fixar sig nog.

Jag drömde en mardröm i natt, eller två stycken. I den andra hade jag mördat någon men det var väl inget speciellt.. Haha. Men jag drömde att det snöade! Usch och fy! Jag längtar inte!

Nu slänger jag bara in olika "topics" i ett och samma inlägg, haha, men.. Mina "Obsessions", jag har flera stycken just nu, allihopa är Rihannas låtar. Jag kan inte leva utan den kvinnans röst just nu! Här är i alla fall en av de andra:
Rihanna - Skin

Och jag bryr mig inte att Rihanna sjunger om snusk i i stort sett alla sina låtar,
för hon är bäst! 

I morgon lånar jag mammas och pappas bil och kör in till Östersund för att träffa några fina tjejer ♥ (ingen snö i natt, tack!)

Nu - tv-mys :)
Posted by Anna

Obsessed with music

Mina favoritlåtar skiftar lika ofta som vädret. Nästan. Jag har oftast en låt som jag bara måste lyssna på hela tiden. Nästa vecka är samma låt passé och en ny låt rockar min värld. Så jag tänkte börja med Veckans "obsession" (som kanske inte alltid kommer bli exakta veckor, ibland mindre, ibland mer).
Det är nog ganska uppenbart, men just nu är jag helt besatt av Rihanna ♥ Så dagens Veckans "Obsession" blir Raining men.
Rihanna feat. Nicki Minaj - Raining men


Posted by Anna

What you did to me was a crime

Idag var det åter tillbaka till jobbet för mamma (som haft helg) och till skolan för Klara (som haft lov). Så det har varit jag, Frida och pappa hemma. Jag och Frida bakade kladdkaka eftersom någon bestämt att det ska vara kladdkakans dag idag. 
Och så har jag försökt att plugga, och som vanligt i början av varje del så går det åt helvete. Uppgifterna blir ju logiskt nog svårare och svårare och därmed blir jag mer och mer irriterad varje gång för att det inte går att göra samma saker i Photoshop som dom visar. Så nu håller jag på att ladda ner en testversion av Coreldraw och hoppas på att saker och ting går lite bättre.

Förut satt jag och kollade på några videor från Rihanna i Globen (jag förbannar hela världen för att vi inte gick den 1:a istället), förutom att det är ganska deprimerande så var det underbart! Får rysningar i hela kroppen, så bra hon är ♥

Jag hittade också den här videon, som blev våran upplevelse den 2:a.

Jag vet inte ens varför jag kollar på den för det är BARA deprimerande, men det är bara så sjukt.
Posted by Anna

Baby we were killing 'em, they couldn't handle the millionth degree

Hejsan! Jag lever! Är hemma hos familjen nu och har väl inte så väldans mycket att skriva om. Det som snurrar i mitt huvud är Rihanna.. Besviken.. Rihanna.. Besviken.. Igår kväll gick dom ut med att det inte blir någon ersättningskonsert heller. Det är ju inte säkert att jag hade kunnat gå ändå, men det fanns ju i alla fall hopp. Nu blir det ingen LOUD tour alls för mig, och låtarna från Loud-albumet som ÄR SÅ BRA! Det var ju liksom världens bästa födelsedagspresent och nu är den borta.. Kan säga utan att behöva fundera så mycket att detta nog var den största besvikelsen mina 20 år har bjudit på. Det går liksom inte beskriva.

Men nya albumet Talk that talk släpps nu i slutet av denna månaden (förresten så är jag inte förvånad för 5 öre att kvinnan blir utbränd, hon släpper ju nya, asgrymma låtar på löpande band så hon kan ju inte få mycket vila), så det kanske blir en ny turné nästa år? Får hoppas :)
111105
Källa

Annars så har vi inte gjort så mycket, jag och Klara spelade The Sims igår kväll och hade myskväll och tittade på The break-up, och så fyllde min älskade mamma år igår ♥ Hon var dock inte hemma på hela dagen så vi ska fira henne idag. Och så spelar vi såklart Wii. Dom har skaffat ett nytt dansspel till Wii, haha. Det roliga var att jag förlorade hela tiden (inte så konstigt eftersom Frida och Klara har tränat innan) men så kom låten Funky town, där det var en grön ailien som dansade, såg jättelöjligt ut men då vann jag och slog rekord! Haha, min dansstil tydligen..
Posted by Anna

Rihanna ställde in

Just nu sitter en mycket besviken tjej på tåget från Stockholm upp till Östersund. Det blev ingen Rihanna igår. Det lät ju illa att dom i Malmö fick veta att konserten var inställd bara 40 minuter innan det skulle börjat - vi fick veta det 45 minuter efter.

Jag ska hem till min familj nu och är jätteglad för det, och det var jätteroligt att träffa Caroline igen, men besvikelsen är så himla stor. Okej om vi hade fått veta det innan, det hade varit sjukt tråkigt, men okej. Men när vi var där, blev insläppta, satt på plats och allt fanns det inte en tanke på att det kanske inte skulle bli av även om det drog ut på tiden. Så tänder dom lamporna och en gubbe kommer upp på scenen med det tråkiga beskedet att Rihanna insjuknat igen och konserten är inställd.

Jag är inte besviken på Rihanna, är man sjuk så är man. Influensa och utmattning går ju inte över på en dag. Men dom ska ju haft läkarkontakt hela tiden så dom måste ju vetat det innan. Ett sånt beslut som att ställa in tar man väl innan konserten ska börja och inte 45 minuter efter? 

Vet inte vad jag ska säga, jag är bara så jävla besviken.
Men jag älskar henne fortfarande ♥
Posted by Anna

Part 3 - Approved

Fick godkänt på Part 3 i Digital färglära.
Känns ungefär såhär bra:
111101
Posted by Anna

The LOUD tour

Dagen har bestått av tvätt och packning. Ni vet sånt som man gör dagen innan man ska åka, hehe. Nu har vi precis ätit en god middag (lax, mmm...) och ska åka ner till stan snart så jag får köpt mig lite färdkost, också sånt som man tänker på dagen innan.

Men läget är under kontroll. Har packat ner konsertbiljetterna till Rihanna och har med mig beställningsnummren till tågbiljetterna. Det är väl det viktigaste. Nu får alla där ute bara vara så snälla och hålla tummarna att Rihanna är frisk i morgon så konserten inte blir inställd, eftersom det hade ställts in i Malmö igår pga. sjukdom. Jag har ju sett fram emot det här och längtat som en tok i mer än ett halvår! ♥
111101
See ya tomorrow Rihanna, okay!?
Posted by Anna

RSS 2.0