You already know what's next

Det såg inte så lovande ut i förmiddags, men tillslut klämde sig solen fram mellan molen i alla fall så Arwen fick komma ut idag med :) Vi var ute en lite längre stund idag, men än så länge håller vi oss på gräsmattan här utanför. Idag smakade han lite på gräset och så vågade han gå lite längre, det är nästan så jag får springa efter honom när han väl sätter igång och skuttar för då går det undan!
120229
120229
120229
Fina lilla Arwen ♥
120204

Everybody need something, fighting for something.. I know what you're fighting for

Idag var det som sagt dags att klippa av håret! Känns inte som det var så länge sen sist, men jag kom fram till att det är ca. 5 månader sen, så det var nog på tiden :) Jag glömde lägga upp den där bilden jag pratade om, men det här var i alla fall min inspiration:
120229
Källa
Ni blir säkert jätteförvånade att jag inspireras av Rihanna.. ;)

Såhär såg jag ut i morse:
120229
Och såhär ser jag ut nu:
120229
Det känns jättekonstigt, finns ju liksom inget att ta i.. Men jag är väldigt nöjd :) Det var samma tjej som klippte mig förra gången, tycker hon är jätteduktig. Hon säger vad hon tycker och kommer med idéer. Det är ju inte så lätt för någon som inte kan riktigt att bestämma hur det ska vara, så det är ju skönt när någon som vet bättre kommer med synpunkter. Salong Pärlan it is!
120204

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheter när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.
120228
När städerna växer glöms barnen bort, allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara "Bloggare för varenda unge". Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli "Bloggare för varenda unge" här och lägg upp detta inlägg du också! 

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete. 
Läs mer på UNICEFs hemsida.
120204

Härliga, underbara vår!

120228
120228
Och nu när allt verkar gå mot bättre tider så passar det väl bra med en förändring? I morgon klockan 11 åker håret av! Kanske slänger in en bild senare på hur jag har tänkt mig :)
120204

Arwen på äventyr

Det blev en härlig promenad i solskenet till stan, igenom stan, till andra änden av stan.. Fick köpt en sele till Arwen, som jag var lite orolig för att den inte skulle passa men det gjorde den! (Men förmodligen kommer den inte passa när han blir större, borde kanske köpt en kattsele eller frågat i butiken, men så smart är jag inte..) Efter många om och men kom jag även underfund med hur man får på den på kaninen och så gick vi ut :)
120228
Han var inte riktigt glad att han inte fick springa hur han ville innan vi kommit ut, men väl ute sprang han inte så långt i alla fall.
120228
120228
120228
Vi slapp i alla fall bli störda av några katter, men jag såg att grannens satt i fönstret och tittade. Jag vet inte om Arwen hörde något eller vad det var, men han plötsligt helt stel i hela kroppen och spärrade upp ögonen, då tyckte jag det var dags att gå in. En liten stund efter vi kommit in kom det en katt som gick runt här utanför och luktade.. Kanske kände doften? Jag hade i alla fall med mig en lång träpinne i handen ifall att, måste ju kunna skydda min lilla älskling från de där opålitliga djuren..

Hur som helst tyckte han nog att det var ganska spännande att vara ute, får hoppas på fint väder i morgon med så vi kan gå ut igen :)
120204

Make me come alive

Ledig dag idag! Det är 10 grader varmt och solen skiner! Jag blir lycklig bara av att se den :) Tror det får bli en promenad i det fina vädret idag, funderar starkt på att boka en klipptid och kanske ska jag pinna iväg till en djuraffär och köpa en sele till Arwen. Skulle vara så roligt att få ta med honom ut i det gröna nu när det är så fint. Är livrädd för alla katter som springer här bara..

Såhär såg det ut i Arwens bur idag när jag vaknade:
120228
Han hade dragit upp en hel tidning som ligger i botten av buren, så det var bara att börja skyffla halm från ena änden av buren till den andra och lägga allt på plats. Tänka sig att en sån liten kan vara så jobbig.. Men han håller mig ju i alla fall sysselsatt :)
120228
Och han ser ju ganska oskyldig ut, haha :)
120204

I. Love. It.

Tidsinställt inlägg.

Euphoria - Loreen

Jag älskar den! Jag älskar den! Jag älskar den! Tycker låten är så sjukt bra! Blir så himla glad av att höra den. 
Loreen till Azerbajdzjan!
120204

I don't wanna be the reason you don't leave

God morgon! Om en timme ungefär är det dags att dra sig ner mot jobbet. Skönt i alla fall att jag fick en sovmorgon inför denna långa dag :) Har haft en ganska bra helg ändå. När man går till jobbet halv sju på morgonen, och det redan har börjat ljusna ute, och med Rihanna i lurarna, så går det inte annat än att bli på bra humör! För mig är det den bästa starten på dagen man kan tänka sig :)

Dessutom mår jag skitbra just nu. Jag hade nog inte trott det för en månad sedan, när det tog slut, att jag skulle må så här bra, men det gör jag och det gör ju det hela bara ännu bättre för det bevisar att det verkligen var rätt att lämna det bakom sig. Jag känner mig full av glädje och energi, och nu kan jag istället fokusera på sånt som faktiskt får mig att må bra och gör mig glad, istället för att slösa energi på något som ändå inte "are meant to be"..
120227
Ny vecka, nya möjligheter! Eller nåt :)
120204

Going crazy

Jag har sagt det förut och ni har säkert också förstått vid det här laget att min kanin är helknäpp! För någon vecka sedan försökte han hoppa upp på skrivbordet, från golvet. Det gick inte så bra.. Men nu har han kommit på knepet, nästan.. Jag satt i soffan, och stolen vid skrivbordet stod utdragen. Så hoppade han upp på stolen, tog sats och hoppade upp på skrivbordet, landade på några papper som låg där och gled över skrivbordskanten, lyckades stöta ifrån med benen innan han ramlade och landade på mig i soffan, haha. Här är man inte försiktig ;)
120226
Söt är han i alla fall med sina stora bruna ögon ♥

Var förresten med Mikaela (uppfödaren) och tittade på Arwens pappa idag, hon har tagit över honom nu. Han var hur fin och mysig som helst, och jättestor! Så nu vet jag vad jag har att vänta mig med Arwen om han blir lika stor som far sin :)
120204

An everlasting piece of art

Då var den här helgen över också. I morgon blir det en lång dag, går in extra 12-22, men sen är jag ledig i hela två dagar! :) Jag snodde en bild från Mikaela som hon la upp på Facebook när vi var och tankade..
120226
Såhär glada är vi alla när vi jobbar! ;)

Annars är det inte mycket nytt.. Melodifestivalen igår kvar kass, gillade inte en enda utav låtarna. Kom dessutom på idag att jag jobbar kväll när det är final! Katastrof! Får ta reda på Loreens nummer innan så jag kan rösta ändå :) Jag älskar i alla fall att finallåtarna äntligen får spelas nu! 
Eupohria, forever till the end of time ♥
120204

He adores me, he's my biggest fan

Jaha då var den här dagen snart slut också! Har fått göra en system-återställning på min underbara mobil idag igen! Tredje gången på tre månader. Så jävla tröttsamt så det finns inte.. Att behöva ladda ner alla appar igen, alla sms försvinner, anteckningar, påminnelser, osv. Dessutom rör den till bland kontakterna så hälften försvinner varje gång. Dags för en ny mobil snart tror jag..
120225
120225
Fint väder har vi idag också! Och det fanns inget finare att ta kort på just där jag stod än himlen :)

Herregud så trött jag blev nu, och nacken värker. Tror bestämt att det får bli en liten tupplur i soffan så jag orkar med Melodifestivalen ikväll! :)
120204

I know what you're thinking of - that I don't know a thing about love

Idag har vi ännu en härlig dag med solsken! Hörde att det skulle vara sånt här fint väder hela helgen, så roligt eftersom jag jobbar! Men man blir ju i alla fall på bättre humör :)

Om en kvart - tjugo minuter är det dags att bege sig mot jobbet. Känns nästan som att jag lika bra kunde övernatta där ikväll, eller varför inte hela helgen? Men då får ju inte Arwen någon mat i och för sig.. På tal om honom så får jag nog försöka jaga fram honom från sängen nu. Häromdagen la han sig längst in i ett hörn under sängen och vägrade komma ut, trodde jag skulle bli galen!
120222
Hoppas ni får en bra helg! ♥

120204


Will you remember what you promised me?

Sober - Loreen

Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag har kunnat missa detta.. Hon är ju grym ♥
120204

Pizzabakning

Idag slog jag på stort och gjorde pizza till middag. Helt från scratch, inget fusk här inte med "Sara Lee - fun part of cooking!" Blev ju LCHF-pizza då, så botten är gjort på ost, ost, ost, lite mer ost, och ägg. Ungefär.. Har lagt upp receptet en gång förut, ni hittar det här.
Måste ju få säga själv att jag tycker den såg riktigt smarrig ut,
och den var god också!
120223
120223
Mm närbild på pizza ;) Erkänn ni blir lite sugna?
120204

I'm losing sense of time and space

Idag är jag ledig, jag har fått sova och det är vår i luften! Jag tog en promenad i det fina vädret tidigare idag (hade nästan 10 grader varmt i solen), ner till stan för att handla, och alla gubbar vid stoppljusen var gröna för mig, bara en sån sak! And you know what? Jag gick utan vinterjacka och utan vinterskor, och ändå var det väldigt varmt! Har dessutom fått mitt vikariat förlängt i två månader och det är ju inte helt fel! Det är en härlig dag idag! :)
120223
120223
120223

We're reaching for divinity

120405
"We are here, we're all alone in our Universe
We are free, when everything's allowed and love comes first
Forever and ever together, we sail into infinity
We're higher and higher and higher, we're reaching for divinity

Euphoria
Forever till the end of time
From now on only you and I
We're going up-up-up-up-up-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We're going up-up-up-up-up-up"
120204

Were you really here or was it just a dream?

Skitväder säger vi idag! Det regnar och är allmänt trist. Fast det bra är att snön försvinner! Det är i stort sett ingenting kvar här utanför mig nu :) Det dåliga (förutom att det är så blött och jävligt..) är att småvägarna... Ja, det är nästan inte ens vägar längre utan liknar mer skridskobanor. Tur för mig så brukar inte jag köra den värsta rundan på dagarna.

När jag kom hem klippte jag klorna på Arwen. Det tog bara en halvtimme den här gången. Han gillar inte riktigt det där verkar det som, men grejen är att när han väl ligger still och slappnar av så är han så himla duktig, men han har väl alldeles för mycket energi i kroppen för att kunna ligga still så länge.
120222120222

Just nu håller jag på att tvätta. Det var inte så mycket men jag var tvungen att tvätta upp lite arbetskläder, har nästan inga rena kvar och dom jag har användt stinker.. Så roligt får man ju också ha ibland :)
120204

Kan man bo i Haparanda?

Jag har ju skrivit förut om att jag skulle vilja läsa inredning. Det har liksom inte varit ett intresse så för mig, men det finns en liten, men stark röst i mitt huvud som säger att det verkligen är något för mig och att jag skulle älska att hålla på med inredning! Och jag vill inte tränga undan den rösten, jag vill lyssna på den!

Jag har tidigare kollat på en skola i Danmark med distansutbildning (på svenska) eftersom att jag inte ville flytta ifrån Uddevalla när jag väl flyttat hit. Men nu finns ju inte anledningen till att jag flyttade hit kvar, eller åtminstonne inte på samma sätt, det finns inte något så som håller mig kvar. Så varför ska jag sitta inspärrad i en lägenhet och plugga hemma utan att träffa en enda människa, när det kan bli så mycket roligare?

Det finns ju lite inredningsutbildningar i Sverige också, jag har kikat runt lite och har hittat en skola som verkar väldigt bra, bara det att den ligger i Haparanda! Liksom.. Haparanda? Kan man bo där?
120221
120221
Källa & källa
Ser ju rätt fint ut i alla fall! Men ändå.. Haparanda?
120204

You're gonna go far 'cause every one knows who you are

Gud så skönt att vara hemma! Det har varit en lång dag idag. Jag är alltid trött när jag varit uppe klockan fem (inte så konstigt kanske?) men så var jag oduktig igår och gick och la mig ganska sent, plus att jag fick jobba över idag. Det blir ju jobbigt att inte få sluta som man tänkt sig, fast idag var det i och för sig planerat eftersom jag har fått ordna min insulindelegation (det sista var det praktiska, att ge insulin och nu är det gjort! Gick hur bra som helst och var inte alls läskigt!) men jag visste inte hur länge det skulle bli. Hur som helst så är en 10-timmars arbetsdag ganska jobbigt..

Så kommer jag hem och kommer på att jag tog fram kyckling ur frysen i morse för att jag tänkte laga mat idag. Jippie! Slängde in den i ugnen så får den sköta sig själv, jag orkar inte bry mig mer än så :)

Förresten så var vi på Ica idag på lunchen, och ni kanke har sett den där nya "kexchokladen"?
120221
Jag tyckte den var jätterolig, så rolig att jag var tvungen att köpa den och prova! Det finns en annan också, som är gul istället för röd, där det står "Är det här en chokladkexchoklad? eller... ↓" Men jag tyckte att det var en kexchoklad-choklad.

Det har dock inte blivit någon semla idag. Gick förbi Einars konditori när jag skulle hem, och det var kö långt ut på gatan. Sånt orkar jag inte med, och på Willy:s hade dom inte semlor utan mandelmassa (som jag avskyr). Men vem bryr sig? Jag har ju en kexchoklad-choklad!
120204

Trouble..

Jag har problem. Min fina, men busiga, kanin har varit och sprungit under min säng idag (har tagit bort alla lådor och skit, orkar inte ha dom längre) och nu när jag kom ut från duschen såg jag att det satt en stor jävla spindel ovanför fönstret i sovalkoven! Det nästan vidrigaste är tanken på hur länge den har funnits där!? Men det största problemet är vad fan gör jag!?

Jag förstår hur löjligt det kan låta, det gör jag verkligen, men jag är så rädd att jag nästan grinar. Jag vågar inte komma tillräckligt nära för att döda den, och när den är död vågar jag inte plocka bort den. Men jag kan inte sova när jag vet att den finns här. Som jag har berättat förut så handlar mina allra värsta mardrömmar alltid om spindlar. 

Det behövs en man i det här hushållet!

Update: Fick tips på Facebook, "handtaget till golvmoppen" och "slå utav bara fan", det gick. Stod i sängen med handtaget till golvmoppen utdraget så långt det bara gick och slog, slog och slog! Och skrek.. Stackars Arwen, men det var ju han som lockade fram den.. Bara inte grannarna tror att jag blir misshandlad och ringer polisen ;)
120204

None but ourselves can free our minds

Jag har längtat sen före jul efter The Walking dead (kanske världens bästa serie)! Så gick det på tv igår kväll, 23.00, och jag tänkte kolla, men insåg att jag inte orkar vare uppe till tolv när jag ska upp klockan fem dagen efter.. Men det var allt väldigt skönt att sova också :)
120220
Källa

Idag var jag nykter och blev godkänd av bilen (jo då, jag var nykter i fredags när jag jobbade också..), vi börjar komma överrens lite bättre nu. Ganska nice att glida runt på vägarna i en sprillans ny bil, förutom att den redan är jättesmutsig.. Haha men jag fick läsa instruktionsboken för att få upp tanklocket när jag skulle tanka. Hade inte den blekaste aning att det kunde spela någon roll ifall bilen är upplåst eller inte. Tur att jag inte är mekaniker!
120204

You can run if you want but you can't hide

Herregud så duktig jag har varit idag. Har städat och grejat i flera timmar (mhm för jag har ju så himla stor lägenhet att städa..) så nu är här rent och fint! Har tagit tag i sånt där som jag har skjutit på i ett par veckor, som att bära ut den gamla dammsugaren och lådan som den nya kom i till förrådet, plockat bort högen med papper från vardagsrumsbordet och sånt där.. Skönt när det är gjort! Men nu är det nästan så att jag inte vill släppa ut Arwen, haha.. 
120219
Precis när jag tog kort råkade det vara någon reklam på tv med ett stort telefonnummer som syntes väldigt väl, tyckte inte att jag behövde göra reklam för det här, därav den svarta rutan.

Det snöade i morse/förmiddags, stora flingor som jag blev helt yr i huvudet av att titta på. Tyckte att det var ju bra att det blev skitväder idag för det passade mina städplaner ganska bra, men nu skiner solen och jag borde väl gå ut, men jag har ingen lust. Så vad gör man?
120204

Min lilla knäppis

120218
Säger ju att han är knäpp!
120204

It's the way I'm feeling, I just can't deny

"I saw you screaming when no one can hear. You almost feel ashamed that someone could be that important that without them, you feel like nothing. No one will ever understand how much it hurts. You feel hopless, like nothing can save you. Then when it's over, and it's gone, you almost wish that you could have all that bad stuff back, so that you could have the good."

We found love
- Rihanna feat. Calvin Harris


Jag kände lite så.. Men nu vill jag inte längre ha tillbaka de dåliga sakerna, inte ens ifall jag kan få tillbaka det bra..
120204

Can't fight the feeling

Jag tror aldrig i mitt liv att jag sovit så länge som till halv två, haha, men det blev ganska sent igår. Jag hade i alla fall en jätterolig kväll/natt. Härligare tjejer att hänga med får man ju leta efter :) Det var nog ganska välbehövt för mig också att få komma ut, träffa folk och bara ha roligt :) Fast jag var så sjukt trött på slutet, gick och la mig klockan tre så två timmar till så hade jag dygnat. Jag hade ju tänkt att sova lite när jag kom hem från jobbet, men eftersom jag fick jobba över så hann jag inte det..

Nu är frågan bara vad man ska hitta på resten av dagen. Blir ju Melodifestivalen ikväll men innan dess ser det rätt tomt ut. Får väl ge Arwen lite extra kärlek idag, han blev glad i natt när jag kom hem och han fick mat, men han verkade rätt sur för att han fick så sen frukost idag, haha. Men han har ju alltid hö så att han klarar sig, och han äter upp inredningen också (halmen) så det går ingen nöd på honom. :)
120125
120204

Lost in the street

Fy vilken dag! Haha, vi har fått en ny bil på jobbet, med alkolås. Det är ju skitbra tycker jag, om det fungerar dvs. Efter lunchen var vi tydligen inte nyktra någon av oss, vi var tre stycken som provade blåsa men alla fick underkänt. Tog oss nästan en halvtimme bara att starta bilen, herregud.. Så skulle jag köra till stadshuset och hämta grejer till bilen, visste ju precis var det låg men inte hur man tar sig dit, haha. Mitt lokalsinne alltså..

Jag skulle egentligen slutat klockan två idag, men blev kvar till halv fyra. Dock inte bara pga. bilen, men till stor del. Bästa på dagen var i alla fall när den tog slut!

Ikväll blir det inte en hemmasittarkväll för min del, har precis duschat och gjort mig i ordning och ska snart iväg.
120217
Vilket fint "hej-jag-är-glad-fejk-smile" jag lyckades med, haha. Men jo, jag är glad :)

Ska leta fram ett halsband bara såg jag nu, hoppas ni får en bra kväll och trevlig helg!
120204

What's love? Nobody knows..

Nobody knows - Darin

Så himla bra uppträdande! Han är ju bara för bra ♥ Och jag tycker det är grymt med dansarna också!
120204

Meet me at the top, it's getting lonely

120216
Arwen försöker möblera om här.. Haha skönt faktiskt att ha en bur att stänga in det lilla odjuret i när han blir för jobbig ;) Hålla på att bråka med mattan på det där viset...

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av kvällen, la mig ner en stund för någon timme sedan och höll på att somna. Tänkte på allvar göra mig i ordning och lägga mig och sova för natten för det var så skönt. Men halv sex kanske är lite väl tidigt, så tidigt lägger sig inte ens de äldsta gamla tanter och gubbar, haha. Men sätter jag mig i soffan, så kommer jag nog somna i vilket fall.
I-landsproblem!
120204

Lived every second like he was my last one

Jobb, jobb! En dag kvar nu innan man får lov att sova :) Idag hade jag bytt från kväll till dag för att greja med pappersarbete, eftersom vi ändå var för mycket folk inne på kvällen. Man blir ju helt slut i huvudet av allt grejande, och på ett sätt känns det ganska meningslöst att göra det nu, för det är ändå nästan 2 månader tills allt det här nya kommer igång, och det hinner hända mycket på två månader. Men men, det ska visst göras i vilket fall. Fick i alla fall slutat tidigt idag eftersom jag bytt, så det var skönt.

När jag kom till stan efter jobbet, för att ta bussen hem, så satt Fadde där och väntade på sin buss. Satte mig och pratade med honom en stund, frågade hur det var med honom och så, och nu kändes allt helt annorlunda. De andra gångerna vi har träffats efter "the break-up" har det känts så jobbigt och konstigt, det har liksom varit svårt att inte få vara så nära som jag är van vid.. Men nu kändes det bara bra, inte alls konstigt faktiskt, inte alls som att jag ville komma närmare. Kanske dumt att skriva så (eller egentligen inte? Poängen med att göra slut är väl att gå vidare..) men det kändes bara så skönt. Gick inte därifrån med gråten i halsen utan med ett leende på läpparna :)
111225
"So I keep doing my own thing, walking tall against the rain."
Run this town - Jay-Z, Rihanna & Kanye West
120204

Tv-torka

Vilken serie jag än sätter mig och kollar på på tv just nu, så har jag sett allt! Spelar ingen roll om det är Scrubs, Family guy, Simpsons, Grey's Anatomy, Vänner, How I met your mother, The big bang theory, 2½ men, you name it! Till och med i morse när jag råkade hitta Gary Unmarried, som jag i stort sett aldrig kollar på, på 9:an eller nåt när det var sändningsuppehåll på alla andra kanaler, så hade jag sett det avsnittet. Sjukt trist!
120215
Källa
120204

You say it's danger, and I'm in denial

Idag har det varit strålande sol och glashalt på backen, till en början, men det smälter! Är det våren som kommer måntro?

Jag har inte speciellt mycket att skriva om, börjar komma in i en sån period nu igen där det bara är jobb, och det kan jag ju inte skriva om. Men idag har jag faktiskt en bild, bara för att jag inte har något annat :)
120215
Såg inte alls vad jag tog kort på, höll bara upp mobilen och tryckte.. Men så här fint har vi haft det hela dagen! :)
120204

Lite kärlek ändå...

Anna: Wanna be my valentine?
Arwen: Nja, helst inte..
Anna: Jo då, kom här!
120214
120214
Han är bra mysig, den där lilla ♥
120204

RiRi ♥

Nu har världens snyggaste brud gått och blivit blond!
120214
120214
Källa & källa
Jag tyckte visserligen hon var snyggare än någonsin i rött,
men hon är verkligen snygg i allt ♥
120204

I'm a survivor

Jag kollade runt på google för några dagar sedan, det har ju kommit något nytt nu som dom håller på att tjata om så fort man försöker göra någonting. Tänkte i alla fall redigera min profil och såg det här:
120214
Lite roligt faktiskt!
120204

You're a lovekiller

Hejsan! Jobbat idag, det snöade i natt så det var sjukt dålig väglag ute på landsbygden. Inte alls kul att köra. Så har det varit sådär äckligt, smutsigt och blött idag och nu snöar det igen. Värdelös dag.. På flera sätt.

Aldrig trodde väl jag att jag skulle bli någon som inte gillar alla hjärtans dag, men nu är jag det. Fast oavsett om man har någon att "fira" dagen med eller inte, så är det ju ändå mycket roligare att bli uppvaktad och t.ex. få blommor eller choklad någon annan dag, än på en bestämd dag "bara för att man ska".

Jag ska i alla fall försöka låta bli datorn ikväll och ägna lite extra tid åt Arwen :) Och mig själv såklart. Jag har köpt choklad till mig själv idag, för det är ju alla
♥-ans dag och... (Bilden fick inte plats, klicka för att se den större..)
120214
Puss på dig älskling! 
120204

Kiss me till you're drunk and I'll show you

Idag struntade jag i den där "vill-inte-sova-bort-halva-dagen-ångesten" som jag brukar ha. Jag brukar alltid sätta klockan på 9 när jag är ledig, men idag sov jag till halv elva och det var sjukt skönt och välförtjänt tycker jag! Inte för att jag har något bättre för mig så det gör väl i och för sig inget att jag sover bort halva dagen.

Har tänkt röja upp här hemma lite idag, ska laga mat, kanske ta en promenad. Förresten så har jag 21,5 grader varmt här inne nu! Feels like victory! Visserligen är det några plusgrader ute, men det har ändå legat runt 18 grader när det har varit minus. Det känns ändå som att jag hade rätt, att det inte bara var termometern som är felplacerad för det är inte normalt att ha 15 grader oavsett om det är vid fönstret eller mitt i rummet. Så det så!
120213
Jag längtar efter det här! Långa promenader i vitsipps-skogarna :)
Och i år kommer förhoppningsvis mamma (som efterfrågade bilderna förra året) få se vitsippshaven på riktigt. Mamma ska i alla fall komma hit, och jag hoppas att våren kommer lagom tills dess :) ♥
120204

Trapped in the fire I used to see in your eyes

Kommer hem från jobbet, hur trött som helst, vill helst bara slappa resten av dagen, men så har man tvättid! Sjukt segt. Men precis som med städning och diskning, så känns det ju alltid bra när det är färdigt. När alla kläder som av någon konstig anledning alltid hamnar på en stol är borta, när jobbkläderna är nytvättade och man ikväll får krypa ner i en säng med rena lakan. Det är nog värt det ändå!

Idag har det varit riktigt vårväder! Solen har strålat, snön har smält så det har droppat från taken och bildats stora vattenpölar överallt (bra vattenpölar är detta) och till och med fåglarna har kvittrat! Så himla härligt :) Det värsta är bara ifall det blir kallare ikväll/i natt igen så kommer det vara glashalt i morgon. Tur att jag är ledig då, ska kika på reprisen på Melodifestivalen. Fast jag var så nyfiken igår kväll när jag kom hem så jag var tvungen att tjuvkika på text-tv:n vilka som gick vidare! 

Jag vet att jag har blivit tråkig med bilder.. Ska skärpa mig, men inte just nu! :)
120204

I learned how to cry, how to go insane

Varför skiner alltid solen in genom rullgardinen när jag vaknar, men när jag väl förmår mig att gå upp så är den borta? Så tråkigt!

Kvällen igår slutade med att jag kollade på Gay-galan och tjockade mig. Det var riktigt kul att se på faktiskt, härligare människor får man ju leta efter! Loreen var grym (har verkligen börjat gilla henne) och förtjänade sitt pris, Anton Hyssén är ju bara för söt, så himla roligt att han vann årets gay! Och Darin ska vi inte prata om.. Kände mig som 14 år igen när jag såg honom med en ny låt och allting! ♥
120211
Källa

Ikväll blir det jobb, kunde ju haft roligare planer för en lördagskväll men men.. Är mest sur för att jag missar Melodifestivalen, hehe, men jag tvivlar på att det kommer någon bättre än Loreen i vilket fall så det får väl duga med reprisen. Behöver ju inte rösta på någon menar jag :) Vad hittar ni på i helgen?
120204

Never good or bad, just in between

Här är en bild på det jag köpte i Göteborg igår:
120210
4 burkar med lock! (Häftigt va?) för 10 kr på ÖB.
10 färgglada ljus, 60 kr för 10 st, på Lagerhaus

Jag har precis ätit en sen middag. Är så trött på mat just nu men jag äter ändå, bara för att jag måste. Kanske är det så att det helt enkelt inte är lika roligt att laga mat till sig själv och äta ensam. Det enda jag är sugen på är mackor, choklad och fika, haha. Men ja, jag gör som sagt mat ändå :) Och idag har jag stått och delat upp grönsaker i påsar till Arwen, för det är så tröttsamt att stå och göra det där varenda dag. Så nu finns det färdiga portioner för en vecka :)

Ska se ifall det kommer någon bra film på tv ikväll, annars får jag väl kolla på något på datorn. Har faktiskt varit så oduktig idag och köpt chips! Men sch, säg inte det till någon! ;)
120204

Grattis! ♥

Idag fyller världens bästa pappa år! ♥
111224
Jag önskar att jag kunde vara där idag, men man får som bekant inte alltid det man önskar. Jag skickar i alla fall ett stor GRATTIS och hoppas att du har en bra dag, min lilla pappa ♥
120204

The only thing that's right is for us to divide

Jag kom hem från jobbet för en stund sedan, gick in extra idag. Idag har det varit kaaallt. Har gått och frysit och gäspat mest hela dagen. Det är riktigt ansträngande att sitta i en soffa förstår ni! För det har jag nästan gjort mer än vad jag har jobbat idag. 

Jag tror att Arwen har levt rövare här idag, för när jag kom hem så låg den här:
120210
Arwens märkningsring, ute på golvet typ 2 meter ifrån buren och jag tänkte bara "hur fasen har han lyckats med det?" Jag vet att han hade den på sig igår när jag stoppade in honom i buren, för han sprattlade så mycket vid ett tillfälle igår kväll att den gled ner på foten så då satte jag ju på den igen, men hur sjutton han lyckas sparka av sig den så den flyger ut ur buren förstår jag inte! Som att han inte är nog tokig när jag är hemma, han verkar vara ännu värre när jag inte är det! Haha.. Han var i alla fall väldans kelig när jag hade kommit hem, han är så mysig ibland ♥
120204

Why you wanna call it money for nothing?

9 februari.. Jag kände att det var något speciellt med det datumet, det tog lite tid innan jag kom på vad det var. Den 9 februari 2006 såg jag Darin live för första gången och just då var det den absolut lyckligaste dagen i mitt liv! 
120209
Det känns helt ofattbart att det har gått hela 6 år. Förr "firade" jag årsdagen med att gå runt med Darin-tröja hela dagen, det kan jag dock försäkra er om att jag har slutat med, haha! Men ändå så är datumet fortfarande speciellt för mig. Att få se sitt livs stora idol för första gången är ju oslagbart ♥
120204

Je n'aime pas les macarons

Idag känns allting mycket bättre. Har varit i Göteborg och träffat min fina vän Baam. Vi har pratat (mycket), skrattat (nästan ännu mer) och fikat (två gånger, typ..)
Vi gick först till vårat vanliga ställe, Le café Molinare eller något liknande heter det. Egentligen är Café Festival "vårat" ställe, men det är alltid mindre folk på Molinare så det har blivit det nya. ;)
120209
Fika! Blåbärspaj, mumma! :)
Vi satt och höll på att garva ihjäl oss åt allt folk som gick förbi utanför fönstret, haha. Det började med en tant med gul sjal som såg otroligt ledsen ut, sedan flippade vi ur helt bl.a. pga. alla roliga mössor, haha stackars människor!

Efter fikan blev det det traditionsenliga besöket på Lagerhaus, jag passade på att köpa ljus! Fastän allt på Lagerhaus är bra så är nog ljusen det bästa!
Sen tog vi en liten sväng in på nyöppnade ÖB i Nordstan också och vi blev helt förtrollade av alla godsaker! Haha, men jag var duktig och lät bli det goda och köpte något vettigt istället (visar allt senare).

Sen kom vi på att vi ville smaka på Macarons (vi såg en bild på Lagerhaus, tack för det!) och promenerade iväg till ett ställe som Baam kände till där vi mycket riktigt fick tag på macaronerna.
120209
120209
Och hur länge har jag velat smaka på de här söta små.. grejerna? Som de har pratats om dom, så populära! Men vet ni vad? Dom var hur äckliga som helst! Vi kunde inte låta bli att skratta åt hela situationen, vad är grejen liksom? "Det smakar lite som kartong.." Haha! Och ju mer man åt av den, desto äckligare blev det. Ingen hit!

Haha, och som att inte allt det där var nog, så fick jag syn på den här skylten på bussen hem (jag åkte med en av dom där nya, "supercoola" bussarna!)
120209
Vore det inte bättre att det står på svenska och engelska? Istället för typ polska, ryska eller vad det nu är? Tänk om jag inte kan engelska, hur ska jag då veta hur jag ska bära mig åt?
120204

I'm willing to look so stupid till I've had enough

Idag skulle jag varit ledig och hade egentligen helt andra planer, men så var det extra insatt APT (= arbetsplatsträff). Två och en halv timme mitt på dagen, alldeles lagom sådär för att förstöra en ledig dag.. Fast vi hade beställt semlor till mötet så det kompenserade lite :) Men så kommer man hem strax före fem och ska laga mat, är inte alls sugen på varken det eller att äta maten. Men jag gör det ändå. 

Jag känner mig ensam idag, fast jag vet inte riktigt varför. Känns lite som "ha, där fick du för att du trodde på kärleken och vad har du nu..?" Men det måste väl finnas såna dagar också.. Det går nog över! 

Jag orkar inte bry mig om någon bild just nu, vi tar det en annan gång ;)
120204

Goodnight sweetheart, it's time to go

Tänkte bara säga hej och god natt! Sjukt vad trött jag är! Munnen är öppen mer än vad den är stängd nästan.. Jag googlade mitt eget namn igår (hehe, ja jag gör det ibland) och fick av någon anledning fram att jag fyller 21 år om 160-någonting dagar. Inte konstigt att man är trött när man börjar bli gammal..
Nej, men ska jag vara allvarlig då så har jag precis kommit hem från jobbet. Jag var uppe ganska sent igår kväll/i natt, och kunde inte sova hur länge som helst i morse för jag skulle till jobbet lite tidigare idag för att greja med lite (mycket) papper inför det här nya systemet vi ska börja med. Ganska krävande för huvudet faktiskt, och då satt jag bara med det i tre timmar ungefär (till skillnad från vissa andra som satt från morgon till eftermiddag). Men sedan så var det det "vanliga" jobbet direkt efter det, så jag är helt slut faktiskt. Ska bli sjukt skönt att sova :)

Jag hann inte med att släppa ut Arwen innan jag skulle till jobbet, så han har fått springa av sig lite nu. Han flyger runt som en raket fram och tillbaka på mattan och under vardagsrumsbordet, springer ut på golvet och sladdar i kurvorna så han åker in i väggen, och efter en stund lägger han sig raklång på mattan. Haha, han är knäpp :)

Nej, nu blir det sängen. God natt!
120204

I really love you, you know that I do

Hallå! Idag har det stått jobb på schemat, ovanligt va? Jag är säkert den enda i hela landet som jobbat idag ;) Skojar! Vi har i alla fall blivit "testade" idag. Gjort skriftliga test för att förlänga medicin och-insulindelegationer (eller för att få det sistnämnda för min del..) Det dumma var att jag inte läst på om insulinet eftersom det blev bestämt idag att jag skulle passa på att göra det också, men det gick nog bra ändå tror jag. Det mesta är ju ändå ganska logiskt. Nu ska jag bara sticka någon och sen är det färdigt :)

Jag har tänkt på en sak, en helt annan sak. Varför finns det inte plåster eller tuggummi mot chokladberoende? Det finns ju för nikotin.. En affärsidé kanske - Chockolette! Jag skulle kunna äta ihjäl mig på choklad, och jag skojar inte. Det är som att min kropp skriker "GE MIG CHOKLAD!" Helt sjukt, jag vet.


110506
110702
Bilder från arkivet, med me & my lovers, bara för att.
Mhm..
120204

Lyckorus

Fastän dom egentligen inte får, så älskar jag dom som trotsar svt och lägger upp Loreens Euphoria på YouTube. Helt klart en ny "obsession"! Den har bara på de här få dagarna blivit en låt som jag känner att jag inte kan leva utan! ♥
120206
Källa
120204

Double down

Idag till middag blev det Double down. (Recept finns här.) Lite hemmagjord snabbmat :) Det var helt okej, framför allt för att jag gillar mat som känns onyttig men inte är det, i alla fall om man ser på det med "LCHF-ögon".
120205
Det skulle väl vart lite varmare egentligen så osten smälte, men gjorde inte så mycket :)

Jag använde två skivor smältost istället för en sådan och en cheddar. Fast den sorten jag köpte verkade vara cheddar och smältost 2-in-1 typ. Och så hade jag inte i någon gurka. Och istället för 2 kycklingfiléer till 1 portion använde jag en stor filé till 2 portioner, men det beror ju helt på hur mycket man äter. Gott i alla fall! :)
120204

Forever till the end of time

Klockan är inte ens fyra och jag har slut på saker att göra! Jag har tagit bort/bytt bilder i mina ramar. Varför förstår ni säkert.. Det känns som att jag städar bort halva mitt liv, men jag insåg häromdagen att jag nog borde ta ner bilderna på Fadde. Vore väl konstigt att ha dom kvar.. Det känns jobbigt, såklart, men jag ser det som en del i "att-gå-vidare".

Förutom det så har jag storstädat hos Arwen. Han är så duktig och använder toaletten så det är i stort sett bara den som behöver städas varje eller varannan dag, men nu kände jag att det behövde städas ordentligt. Jag har tidningar i botten under halmen, men dom lades dit lite slarvigt eftersom jag bytte från spån till halm lite efter hand. Men nu ligger allt fint och ordentligt (tills han rör till det, med andra ord).

Det enda som återstår är att laga mat, och det kurrar i magen nu så det börjar väl bli dags. Ska prova ett nytt LCHF-recept idag, jag lägger upp det senare ifall det blir gott! :)

Och förresten, Melodifestivalen.. De flesta är inte ens värda att nämna, jag ville nästan stänga av tv:n och gå och lägga mig istället när Sean Banan sjöng. Så otroligt kass start på årets festival, men han satte ju i alla fall inte ribban högt för dom andra. Torsten Flink var ju också väldigt speciell, äcklig på något sätt.. Jag gillade Afro-Dite, och Dead by April's låt var ganska bra, om det inte hade varit för det där growlandet.. Men helt klart bäst var Loreen! Jag älskade hennes låt! ♥
120405
Källa
120204

Myspys

Såhär mysigt blev det med den nya lampan!
120204
120204
Nu blir det Melodifestivalen! :D

Har förresten lagt in min nya design nu, vad tycks? (Prova att uppdatera sidan om ni inte ser någon förändring.)
120204

Everytime I walk out the door I see him die a little more inside

Som jag skrev förut så var jag i stan tidigare idag, och gick på Second Hand. Inget ovanligt för min del nu förtiden men lika kul ändå om man hittar något bra :) Och det gjorde jag!
120204
Två glasburkar för 15 kr/st som jag tänkt ha att förvara torkade hallon och blåbär i. Jag har tröttnat på min LCHF-frukost så jag ska prova något nytt. Håller på att torka hallon just nu faktiskt! :)
120204
En lampa för 40 kr som jag placerat i sovalkoven som lite mysbelysning :)
Ska ta en bild ikväll när det är mörkt också.

Jag älskar att fynda! :D
111115

I couldn't stay away, I couldn't fight it

Ännu en kall dag och jag är ledig (i dubbel bemärkelse) och behöver något att göra. Arwen kan inte underhålla mig hur länge som helst, tyvärr. Så vad hittar man på? Jo, man packar ner alla grejer från frysen i kassar och kylväska (min är mini, så det fick inte plats så mycket), ställer ut dom och frostar av frysen. Det behövs verkligen! Och förhoppningsvis blir vintern kortvarig så man får ju passa på medan det är kallt! Men för att kunna komma åt altandörren och ställa ut grejerna fick jag ju flytta på Arwen. Skjutsade in hela buren mot sovalkoven, men det tyckte han visst inte om! Han har legat inne i sitt hus en bra stund nu och vägrar komma ut när jag ropar på honom, hehe. 

Annars så har jag varit i stan tidigare idag, men jag skriver om det senare. Slänger in lite bilder därifrån i alla fall, för ingen vill väl se bilder på en frys på avfrostning? ;)
120204
120204
120204
120204
120204
Fint väder har vi också! :)
111115

En grön sak (inte en grönsak)

Hej! Idag har det varit svinkallt (eller rysskallt?) ute och jag har jobbat.
Fastighetsskötaren har varit här och grejat med elementen (jag kom på att jag gjort fel felanmälan så det var därför det inte hände något. Gjorde rätt igår och sedan gick det fort!). Han tyckte att min termometer satt fel, för det är alltid kallare vid fönstren, och det fattar väl jag också men 14 grader (som det var i morse) är väl lite väl..? Hur som helst så grejade han lite ändå, med elementen och luftintaget ovanför fönstret, nu är det 16 grader men det känns bra mycket varmare än innan. Från luftintaget som är ovanför fönstret precis brevid mig där jag sitter just nu har det alltid blåst kallt, men han ändrade den så det går uppåt istället för nedåt. Det gjorde säkert en hel del.
Och jag var ganska nöjd att han kom medan jag inte var hemma, inte för att det är något fel på han så men han tjatar förj*kla mycket alltså, haha!

Ett tag efter jag kommit hem från jobbet så åkte jag iväg igen för att hämta min nya dammsugare som jag beställde i onsdags! Vilken raketfart den kom med! Fadde hoppade på bussen på vägen för att hjälpa mig att få hem den (we are friends, and that's what friends do..) eftersom det var en ganska stor kartong. 
Jag känner mig själv och vet att det inte är likt mig, men jag har faktiskt längtat! Inte för att jag gillar att städa, men för att det behövs. Jag har ju inte fått städa ordentligt sedan Arwen flyttade in eftersom den andra pajade precis då, och det blir ju hö, halm och inte minst hår efter den där lilla krabaten så det ska faktiskt bli skönt att få städa ordentligt :)
120203
Här är min superdammsugare!
Den är grön (miljövänlig alltså), ska vara ganska tystlåten av sig och har ett "supercoolt" 3-in-1 munstycke!
Nu ska Anna & Arwen få det rent och fint! :)

Förresten så har mitt öga fortfarande ryck. Eller igen. Det hade slutat i morse men sedan började det idag igen ungefär samma tid som det började igår. Jag tror jag blir knäpp!
111115

Hjärtat på rätta stället?

Jag tror jag blir tokig snart! Det känns som att mitt hjärta har hoppat upp och satt sig under ögat för det håller på och pulserar och rycker där och har gjort så halva dagen. Sjukt störande!
120202
Ser ni? Inte? Titta riktigt noga så ser ni säkert hur det rycker! ;)
111115

This is my warning

Idag kommer det sånt där vitt, kallt, puder uppifrån och det tycker vi inte om! Det behövs inte mer nu! Det är rent livsfarligt att vistas ute nu, för alla isfläckar som man kunde undvika någorlunda bra förut när dom syndes, är nu täckta av snö men fortfarande lika glashala! Men jag har faktiskt klarat dagen utan någon vurpa! Fast jag fegade i morse och tog bussen till jobbet :)

Om två timmar ungefär ska jag och några till från jobbet iväg på fackets årsmöte. Det kan vara roligt, har jag förstått, och man får tydligen mat också :) Jag trodde att jag skulle behöva ställa mig och laga mat nu i alla fall för att ha något att ta med mig till jobbet i morgon, men så hittade jag ugnspannkaka i frysen. Räddaren i nöden! Fusk med tanke på LCHF-kosten, men det skiter jag i :)
Arwen har i alla fall fått sin middag, den slarvar jag inte med. Jag har läst (Internet är min bästa vän. Jag har googlat i stort sett allt jag har behövt ta reda på om kaniner) att man ska ge dom minst tre olika gröna grönsaker varje dag, men precis som med allt annat ska man vänja dom vid nya saker lite långsamt så det ska vara 5-7 dagars mellanrum mellan varje ny grönsak. Först fick han sallad, sedan la jag till grön paprika, sedan persilja och nu får han även broccoli. Får se vad jag hittar på för nytt härnäst, eller om det får räcka med fyra :) Gurka känns ju som en klockren grön grönsak, men faktum är att det i stort sett bara är vatten..
120202
Matvrak! :)
111115

It's like I've checked into rehab, and baby you're my disease

Damn, ain't it crazy when you're love swept
You'd do anything for the one you love
'Cause anytime that you needed me, I'd be there
It's like you were my favorite drug
The only problem is that you was using me
In a different way that I was using you
Now that I know it's not meant to be
You gotta go, I gotta wean myself off of you

Rehab - Rihanna feat. Justin Timberlake

111115

Every wound getting healed

Nu har jag fått motion, tänkt lite på min framtid och sett till så att jag har mat i kylskåpet. Jag hade ett möte med en snubbe på Folksam som tyckte att jag skulle se över mina försäkringar och börja pensionsspara. Så det gjorde jag. Trodde jag skulle få åldersnojja och känna mig gammal av att tänka på pension, men tvärtom faktiskt. Det roliga med att vara och prata med folk på ja.. Ställen som t.ex. Folksam, banken, Kommunal osv. är att dom alltid säger "..och eftersom att du är så ung.." Det gillar jag! ;)

Men när jag skulle dit, så missade jag bussen. Jag hatar dom nya busstiderna, dom har ändrat så att "min" buss går 5 minuter tidigare och det är precis dom där fem minutrarna som man behöver! Sen dom ändrade så är jag alltid sen till bussen, och råkar då bussen vara i tid också (ja det händer faktiskt ibland, tro det eller ej) så är det kört. Det har hänt flera gånger att jag missat den. Tur att man har ben i alla fall! 20 minuter hade jag på mig så att gå så det var inget snack om saken utan börja att börja pinna på. 14.31 stod jag på hans kontor så jag var 1 minut sen, vilket är ganska mycket för mig eftersom jag föredrar att vara 10 minuter tidig, men det gick bra ändå.

När jag var färdig med honom (eller han färdig med mig rättare sagt) gick jag och handlade. Och vet ni vad? Nu har dom skaffat såna där korgar på Willy:s som man drar efter sig! Helt awesome ju! Jag har funderat ganska länge på varför dom inte har såna, för jag får så ont i nacke och axlar av att bära en korg, men ibland är det ju så att det känns löjligt att ta en vagn ifall man bara handlar lite.
120201
Källa
Också en löjlig sak att bli glad över, men jag blir det ändå! :)
111115

RSS 2.0