Min köttfärspaj

Nu har vi precis avnjutit en lite sen middag, Fadde hade träning 17.00-18.30 så det fick bli så. Jag gjorde en köttfärspaj med fetaost som faktiskt blev väldigt god!


Receptet har ni här:
Pajdeg:
125 g milda i folie
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten

Fyllning:
1 st rödlök (liten)
3 msk milda flytande margarin
300 g köttfärs
Salt
Malen svartpeppar
1 dl svarta oliver, urkärnade (jag tycker inte om oliver så jag gjorde utan.)
100 g fetaost
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost

Gör så här:
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
3. Skala och hacka löken . Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
5. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela. 
6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Jag hittade receptet på www.tasteline.se. 

/anna

Postat av: Caroline

Älskar paj :) Eller pajskalet i alla fall :P haha

2010-10-14 @ 22:45:14
Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: