Sammanfattning av 2012

Här kommer min årliga sammanfattning bestående av 30 frågor :)
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Har bl.a. varit på en riktig musikfestival för första gången (Peace & Love) och skaffat en alldeles egen liten kompis (Arwen).

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen jättenära vän, men "bekanta" :)

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.

5. Vilka länder besökte du? Inga.

6. Är det något du saknar från år 2012 som du vill ha år 2013? Ja, man vill väl alltid ha mer :)

7. Vilka datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 30 juni/1 juli, bästa någonsin!

8. Vad var din största framgång 2012? Får nog säga att jag tycker det fortsatt gå väldigt bra på jobbet.

9. Största misstaget? Jag gör inga misstag, jag är ju nästintill perfekt ;)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inget värre än någon förkylning.

11. Bästa köpet? Arwen, helt klart! 

12. Vad spenderade du mest pengar på? Möjligtvis mat och kläder..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket har gjort mig riktigt glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? We found love och Cockiness (Love it), alla låtar Darin gjort i Så mycket bättre, de flesta låtarna från Unapologetic.. Listan kan göras väldigt lång!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare :)

16. Vad önskar du att du gjort mer? Kommer inte på någonting.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hakat upp mig så väldigt på saker som inte leder någon vart.

18. Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen :)

19. Blev du kär i år? Nej, inte direkt..

20. Favoritprogram på TV? The walking dead, Så mycket bättre, Torka aldrig tårar utan handskar.. Kommer inte ihåg vad jag har tittat på hela året :)

21. Bästa boken du läste i år? Det är nog Hungerspelen.

22. Största musikaliska upptäckten? Oj.. Fastnade väldigt för Loreen, Fun. har imponerat mycket och Labrinth väckte något nytt inom mig.. Men det finns ju massor!

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jobbade och spenderade kvällen med min älskade lillasyster hemma hos en fin vän och grillade, drack vin och njöt av en av de få fina dagarna det här året! :)

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, men det som har varit har varit och det går ju inte ändra på.

25. Något du önskade dig men inte fick? Ja, men det var nog lika bra.

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? "Vardaglig", tror jag.

27. Vad fick dig att må bra? Fina vänner och arbetskamrater, min lilla kanin och familjen :)

28. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, inte på "det" sättet men ni vet ju att jag är tokig i Rihanna!

29. Vem saknade du? Saknar alltid mina älskade där hemma ♥

30. De bästa nya människorna du träffade? En del nya kollegor och "vänners" vänner :) 

I'll be there for you, like I've been there before

Då var jag tillbaka i Uddevalla, och här, efter en veckas semester hemma hos min älskade familj vilket alltid är mysigt :) Veckan har varit ganska lugn och det har inte hänt så mycket mer än julfirande, spelkvällar hemma, inställd pulkaåkning i Åre pga. för lite snö/snöstorm (hur det nu går ihop), en fika/lunchdejt med fina Emelie samt en och annan brottningsmatch med vovven :)
 
Satte mig på nattåget i tisdags kväll och kom hem igår lagom för att vända och åka till jobbet. Lyckligtvis fick jag sova ganska mycket på vägen, så det var skönt. Det är ganska konstigt egentligen, det är ju inte så lätt att hitta en sittställning på en så begränsad yta som är tillräckligt skön att sova i, men ändå så lyckas jag somna och sova så djupt att jag drömmer.. Var bl.a. och tittade på Rihanna på vägen ner, haha :)
 
Klarade även resan utan några större förseningar, men det är väl SJ i ett nötskal.. Nästan på varenda stopp hela natten, när jag var vaken, så fick dom stå och vänta in tiden för att dom var tidiga. Innan Hallsberg sa dom att vi var i tid, men på något sätt lyckades dom bli 20 minuter sena någonstans den sista timmen.. Vad hände där liksom? Och det var precis dom 20 minutrarna jag hade på mig för att hinna med bussen till Uddevalla. Blev aningen stressigt på slutet då jag bara hann vara hemma en kvart, men till jobbet kom jag ju i alla fall så det är dumt att klaga :)
 
Slänger upp en bild på den här sköningen, och skriver mer i morgon! 
Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! ♥

God jul!

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!

Why window shop when you own this?

Tänkte bara kika in här och säga hej! Jag kom fram till Mörsil igår kväll efter en otroligt lång dag. Jag åkte från Uddevalla vid sju-tiden på morgonen och kom fram vid nio på kvällen, aldrig mer dagtåg säger jag bara! Blev riktigt uttråkad på vägen mellan Stockholm och Östersund då jag inte kunda sova, täckningen var för dålig för att kunna använda Internet och ja.. Vad mer finns det att göra liksom? Men fram kom jag, med endast en halvtimmes försening! Inte så illa faktiskt :)
 
Har försökt bekanta mig lite med den här lurviga lilla (stora) saken. Väldigt söt är hon, fast hon tyckte nog jag var lite konstig i början men hon verkar ha vant sig nu :) 
Kommer inte vara jätteflitig att uppdatera den här veckan, men vi hörs när vi hörs! :)

Don't you know who I am?

Hade storslagna planer på att städa idag så det är rent och fint när jag kommer hem nästa vecka, men la dom planerna på hyllan ganska snabbt för jag orkade inte. Inte för att jag är lat utan för att jag inte känner mig riktigt hundra och vill spara krafterna till jobbet ikväll. Är ju trots allt sista dagen jag jobbar nu innan jul, så jag får härda ut :)
 
Lilla bebisen ska ut och åka buss med mig idag, följa med mig till jobbet och därifrån följa med sin barnvakt, Mikaela, hem. Hoppas han får det bra (klart han får) och låter bli att stoppa in näsan till en tjurig pappa, som han hade gjort på bilden nedan.

Everybody is home for Christmas

Är lite seg idag känner jag. Försöker komma på något att skriva, men det finns inget att skriva om. Tänkte ta en bild också, men kameran dog, så det blev inget av det heller..
I morgon jobbar jag kvällen, och på fredag morgon bär det av norrut! Ska bli skönt med lite ledigt och jag längtar hem till mina kära ♥
Jag och tuffa lillsyrran, förra julen :) 
Blir det inte i år, så har hon garanterat växt om mig nästa år!

One of these days, maybe your magic won't affect me

Jag fick visst i mig någon elak liten basilusk i fredags när jag umgicks med mina kära kollegor, förkylningen började komma krypandes i söndags kväll och sedan har det bara blivit värre och värre. Har känt mig febrig idag och knappt kunnat andas, men kurerade mig när jag kom hem och har sovit i soffan så nu känns det bättre.
 
Har ingen lust alls med det här nu, dels med tanke på att jag ska spendera en hel dag på ett tåg på fredag, och dels med tanke på min allergi och den där lurviga saken dom skaffat där hemma nu, blir så jobbigt med både och.. Men det ordnar sig nog!
Har lånat bilden med de två små söta flickorna från deras blogg om Molly.
 
Ska fortsätta ta det lugnt resten av kvällen, med kanal 5... Haha, jag tappade fjärrkontrollen till tv:n i golvet häromdagen, och det är ju långt ifrån första gången men den fick tydligen nog så nu fungerar den inte! Förstår ni hur jobbigt det är att behöva resa sig upp och gå fram till tv:n för att byta kanal, höja/sänka ljudet osv.!? Jag som ibland inte ens orkar sträcka mig efter kontrollen för att byta kanal när den ligger på bordet, och nu då? Katastrof!
 

I love the feeling you bring to me

Sista lediga dagen innan julledigheten nu, känns sjukt konstigt att det är julafton om en vecka! Hur hände detta? Har i alla fall börjat packa idag, och nästan packat färdigt också. Arwen var väldigt nyfiken på vad jag höll på med och var mig hack i häl var jag än gick. Tror han är lite sugen på att följa med faktiskt :)
 
Har varit en sväng till Granngården idag också, och köpt hö till lillkillen. Det bara tog slut helt plötsligt, och kräsen som man är så går det ju inte att äta de små stråna som ligger i botten av påsen...
Det var lite roligt när jag stod här ute och väntade på bussen, och en kvinna stannade med sin bil framför mig och tyckte att jag kunde åka med henne, för hon skulle ju ändå till Torp. Jag blev lite paff och tackade för erbjudandet men nej tack, det går bra! Har aldrig sett människan förut och fattade ingenting, haha!

Vi ska utrota polio! Är du med?

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift, men det går, och du kan hjälpa till.
 
Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många, men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by - det gör UNICEF. Genom världens störta hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. 
 
För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker alltså för att rädda livet på 20 barn. Köp vaccin HÄR och hjälp till att utrota polio! 
UNICEF
Monayaguek Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin. Han är på en vårdcentral som erbjuder hälsovård, rent vatten och näringsbehandling till människor som har återvänt till Rubkona i Sydsudan efter att ha varit tvugna att fly undan inbördeskriget.
 
PS. Har du också en blogg och känner att du vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial HÄR. Tillsammans räddar vi barns liv!

I just shot a man down

Det senaste dygnet har varit helt galet! Jag är så trött nu att det liksom har gått över, men somnar jag nu kommer jag nog sova i evigheter.. Det var som sagt inflyttningsfest igår, hade väldigt roligt, trevligt och mysigt med mina fina kollegor :) Hur "skötsam" jag kan kalla mig idag vet jag däremot inte, men jag var i alla fall på jobbet klockan sju i morse och det var det viktigaste. Utelämnar detaljerna, men det var i alla fall jätteroligt! Mindre roligt idag dock, men vad gör man inte :)
 
Snöstorm har det varit idag också, det kom hur mycket som helst och sedan började det regna.. Så himla jobbigt att pulsa runt i kanske en decimeter djup snö på trottoarerna, innan dom som plogar ens hunnit tänka tanken att gå ut. Efter lunch däremot, så hade dom vaknat till liv.. Då plogade dom vägarna, och skjutsade upp all snön på trottoarerna, så det blev ännu jobbigare att gå..
Bild från i morse. Det ser mest brusigt ut, men bruset är snö som blåser omkring..
 
Jag borde inte ens sitta här och skriva märker jag, för mitt hvuud hänger inte riktigt med. Hörs i morgon, eller nåt! :)

I'm begging, please, stop playing games

Det är ett under att den här dagen tog slut och ändå gick så smärtfritt som den gjorde.. Är helt slut i huvudet, ikväll är det inflyttningsfest hos en kollega, och i morgon bitti jobb igen. Får se hur detta slutar, men jag brukar vara skötsam så det går nog bra ;)
 
Sitter mest och stirrar på skärmen utan att några ord dyker upp (konstigt va, när jag inte ens skriver något?), så jag lägger ner det här för idag och återkommer i morgon. Önskar er en trevlig helg och vill även passa på att säga grattis till Frida som fyller år idag! :)
Väntandes i en frostig busskur :)

My pocket's deep, and they never ends

Jag har haft en minst sagt produktiv dag idag. Var uppe klockan sju för att tvätta, bara för att jag missat, inte haft tid, bokat fel osv. de senaste tvättillfällena. Sedan har jag varit på Torp i typ 4-5 timmar, och alla julklappar är färdiga! Har känt mig otroligt opepp på att köpa julklappar, och att tänka på julen över huvudtaget, då jag inte vetat om jag skulle kunna åka hem eller inte. Nu däremot är semestern beviljad, och julen närmar sig med stormsteg! Känns i alla fall skönt att det är färdigt nu :)
 
Har även varit och hämtat mitt paket från Jysk som äntligen, efter lite påtryckningar, kommit! Tydligen så hade dom glömt att scanna in kolli-id:t när paketet kommit till utlämningsstället, så jag fick aldrig något sms och när jag spårade det såg det ut som det legat i Göteborg sedan den 26 november, men så var alltså inte fallet fick jag veta när jag tröttnade på att vänta och mailade både Jysk och posten.
 
Det var i alla fall ett sofföverdrag och nya soffkuddar som var beställda, och jag är nöjd! :) Nu ska jag bara se till att Arwen låter bli att bita på det nya...

Sämst just nu

Fy fan vad värdelöst! Tycker jag...

If it don't feel good, what are you doing this for?

Har väldigt dålig blogginspiration just nu känner jag, det är så mycket att tänka på nu såhär före jul och nu på förmiddagen har jag suttit och funderat/planerat lite för framtiden.. Till våren ska det banne mig hända något! No excuses.. Bara att man ska ta tag i planerna på riktigt innan det är försent, men man är ju så bekväm.. Lättare att skjuta på det, men nu får det vara slut med det :)
Jag skriver i gåtor och jag vet att ni inte har någon aning vad jag pratar om, men det kommer.. Så småningom :)
 
I brist på annat slänger jag upp en bild på min bebis.. Igår var han på väg upp på fönsterbrädan och han brydde sig inte om att jag ropade åt honom att låta bli, så jag kastade en kudde bredvid honom för att skrämma bort honom därifrån. "Åh, vad roligt! En leksak till mig" tänkte han och satte sig där som Herren på täppan. Dumma kanin ♥

I wasn't looking for nobody when you looked my way

Efter att varit seg och slö hela dagen igår tog det evigheter att somna, väldigt skönt att det bara var en tidig dag nu, följt av två sovmorgnar :) Är så trött nu, och frusen också då temperaturen kryper nedåt både inne och ute.. Dislike! Får tända lite värmeljus här så jag slipper frysa ihjäl.
 
Köpte ett par nya tofflor i lördags, dom är riktigt mysiga.. Nästan så jag längtar hem på dagarna enbart för att få stoppa i fötterna i dom, hehe :)
Tanken var att köpa ett par att ta med till jobbet, för där är det ännu kallare, men dom var så fina så dom gamla fick följa med till jobbet istället :)

Usually I'm the one that they cry for, but this man is the one that I'd die for

Oj då, var tog den här dagen vägen? Tog en, efter helgen, välbehövlig sovmorgon.. Vaknade vid elva och låg kvar i sängen och drog mig i en och en halv timme, hur slö får man bli? Men har ändå varit duktig idag och gjort pizza, så nu har jag nästan mat så det räcker till jul ;) Har även bakat pepparkaksmuffins, gott!
Har precis bäddat ihop soffan efter Fridas besök.. Tog mig bara mer än ett dygn innan jag orkade göra det, har varit väldigt lat sedan igår. Får skärpa mig nu, i morgon är det jobb igen :)

Think somebody else like me gon' come around, boy you got it misunderstood

Nu har syrran lämnat mig igen efter en lång men trevlig och rolig natt.. Igår var det party, i Trollhättan av alla ställen.. Haha. Det var Fridas "typ av party" - alltså Rockabilly. Inte alls min musiksmak, men det var roligt ändå, såklart :)
 
Är aningens trött och känner mig helt seg i skallen, så det går sådär att skriva.. Just nu sitter jag i alla fall och återställer mina öron med lite Rihanna, kan behövas ;) Inga bilder har jag att bjuda på heller, så jag slänger upp en gammal bild från Gävle istället.

It can't be wrong, not if it feels this right

Tänkte bara skriva några ord, är lite off så länge syrran är här :) Man får ju liksom passa på att umgås när man har chansen. 
 
Jag vet knappt vilken dag det är men jag vet så mycket som att jag är ledig och att det är otroligt skönt! Idag har vi varit nere på stan i det fina, men kalla, vädret och varit på Second hand och kikat runt lite på julmarknaden på torget :) Väldigt mysigt!
 
Ikväll ska vi iväg till Trollhättan för lite roligheter, så jag återkommer i morgon någon gång. Önskar er i alla fall en fortsätt trevlig helg! :)

In love we all will fall, but we fell a little harder

Om någon timme ungefär anländer storasyster till Uddevalla. Äntligen, får man väl säga! Inte så mycket för min skull dock för jag har ju jobbat och haft fullt upp, men för Fridas skull då hon egentligen skulle varit här vid 12-tiden idag. Men såklart, det är ju trots allt SJ, vi snackar om... Och självklart kan ju inte dom hjälpa vare sig att deras järnvägar är så dåligt skötta att dom går sönder, eller att dom fortfarande inte lärt sig hantera vintern. Vadå, liksom, kommer det snö i år igen!?
 
När jag skulle hem från jobbet var bussen till stan inställd också, så det var bara att traska på, (tur man har en app så man kan hålla sig uppdaterad och slipper stå och vänta i onödan..) så på vägen ner passade jag på att ta lite bilder på allt julmys :) Lite halvkass kvalité då det är mobilbilder.. men ändå!
Klicka för större bilder.

It's not just something you take, it's given

Intressant dag idag.. Eller? Jag vet inte, lång har den i alla fall varit.. Lång, kall och snöig. Men jag tycker fortfarande att det är lite mysigt med snön :) Inte lika mysigt dock när det stormar, som det gjorde igår.
Bild från igår i väntan på bussen.. Tappert försök av solen där!
 
I morgon kommer storasyster och hälsar på, vilket ska bli väldigt roligt :) Om hon kommer fram d.v.s, med tanke på att SJ kört sönder sina spår.. Dom är ju helt underbara, haha.

Look up, the sun is just a cloud away

Idag hade jag julklapps-shopping inplanerat, men det enda jag gjorde var att traska runt på Torp i flera timmar och lyssna på musik, äta på McDonalds, handla mat, och köpa en ny glasskål till min doftlampa. Hittade absolut ingenting i julklappsväg!
Använder mig av oljor från Indiska, med doft av Fresh fruit och Orange.
Luktar gott! :)
 
Hur som helst, så får jag väl göra ett nytt försök med julklapparna någon annan dag, annars finns ju alltid internet..

I know you're out of my league, but that won't scare me away

Såhär går det när man tänder ljuset i en doftlampa/aromalampa och häller i vatten i glasskålen när den blivit lite varm..
Kanske inte det smartaste jag gjort, men som tur är finns det separata glasskålar att köpa.. Precis som att dom räknat med att detta ska hända :P
 
Snart är det dags för jobb, helgen blir otroligt lång när man jobbar fredag - måndag, men snart är den slut! Och förresten, nu är det vitt ute. Säger varken bu eller bä men det var i alla fall inte så att att jag ville gråta när jag såg det, haha.

I heard a voice say 'please, don't hurt me'

Första advent idag och jag hoppas att ni alla haft en mysig sådan :) Själv har jag jobbat, det har varit ännu kallare idag och i morse snöade det sådär fint så det glittrade i månskenet...
Att bo på västkusten igen påminner mig om vad det var jag gillade med vintern en gång i tiden.. Inte för att jag direkt har längtat nu, men det kommer i lite mer lagom tid innan jul här, så det skapar den där härliga julkänslan. Dock inte mycket snö som har lagt sig här, utan det ser mest ut som frost, men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är lite mysigt :)

You've bulit your wall so high that no one could climbe it, but I'm gonna try

Jag har bara hört den här låten ett fåtal gånger på radion, endast på konstiga tider så som sent på kvällen eller på natten. Varje gång jag har jag tänkt "Oj, vad är det här för låt?" Tack vare TrackID-appen vet jag. Helt fantastisk låt, första refrängen ger mig gåshud över hela kroppen. Vilken kille! Och Emeli Sande är i alla fall för mig känd redan innan för sin underbara röst..
 
Vare sig ni hört den eller inte, så är det inget ni vill missa, det kan jag nästan garantera! Den är helt underbar, och jag gillar den enkla men fina musikvideon till. Mer komplicerat än såhär behöver musik inte vara!
 
Beneath your beautiful - Labrinth feat. Emeli Sande 

So close I can taste you

Brr... Någon som sa att det var kallt? Fryser ju nästan ihjäl! Var riktigt skönt att komma hem idag till en varm lägenhet med fin mysbelysning överallt :) 
 
Om en timme ungefär ska jag titta på reprisen av första avsnittet av årets julkalender. Tycker det är lite roligt att dom gjort en fortsättning på den populäraste julkalendern genom tiderna (har jag läst), men är ändå lite tveksam - ribban ligger ju ganska högt. Självklart kommer det aldrig att bli samma sak, men jag hoppas att dom ger dagens ungar samma härliga minne av denna julkalender, som "vi" har av Mysteriet på Greveholm :)

RSS 2.0