Trick or treat?

Nu har jag läst nästan hälften av boken, den är ganska bra men jag är också ganska uttråkad. Måste hoppa runt lite tror jag. Känner hur det kryper i armarna och benen på mig så jag orkar inte sitta still mer!

Hörde förut att det var ett himla liv ute i trappuppgången, så kikade jag ut så var det några småbarn som var och gjorde "bus eller godis" hos min granne. Tyckte så synd om henne, hon är jättegammal och hör säkert inte så bra, så hör jag hur barnen nästan skriker till henne "Kan du ge oss godis? Pengar! Har du pengar? Kan du ge oss godis eller pengar!?" Sen kom dom till mig och jag vägrade öppna dörren, hatar sånt. Haha jag stod och kikade i nyckelhålet, och jag vet ju att det syns att någon är där eftersom det blir mörkt för hålet, så hör jag dom säga "Vi vet att du kollar, du måste öppna.."
Men nej, jag har inget godis och om jag hade det skulle jag inte ge det till dom. Och vem ger bort pengar bara sådär? Fattig student vad fan!

Om jag hade haft en Halloween-dräkt skulle jag tagit på mig den och skrämt skiten ur dom!

/anna

You're gonna go far 'cause everyone knows who you are


Alla dessa böcker! Den här boken ska jag ha läst ut tills i morgon.. Jag vet, jag är så dum som börjar dagen innan men jag glömmer bort det hela tiden! Jag tog till och med med mig boken till skolan i torsdags för jag tänkte att nu jävlar ska jag börja i tid! Men tror ni inte jag glömde ändå? 
Jag skulle mycket hellre ha en tjock bok istället för alla de här småböckerna. Det skulle vara så mycket lättare att komma ihåg att läsa om man hade en bok på gång hela tiden istället.. Men uppenbarligen så tänker inte gamla gubbar (som min lärare) som jag.

Vilken tur iaf att den här dagen har en timme extra. Vad är grejen med det förresten? Jag fattar inte, varför ska man hålla på att ändra klockan hit och dit? Det är så onödigt tycker jag. Blir det mörkt på kvällarna så får det väl vara mörkt på kvällarna. Eller?

/anna

You'll never catch me

Maten var jättegod! Vi åt friterad kyckling med ris och sötsur sås :) Jag tyckte vi skulle göra det till en tradition, för vi åt exakt samma mat för ett år sedan, fast på Eastern palace i Östersund.
Vi var så mätta att vi knappt orkade ta oss därifrån, men när vi kom hem satte vi på en film. För kanske första gången någonsin gick det ingen bra film ikväll, inte vad vi kunde hitta iaf, så vi kollade på Chihuahuan från Beverly Hills på datorn :)

Jag försökte fota maten, men det var för mörkt så det gick inte. Bjuder iaf på lite bilder som vi tog när vi kom hem!
Så får ni se hur mitt hår ser ut nu också. Jag tycker alltid min lugg ser så löjlig ut när den är nyklippt, men vad ska man göra? Den växer ju som ogräs så den måste ju klippas..

Älskar dig så mycket♥


Nu ska vi sova. God natt!

/anna

'Cause I need to believe that faith will lead us through the night

Hej hej :) Jag och Fadde firade ju ett år som förlovade i tisdags, tanken var egentligen att vi skulle gå ut och äta men eftersom det var sådär mitt i veckan väntade vi med det tills idag. Jag gjorde i och för sig en jättegod middag i tisdags men vid såna här tillfällen kan man unna sig lite extra tycker jag :) Och nu är det Faddes tur att bjuda tillbaka haha ;)
Så vi ska åka ner till stan snart och gå på Thai restaurang! Vi har inte provat så många ställen här i stan men jag har sett en mysig liten restaurang som vi ska besöka, och jag hoppas dom har god mat!


Nu ska jag göra mig i ordning! Ciao! 

/anna

Now no one can save my heart

Är det inte hur grymt som helst!?


Jag gillar det när tjejen slickar Darin på halsen! Don't get me wrong... Det jag gillar är att han faktiskt kan göra en sån scen i sin video. För 4-5 år sedan, kanske mindre, hade det skapat världens hysteri! Vi minns ju Who's that girl, den där kyssen som nästan hände. Haha, har man så hysteriska fans funkar det inte riktigt att kyssas i en video. Men Darin har mognat och det har uppenbarligen hans fans också - och det får vi väl vara väldigt tacksamma för ;)

/anna

You just knock me out, no matter what you do

Förlåt att jag bombarderar med 20 inlägg per dag, men jag har måttligt tråkigt. Fredagmys är inte kul med Spartacus - Blood and sand. Men det är vad Fadde kollar på.. Men det är slut snart så då ska jag hoppa på honom och äta upp honom :D

Förresten så var jag uppe klockan 6 i morse så jag är ganska trött. Funderar på att berätta om morgondagens planer, men vad ska jag då skriva om i morgon?

Neeh, nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med min mysiga pojkvän ♥ Jag kommer sova inom 10 minuter.. Haha

/anna

And I'm always gonna wanna blow your mind

Lite tveksamt lägger jag upp en bild..

Såhär ser mitt hår ut nu efter att jag själv har tvättat och stylat det. Är inte helt nöjd, var tvungen att göra en ful min för att avleda uppmärksamheten från håret lite haha ;) Men alltså frisören, han (ja det var en manlig frisör, för första gången i mitt liv tror jag) verkade ha ganska bråttom eftersom han var klar sent med killen som var innan mig, men man ska väl ändå göra sitt jobb bra? Han tog sig inte ens tid att tvätta håret fastän det var uppenbart att det behövdes. Och är det något jag hatar gällande mitt hår, är det att blöta ner det, fixa det, och torka det. Det går inte! Det funkar inte så! Man gör inte så med mitt hår! Sen torkade han det inte ens ordentligt och det enda han gjorde för att styla var att spreja i lite hårspray..
Så nästa gång provar jag nog en annan frisör, ska se i morgon om jag kan försöka fixa det ordentligt och ge er en bättre bild :)

Här är iaf en fin bild på mina nya stövlar! :D

Kan inte minnas sist jag ägde ett par gummistövlar, men det är ju tur att det finns fina nuförtiden!

Nu ska jag ta och baka en rulltårta som vi kan mumsa på ikväll, jag har ju fortfarande nästan 2 veckor kvar av min chokladfria månad :( Att en månad kan vara så lång.. Men det går bra iaf, har faktiskt klarat mig hittills! Men jag har faktiskt bestämt exakt vilken choklad jag ska köpa sen.. Haha

/anna

Every day it ain't be sunny

Nu kan jag gå ut och hoppa i vattenpölar hur mycket jag vill för nu har jag köpt gummistövlar! Det blev dom som jag visade innan. Fanns ett par i min storlek kvar så jag hade tur :)

Sen så fick jag faktiskt en klipptid redan idag, så jag ska strax åka ner till stan för tredje gången idag och klippa av mitt hår! Det är väl ganska bra fredags mys? Att få håret tvättat och stylat av någon annan än sig själv :) 
Det är faktiskt väldigt billigt att klippa sig här i Uddevalla, jämfört med Östersund där man knappt kan hitta en frisör som tar mindre än 400 för en klippning. Men dom flesta jag har sett här tar bara strax under 200 kr!

Slänger nog in en bild senare ikväll så ni får se resultatet! Om det inte blev hemskt såklart haha..

/anna

I'm the one you're looking for

Nu ska jag åka ner till stan igen, ska möta upp Fadde när han slutar skolan så ska han få följa med mig och kolla på gummistövlar. Haha jag måste ha med mig Fadde när jag ska köpa skor, han är ett bra smakråd :)

Ja, jag bor ju i södra Sverige nu, och här är det ju så att det regnar halva året istället för att snöa.. Så jag har tänkt att köpa mig ett par gummistövlar. Är trött på att gå runt med blöta skor. Skulle faktiskt behöva en regnjacka också men det får vänta. Har iaf kikat på dom här stövlarna på Euro sko:

Jag gillar att dom inte ser så "gummi-stövliga" ut :)

Ska se också om jag kan hitta en klipptid nästa vecka.

/anna


The pieces of my heart are missing you

God morgon :) Nu har jag helg, igen.. Haha känns som jag har helg ungefär 5 dagar i veckan. Men jag behöver plugga, både inför teoriprovet och skolan såklart. Har varit iväg och kört lite bil också, i mörkret för första gången :)

Kollade som sagt på Rosabandet-galan igår, och dom tävlar ju ut bilar och så. Så jag ringde och försökte vinna, ja jag är en fattig student men att skänka pengar till Rosa bandet är ändå något av det bästa man kan göra tycker jag. Man vet ju aldrig vem det drabbar, och jag vill inte stå där en dag om jag själv eller någon jag älskar och bryr mig om får bröstcancer och aldrig ha skänkt en krona. 
Så jag försökte vinna en bil, haha jag blev så arg! En gammal gubbe vann en utav bilarna, så hade han precis igår skrivit på kontraktet för en ny bil han köpt! Så typiskt.. Och nästa som vann visste inte ens vad hon ringt in på. Hallå! Jag är 19, jag tar snart körkort och har ingen bil! Jag förtjänar att vinna en bil!
Haha.. Nej jag är inte en dålig förlorare ;D

/anna

Then I heard your favourite song that you used to play

Idag har jag varit i skolan, vi hade Written Proficiency & Text & culture, inget speciellt. Vi har snart tenta i T&C så jag har en massa böcker att läsa! Vad roligt! Eller ja.. inte så..

Det regnade jättemycket idag, inte alls kul. Jag behöver en regnjacka och stövlar.. Jag fick för mig att det var fredag igår så nu känns det helt konstigt att jag har helg. Haha.

Nu ska jag fortsätta kika på Rosabandet-galan :)

/anna


"Lasermannen"

Nu sitter vi och kollar på Efterlyst, som idag handlar om Malmös "laserman". Ingen myskväll direkt men det är intressant. Eller ja - vad ska man säga?
Hoppas dom får tag i den jäveln..

Nothing ordinary 'bout the way I feel

Hej! Kom nyss hem från Göteborg, jag har varit ledig idag (som vanligt, känns det som) men åkte till Göteborg för att fika med Linda :) Förutom riktigt tråkigt väder så var det trevligt :D

Haha när vi var på väg till centralen när det var dags att åka hem så stod det en massa polisbilar/-skåpbilar vid Drottningtorget, och varje skåpbil var helt fullproppad med poliser. Vi undrade såklart vad som hade hänt men vi såg inget så vi traskade vidare, in på centralen. När vi skulle ut igen till tåget så blev vi stoppade, kom igenom ena dörren men den andra gick inte upp. Då hade dom stängt igen för att det skulle komma ett tåg med 400 Malmö-supportrar, haha. Så vi fick gå tillbaka, gå ut igen och gå runt. Så när vi kommer runt hörnet så hör vi massa hejarklacksrop och mot oss kommer ett (mänskligt) tåg med Malmö-fans.

Dom ropade och sjöng och sköt raketer, haha dom skrämde halvt livet ur mig. 

Annars så, jag hade faktiskt lila på mig idag! Men när jag kom hem var jag helt genomblöt så jag hann byta om innan jag han ta kort så ni får tro mig :)
För er som inte vet så skulle man ha något lila på sig idag för att visa att man inte tycker det är något äckligt/fel/konstigt med att vara homo-/bi-/transsexuell.

/anna

Still you live inside of me

Såhär såg dagens middag ut, alltså Ädelostgratinerade kycklingfiléer med päron. Visst låter det exotiskt? ;)
(Klicka för att se bilderna större)


Lägg märke till mitt (inte så) fina tomathjärta ^^ :D
Jag tror jag kan se middagen som ganska lyckad, jag hade tänkt göra efterrätt också men vi blev så mätta att vi inte ens orkade äta upp så vi bestämde oss för att ta det senare ikväll istället. Efter maten sprang Fadde iväg för att spela fotboll och hämta sina nycklar, men nu börjar jag sakna honom så jag hoppas han kommer hem snart :/

/anna

I know your smile like the back of my hand

Som jag skrev förut så ska jag laga lite extra god mat idag. Jag ska göra en maträtt som mamma bjöd på i påskas när vi hade Fadde, morfar & hans Monica på besök, som min älskling tyckte väldigt mycket om och har frågat flera gånger om jag kan göra - Ädelostgratinerade kycklingfiléer med päron. Och idag är en speciell dag, så då ska jag passa på :)

Love of my life


Idag är det nämligen så att jag och Fadde har varit förlovade i ett år!
Tiden går så fort! Våran förlovning är kanske inte dödsallvarligt på riktigt, men det är inte på låtsas heller, för vi vill ju vara med varandra. Men förmodligen kommer vi göra en större grej av det någon gång i framtiden och göra det "på riktigt". 
Men det här är till dig..
Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna någon som du, kanske är det en belöning för allt bra jag gjort i mitt liv - en belöning större än livet själv. Jag är lycklig nu, nu när jag får vara med dig, mitt hjärta har hittat hem. Jag tänker tillbaka till de två första åren i vårat förhållande och kan inte förstå hur jag kunde vara utan dig så länge. Men vi kämpade och vi fortsatte att älska - och se hur långt vi har kommit.
Att få vakna varje morgon bredvid den här killen - och att få somna bredvid honom varje kväll är en gudagåva, det är mer än man kan förvänta sig i livet. Jag ser på dig, ser in i dina stora bruna ögon som får mig att smälta, och känner att jag vill komma nära dig, hålla om dig och kyssa dig. Och det bästa av allt är att jag får göra det, för du är min pojkvän.
Jag önskar att jag kunde hitta tillräckligt med ord för att beskriva hur mycket jag älskar dig. Jag älskar dig, jag älskar allt med dig, jag älskar allt du gör. Jag älskar hur du sover sött som ett litet barn, jag älskar hur du bara kan ställa dig och göra helt konstiga grejer som alltid får mig att skratta, jag älskar hur vi utforskar och lär oss massa grejer tillsammans, från 16-års ålder till jordens undergång, jag älskar hur du sitter framför tv:n och skrattar högt för dig själv, jag älskar allt.
Jag vill dela resten av mitt liv med dig, Fadde ♥


I am amazed when I look at you
I see you smiling back at me, it's like all my dreams come true
I am afraid, if I lost you boy
I'd fall trough the cracks and lose my track
In this crazy, lonely world

Sometimes it's so hard to believe
When the nights can be so long
And faith gave me the strenght
And kept me holding on

You are the love of my life, and I'm so glad you found me
You are the love of my life, baby put your arms around me
I guess this is how it feels when you finally find something real
My angel in the night, you are my love
The love of my life

Now here you are, whith midnight closing in
You take my hand as our shadows dance
With moonlight on your skin
I look in your eyes, I'm lost inside your kiss
I think if I'd never met you, about all the things I'd missed

Sometimes it's so hard so believe
When a love can be so strong
And faith gave the strenght
And kept me holding on

You are the love of my life, and I'm so glad you found me
You are the love of my life, baby put your arms around me
I guess this is how it feels when you finally find something real
My angel in the night, you are my love
The love of my life

Med kärlek till min älskling, och alla andra som jag håller kära ♥ /anna

Is there really no other way?

Nu ska jag dyka in här!

Japp, jag ska tvätta ugnen! Det behövs verkligen, vet inte riktigt vad som har hänt, men jag kan ju gissa på att dom som bodde här innan inte tvättade den riktigt, det vore isf inte det enda stället. Hur som helst så ryker det jättemycket när vi lagar mat i ugnen (nej, vi bränner inte maten) så att brandlarmet går igång hela tiden och köket blir så rökigt att det svider i ögonen.

Undrar en grej bara.. Vad gör man när lampan i ugnen har gått sönder? För.. lampan i ugnen gick nyss sönder.. Haha, eller ja jag antar det efter som den inte tänds när man sätter på ugnen. Kan man byta den på något sätt?

/anna

You're my angel, now I wanna do it all for you

Idag är jag ledig och det var tänkt att jag skulle tvätta men det blir inte riktigt så. Det finns bara en nyckel till tvättstugan och den har Fadde eftersom samma nyckel går till cykelrummet, och han brukar cykla till fotbollsträningen, men igår glömde han sina nycklar hemma hos sina föräldrar. Så det var ju lite dumt.. Får försöka hitta en tid någon annan dag, jag har så mycket kläder så för mig är det ingen fara, det är Faddes kläder som tar slut så han får skylla sig själv - mohaha! ;)

Ska strax åka och handla lite iaf, ska göra lite extra god middag idag - berättar varför sen! :)

Jag har en liten hårkris, jag vet inte vad jag vill göra med mitt hår! Jag vill göra både allt och inget! Jag vill spara långt, samtidigt som jag bara vill klippa av allt. Jag vill ha rak lugg, samtidigt som jag vill ha snelugg. Jag vill ha uppklippt, samtidigt som jag bara vill ha allting långt. Och samtidigt som jag vill göra allt det här, så vill jag inte göra någonting! Men så är det ju snart dags att fotas till körkortet och den bilden ska man ju leva med ett tag.
Jag förväntar mig såklart inte att alla har en åsikt om mitt hår men om någon har det och vill ge mig lite råd så tar jag gärna emot det! :D

/anna

I give my all for your love

Hej hej :) Idag var det dags för skola igen! Vi hade två timmar Text & culture, dock inte med tråkiga Hans utan med två lite roligare lärare som pratade om tentorna som kommer snart, så det var helt okej.
Jag började inte förrän kvart över ett idag så jag fick sova ganska länge, fast det gick inte så bra. Drömde massa knasiga saker om tvättstugan, bl.a. om en man med 5 stora knivar... Haha kul att jag ska tvätta i morgon också.

Jag och Fadde kom nyss hem från hans föräldrar, vi stod och väntade på bussen för att åka hem men den kom aldrig och det visade sig att den inte skulle komma förrän en halvtimme senare, så vi tog en mysig kvällspromenad istället :)

Nu ska vi kolla på 2½ men, älskar det! :D

/anna

Now all that I can do is play

Ska passa på att slänga in en låt, min favorit just nu! Och om någon skulle undra varför jag alltid lägger in texter till låtarna, så är det så enkelt att jag bara älskar låttexter!

Jag älskar låten! Jag bara älskar den! Det går inte förklara, det är bara en känsla som är mellan musiken och mig. ♥

OK (Dangerous game) - Darin

Be careful with my heart
Be careful with my heart
Be careful with my heart
Be careful with my heart

D-A-R-I-N

This is insane, she's making her way in my head
Dangerous game, I should drop it and walk away
I'm not the same, wish my every interest stray
In a bad way, now all that I can do is play

She's in my head 24/7
Whether I like it or not

This isn't OK, you play a dangerous game
Got me hanging like a voodoo puppet on a string
This isn't OK, you got me losing my way
I'm a prisoner, I'm stuck inside your labyrinth

I see the sun, I'm smiling but I'm terrified
She's in disguise, an angel with a devil's touch
No where to hide, like a radar that won't lose my sight
I'm going blind, I know she's messing with my mind

She's in my head 24/7
Whether I like it or not

This isn't OK, you play a dangerous game
Got me hanging like a voodoo puppet on a string
This isn't OK, you got me losing my way
I'm a prisoner, I'm stuck inside your labyrinth

Be careful with my heart
Be careful with my heart
Be careful with my heart
Be careful with my heart


Be careful with my heart
Be careful with my heart

D-A-R-I-N

This isn't OK
Isn't OK
This isn't OK
Baby it ain't OK


This isn't OK, you play a dangerous game
Got me hanging like a voodoo puppet on a string
This isn't OK, you got me losing my way
I'm a prisoner, I'm stuck inside your labyrinth

Be careful with my heart
Be careful with my heart

This isn't OK, you play a dangerous game
Got me hanging like a voodoo puppet on a string
This isn't OK, you got me losing my way
I'm a prisoner, I'm stuck inside your labyrinth

Be careful with my heart
Be careful with my heart

I can't find my way out

Haha alltså jag sitter och försöker skicka iväg dom där paragraferna, men jag vet inte hur man gör! Jag förstår mig inte på skolans läroplattform, och hittar man inte ens hur man skickar mail så är det illa..
Jag börjar fundera, existerar det något sånt som bra läroplattformer för skolor? För vi som gått på Vittra känner ju till "Learn-not" där ingenting någonsin fungerade någon gång.. Och GUL (Göteborgs Universitets Läroplattform) verkar inte heller vara någon höjdare, hur svårt kan det vara? Gör det enkelt bara, det blir bara krångligt när allt ska vara avancerat.

/anna

Get up now and show us all what you're made of

I'm back on track! Så skönt att orka igen! Att inte bara komma in innanför dörren och se att vi har Lutande tornet i Pisa i diskhon men ingen ork att göra något åt det. Så nu har jag diskat och varit ute med soporna.
Det är så läskigt i soprummet tycker jag för lampan tänds inte förrän dörren smäller igen bakom en, haha så det blir helt mörkt. Visserligen bara i någon hundradels sekund men ändå.

Nu ska jag ta och renskriva mina paragrafer på datorn och maila in. Skulle visst gjort det tills i onsdags eller när det var men ja.. Det blev inte riktigt så, satt iaf och skrev dom när jag hade rast i Varberg en dag. Vi ska skriva en deductive paragraph och en inductive paragraph, den ena börjar generellt och blir mer och mer specifik, medan den andra är tvärt om. Jag har skrivit om skola och mackor, haha.

Sen ska jag ta och röja upp lite här, det ligger massa smågrejer på pianot och fullt med papper här runt omkring datorn, bl.a. mina grammatikpapper och dom vill jag helst slippa se.

Så ja som sagt, jag är tillbaka och ska ta hand om mitt hem så det ser fint ut :)

/anna

Take a breath, take it deep, calm yourself

Nu är min karriär som reseräknare över och jag är glad. Nu vill jag gå i pension..

Som jag sa redan tidigare igår så blev tåget hem sent. Man tänker inte på att det kan bli halt för tågen, inte jag iaf, men det märkte jag igår att det kan och det blev en lite läskig händelse. Hela vägen mellan Varberg och Uddevalla är det nästan bara massa småstationer, så satt jag och konduktören i hytten längst bak i tåget när jag såg att vi åkte förbi någon som stod och viftade och ville åka med, då var det alltså så halt att tåget bara gled förbi. Jag såg att killen hoppade ner från perrongen, ner på spåret och började gå mot tåget som fick stopp några hundra meter längre bort - samtidigt börjar föraren backa tillbaka. Killen syndes inte för det var så mörkt men det var ju tur att jag såg att han hade hoppat ner och visste att han var på spåret så konduktören tände lamporna och började tuta som en galning tills han flyttade på sig. Vid nästa station hoppade killen av igen - och blev tagen av polisen. En liten kille på 12-13 år, vi gissade att han hade rymt hemifrån.
Då kände jag att jag gjorde lite nytta, tänk vad hemskt om han rymt hemifrån och blir påkörd av tåget..

Nu har jag äntligen vilat ut, men mår inte speciellt bra, är helt yr i huvudet. Kanske resultatet av för lite sömn, jag har inte ätit speciellt bra heller. Jag har levt på mackor de senaste dagarna för efter köttfärspajen jag köpte i onsdags (som jag mådde illa av) har jag inte ens kunnat tänka på mat utan att må illa. Men nu ska jag samla ihop mina krafter igen och bli stark! Jag längtar till skolan faktiskt, tror jag ska plugga resten av mitt liv, det är ganska bekvämt även om det är mycket att göra ibland.

Hoppas ni får en trevlig helg! Jag ska njuta av ledigheten! :)

/anna

You need to know it's for real, 'cause baby you are the one

Jag visste det. Jag visste det! Lite snö och vartenda jävla tåg är sent! Kom hem utan några större förseningar nu på morgonen ändå, men jag vill inte åka till Varberg. Jag vill verkligen inte, jag har en känsla av att det kommer ta väldigt lång tid att komma hem.
Men i morgon ska jag sova ut och sen ska jag bli glad igen.

Kommer ni ihåg den härliga, soliga bilden jag la upp förra veckan? Såhär ser det ut idag.

För en vecka sen satt vi här och åt glass i det härliga solskenet. Nu syns det visserligen inte hur vitt det är, fast det är inte så vitt heller, ser mest ut som att det är frost. Men det är snö..

Nu ska jag äta frukost (en gång till) och vila mig lite i soffan :)

/anna


An angel with a devil's touch

Jag lever! Men det är knappt.. Vilket jävla jobb alltså, lättförtjänta pengar tänkte jag men inte alls! Väldigt välförtjänta pengar faktiskt.
Jobbet i sig, att räkna biljetter, är inte svårt eller jobbigt eller så, men att åka tåg så mycket är verkligen inte kul. Igår skulle jag då sluta klockan tio, men tåget var försenat (såklart) så vi var framme vid halv elva. Så jag missade sista bussen hem, inte allra sista men den sista "vanliga" bussen, så jag fick ta nattbussen hem klockan elva.
Uddevallas nattrafik är ganska bra, det finns en linje som går runt verkligen hela Uddevalla och det känns ganska tryggt när man står där på sena kvällen/natten och väntar på bussen för man blir aldrig ensam kvar. Men hur som helst så tar det ganska lång tid så jag var inte hemma förrän tjugo över elva - halv tolv. Idag började jag jobba halv sex. Så jag var alltså tvungen att gå upp strax efter FYRA (och jag brukar tycka att det är nästan omänskligt att gå upp halv 6 - 6).
Dessutom går det inga bussar så tidigt på morgonen så jag var tvungen att gå ner till stan, vilket inte är jättelångt, det tog ungefär en halvtimme, men man är ju kanske inte jättepigg på det innan fem på morgonen när det dessutom är
svinkallt
ute.
Till råga på allt så mådde jag riktigt dåligt igårkväll sista biten från Varberg, och för att göra allt ännu lite värre så ser min dag precis likadan ut i morgon. Och det är inte ens någon som åker med västtrafikkort på det tidiga tåget så jag förstår inte vad jag gör där!

Jag förstår inte hur dom har tänkt, hur mycket tror dom att man klarar av? Jag fick kryssa i dom tider jag kunde, men att jag kryssar i att jag kan jobba både på morgonen och kvällen betyder inte att jag vill göra både och på en dag. Ni vet det där med att sova åtta timmar varje natt? Nej, nej, jag är inte ens ledig åtta timmar över natten!

Det är ju tur att jag har en mysig pojkvän som kan hålla om mig och värma mig och få allt att kännas bättre när jag kommer hem, och thank god att det bara är fyra dagar, annars tror jag inte att jag hade orkat. Jag tror att till och med mitt hår tyckte synd om mig för i morse när jag vaknade såg det helt bra ut, behövde inte göra någonting :)

Och ska vi bara göra allting ännu lite värre..

Här har ni vinterns första snö som började falla för några minuter sedan. Jag hade hoppats att jag skulle slippa det på ett bra tag..

Nu ska jag sova, hej då.

/anna

As we move to this beat like crazy

God morgon! Nu har jag varit iväg och kört lite bil och har även bokat in uppkörning och teoriprov, så snart smäller det!

Jag ska äta frukost nu och försöka sova lite innan jag ska åka iväg och jobba. Slutar som sagt vid tio ikväll så det blir en lång dag, men jag ska nog stå ut :) både i morgon och på fredag har jag två pass, ett på morgonen ungefär 5.40 - 9.30 sen har jag ett till 13.30 - 22.00, så om ni inte hör något från mig så vet ni var jag är - på ett tåg någonstans i Sverige :)

Ha det bra!

/anna

Make me feel like I'm the only girl

Alla som älskar låten lämnar en kommentar! ;D

Är det inte precis vad alla tjejer vill? Tror att alla killar kan ta och lära sig något utav den här låten ;)

Only girl (in the world) - Rihanna

I want you to love me, like I'm a hot ride
Keep thinkin' of me, doin' what you like
So boy forget about the world cuz it's gon' be me and you tonight
I wanna make you beg for it, then imma make you swallow your pride

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world!
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands 
How to make you feel like a man

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only one...

Want you to take me like a thief in the night
Hold me like a pillow, make me feel right
Baby I'll tell you all my secrets that I'm keepin', you can come inside
And when you enter, you ain't leavin', be my prisoner for the night

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world!
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands 
Like I'm the only one who knows your heart, only one...

Take me for a ride, ride
Oh baby, take me high, high
Let me make you first, first
Oh make it last all night, night

Take me for a ride, ride
Oh baby, take me high, ride
Let me make you first, first
Make it last all night

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world!
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands 
How to make you feel like a man

Only girl in the world
Girl in the world
Only girl in the world
Girl in the world

Driving home on highway one

Hallå :) kom hem för ungefär en timme sedan från mitt första jobbpass som reseräknare. Det gick bra, gick snabbt att komma in i det och så, inte så jätteavancerat direkt. Det var lite tråkigt bara för det var inte så mycket folk som klev på vissa sträckor så jag hade inget att göra så jag fick bara sitta i förarhytten längst bak i tåget. Så egentligen var det jag som körde tåget, fast jag backade hela vägen ;) Haha


Jag satt och kollade på allt som susade förbi, kollade på regnet, kollade på klockan. Tillslut blev det mörkt både ute och inne, det fanns så många knappar och jag var ganska uttråkad så jag hade lust att trycka på alla haha. Kanske lika bra att jag inte gjorde det..

Nu ska jag vila, "åka-tåg-känslan" sitter kvar, och alla som har känt det någon gång vet att det inte är så kul.
Godnatt!

/anna

Have you heard the news today? I'm leaving town..

Nu är jag ledig från skolan resten utav veckan, men ska som jag berättade förut jobba den här veckan. Jag börjar i morgon, då jag ska åka till Varberg och tillbaka. Ska dock bara jobba på vägen tillbaka men transporten är också betald så det är ju ganska bra :)

Kommer jobba ganska sent, slutar runt tio på kvällen onsdag, torsdag och fredag. Men det kommer bli så skönt att få lite extra pengar! Ska sätta in alltihop på ett sparkonto direkt när jag får lönen :)

Nu ska vi kika klart på 2½ men innan det är sovdags! 

Förresten, måste bara säga det, är inte Melanie Fiona hur grym som helst? Haha och lite roligt bara, anledningen till att jag överhuvudtaget började lyssna på henne var att jag såg namnet på Spotify och ni vet bara för att hon heter Fiona, ni vet som Fiona i Shrek, så kollade jag in musiken. Haha.
God natt! :)

/anna

If somebody's going to make it, then that somebody ought to be you

Nu är provet avklarat. Vissa grejer var liksom "Ja, men det här kan jag ju!" Medan vissa grejer var mer "... har vi bytt ämne nu eller..?" Men nu ska jag iaf vila mitt huvud från grammatik, gick det bra så blir jag jätteglad, gick det inte bra så är omtentan i början av december så jag behöver hur som helst inte tänka på det på ett tag.

Nu ska jag göra klart lite körkortsfrågor innan jag och Fadde ska hem till hans föräldrar och äta mat. :)

/anna

Sure know how to break me, sure know how to make me smile

Nu vet jag inte vad jag ska plugga på mer, har kollat igenom listan med "10 important grammar", har väl ganska bra koll på det sådär, men när jag kollade igenom Sample exam fick jag ganska mycket ångest. Men jag kanske oroar mig för mycket, kan ju hoppas på det :) 

Jag har inte ens ätit middag idag, haha, så upptagen har jag varit. Åt iofs ganska sen frukost och "lunch". Nu blir det lite mer körkortsteori sen tv-kväll, älskar 6:an på söndagkvällar! How I met your mother & 2 ½ men! :)

Ska försöka sova hyfsat tidigt ikväll så jag orkar upp i morgon, tentan börjar klockan 9 så jag måste åka hemifrån ungefär tjugo i 7. Sånt är livet när man pendlar..

/anna

Only you know the truth and I want it

Engelsk grammatik och körkortsteori går hand i hand idag, när jag tröttnar på det ena fortsätter jag med det andra. Om jag är klar med teorin på tisdag så får jag boka in uppkörning och teoriprovet, så jag försöker bli klar nu. Ska för övrigt ha prov-uppkörning på tisdag, ska alltså köra med en annan lärare än min vanliga och se hur det går. :)

Tror det snart är dags att plocka fram vindruvorna jag inhandlade för att få lite energi för att orka fortsätta kämpa. Hoppas ni har en skön söndag-eftermiddag!

/anna

Lucky I'm in love with my best friend

Mysig låt, om man är kär i sin bästa vän

Lucky - Jason Mraz feat. Colbie Caillat


Do you hear me? I'm talking to you
Across the water, across the deep blue ocean
Under the open sky. Oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard


Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss

I'll wait for you, I promise you, I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To and island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through the trees
Move so pretty, you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here, right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday



Like I'm the only one who knows your heart

Idag efter frukosten åkte jag och Fadde ner till Willys och handlade lite mat. En väldigt fin höstdag idag fastän det är ganska kallt!

Vi köpte oss varsin glass och satt i solen ett tag medan vi väntade på bussen :) Visst ser det jättehärligt ut? :D


Så nu har jag varit ute, fått frisk luft och har fått se solen så jag känner mig ovanligt redo inför att plugga! Unit 7, here I come! Vi får väl se hur länge det håller i sig.. ;) Just nu önskar jag att vi hade några utemöbler så jag kunde sitta på uteplatsen och plugga..

/anna

I am here to stay

Just nu sitter Fadde och kollar på Spartacus: Blood and sand på 6:an och Bad Boys 2 på 3:an. Ja, han kollar på två program samtidigt, det gör han nästan alltid om jag inte påminner han att byta tillbaka efter reklamen. :P
Jag orkade inte kolla på någon av dom. Spartacus såg så dålig ut, ni vet när det är såhär att man verkligen ser att bakgrunden bara finns på en skräm bakom skådespelarna, och krigsscenerna såg ut som tv-spel. Och Bad Boys är bara pang-pang.

Jag har funderat ganska mycket på det här med "blogg-regler" - hur mycket man ska blogga i förhållande till hur många läsare man har, hur ofta, hur långa inlägg osv. Men jag har bestämt mig för att inte bry mig om det, jag bloggar för att jag tycker det är kul och vill berätta vad jag gör och vad som händer i mitt liv, och att tänka på massa "regler" förstör det roliga. Och det är ju inte direkt så att jag tvingar någon att läsa :) So, I do it my way!

/anna

The feeling that you give me really drives me crazy

Färdig pluggat för idag! Unit 5 & 6 √ Check!
När jag sitter där, och försöker klura ut om orden är Subject, Object, Complement, Adjective, Adverb eller något annat som kan vara precis vad som helst, så kommer jag på mig själv med att undra varför jag gör det här, det är inte kul, det är inte sånt här jag vill göra, jag vill översätta texter från Engelska till Svenska och tvärtom. Men så kommer jag på att det är ju faktiskt just därför jag gör det här, för att få gå Översättarprogrammet. Så jag kämpar på.

Vi satt och pratade igår, några i klassen, och en tjej berättade att hon hade pratat med några hon känner som jobbar professionellt med engelska på en hög nivå, och inte ens dom har hållit på med sån här grammatik. Så vi börjar fundera på hur
basic
den här kursen egentligen är, den heter ju faktiskt "English - Introductory course for 'general purposes' ". Jag tror att Anders, våran lärare, har tappar kontrollen lite och glömt bort vad kursen handlar om och bara vill lära ut allt han kan - men jag tror inte att man i "general purposes", alltså om man t.ex. ska kommunicera med någon som pratar Engelska, behöver ha gjort världens djupdykning i engelsk grammatik..

/anna

I won't be afraid just as long as you stand by me

Medan jag pluggar passar jag på att bjuda på en bra låt.
Jag gillar hur dom blandar allt, persiska & engelska, Andy & Jon Bon Jovi, och att dom "byter" språk.

Stand by me - Andy, Jon Bon Jovi, Richie Sambora m.fl.

Enjoy!

/anna

Sometimes everything is wrong

Nu är jag hemma från körskolan, har haft Riskettan idag. Det var.. Vad ska man säga? Det var mycket jobbiga tankar.. Men ändå positivt, nu är jag ännu mer säker på att mitt val att inte dricka alkohol eller använda tobak eller droger är rätt. Det tar ju liksom bort risken helt att jag kommer skada någon pga. att jag är påverkad.

Nu ska jag sätta igång med helgens "att-göra", alla vet nog vad det handlar om vid det här laget. Det ska bli så skönt på måndag när tentan är över, kommer visserligen ha ångest 1-2 veckor efter tills vi får veta resultatet, men vad ska man göra åt det?
Lite choklad nu som pepp till pluggandet skulle inte sitta fel..

/anna

Everything I do I give my heart and soul

Hej hej. Idag skulle jag på introduktionsmöte inför jobbet nästa vecka, jag slutade skolan 12.00 och skulle vara där 17.00, så efter den ca. 2 långa grammatiklektionen åt jag (min goda köttfärspaj) och gick sen till stadsbiblioteket och satt där och pluggade i lite mer än två timmar till tills jag inte orkade längre. Sen, bara för att fördriva tiden, som jag hade ganska gott om, gick jag hela vägen från biblioteket till Nordstan, inte så värst långt men ändå. Jag ringde Fadde och pratade med honom lite, gick runt i Nordstan och kikade på grejer som jag ändå inte kan köpa. 
Kvart i fyra - två minuter innan ett tåg går - ringer dom och säger att det inte blir någon introduktion idag eftersom hon som skulle hålla i det var sjuk. Så då blev jag lite less..

Fick ta bussen hem istället, som alltid är sen pga. all trafik ut ur Göteborg och jag blev jätteillamående på vägen, plus att jag lyckades slå i huvudet i nåt räcke eller nåt i taket. Så nu är jag hemma, har ont i huvudet, är trött, sur och ska plugga grammatik. Vi har fått en lista med 10 punkter över det allra viktigaste att kunna till tentan, så det är det som gäller nu. Kan man det, så kan man 80% tydligen. Wish me luck!

/anna

Min köttfärspaj

Nu har vi precis avnjutit en lite sen middag, Fadde hade träning 17.00-18.30 så det fick bli så. Jag gjorde en köttfärspaj med fetaost som faktiskt blev väldigt god!


Receptet har ni här:
Pajdeg:
125 g milda i folie
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten

Fyllning:
1 st rödlök (liten)
3 msk milda flytande margarin
300 g köttfärs
Salt
Malen svartpeppar
1 dl svarta oliver, urkärnade (jag tycker inte om oliver så jag gjorde utan.)
100 g fetaost
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost

Gör så här:
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
3. Skala och hacka löken . Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
5. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela. 
6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Jag hittade receptet på www.tasteline.se. 

/anna

Walking aimless, feeling helpless

Nu var det inte kul med körkortsteori längre, inte alls kul. Och ännu tråkigare blir det när det är dags att ta tag i grammatiken igen, men jag vet inte vad jag ska satsa på ikväll, bli klar med teorin till i morgon eller plugga grammatik? Båda måste ju göras snarast. Blir lite deprimerad...

Slänger in lite bilder istället. Just nu håller dom på att bygga om busshållsplatsen i centrum, så det tillfälliga hållplatsen för "min" buss är just nu bakom Kampenhof (busscentralen) så medan jag väntade på bussen idag gick jag runt där lite vid hamnen och Museiparken, det är ganska fint där :) (Klicka för större bilder)

Den sista bilden var någon sorts begravningsplats (eller minnes plats) för "belista(?) sjömän."

Nu blev vi lite gladare va? :)

/anna

'Cause I got to get away

I morse vaknade jag 5 över 8, bussen gick 10 över 8. Haha andra gången det händer, det är inte likt mig. Men ändå har jag sån tur att jag vaknar fem minuter innan istället för fem minuter efter, så jag hann ändå.

Håller på att tvätta nu, så sur jag blir när jag kommer dit och någon fortfarande håller på att torka sin tvätt. Tiden innan slutar 11 och min tid började halv 12 så man har ändå en halvtimme extra för att torka, dålig stil tycker jag. Jag vill ju sätta låset på dörren så ingen annan kan komma in, men det kan jag ju inte göra om någon nu ska komma och hämta sina kläder. Ska strax tillbaka och då hoppas jag det är tomt så jag kan torka mina grejer också. Annars blir det golvet för det som hänger i torkskåpet ;)

Tydligen så måste jag göra klart alla instuderingsfrågor, delprov och faser på körkortsteorin till i morgon, haha så jag har ju en del att göra idag då. Ska sätta igång med det nu så jag inte blir uppe hela natten.

/anna

Reaching for something in that distance so close you can almost taste it

Just det ja, skulle berätta om det där jobbet, som jag fick! :D Jag ska jobba som reseräknare för SJ. Det är ett jobb som man måste vara student för att få, för ovanlighetens skull, och det pågår bara en vecka, nästa vecka, vilket är helt perfekt för mig eftersom vi bara har tentan på måndag och sen är vi lediga resten utav veckan. Så jag ska alltså åka tåg mellan Uddevalla - Borås och Uddevalla - Varberg och gå med konduktören runt när han/hon kollar på biljetterna och föra statistik över vilka sorts biljetter som används. Ska bli skönt med lite extra pengar, så jag är ganska nöjd!

Pratade nyss med min söta lillasyster, och
åh vad jag saknar henne! ♥
(mamma, jag saknar dig och pappa också ♥) Så säger hon: Jag saknar dig, jag vill att du ska komma hem nu med detsamma! Hon är så söt, min lilla Klaruski!

Förresten, för er i Östersunds-området, så kommer jag till Mörsil den 17:e december och och stannar till den 3:e januari, minst. Jag har ombokningsbar biljett för om det går bra på tentorna kan jag stanna längre, annars måste jag åka tillbaka och göra omprov. Men jag vill gärna träffa alla fina tjejer så ni vet! :)

/anna

Look what we've done

Hellu, kom hem för ungefär en timme sedan och har städat (!) sen dess. Kom innanför dörren och såg vårat torn med disk i diskhon, så jag började med att diska, sedan skulle jag dammsuga och skura golvet i köket (vilket var välbehövligt), men det slutade med att jag dammsugade hela lägenheten och städade toaletten. Så kan det gå, ganska bra gjort av mig tycker jag :)

I morgon är jag ledig från skolan men har körlektion på morgonen sedan tvättid halv tolv. Och pluggtid, varje stund jag får. Så så roligt ska jag ha.

Jag träffade på Linda vid spårvagnshållplatsen i morse, lite oväntat sådär. Haha, båda blev ganska förvånade, det var liksom första gången någonsin som vi bara sprungit på varandra sådär så det kändes lite konstigt. Men jag klagar inte, jag gillar att vi numera bor så nära varandra :)

/anna

Never an honest word, but that was when I ruled the world


Nu är det kallt på riktigt på riktigt! Såhär såg det ut i morse när jag kom ut. Frost på bilarna, frost i gräset, frost på busskuren, frost på mig, nästan. Lovande inför vintern också att tåget var försenat första dagen det var frost.

Idag efter skolan var jag på arbetsintervju faktiskt, får besked i morgon så jag kan berätta lite mer då om jag nu får jobbet.

Igår dök det upp en idé i mitt huvud, kalla mig dum, men från och med idag ska jag inte äta choklad på en månad. Inte ren choklad, inte något med choklad i, inget. Bara chokladmjölk (oboy) för det skulle förstöra hela dagen för mig att inte dricka chokladmjölk till frukost.
Och om ni bara visste hur mycket jag tycker om choklad! Jag har till och med Body butter som luktar choklad!

Speaking of that.. Min Body butter!

Kanske inte världens bästa produkt om man ska se det från det hållet, men att få lukta choklad är helt oslagbart! Och bäst av allt 15 spänn ÖoB!

Nu ska jag värma upp maten som blev kvar från igår - Hasselbackspotatis och kött - och sätta mig framför tv:n.

/anna

Cuz I'm the only one who understands

Unit 4 CHECK! 
Förstår fortfarande inte allt, men klarar jag tentan så slipper jag det här sen! Jag vill ju lära mig och förstå, men vad ska man göra när man har så lite tid med något såhär krångligt?

Nu ska jag diska innan jag slår mig ner framför tv:n, det blir How I met your mother x2 och 2½ men x2 :)

Önskar er alla en trevlig kväll!

/anna



My angel in the night, you are my love

Nu är jag hemma från matchen, Ifk Uddevalla vann med 3-0! Tur för dom, för jag frös ihjäl lite grann, men eftersom dom vann så var det ju värt det :)

Fadde där, i blåvit tröja ^^ Haha, vad rolig jag är..

Nu sitter jag här med en kopp varm choklad och försöker tina upp mig lite, ska strax dyka in i grammatikens underbara värld...

/anna

Can't reach you

God morgon/förmiddag/eftermiddag, vad ni vill! :) En snabbisuppdatering bara innan jag ska bege mig mot Fridhem för att kolla på Faddes match. Det är deras sista match för säsongen, förutom en cup som kommer snart, så jag hoppas lite extra idag på att dom ska vinna!

När jag kommer hem ska jag laga mat och sen plugga, så om jag inte skriver mer idag har jag antingen somnat eller svimmat ;)

/anna

I need a hero, S.O.S..

Någon som kollade på Idol igår? Inte jag, bara lite. Men ni vet den där låten, Holding out for a Hero, varje gång jag hör den så kommer jag på mig själv med att förvänta mig att den ska byta till Rihannas S.O.S. "I need a hero, S.O.S, please someone help me.." Pga. dansbrudarnas grymma medley i slutet av tvåan! :D

/anna

I guess I have to let go

Så himla duktig jag har varit nu! Har suttit och pluggat i 4 timmar och gjort klart hela Unit 3 i grammatiken. Har gjort upp en liten "plugg-plan" nu:
Söndag: Unit 4
Onsdag: Unit 5
Fredag: Unit 6
Lördag: Unit 7
Söndag: Repetition
Måndag: Tenta

Mycket mer plugg än så orkar jag nog inte idag iaf, allt snurrar runt i huvudet, jag tror jag kommer bli psykiskt störd eller något efter det här, haha.
I morgon har Fadde fotbollsmatch, så jag får se hur mycket jag hinner med, har ju några "oplanderade" dagar över också, eller så stannar jag hemma i morgon,
det beror på om dom tänker vinna eller inte.

Fadde håller på att laga mat nu så det är snart dags för middag! :)

/anna

"Det musikaliska träsket"

Alltså jag hatar Halebop-reklamerna! :o speciellt den på Spotify, som kommer där mitt i mina underbart bra spellistor och säger "det du lyssnade på nu, det var verkligen inte bra.." 
Jag säger som Shan the Man: "Vem är du idiot?"


Original Video - More videos at TinyPic

My heart spills out like a bad dream

Nu har jag varit och kört lite bil, jag kommer inte riktigt överrens med den bilen jag får köra nu förtiden, den är konstig. Men det går ganska bra tycker jag, med körkortet. Har inte så mycket kvar och risk 1:an och halkan är inbokade. Men det är verkligen jättedyrt att ta körtkort har jag märkt! Men om man tänker efter vad man får för det, jag får ju ett kort som ger mig rätt att köra bil i resten av mitt liv, typ.. :)

Skulle fixa lite grejer på stan, men ena stället jag skulle till hittade jag inte, jag är ju fortfarande ganska ny här. Sen gick jag och klagade på att min väska gått sönder, köpte den innan jag började skolan och det tog bara 3-4 veckor innan den gick sönder. Så jag fick lämna in den så skulle dom ringa när den var lagad. 5 minuter senare ringer tjejen som hjälpte mig, då har hon pratat med chefen som sa att det inte fanns något att göra, så jag fick komma tillbaka och få pengarna tillbaka istället. Haha fick en krona extra också. Det var så dumt, väskan kostade 199 kr så frågade hon om jag hade 1 kr, vilket jag inte hade, så gav hon mig ändå en krona för mycket.


Det här är vad jag ser när jag ser utanför mitt fönster. Det är verkligen höst på riktigt nu! Träden ändrar färg och det börjar bli riktigt kallt! Men jag är iaf glad att det (förhoppningsvis) dröjer ett bra tag innan snön kommer :)

Nu är jag hungrig och vill äta frukost igen, haha..

/anna

Marsch pannkaka!

Kvällens underhållning! Haha :D
Hela grejen är kul men bäst 4 minuter in i videon! Kolla! :D


Nu ska vi sova, god natt!

/anna

I can't tell you something that ain't real

Kom hem från Faddes föräldrar för en stund sedan, vi åt där idag också :) Fadderullan har träning så han är inte hemma än. När jag kom hem gick jag ut med soporna, diskade och såna där tråkigt duktiga grejer.

Fick med mig lite mat från Faddes mamma, hon frågade om vi ville ha blomkål - och varför inte. Så fick vi en blomkål, en gurka och kött. När jag kom hem och packade upp grejerna insåg jag att det förmodligen är får.. Det är inte det att fårkött inte smakar bra eller så, det är bara det att jag blir illamående av det och kan inte äta det pga. det jag fick se förra sommaren hemma hos Fadde när dom tog hem fårkött. Jag tänker inte berätta den historien, för man blir äcklad kan jag lova. Men ja, så nu har jag fårkött i frysen och vet inte vad jag ska göra med det :P

I morgon är jag ledig, så skönt efter en vecka med tidiga mornar! Så nu ska jag sätta mig i soffan och slappa framför tv:n och vila upp mig inför helgen och den kommande veckans hårdpluggning i grammatik. Den 18:e oktober har vi tenta, och JAG SKA KLARA DET! Bara så ni vet :)

/anna

This spot belongs to me, it's mine

Jag kände att jag bara måste dela med mig av den här underbara låten! :D

Microphone - Darin

Hit the lights
Start the show
Hear my first note in this microphone
Stop the band
Pass the throne
Once I shed my soul in this microphone
In this microphone, in this microphone
In this mic, in this mic, in this microphone

Standing in the center of attention
floating ten feet off the ground
The world belongs to me it's time
It's time for some fuckin' recognition
Yeah it's time to rock this town
It's hear right underneath my feet

I take a breath, I break the shell
It's life or death

Hit the lights
Start the show
Hear my first note in this microphone
Stop the band
Pass the throne
Once I shed my soul in this microphone
In this microphone, in this microphone
In this mic, in this mic, in this microphone

I can feel the transformation
When I break out of my shell
I become someone else, myself
Tired of being something that I'm just not
Only this can set me free, this spot belongs to me
It's mine

I take a breath I break the shell
It's life or death

Hit the lights
Start the show
Hear my first note in this microphone
Stop the band
Pass the throne
Once I shed my soul in this microphone
In this microphone, in this microphone
In this mic, in this mic, in this microphone
In this microphone, in this microphone
In this mic, in this mic, in this microphone


Now I've gotten in too deep

Jag är så grym! Fadde gjorde något så det blev något konstigt med datorn och han kunde inte fixa det, men jag kunde! Haha :)

Jag har bara haft en lektion idag också, Text & culture. Så himla tråkigt. Och den där boken jag skulle läsa igår, Things fall apart, alltså jag försökte verkligen! Jag försökte att hinna, 150 sidor är ju inte så himla mycket och jag brukar ha lätt för att läsa, men det var en riktigt segläst bok. Handlingen utspelade sig i Nigeria tror jag, iaf någonstans i Afrika så det var massa konstiga namn och ord hela tiden. Vissa delar var ganska intressanta, men däremellan var det bara massa babbel. Så igår när klockan var halv tolv och jag hade ägnat större delen utav kvällen till att läsa men bara läst 50 sidor så insåg jag att det inte fanns en chans att jag skulle hinna klart, så jag sov istället.
Tyckte synd om Fadde, han hade också en bok han skulle läsa klart till idag som dom skulle ha prov på, han var vaken till halv ett och läste ut boken. Någon som är duktig iaf ;)

Så här fint väder hade vi imorse, nu är det däremot sol :)

Skolan som skymtar där borta.

/anna

Do I really feel the way I feel?

Hej! Idag har jag bara haft en lektion, skönt! Vi hade Written Proficiency med Bruce, pratade lite mer om paragrafer och fick kolla lite närmare på bl.a. det. Svåra grejer faktiskt, vissa saker tycker man är så självklart när man skriver, så när man ska analysera det så blir det så konstigt.

När jag kom tillbaka till Uddevalla så väntade jag i stan tills Fadde slutade så åkte vi hem till hans föräldrar och åt. Så gör vi när vi inte har mat, inte orkar handla eller helt enkelt inte orkar laga mat, haha :) Men vi är alltid så välkomna där så det är lugnt.

Nu ska jag inte fastna här utan jag ska påbörja kvällens underhållning, har en bok på 150 sidor som jag ska ha läst ut till klockan 10.15 i morgon. Text & culture är verkligen överflödigt, det är så himla mycket text fullproppat med information om kultur. Och det är inte direkt lite vi ska läsa heller, flera texter till varje lektion och en hel bok då och då, och texterna är ganska svårlästa eftersom de flesta bara innehåller ett trettio-tal sidor med fakta. Men jag kämpar på! Hej då!

/anna

Just something I forgot

Haha, fick en kommentar av Linda, glömde bort en viktig del utav dagen! Vi var inne på Indiska och provade mössor, haha den ena var ju värre än den andra. Hur kul kan det vara? Svar: Väldigt kul! Jag fick mig en liten påminnelse om varför jag inte använder mössa, haha. Men bäst var ju tanten, som stod bakom oss och skrattade åt sig själv (och säkert oss) när hon provade mössor, gick fram till spegeln och utbrast "Oh my God!"

Kul! Nu ska jag sova, upp tidigt i morgon igen!

/anna

Didn't know how lost I was until I found you

Nu är jag hemma! Idag har jag haft Grammar, jobbade med Unit 6, näst sista avsnittet! Och - tack och lov - äntligen något lite enklare! Sen hade vi Writtern Proficiency Lecture med Joe, och herregud vad snabbt han pratade! Tror han sa att han var inne på sin femte kopp kaffe idag så det kanske hade något med saken att göra.. Men han är en jättebra lärare, topp 2 tillsammans med Ron Paul! Han kan ta vilket ämne som helst och göra det roligt och intressant. Som exempel; idag pratade han om paragrafer, och jämförde en paragraf med en hamburgare!

Efter skolan träffade jag Linda, vi tar igen våra två förlorade år! Haha, så dramatiskt det låter. Nejdå, men vi gick runt på stan och fikade och så. Det som är så härligt är att det känns som att vi aldrig har varit ifrån varandra, som att vi alltid har träffats varje vecka, vi är fortfarande lika bra vänner som vi var innan fastän ganska mycket har hänt i bådas liv.

Det finns gott om "skummisar" i Göteborg som har lite udda sätt att tjäna pengar på, bl.a. så finns det såna här som tar på sig kläder och en mask som är helt silver- eller guldfärgade och ställer sig någonstans på stan, och det ser faktiskt ut som riktiga statyer, tills dom rör på sig!


Nu ska jag värma kycklingen som blev kvar från igår och sätta mig och kolla på 2½ men :D

/anna

Never let nobody step on your right

Jag tänkte tipsa om en heminrednings sida för alla som, precis som jag, vill ha ett mysigt hem! Sidan heter just www.mysigahem.se, och dom har jättemycket fina saker till hemmet! 
I både köket och sovalkoven här i min lägenhet är väggarna helt vita, vilket jag tycker är ganska tråkigt, så jag letar efter något att dekorera med för att få in lite färg! Jag har lite planer, men det kommer nog ta ett bra tag innan jag genomför dom eftersom såna här grejer kostar ganska mycket. Dessutom är det ju höst nu och vintern är inte långt borta så massa ställen att tända ljus skulle ju vara underbart! Kika, planera och drömma går ju alltid!

Det här är bara ett urval av alla fina grejer, och några utav mina favoriter!
(Klicka på bilderna för att se dom större)
Väggord:



Ljushållare:

(Den sista fanns förut med texten: "Kärleken över vinner allt". Gillade den mer men det verkar som att den tyvärr inte finns kvar..)

Andra grejer:




Ni ser, jättemycket fina grejer! Jag skulle köpa hur mycket som helst från den sidan om jag hade pengar till det!

/anna



Got to be treated as one of a kind

Lång-kort dag idag! Alltså kort, men den kändes lång. Vi hade först Text & culture Lecture och sen Grammar Lecture. Höll nästan på att dö av uttråkning på den första, var det historia på engelska jag valde? Nej, men det kändes så. Vad snackade kvinnan om egentligen?

Iallafall, när jag kom från tåget och var på väg mot bussen hem hittade jag Fadde på stan, jag skulle egentligen laga mat till oss idag, men han skulle hem till sina föräldrar för dom skulle göra något. Jag vet inte riktigt vad dom gör och varför, så jag ska nog inte säga så mycket om det, men det är någon sorts högtid skulle jag gissa att man kan kalla det.
Jag var hos Fadde förra året när dom höll på att förbereda för det, och det var får, väldigt mycket får.. Men jag vet inte, jag ville iaf inte vara med på något som jag inte förstår eller vet vad det är, så jag är hemma och lagar mat till mig själv - kyckling med potatiskroketter!

/anna

The risk that I'm takin'


Jag och Fadde innan bion igår, haha coola va? ;) Själva grejen att se en film i 3D var ganska coolt, det kändes mer som att man såg personerna på riktigt än på en bioduk, vilket kanske iofs är meningen, haha. Jag trodde det skulle bli jobbigt att kolla på en hel film i 3D men det var det faktiskt inte, för er som inte gått på 3D-bio än så rekommenderar jag det! :D


Nu har vi bakat klart våra bullar, visst ser dom goda ut! Vi gjorde både kanel- och vaniljbullar, för vaniljbullar är ju så gott och det är ju trots allt bara en dag som är kanelbullens dag! Vårat bakande blev ganska intressant när det var dags att kavla ut degen och vi kom på att vi inte har någon kavel, haha, men det gick bra ändå :)

Nu ska vi mysa framför tv:n och ladda upp för en ny skolvecka!

/anna

When I thought I would know how

Hallå :) Filmen igår var bra, inte lika läskig som jag hade trott så det var ju skönt! Fast den slutade konstigt, så jag väntar mig en fortsättning nu.

Idag har vi pluggat, så himla duktiga. Och så himla trött jag är på grammatik nu och olika grupper av substantiv, så tråkigt! Men tentan är om två veckor, så jag måste sätta lite fart.

Snart ska jag åka ner till Willys och köpa lite grejer som jag behöver till bullbakandet, det är ju kanelbullens dag i morgon! :D

/anna

Just like a tattoo, I'll always have you

Hej hej! Hade en jättemysig kväll igår med Linda, hennes vänskap är något jag verkligen har saknat faktiskt och det känns jättekul att vi äntligen kan träffas igen! :)

Det kom precis förbi en tjej med en liten kattunge utanför mitt fönster. Jag gillar inte stora katter, men kattungar är ju så söta! Bara lite sådär inom parentes, så var jag tvungen att säga det.

Nu ska jag ta och baka mina chokladbollar innan jag ska börja med maten. Sen ska jag och Fadde faktiskt unna oss lite mys ikväll och gå på bio :) Fast hur mysigt det kommer bli vet jag inte.. Vi ska se Resident Evil: Afterlife, i 3D. Det kommer nog bli riktigt läskigt, vi såg tvåan på tv förra veckan eller nåt, och zoombierna var ju inte lite äckliga. Men jag hoppas att den är bra och att jag kan sova ikväll! 

Resident Evil: Afterlife Trailer


Jag kan bara i trailern peka ut ganska många ställen som kommer skrämma mig i 3D, haha. 

Nu, chokladbollar!

/anna

Unperfect the way that we are

Nu är jag klar med mina köttbullar! Några blev hela, några gick sönder,
inga blev runda.

Annas hemmagjorda köttbullar
Min mobilkamera har en förmåga att ta bort alla färger som gör att saker ser fina eller goda ut, så jag säger som vanligt: Dom ser godare ut på riktigt. Men det var kanske något av det äckligaste jag gjort, hålla på att gegga med köttfärs.. Men jag hoppas dom smakar bra iaf :)

Chokladbollarna sparar jag till helgen, har inte så mycket tid innan jag ska ge mig av till Göteborg. Fast jag skulle säkert hinna, det är bara jag som är tidspessimist. Dessutom litar jag inte på mitt hår, man vet aldrig hur lång tid det tar för att få det att se bra men lagom ofixat ut :P

/anna

I know that I've got issues, but you're pretty messed up too

God morgon! På dagens "att-göra-lista" står det: Köttbollar och chokladbullar! Haha nej då, skoja ;) Tvärtom, köttbullar och chokladbollar ska jag göra. Får hoppas att jag inte blandar ihop dom, steker chokladbollarna och häller pärlsocker på köttbullarna ;) Såg förresten att det är Kanelbullens dag på måndag, så jag måste nog baka bullar i helgen också!

Sen blev det lite snabbt bestämt igår att jag ska till Linda i Göteborg idag, hennes pojkvän ska vara ute hela dagen och hela kvällen så jag ska dit och hålla henne sällskap, blir en riktig tjejkväll! :) Så himla kul, för vi har aldrig kunnat gjort något sådant spontant förut eftersom vi bott så långt ifrån varandra. Och det känns skönt att bo på ett ställe där det faktiskt går att ta sig hem efter klockan sex på kvällen. Så det kommer nog bli jättekul! :)

Nu ska jag äta frukost och sen börja med mina köttbullar :)

Ha en bra dag!

/anna

RSS 2.0