She's breath-taking but so much more

Hej! Jag har precis ätit en god frukost framför datorn och Sex and the City. Perfekt start på dagen! Och vilken skön känsla när man har plockat in disken och diskat upp det lilla som blivit efter frukosten och det ser rent och snyggt ut i köket! Vardagens ljuspunkter..

Nu ska jag välja ut vilka av mina "arbeten" i Digital färglära som jag ska skicka in, deadlinen är idag. Och sedan ska jag greja med den nya designen! Kom inte så vidare långt igår för jag hade ingen inspiration.
110920110920110920110922110922
Digital färglära..
Posted by Anna

I say it again.. Fuck cancer!

Igår fick jag hem ett paket med lite grejer som jag köpt från ungcancer.se.
110929
En "fuck cancer"-tygväska. Som är lila, fastän den ser blå ut.
110929
Och en "fuck cancer"-pin.
Jag kanske ser ut som en vandrande reklampelare, but then I like it!

Både pinnen och väskan betalade jag sammanlagt endast 75 kr för. Ingen frakt! Och det hjälper cancerdrabbade unga vuxna. Ingen tvekan alls om att det är värt pengarna! Man vet aldrig när det drabbar någon som står en nära...
Posted by Anna

Like I'm the only girl in the world

Nu har vi precis avnjutit en god middag (Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos, ett recept från Doktor Annika Dahlqvist kokbok "Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok", fast jag hittade receptet i boken "Anta din viktigaste utmaning - LCHF" av Annika Dahlqvist, som jag lånade på bibblan för några dagar sedan) och diskat ett berg av disk. Jag förstår inte vem det är som smyger in när ingen ser och smutsar ner så mycket och inte diskar efter sig! Riktigt oförskämt faktiskt!

Idag har jag fått bocka av mina två viktigaste uppgifter på min "att-göra-lista". Känns bra! Annars så har jag varit ute i naturen och fotat lite till min nya design som jag har tänkt börja pilla med nu :) Här kommer iaf några utav bilderna jag tog idag:
110929
110929
110929
Posted by Anna

Autumn

Då har en tråkig dag nått sitt slut.. I morgon hoppas jag på lite solsken, i så fall ska jag ut och fota lite hade jag tänkt. Ska fixa en lite höstigare "look" till min blogg och behöver bakgrundsbilder :) Fastän jag inte gillar att hösten är här så får man ju "hänga med" lite.

Ska försöka med lite roligare inlägg och fler bilder också. Det blir bara såhär tråkigt ibland när man har tråkiga dagar..
Posted by Anna

I'll lay here with you till the final goodbye

Hej på er! Jag har tre lediga dagar framför mig nu, med dagen inräknad. Jag har precis gjort klar den sista uppgiften i första delen i Digital färglära. Den var lite lurig faktiskt, är inte säker på att jag förstått riktigt men jag hoppas det. Den uppgiften tänker jag däremot inte lägga upp här, för det är inget att se. (Om nu det andra har varit det.)

Annars så har jag suttit och surfat runt lite på nätet och har inte speciellt mycket att göra. Har kollat upp lite info om en sak som jag har fått för mig att jag vill göra, som jag kom på bara sådär på väg till jobbet igår. Men det är lite hemligt än så länge.. ;)

Vad har ni för er idag? :)
Posted by Anna

Know that we'll still have each other

Jag satt precis och tänkte ta en cam-bild på mig själv att pryda detta inlägg med, men jag ångrade mig när jag såg hur jag såg ut. Trött som bara den, jag gillar inte alls att gå upp 20 över fem på morgonen! Också slutar jag halv tolv nu varje vardag som jag jobbar. Känns lite onödigt faktiskt, när man ändå har gått upp och är där så..

Och vad trött jag blir.. Här står man på morgonen och plattar luggen, för jag hatar när den "krullar" (eller böjer..) sig. Så går man ut, det har regnat och är fuktigt i luften. Fem minuter så är lugen lika "krullig" igen.. Men när man inte önskar sig nånting mer än lockigt hår, då är det minnsann plattare än plattast!

Och nu tog jag en bild ändå, just to prove my point..
110927
Nu ska jag gå ut en sväng. Det är ju trots allt solsken och hela 15,4 grader varmt! Sedan ska jag lata mig och värma en bit pizza från frysen, har fortfarande kvar lite sedan vi gjorde hemmagjord pizza. :)
Posted by Anna

Fuck cancer

Sprid det vidare!
Posted by Anna

Vad vill du veta om mig?

Den senaste tiden har läsar-statistiken på min blogg varit ganska jämn, och antalet läsare/dag har varit ganska hög. För att vara mig, och min blogg alltså! Jag är väldigt nyfiken av mig, och skulle helst vilja se exakt vilka som läser och när! Är det folk jag känner eller inte? Men det går ju inte.. Några vet jag ju om som läser min blogg ♥ Men inte alla.. Så kanske kan ni som kikar in här skriva en liten kommentar, vem du är och kanske hur du hittat min blogg/varför du läser den?

Tänkte även passa på, ifall det är så att alla som läser inte känner mig, att ha en mini-frågestund. Så är det något du undrar, passa på att fråga!
110925
Posted by Anna

Bakar!

Just nu står ett bröd i ugnen och gräddas, och två andra står och jäser. Brödbaking för fulla muggar! Jag har bakat Snabbt bröd och Morotsbröd med linfrö. Fadde var inte nöjd med de små frallorna, som är det enda bröd vi har kvar i frysen, men vilken himla tur för honom att jag är så duktig och bakar :)
Själv är han iväg och spelar fotbollsmatch. Och jag ska nog ut och ta mig en promenad när bröden är färdiga. Det känns som att jag långsamt kvävs här inne, jag måste göra något!
110925
En bild som jag la upp på facebook från mobilen.
Det är morotsbrödet som jäste lite väl mycket, eller så är det skålen som är lite liten. :)
Posted by Anna

Is a lifetime long enough for all the time I wanna spend on you?

Igår gjorde vi Kycklinggratäng Bleu-cheese till middag. Det var jättegott och ganska enkelt att göra. Till det åt jag kokt brysselkål - något av det godaste jag vet! :)
110923
Jag har även provat att göra en "lchf-efterrätt", Snabb chokladmousse. Går jättefort att göra och är supergott! :) Ett tips är Cloettas 72 %-iga sockerfria choklad, den använder jag när jag gör något med choklad.
110923
Ser inte så aptitligt ut om jag får säga det själv, men det är det!
Posted by Anna

But there's a side to you that I never knew

Jag tycker Adele's nya låt är grym! Klart en av de bästa låtarna just nu.
Set fire to the rain - Adele

Vad tycker du? :)
Posted by Anna

You're amazing, just the way you are

Hejsan! Vi har precis kommit hem från Torp. Jag kände att jag var tvungen att göra något, så vi åkte iväg till Torp för att leta nya jeans till Fadde och ta en fika efteråt. 
110924
Som ni ser så fuskade jag lite med mitt LCHFande idag,
men det är ju trots allt ledig helg!

Jag var också sugen på att shoppa idag, men lönen kommer ju inte förrän nästa vecka så det får vänta :(
Posted by Anna

Lagerhaus onlineshop!

110713
Hur grymt är det inte att LAGERHAUS har öppnat en onlineshop? :D
Posted by Anna

The Carrie diaries

Nu är jag hemma och har helg! Efter jobbet gick jag en snabbis på stan, in på Bokia.
När sommaren, och därmed sommarvikariatet var över, fick jag hem ett brev från kommunen med ett presentkort på Bokia som tack för sommaren.
110923
Jag var där för några dagar sedan och kikade lite, och tänkte Hur ska jag kunna välja!? Jag är mer van att låna böcker på biblioteket, och då är det ju bara att lämna tillbaka och låna en annan om den är dålig. Men så fick jag syn på namnet Carrie i ögonvrån och tänkte Sex and the city! Jag visste inte om det, men det finns en bok om Carrie från Sex and the city. Ingen tvekan om vilken jag skulle välja! Så idag gick jag dit och köpte den :)
110923
The Carrie Diaries av Candace Bushnell
"Carrie Bradshaw var en småstadstjej på väg någon annanstans...
The Carrie Diaries är en humoristisk berättelse om en av vår tids mest kända och älskade tevekaraktärer. Vi får lära känna Carries vänner och familj och vi får vara med när hon till slut tar det stora steget och lämnar småstaden för sitt nya liv i New York."

Hope (and think) I'm gonna love it!
Posted by Anna

City to city but it all reminds me of you

God dag! Här skiner solen, men det blåser ganska rejält ute och jag sitter och funderar på om dom ska sätta på elementen snart.. Egentligen ska man väl inte ha så väldans varmt inomhus, ca. 18 grader har jag för mig, men vi brukar ha under 20 grader och jag fryser!

Idag har jag varit uppe tidigt och tvättat, så har jag sovit i soffan mellan varven till tvättstugan :) Jag har mycket lättare för att somna i soffan när jag ligger och kollar på tv, än att somna om i sängen.

Nu har jag suttit och pluggat en stund, är klar med uppgift 3 och har bara en uppgift kvar i del 1, som ska vara klar nästa vecka. Egentligen behöver man bara göra 3 av 4 uppgifter, men jag tycker det känns både roligare och bättre att göra alla fyra när jag ändå har tid. Dels för att lära mig så mycket som möjligt, och dels ifall jag skulle misslyckas på en, så har jag ju en till godo som läraren kan bedöma istället.
Dessutom har jag gjort mer än vad man behöver i alla uppgifter, så jag har lite att välja mellan när jag ska skicka in :)

Här är det jag gjort idag: (Klicka för större bilder)
Uppgift 3
Här ska man ta en valfri bild att göra en färgpalett utifrån.
110922
110922

Ikväll ska jag jobba och i morgon ska jag upp tidigt, så vi hörs nog inte förrän i morgon eftermiddag/kväll. Ha det bra!
Posted by Anna

Tell me how to forgive you when it's me who's ashamed

Det är helt otroligt hur skönt det är att kunna ligga kvar i sängen och dra sig i en timme, som jag gjorde idag! Blir ni inte avundsjuka, alla ni som gick upp tidigt idag för att gå till jobbet eller skolan? :)

Idag är det egentligen en ledig dag för mig, men det är möte på jobbet så måste dit ändå. Men det är ganska skönt, för då kan man ta på sig precis vad man vill fastän man ska till jobbet. :D
110921
Igår kväll ringde det någon från miljonlotteriet, som sa att jag hade vunnit något bla bla bla. Jag körde en fuling och la på. Nämen oj då, jag råkade! Visst kan man säga lite fint att man inte är intresserad, men dom babblar ju på så man inte får någon chans att säga något, och dessutom kör ju dom med fula knep dom också, så varför inte ge igen? Det första hon sa till mig när jag svarade var "Åh vad bra att jag fick tag på dig, det var lite svårt". Varför skulle det varit så svårt att få tag på mig? Ingen hade ringt tidigare under dagen, och jag har bara ett nummer vilket hon uppenbarligen hade eftersom hon ringde och påstod att det blivit framtaget i en utlottning. Liar!

Sökte efteråt på vemringde.se och någon annan hade skrivit att man var tvungen att köpa ett visst antal lotter för att få den här vinsten som hon sa att jag hade vunnit och "var garanterad". Så jag gick nog med andra ord inte miste om något. :) 

Nu ska jag se till att få lite vettigt gjort innan jag ska iväg på mötet. Hoppas ni får en härlig dag! :)
Posted by Anna

Sex and the city

Jag har tänt lite värmeljus och skapat mysstämning här. Ska göra ansiktsmask och kolla på Sex and the city :)
110920
110920
Svårt att ta bra bilder i mörkret, men visst blev det fint med min Second hand-"lampa"? :)
Posted by Anna

Chilistekt kycklingfilé med jordnötssås...

Igår gjorde jag som sagt Chilistekt kycklingfilé med jordnötssås och stekt vitkål till middag.
110920
Fast chilistekt blev det ju inte, eftersom jag glömde köpa chilipulver. Och jag använde andra kryddor än i receptet. Men det blev gott i alla fall, lite väl starkt för min smak bara, både kycklingen och såsen.

Jag tror aldrig jag har ätit vitkål förut (förutom i pizzasallad då), kanske inte det godaste jag ätit men det gick ner det också. Dessutom var det ett riktigt fynd-pris på vitkålen på Willys! Köpte ett 2,5 kg huvud för ca. 5 kr! Så fyndigt att jag var tvungen att berätta om det :)
Posted by Anna

Calling out for help

Jag behöver hjälp! Vad ska man göra med den här?
110920
Såhär ser alltså kontakterna till lamporna jag köpte ut.
För små (och konstiga) för vanliga uttag.

110920
Jag provade att koppla in den här (i taket i sovalkoven) och det fungerade, lampan lös. Men dom ska ju sitta i fönstret!?

Hur gör jag? HJÄLP MIG! Snälla :)
Posted by Anna

No use in calling

Jag hade tänkt åka ner till stan och fixa lite saker idag, men det är alldeles grått ute och jag har inte alls någon lust att gå ut. Jag stannar nog hemma och grejar lite istället, måste plugga också :)

Jag kommer öppna ännu en ny kategori nu, som heter Digital färglära. Där tänkte visa lite vad jag gör när jag pluggar, ifall någon är intresserad. Jag har satt ihop det jag har gjort hittils, i de två första uppgifterna, till tre bilder.

Uppgift 1
Handlar om färger som är synliga för det mänskliga ögat.
110920

Uppgift 2
Handlar om olika nyanser*...
110920
... Och intensitet/mättnad och ljusstyrka.
110920

*Olika nyanser. En sak som jag faktiskt blev riktigt förvånad när jag läste om var det här med olika nyanser. Jag har alltid trott att (titta på de två första raderna i den andra bilden) det är olika nyanser av grön respektive röd. Men det är faktiskt tvärtom. Det är samma nyans men olika färger. De andra två raderna i samma bild däremot, det är olika nyanser. Det blir en liten omställning för hjärnan, när man läser olika färger men får tänka olika nyanser, men det är roligt att lära sig! :)
Posted by Anna

Let the music play, you won't get away

Hej. Jag har precis vaknat upp från min koma i soffan. Jag brukar tycka det är skönt att sova i soffan, men nu är det nästan bara jobbigt faktiskt för jag är så sjukt trött. Jag liksom vaknar till och fösöker vakna, men det går inte! Det är ganska jobbigt. Hur är det möjligt att bli så trött av att jobba 4-5 timmar? Jag går ju i och för sig upp alldeles för tidigt för att det ska kännas bra, men det har jag ju gjort innan också. Det är nog det att jag är van att gå upp tidigt för att pendla, för då har jag ju fått sova på bussen/tåget. Tror min kropp gillade det :)

110919
För ett tag sedan skrev jag om ett torrschampoo jag hade köpt. Jag har provat det några gånger nu och det fungerar ganska bra. Håret blir väl kanske inte rent (eller blir det?) men det ser i alla fall ut så och det är skönt att snabbt och lätt kunna fräscha upp håret på morgonen när man inte hinner eller orkar tvätta det!
Posted by Anna

Feel the adrenaline moving under my skin

Hej på er! Idag slutade jag jobbet så tidigt som halv tolv, och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra för middag idag och vad som behöver handlas. Jag tror det blir Chilistekt kycklingfilé med jordnötssås och stekt vitkål...
Men jag är jättesugen på något gott, vill baka något eller göra något mumsigt till efterrätt. Jag letar lite inspiration och idéer lchfrecept.com.

Ibland känns det helt värdelöst att inte "kunna" (situationstecken eftersom det är självvalt) äta vad man vill. Jag älskar fika och att fika, och det är faktiskt något av det värsta tycker jag. Jag har inte insett innan hur sötberoende jag faktiskt är, och beroenden är ju alltid svåra att göra sig av med. Men om sanningen ska fram så följer jag inte alla "regler" till punkt och pricka för jag skulle aldrig kunna leva så, att begränsa mig själv på det sättet. Lite frihet måste man ju ha ändå, fast att ha riktlinjer som visar rätt väg är ju bra.
T.ex. så äter jag bröd ibland. Jag har provat att baka LCHF-bröd men jag tycker de får så äcklig konsistens, ofta väldigt gummiaktigt.

Nu ska jag åka ner till stan igen, vi hörs senare!
110919
En bild från innan sommaren dog..
Bara för att :)
Posted by Anna

I want it, you get it, I'm gonna make you move

Precis hemkommen från stan. Idag har vi varit och fyndat på Second hand. Jag har ju letat efter ett par fönsterlampor, och de billigaste alternativet jag hittade var för ca. 300 kr (för 2 st. då), men hallå! Second hand! Jag fick två lampor för 40 kr! :)
110917
Nu är nästa uppdrag att ta reda på hur man sätter upp dom och kopplar in dom.. Det var någon konstig kontakt på dom..?
110917
En "lampa" (som man sätter ett värmeljus i) för 20 kr.
110917
Pappa tyckte att jag ska rädda pelargonerna från frosten, och ta in dom. Så nu har dom någonstans att bo också :)
5 kr/st för de enkla, och 20 kr för den dubbla.

Om några timmar är det dags för jobb. Att jobba lördag kväll och söndag morgon känns inte som den ultima helgen, men det är inte mycket att göra åt. Hoppas ni får en härlig helg i alla fall! :)
Posted by Anna

Baconlindad fläskfilé

På Willys hade dom extrapris på fläskfilé nu och då får man ju passa på! Jag köpte en och gjorde Baconlindad fläskfilé till middag. Idén fick jag från det här receptet, men istället för senap eller philadelphiaost så tog jag ädelost. Jättegott! :D
110916
Vi hade lite problem bara med att veta när köttet var klart. Jag läste inte riktigt noga i receptet (såg jag nu) eftersom jag inte följde det riktigt. Jag missuppfattade det hela och trodde att ugnen skulle stå på 75 grader, men så var det ju inte. Lite svårt utan tidsangivelse när man inte ha någon termometer :P

Rekommenderas i alla fall! :)
Posted by Anna

I don't see why I should stop

Idag har jag äntligen fått klippa mig! Efter många om och men så blev det Salong Pärlan här i Uddevalla. Det var en jättetrevlig och duktig tjej som klippte mig, och jag är väldigt nöjd! :)
110916
(För några dagar sedan)
110916
Det fick bli en cam-bild för jag var väldigt ofotogenisk idag men jag ska försöka ordna en bätte bild en annan dag! Ni ser ju i alla fall skillnaden :)

Det känns väldigt annorlunda, men samtidigt väldigt bra! :D Det känns mycket mer "jag" nu än vad det gjorde innan :)
Posted by Anna

Done looking for the critics 'cause they're everywhere

God morgon! Idag är jag uppe i hyfsat bra tid, jag har blivit lite dålig på det den senaste tiden.. Jag har en lång lista med saker jag ska göra idag. Ganska lång i alla fall.. Jag vill fortfarande klippa mig och hoppas att bl.a. det kan bli av idag! 

Först på listan står i alla fall plugga. Jag har två veckor på mig innan de första uppgifterna ska vara inne, så det är ingen brådska men jag vill gärna ha gott om tid på mig ifall det kör ihop sig någonstans :)
Posted by Anna

Blomkålsris, bra nyheter & mitt mål

110915
Igår till middag blev det kyckling med blomkålsris (för min del, Fadde äter fortfarande "normal" mat :P). Det var första gången jag provade göra blomkålsris. Jag hittade lite olika varianter men jag gjorde så att jag rev blomkålen och stekte i smör och kryddade sedan med salt och vitpeppar. Helt okej om man vill ha lite variation på tillbehören, men annars föredrar jag vanlig kokt blomkål med salt och smör :)
110915
När jag var ledig igår passade jag på att åka till ÖB och fynda lite, och jag fick köpt mig en badrumsvåg. Skulle ju självklart prova den direkt, och jag hade faktiskt gått ner ca. 5 kilo. Dock var det väldigt länge sedan jag vägde mig, så när detta hände vet jag såklart inte, men kul ändå!

Det jag strävar efter, och hoppas att LCHF-metoden kan hjälpa mig med, är att jag ska vara nöjd med det jag ser i spegeln, dessutom vill jag ha ett BMI som ligger inom zonen för "normalt". Jag vill inte vara smal, det är inte mitt mål. En kropp som ser ut, och är, hälsosam är det bästa! :)
Posted by Anna

You say I'm a kid, my ego is big

Hej hej! Idag har jag jobbat. Roligt va? Det var inte så roligt när jag kom ut i morse i alla fall och skulle gå till jobbet. Jag ser ju INGENTING härifrån! Det går inte att se ifall det regnar eller inte när det bara är gräs och träd utanför! Så jag kom alltså ut till regn, små men många droppar. Mina leggings var alldeles blöta när jag kom fram och till och med regnjackan blev blöt igenom. Inte alls kul!

Efter jobbet åt vi middag hos Faddes föräldrar, och var där tills Fadde skulle iväg på träning. Nu ska jag mysa ner mig i soffan, jag är ledig fram till lördag eftermiddag :)
Posted by Anna

What goes around comes back around

Igår fick jag en sen födelsedagspresent från några vänner till familjen. Det påminde mig om att jag faktiskt inte har visat vad jag fick när jag fyllde år, så nu har jag fotat allt! (Klicka på bilderna för att se dom större)
Från finaste Caroline:
110726
Ansiktsmasker, nagellack, nageldekoration & bakformar.
Från B&S:
110726
Olivbodylotion & bodyscrub.
Från mamma, pappa & Klara:
110726
Biljett till RIHANNA! :D
Från morfar & hans Monica:
110726
Fina muggar.
Från Fadde:
110726
En ram/tavla. Jag önskade mig en stor ram för jag har tänkt förstora en bild på mig & Fadde :)
110726
Ett bälte, som inte alls är så rött som det ser ut på bilden.
Från Frida:
110726
En jättefin ram.
Och detta var det jag fick igår:
110726
Utöver detta fick jag även lite pengar och blommor. Och förlåt om jag har glömt något, men jag är ju trots allt ganska gammal.. ;)
Posted by Anna

Anytime you whisper my name you'll see

Hallå i stormen! Ja, här på västkusten stormar det värre än jag någonsin varit med om! Det är tydligen den där Katia som har kommit. Vad ska man säga? Välkommen Katia? I don't think so..

Jag känner att det var väldigt väl spenderade pengar att köpa en regnjacka! Ett paraply är ju inte ens att tänka på såna här dagar. Och idag var jag jätteglad att jag gått och fått mina stövlar utbytta, eftersom jag var tvungen att traska över en halvt översvämmad väg. Skitläskigt att köra bil när det blåser så mycket också, när vinden kommer och tar tag i bilen. Det gäller att hålla stenhårt i ratten!

Är det inte lustigt att väderprognoserna alltid stämmer när dom lovar regn och oväder, men inte när dom lovar sol och värme? Om inte annat så skyndar det i alla fall på höstens intåg. Regnar det inte vatten så regnar det löv.
110913

110913
Titta vilken ledsen en, så blir man av det här vädret! :(
Posted by Anna

I bet it sucks to be you right now

Vilken bra låt och vilken fin video!

Best thing I never had - Beyoncé

Posted by Anna

Think we kissed, but I forgot

God morgon! Eller inte men.. Har haft en lite jobbig morgon, pga. onödiga anledningar, kan man väl säga. Just nu sitter jag i alla fall här och smuttar på mitt te. Jag har till min stora lättnad hittat förklaringen till vad man ska göra på uppgifterna i Digital färglära så jag ska strax sätta igång med det! Nu känner jag mig taggad igen! 
Posted by Anna

New category

Här med startar jag en ny kategori; LCHF! Här tänker jag dela med mig av mina (och gärna ta emot andras) tankar och idéer om motgångar och framgångar, recept m.m. Allt som har med LCHF att göra!

Tänkte börja med dagens middag; pizza!
110911
Receptet jag använde mig av hittar ni här. Jag la till ungefär 3/4 msk fiberhusk också. Blev väldigt gott faktiskt :)
Posted by Anna

Check this out

Häromdagen var jag nere i stan och bytte mina gummistövlarEurosko. De hade nämligen gått sönder och läckte in vatten, och är det några skor som inte ska ta in vatten så är det väl gummistövlar? Självklart fanns det inte några likadana kvar i min storlek (varför är det alltid så?) så jag fick välja ett par nya.
Förra året när jag köpte de första, valde jag mellan dom jag köpte, och ett annat par. Nu fick det bli de andra:
110911
Dessa var ännu mer skolika än de gamla :)

Här är alltså de som inte längre är mina:


Posted by Anna

And if it's real then I don't want to know

Hej! Vad gör ni idag? Jag håller på att städa.. Men jag behövde en liten paus. Funderar starkt på köpa en ny dammsugare. Vi har en sån där med en behållare med vatten istället för dammsugarpåse. Det luktar äckligt, och är skitäckligt, för när man har dammsugat färdigt måste man ju tömma ut vattnet med allt damm och skit i. Och den låter jättemycket!
Jag har velat ha en sån här damsugare hela tiden, och vill fortfarande:
110911
Källa

I morse vaknade jag till vid halv åtta av att det smällde till som bara den utanför och sedan började regnet smattra mot fönstret. Det smällde ett par gånger och det lät som ett riktigt ordentligt åskoväder. Det tog ett tag innan jag kunde somna om, för jag låg och funderade på ifall jag skulle orka gå upp och dra ut sladdarna till alla teknikprylar, men jag orkade inte och alla verkar fungera som det ska ändå. Hehe, tur :)

Nu ska jag återgå till städandet, snart färdig!
Posted by Anna

Put them hot jeans on, I'll show you how to have fun

Det blev inga lampor idag, hittade inga bra. Däremot hittade jag lite smågrejer"10-kronors-marknaden" inne på Coop. Jag älskar sånt! :D
110910
En liten brödform, en tårtspade (så nu har jag till nästa födelsedag eller tårt-tillfälle), en huvudmassör, ett litet syset och ett skohorn (eftersom jag råkade bryta av vårat härom dagen..) Allt för 10 kr/st!

Ikväll har vi kollat på film. Först Bring it on (härlig film!) och sedan Notting Hill. Och nu sitter Fadde och kollar på en tredje film, men jag orkar inte mer. Är ganska trött på det i allmänhet. Visst, det är jättemysigt med filmkvällar, men kanske inte varje kväll och kanske inte varje helg. Jag vill gå ut, träffa folk, umgås, vara social och ha roligt! Fastän jag inte dricker alkohol så är ju inte det ett hinder för att ha roligt, right? Inte för att någon har sagt det, men..

Men vad gör man i Uddevalla? Jag behöver en guide..

Nu ska jag drömma mig in i min inrednings-världMysigahem.se.
Hoppas ni har en härlig lördagskväll! :)
Posted by Anna

I'm on the edge of glory

Hej! Vad hittar ni på denna lördag? Jag ska strax åka iväg till Turpen, som en busschaufför sa. Torp alltså.
110910
Källa
Jag är på jakt efter några små lampor att hänga i fönstren här i vardagsrummet, som lite mysbelysning. Har tänkt sätta timer på dom så att dom tänder sig en stund innan jag går upp på morgonen, och innan jag kommer hem på kvällen, för nu är det ju helt kolmörkt så tidigt på morgonen, och inte så sent på kvällen. 

Helst skulle jag vilja fylla hela lägenheten med mysbelysning, för hösten är ju onekligen på intåg. Men jag får ta lite i taget :)
Posted by Anna

I've been California wishing

Idag har jag varit ledig igen. Jag tog en sväng ner till stan och tänkte se om jag kunde få en drop-in-tid för att klippa mig. Jag gick flera varv runt stan innan jag bestämde mig för att ta det någon annan dag. Jag är så rädd för att klippa mig, haha! Jag är så rädd att bli missnöjd.. Men samtidigt så är jag så galet trött på mitt hår så jag måste! 

Efter vi hade ätit middag åkte Fadde iväg för att spela fotbollsmatch. Jag skulle egentligen varit där och kollat, men det blev inte så idag. Jag kände inte för det helt enkelt och efter att ha frågat Fadde 100 gånger om det verkligen inte gör något ifall jag inte kommer och kollar (och han sa nej) så stannade jag hemma.

Jag fick en sån lust att fixa och greja, så nu har jag gjort i ordning i alla skåp och skafferiet (if that's what you call it) i köket så att alla bakgrejer står på ett ställe, alla kryddor på ett ställe osv. Fick jättemycket plats över nu, så jag kanske måste gå och köpa massa saker.. Haha, nej då. Det fyller nog på sig tids nog.
110909
Ordning och reda!
Sedan jag började med LCHF så har jag börjat dricka te till frukosten istället för chokladmjölk, och jag gillar att variera mig så jag har köpt en del olika tesorter. Istället för att ha dom liggandes eller ståendes någonstans så köpte jag en fin te-burk Clas Ohlsson. Men jag ska pimpa den lite innan ni får se den ;)

Jag sa till Fadde härom dagen att det enda jag inte gillar med den här lägenheten, eller det jag gillar minst kanske rättare sagt, är just köket. Tycker det är så dåligt med utrymme och är man fler än två där inne så är det bara jobbigt, bortsett från ifall alla sitter kring bordet. Bordet är för övrigt alldeles för stort. Men man får ju försöka göra det så bra som möjligt och göra så att det känns mysigt och hemtrevligt istället för trångt. :)
110909
Jag fick i alla fall äntligen upp min kalender, med bilder från Bohuslän, på köksväggen för några dagar sedan. Tilläggas bör att jag köpte den i somras, när mer än halva året redan hade gått (för 10 kr, haha). Jag kände att jag var tvungen att sätta upp den i alla fall före augusti var slut, så jag satte upp den den sista augusti!110909
Men ni ser ju, helt vitt..

Nu ska jag diska och pimpa te-burken!
Posted by Anna

Don't know what I was thinking

Hej! Här kommer en kort uppdatering. Datorn/Internet segar som f*n och håller på att driva mig till vansinne så jag ska snart lämna den.

Idag har jag jobbat, skulle egentligen varit ledig fem dagar i rad, men jag blev inringd. Jag tycker ändå inte det skulle varit roligt att vara hemma hela fem dagar. Haha, ser ni vad som har hänt med mig? Vill hellre jobba än vara ledig..
110908
Källa
Kursen jag ska läsa nu i höst, Digital färglära, började idag också, dom öppnade alltså läroplattformen för kursen. Jag var jättetaggad och kände att det skulle bli jätteroligt när jag först gick in och kollade. Men herregud, jag fattar ingenting!
VAD SKA MAN GÖRA?
Men jag lämnar det för dagen, känns ju onödigt och sitta i panik första kvällen, det kanske visar sig vad man ska göra, och annars får jag väl maila och fråga kursledaren. En bra sak var i alla fall att det står att man inte behöver köpa alla böcker, dom är bara referenser. Det fanns även länkar till sidor på Internet där man kan få information, så förhoppningsvis räcker det som finns tillgängligt online. Dessutom lånade jag två böcker på biblioteket igår; Färgernas grunder och Om färg.

So, wish me luck!
Nu ska jag och datorn lämna varandra i fred! ;)
Posted by Anna

I've got what you need, and you've got what I want

Hej! Nu har vi precis avnjutit en god middag här. Idag blev det Flygande Jakob. Hur gott som helst och det gick ganska fort att göra och var mycket enklare än vad jag hade trott :)
110907
Ingredienser:
2 bananer
2 dl saltade jordnötter
2 dl mellangrädde
1 ½ tsk salladskrydda
1 grillad kyckling
1 paket tärnad bacon
½ dl ketchup

Tillbehör:
5 portioner ris

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa kycklingen.
3. Koka riset enlig anvisningarna på förpackningen.
4. Skala och skiva bananer tunt.
5. Vispa mellangrädde tjockt.
6. Tillsätt ketchup & salladskrydda och rör om ordentligt.
7. Lägg kycklingen i botten av en ugnsform.
8. Häll över blandningen och toppa med bananskivor.
9. Tillaga mitt i ugn i 10 minuter.
10. Knaperstek bacon på näst högsta värme.
11. Garnera med jordnötter och bacon.
12. Servera gärna med sallad!

Bild och recept från Studentkrubb.se

Detta recept utgör 5 port för 14 kr/port, enligt Studentkrubb.se. Det kan naturligtvis variera lite grann, t.ex. om man väljer lite andra ingredienser eller märken på varorna. Att stycka/rensa en kyckling är inte riktigt min grej kände jag, kycklingfilé däremot är mer min grej, så jag tog det istället och bara stekte upp innan. Sedan använde jag vanlig vispgrädde istället för mellangrädde, och så tog jag curry istället för salladskrydda (såg det i ett annat recept). Dessutom hade jag blomkål istället för ris till för (breaking news) nu har även jag, som så många andra, börjat på LCHF-spåret. :)
Posted by Anna

Only you know the truth and I want it

Jag har inte kollat riktigt på Idol på flera år, inte sedan dom bytte jury (kanske?) men ikväll tänkte jag att jag skulle ge det en chans, så jag kollade. Det var också den enda chansen årets Idol och denna juryn fick av mig. Den där Alexander Bard.. I can't stand him!
Men en annan sak också. Truth to be told, sökandet är meningslöst. Vi hittade Sveriges bästa sångare första säsongen, så dom kunde lika bra lagt ner direkt. ;)
110906
Jag tycker det är helt freaking amazing hur mycket Darin har utvecklats och växt sedan tiden i Idol. Speciellt eftersom han var så otroligt duktig redan då!

Posted by Anna

I need a man that thinks it's right when it's so wrong

Grym låt, jag blir så glad när jag hör den! :)
The edge of Glory - Lady Gaga

Synd bara att videon inte utstrålar samma känsla som jag får när jag hör låten!
Sånt ogillar jag..

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen (!) en stund och läsa någon bok tror jag.
Jag vågar, jag är inte rädd..
Posted by Anna

Get on up and show us all what you're made of

Idag är en sån där dag som jag inte ens skulle överväga att gå utanför dörren, om jag fick välja själv. Jäklar vad det har regnat! Tyvärr fick jag inte välja själv idag, så jag har varit utanför dörren alldeles för mycket och jobbat. Men sedan så slutade jag halv tolv idag och då gick jag och satte mig på ett café och skämde bort mig själv med lite fika medan regnet öste ner utanför. Ganska mysigt faktiskt :)

Regnjackan (eller regnställ, var det ju..) jag beställde häromdagen hade kommit också, till Skogslyckan, såklart, så jag var tvungen att åka dit. Fick åka med en gammal skitbuss som läckte in vatten som droppade i knät på mig så jag blev alldeles blöt :( Haha, hade behövt regnbyxorna då..
110905
Här är jackan, med och utan blixt.
Köpt från Vingåkers Factory Outlet.
Posted by Anna

Evolution becomes revolution

Hej! Igår jobbade jag dagen, det var riktigt lugnt och skönt faktiskt. Sedan på kvällen gick jag och Fadde på bio ♥ Vi såg Rise of the planet of the apes.
110904
Källa
Bra film som jag kan rekommendera er att se! :)

Ikväll ska jag jobba igen så det blir nog inte så mycket annat gjort idag. Hoppas ni har haft och får en fortsatt bra helg! 
Posted by Anna

The perfect present

Jag satt och kollade på Sex and the City på datorn igår. Varje avsnitt har ju ett "namn" som kommer i början, ett av avsnitten jag kollade på igår hette The perfect present. Jag var tvungen att spola tillbaka tre gånger och tillslut pausa för att tänka, för som översättning stod det En nutida present. 110902
Det här var ju bara jättekonstigt!
Posted by Anna

My life would be great without you

Hellu! Idag har jag haft en lugn hemmadag. Har tvättat och grejat lite i klädkammaren, vilket betyder att jag dragit ut alla lakan och handdukar, vikt dom ordentligt och lagt in dom fint, haha jag är gammal :(

När Fadde slutat skolan åkte vi hem till hans föräldrar för middag, men hans pappa var sjuk så jag stannade inte så länge. Vill ju inte bli smittad! Så nu har jag precis kommit hem från en ofrivillig promenad. Jag skulle ta bussen från Faddes föräldrar och hem, och eftersom jag hade dåligt med kläder på mig och det faktiskt är ganska kyligt ute nu så tänkte jag byta buss på vägen så jag slapp gå. Jag hoppade av första bussen för att vänta på nästa, men så stod det på "tv-skärmen", där det står när bussarna går osv., att "linje 2 är indragen i hela Uddevalla pga. avstängd väg till följd av vägarbete". Jaha, skitkul. Så då fick jag gå ändå, och längre dessutom. Men när jag gått en stund, tror ni inte att den ändå kommer och åker förbi!? Dessutom var bussen 15 minuter sen när vi åkte åt andra hållet tidigare idag också. 

Det är få saker som irriterar mig så mycket som Västtrafik. Och SJ.. Kanske kollektivtrafik i allmänhet. De senaste 3-4 (?) veckorna har jag promenerat till jobbet istället för att ta bussen, och det är faktiskt bara fördelar med det.
  • För det första, det kanske mest uppenbara; det är ju bra att röra på sig.
  • För det andra; jag kan sova hela 15-20 minuter längre på morgonen om jag väljer att gå. Och det är väl självklart att det är en fördel :)
  • För det tredje; jag känner att jag raderat ett halvt irritationsmoment ur mitt liv - just det här med bussarna. Enbart ett halvt eftersom jag fortfarande tar bussen hem av olika anledningar, men kanske ändå det bästa. Det är inget annat än krångel, bussen är i stort sett alltid sen. Är den någon gång i tid så missar man den. Så det är faktiskt riktigt skönt att slippa det, samtidigt som det är skönt att ha bussen som ett alternativ ifall det regnar t.ex.
Ja ja, inte mycket jag kan göra åt det. Forgive & forget. Typ? Slänger in två bilder från igår istället. Jag satt i hamnen och käkade glass och njöt av det fina vädret tills det började regna. De där mörka molnen alltså, dom ska tydligen alltid vara med..
110902
110902
Tittar jag enbart på den här bilden så kan jag för en liten stund inbilla mig att sommaren fortfarande är kvar ♥
Posted by Anna

Älskade syster ♥

Idag fyller världens bästa lillasyster 11 år!
110901
Jag kan inte förstå hur fort åren går, jag minns dig fortfarande som en liten plutt som älskade att titta på Mumintrollen och var en höjdare på att pussla pussel långt över din egna åldersgräns. Jag minns hur roligt du tyckte det var när jag blåste i ditt ansikte, du hade aldrig en chans att blåsa tillbaka för du skrattade så mycket. Jag minns när du satt och kollade på Ice Age var eviga dag, och sedan Flykten från hönsgården på alla möjliga språk. Jag minns dina små "olyckor" med falsk krupp och ett cykelstyre i munnen, hur rädd jag blev...

Du har gett mig många fina, roliga och en del skrämmande minnen under dessa 11 år som har sprungit förbi i rasande fart. Jag älskar dig, och jag är så glad att jag har dig i mitt liv, min älskade lillasyster ♥

GRATTIS på födelsedagen! :D
Posted by Anna

Reality is getting closer

Nu är jag äntligen nere på 0 olästa inlägg på Bloglovin'! Jag tycker Bloglovin' är helt underbart, det gör det så lätt att följa favoritbloggarna, men om man inte har tid för det ett par dagar så blir det som en ond cirkel och antalet olästa inlägg bara växer! Haha.

Nu har jag två lediga dagar framför mig och sedan jobbar jag helgen. För ovanlighetens skull är det fint väder när jag är ledig! Woho! Skulle gärna gå ut och sätta mig på uteplatsen, men grejen är att jag vågar faktiskt inte... Här kommer en liten "skräck-historia". 
När Klara var här skulle vi gå ut och sätta oss och fika, så jag gick ut och la dynorna på stolarna. Sen gick jag in igen och ut i köket, där Klara satt. Jag kände att det kittlades på min rygg, jag trodde först det bara var håret så jag viftade bort det lite men det slutade inte kittlas. Så frågade jag Klara:
- Är det något på min rygg?
- Ja, en SPINDEL!
Och jag skrek som en idiot och sprang ut till Fadde i vardagsrummet.
- HJÄLP MIG! HJÄLP MIG!
Men så ropade Klara från köket att den ramlat av mig. Fadde gick ut i köket och dödade den medan jag stod och nästan hyperventilerade. Så säger Fadde:
- Den var så här stor (visar ca. 5 cm mellan fingrarna).
Han brukar kunna retas ganska bra, så jag var tvungen att fråga Klara om den verkligen var så stor. Och japp, det var den.
Jag var ute i högst TIO SEKUNDER och den hann anfalla mig, så jag vågar faktiskt inte.. Inte när det inte finns någon här som kan rädda mig.

För att prata om något lite trevligare, så har jag en sak att berätta! I söndags tankade jag en bil helt själv för första gången! Haha. Låter kanske löjligt, men jag har ju inte kört så mycket sedan jag tog körkort förrän nu i sommar. Det kändes lite roligt faktiskt, och extra roligt när man inte behöver betala själv, hehe. 
110901
Bild från arkivet
Midsommar 2011
Posted by Anna

RSS 2.0