Give them a sense of pride

Jaha, då var dagens uppgifter slutförda. Utbildning och jobb. Och Arwen springer runt som en galning här på golvet och jagar sin boll. Bra att han gör av med lite energi, fast han verkar ha alldeles för mycket i alla fall.
120131
Random bild på lilla kaninisen :)
Han städade förresten idag. Jag la en gnagpinne på taket på hans hus, men där skulle den INTE ligga! Han tog den i munnen och kastade bestämt ner den därifrån. Haha, han är rolig :)

Idag (ja dagen är ju snart slut, men ändå) är det kallt. Redan nu är det nästan 9 minus ute (och 15 plus inne) och kallare blir det säkert i natt så det ska ju bli "roligt" att se vad temperaturen ligger på här inne i morgon bitti. Får nog ta och ringa till Uddevallahem och se till så att något händer, för såhär kan man ju inte ha det. Inte ens kaniner, som ska ha det lite kallare än vad de flesta människor föredrar, ska ha det så här kallt.
111115

Some say love ain't worth the buck, but I'll give every dime I have left

Hej! :) Idag är det utbildningsdag nr. 2 och direkt efter det blir det jobb, så det blir en ganska lång dag idag men det känns inte som att jag gjort mycket annat än att sova den senaste veckan så det ska jag väl orka.

Jag skrev ju igår att jag ska försöka göra en ny design till bloggen, och när allt bra på tv var slut (klockan 22 ungefär) kände jag mig väldigt kreativ och började skissa på papper och välja färger. Sedan tänkte jag att jag skulle använda lite av mina kunskaper från kursen Digital färglära och göra en bakgrund med repeterat mönster, så jag satte igång och skissa upp även det på papper först och fortsatte sedan i Corel draw x5. Fick till början jättebra, men sedan så visade det sig att testversionen jag har hade gått ut, så det gick inte att spara. Så jag laddade ner en ny testversion, vilket tog ungefär 100 år. Och när den var nästan färdig kom det upp en sån där ruta som frågar ifall jag tillåter att det här programmet gör ändringar, och jag brukar alltid trycka nej på såna, så det gjorde jag även den här gången. Vilket resulterade i att jag avbröt hela nedladdningen och fick börja om igen. Smart där!

Ja ja, jag gjorde i alla fall en ny header i PhotoScape, som jag blev nöjd med. Men den får ni inte se än! :)

Nu ska jag göra mig i ordning och greja lite hos Arwen innan det är dags att gå. Jag låg och drog mig i sängen i 2 timmar idag så jag har precis ätit frukost, haha!
111115

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

Hejsan! Idag har jag som sagt varit på utbildning, det är ju en del att lära sig, framför allt om själva sjukdomen diabetes. Med symptom för det ena och det andra och hur man hanterar det. Själva stickandet är ju inte det svåra så sett, men det ordnar sig :) Ska nog kunna pränta in det i skallen också, nu när jag rensat bort lite annat.

Efter utbildningen åkte jag ner till stan och kilade in på Euro sko för att köpa sulor till skorna. Fast det blev några ilägg som ligger bak i hälen bara. Fick prova dom i affären och det kändes hur bra som helst, det var så skönt att komma upp med foten och slippa den där skavande kanten! Perfekt! Det har blivit så att jag går konstigt i de här skorna, liksom vrider foten (för det är bara en som gör ont) när jag sätter ner den för att försöka undvika det onda, vilket är lite jobbigt och säkert inte alldeles bra i längden. Nu är det i alla fall slut på det :)
120130
Två korkade hälar! :)
And you know what? Det är inte höst längre så jag ska så snart som möjligt försöka mig på att göra en ny design! :)
111115

I may be a little naive

Det bästa med att göra något annat än att jobba, är att jag får ha på mig vanliga kläder! ♥ Annars blir det mest jobbkläder och myskläder, så när det väl händer något annat får man ju passa på att piffa till sig lite extra. Såhär ser jag ut idag (nej, jag kan inte ta bilder där både kläderna och mitt ansikte syns ;)) :
120130
Jag vet inte vilken stad det är på linnet (ifall det är någon riktig) men på något sätt peppar det mig till att någon gång komma iväg på den där språkresan till
New York! :)
111115

Hype by Mood

För ett tag sedan skrev jag om produkter från Hype by Mood som jag fått prova på genom Smartson. (Läs inlägget här)
111122
Just då hade jag inte så mycket att säga om produkterna, men nu har jag provat lite mer och måste säga att jag älskar Curl boostern! Håret blir mycket lättare att forma och styla när jag använt den, och även om den inte ger "curls" automatiskt så är det mycket lättare att få till bra och mer hållbara lockar ifall man använder locktång eller plattång :)
Jag brukar ta i Curl boostern i blött hår och sedan föna. Mitt hår fungerar inte alls när det självtorkar så fönen är ett måste! Heat protection är jag dock lite dålig på att använda, jag antar att det är bra att ha i håret även när man bara fönar?

Jag kan i alla fall rekomendera dessa produkter. Om dom på något sätt är bättre än likvärdiga hårprodukter vet jag dock inte, men jag tycker i alla fall att dom är bra! :)
111115

Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

Visdoms ord från Adele ^^

Skönt att helgen är över, tyckte att jag förtjänade en sovmorgon jättemycket fast jag bara började tidigt 2 dagar förra veckan, haha.
Nu börjar värmen krypa uppåt både ute och här inne. Jag ville inte lämna sängen i morse för det var så himla kallt! Ni vet när det börjar bli lite för varmt under täcket, och man slänger ut en arm? Efter 2 minuter här så är den armen iskall. Men jag läste i tidningen Hem & hyra att ifall värmen inte fungerar som den ska i lägenheten, så kan man få rätt till sänkt hyra från den dagen man gjorde en felanmälan till den dagen det åtgärdas. Det ska jag spara i minnet :)

Om några timmar ska jag iväg på utbildning för insulindelegation. Det känns lite läskigt, inte själva utbildningen då men att ge insulin. Men det ska nog gå bra. Jag verkar i alla fall vara den enda som tvekar lite på att jag ska klara av det.
Efter det ska jag nog åka ner till stan och leta reda på ett par sulor till mina skor. Ni vet mina "supersköna" vinterkängor jag köpte, mhm.. Det är en hård kant på dom som kommer precis under fotknölen och det gör skitont, så jag behöver komma lite högre upp med hälen i skon.

Annars är det inte mycket. Lägger in en låt som just nu spelas varm här :) Dels för att den är grym, och dels för att jag försöker peppa mig själv lite med den.
Stronger (What doesn't kill you) - Kelly Clarkson

Låten är grym och jag älskar videon! Kelly Clarkson har verkligen höjt ribban :)

Och tack alla underbara människor som jag har i mitt liv! Man kan inte annat än att vara glad att det finns så många som bryr sig om en ♥
111115

All good things come to an end

110726
Okej, bli inte för chockade nu, jag ska bara berätta en sak.. Nu är det officiellt slutAnna & Fadde. Som rubriken säger, alla (okej, inte alla men många) bra saker har ett slut. Våran tid är över och livet går vidare, hur tråkigt det än känns men det är inget att göra åt det. 

Det finns ingen anledning för mig att skriva här varför det är som det är, men för vänner och andra nära och kära är det ju alltid bara att höra av sig.

Jag vill bara avsluta med att säga att detta var ett gemensamt beslut mig och Fadde emellan, så no hard feelings!
Nu bläddrar vi blad och börjar på nästa kapitel i livet. :)
111115

Just need you to follow

Nu är jag hemkommen från jobbet, och jag jobbar kväll i morgon också så jag kan vara uppe hur länge jag vill! Skönt! :)
Tidigare idag var dom här och tvättade balkongerna. "Men jag har ingen balkong så det behöver ju inte jag bry mig om" tänkte jag när jag såg lapparna.. Tjena! Jag kom ut ur duschen och hörde hur det lät och tänkte "vad är det här? Regnar det?" För det lät precis som att det ösregnade. Men så fick jag syn på en stor ställning och några gubbar utanför fönstret. Stackars Arwen blev väl vettskrämd när dom kom för han hade stuckit och gömt sig i sitt hus och stökat till en massa i buren.
Hur som helst så sprutade dom massa vatten på mina fönster... Så grannarna fick rena balkonger, och jag fick smutsiga fönster. Tack så mycket!

Nu har Arwen i alla fall fått vara ute och springa lite (eller är just nu rättare sagt). Jag hann inte med det innan jobbet. Han är helt tokig när han har varit i buren en hel dag och kommer ut. Han springer som en idiot fram och tillbaka på mattan och det sprätter i kroppen på honom så han hoppar och liksom flyger fram! Han har börjat förstå sig på aktiveringsbollen nu också och det är så himla kul att titta på honom när han jagar den. :)
120127
Ifall någon undrar så lägger man något gott i bollen, och som ni ser finns det ett justerbart hål i den så man kan göra det svårare när djuret i fråga förstått hur man ska bära sig åt för att få ut det goda. 
111115

What the ....?

Ja, det här är alltså nya facebook, och jag bara undrar en sak..
120126
Är det meningen att facebook ska följa en från den dagen man föds?
Det ser liksom ut så..
111115

Let me feel the heat again

Idag har jag varit här:
120122
Ja, det är sjukhuset alltså. Som jag sa förut så har jag varit och lämnat blod
Det gick bra, var inget speciellt, bara att jag gjorde misstaget att kolla på nålen som satt i min arm. Sjukt äckligt! Men sedan läste jag roliga historier som dom tejpat upp i taket istället så gick det bra :)
Men så är det dom där järntabletterna man ska stoppa i sig nu igen. Hon som "tog mitt blod" frågade hur det hade gått förra gången, och jag vet att jag tog en varje dag i början, men sedan tog jag bara en då och då, jag kunde dock inte komma på varför. Kom på sen att jag hade fruktansvärt ont i magen en natt så jag trodde jag skulle dö, och det berodde förmodligen på järntabletterna. Därför tog jag inte varje dag.. Hoppas det går bättre den här gången!

Annars har det inte hänt något mer idag, har som sagt latat mig :) Angående värmen har jag inte hört ett ljud än.. Konstigt eftersom jag lämnade telefonnummer, mailadress och mitt godkännande att dom går in med huvudnyckel. Förra gången jag gjorde en felanmälan tog det kanske fem minuter innan fastighetsskötaren ringde upp mig. Men han kanske är upptagen! Det börjar i alla fall bli jobbigt, för nu har det varit snö och mellan 5-10 minus i några dagar (på morgonen) och det är inte skönt att ha 15 grader varmt inomhus. Men förhoppningsvis händer det någonting snart!

Nu ska jag fortsätta lata mig, och försöka få Arwen att fatta vad han ska göra med aktiveringsbollen, det är den enda grejen han inte har förstått sig på än!
111115

From outer space

Hej! Den här veckan har varit konstig, känns helt upp och ner. Inte nog med att mitt schema är ganska konstigt i sig, men så har jag bytt dagar också. Men idag är jag i alla fall ledig och det står blodgivning på schemat. Det innebär att resten av dagen ska man ta det lugnt så efter det ska jag bara lata mig :)

Men en helt annan sak.. Det är någonting som jag har hållt hemligt för alla jag känner under flera år nu.. Det gäller Fadde, och vi tyckte det var dags att berätta nu. Han kommer inte från Iran..
120126
Han kommer från en annan planet!
Ledsen att ni fick veta det såhär..
111115

There's no way I'm turning back

Hejsan! Idag är det utbildning som gäller. Vi ska börja med ett nytt system (eller vad man nu ska kalla det) på jobbet, som vi ska lära oss. Så just nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå.. 
120125
Min lilla kanin, han är ju bara för skön när han kastar sig ner på sidan. Jag lyckas dock aldrig ta kort när han ligger och ser ut att ha det som mysigast, för jag stör visst när jag kommer nära ;)
Men han sabbar alla mina "begränsningar". Jag ställde lådor för öppningarna till hallen och sovalkoven (det finns inga dörrar) men dom kom han ju snabbt på att han kunde hoppa över. Nu har jag ställt tomma skokartonger på den ena lådan, vid sovalkoven, men dom puttar han ner. Och vid hallen har jag ställt en stor kartong och en påse med grejer i, men där tar han sig också förbi. Soffan har han märkt att den är lätt att komma upp i, och skivan som är under bordet, som han brukar ligga under, har han också lärt sig att ta sig upp på. Han har försökt många gånger men halkade bara iväg, men nu har han lärt sig det också. Så var ska jag förvara alla grejer när han är överallt!?
Men en sak trodde jag aldrig han skulle göra.. Jag brukar ha luckan i "taket" på buren öppen, och han brukar stå på huset och kika ut där men inte mer. Så förut när jag satt och kollade på tv så kom han flygandes, så han kan visst hoppa ut den vägen också. Han är ju lite rolig :) Helst skulle han säkert vilja ha hela lägenheten för sig själv!
111115

Just to prove my point

Jag och Fadde satt på bussen tillsammans en dag och pratade om de nya, supercoola bussarna! (Okej, jag överdriver.. Sätena är stenhårda, som på tunnelbanorna i Stockholm!) För att ni ska bli riktigt informerade om Uddevallas stadstrafik kan jag berätta att de flesta bussar är "halvnya", eller "halvgamla" (pessimist eller optimist?) men så finns det en som är riktigt gammal och skruttig- som det droppar vatten från taket när det regnar och det låter som den har en helikopter i bagaget (om den nu har ett bagage). Också finns det en eller flera sprillans nya bussar nu! Nu vet ni allt för att förstå följande:

Vi åker med en "halvny" eller "halvgammal" buss och sitter och pratar..
Anna: Har du sett dom nya bussarna? Eller åkt med någon?
Fadde: Ja det har jag!
Anna: Då kanske dom kan slänga den där gamla bussen nu när dom köpt nya..
Fadde: Men på dom här funkar inte ens stoppknapparna..
Vi ska gå av bussen. Fadde trycker på stoppknappen närmast honom. Inget händer. Provar en annan. Inget händer. Jag provar en. Inget händer. Fadde provar ännu en. Inget händer. Han börjar gå framåt i bussen mot dörren och trycker på en knapp eller två på vägen. Tillslut börjar skylten lysa STOP. Good point!
Man måste ha viljan, om man verkligen vill gå av, så går det nog! Kanske..

Jag fick förresten en värdecheck på 50 kr från Västtrafik idag, för att jag skickat in om någon försening. I brevet stod det "Vi beklagar händelsen den 11 december då L 5 körde förbi utan att stanna." och jag tänkte vadå? Men så kom jag på, när jag stod där i kylan och väntade på 5:an, och det kom fyra bussar och körde förbi utan att stanna. Thank you!
111115

You're hot then you're cold

120124
Precis såhär menade jag igår. Ju kallare det är ute, desto kallare blir det inte. Är inte det själva grejen med element att man ska ha de varmt och skönt inne oavsett hur kallt det är ute?
Jag vet dock inte hur man får tag på fastighetsskötaren på annat sätt än att gå ut och leta efter honom. Det verkar inte finnas något telefonnummer, så jag får väl göra en felanmälan på hemsidan. Det hjälpte i alla fall när handtaget till ugnsluckan gick sönder..

Från det ena till det andra.. Nu har jag äntligen bytt gardiner! Känns alltid så vårigt när julgardinerna åker ner :) När jag och Fadde satte upp julgardinerna hade jag väldiga problem att få fast gardinstången, så jag trodde att det skulle ta evigheter att göra det själv men det var ju inga problem! Jag är ju en sån duktig hemma-fixare ;) haha.
111115

Close your eyes, sometimes it helps

Snön ligger fortfarande kvar, varför? Ganska onödigt nu tycker jag, när julen redan är över gör den ingen nytta alls. Den är bara i vägen! Nu tycker jag det kan bli vår så vi kan få en lång sommar! Önsketänkande.. Annars så har det varit fint väder idag och den härliga solen har visat sig! Och jag har jobbat :)

Jag har tänt en massa värmeljus nu, det är så himla kallt! På morgonen, om det är några minusgrader ute, så kan det vara 16 grader här inne. Nu är det 3 minus ute och nästan 18 grader varmt inne. Det är inte direkt mysigt, speciellt inte på morgonen när man kommer från en varm säng. Kanske borde prata med hyresvärden.. Alla elementen står ändå på högsta värme och dom är varma så jag förstår inte vad felet är. Ja ja, en annan dag.

Nu ska vi (jag och Arwen) stoppa något i magen och lata oss framför tv:n :) Vi tog några cam-bilder tillsammans för en liten stund sedan:
120123120123
Ser ut som att han har världens dubbelhaka, men han är sötast ändå :) Tur att den inte sitter på mig!
111115

You got me loosing my mind

Jag tänkte skriva någonting, men mitt huvud är tomt! Jag lägger in en låt istället, som jag tycker är himla bra! Det är sån energi i den och jag blir alltid glad när jag hör den! :)
Domino - Jessie J

Jag gillade dock inte videon och hon ser heeelt annorlunda ut än vad jag tänkte mig! Men men, fantasier och verklighet stämmer ju inte alltid överrens. Här är hon i alla fall!

Leave it behind

Jag har precis kommit in från en "liten" promenad. Gick i över en timme! Riktigt skönt efter att ha suttit och glott på Tough love på tv i 4 timmar. Lite sällskap hade dock inte skadat, men jag klarar mig ganska bra själv.. Och man får ju passa på när solen skiner :) Jag kom ihåg att ta med mig kameran också, så här kommer några (många) bilder!
120122
120122
120122
120122
120122
120122
120122120122
Kanske sötaste gatunamnet?
111115

Tough love

Jag sitter och kollar på Tough love på 3an, och har gjort det sen typ klockan 10 i morse. Haha, hur kul kan det vara? Men jag kan inte slita mig!
120122
Källa
Lite kort så är det ett gäng tjejer med relationsproblem som är på ett träningsläger där Steve försöker hjälpa dom att hitta "Mr. Right". Sista avsnittet av säsongen kommer nu! :)
111115

Don't tell me that it's over

120121
Jaha, så var det vinter igen. Undrar hur många dagar (eller timmar?) den har tänkt stanna den här gången då?

Idag har i alla fall jag och Fadde varit ute på Torp. Vi gjorde inte direkt något speciellt eftersom anledningen att vi åkte dit (ett par av Faddes skor som gått sönder) blev kvar hemma, men jag köpte en höhållare till Arwen. Jag tycker det blir så stökigt när det ligger hö över allt. Det blir ju liksom lättare att hålla ordning och städa när var sak har sin plats :)
120121
Sen köpte jag dekorationsstenarNille också.
120121
Det var nämligen så, att för ett par månader sedan köpte jag en värmeljushållareÅhléns som jag tänkte "Åh vad fint det kommer bli!" Så kom jag hem, skulle sätta i ett ljus, och märkte att den var "spetsig" i botten så det gick ju inte ställa något ljus där! Men så kom jag på att jag kunde köpa dekorationsstenar och lägga i botten, och såhär blev det:
120121
Jag fullkomligt älskar den!

Några av de stenar som blev över la jag i min iittala-skål.
120121
Efter vi hade varit på Torp åkte vi ner till stan och tog en fika på Wienerkonditoriet.
120121
Kände att min bakelse trotsade vädret alldeles lagom mycket! Och den smakade sommartårta :)

Om en halvtimme ungefär blir det Precious på svt2. Har hört mycket bra om den filmen, så det ska bli roligt att se den. Synd bara att den går på tvåan, för hur mycket jag än hatar reklam så har jag jättesvårt för att sitta still under en hel film och bara titta, utan att få ett litet avbrott då och då för att göra något annat. Men jag ska göra mitt bästa för att hålla mig vaken!
Hur spenderar ni eran lördag?
111115

I just need to scream and let it out

Hejsan. Kvällen har hittills ägnats år Arwen och hans klor, klippte dom lite grann. De var inte så långa men jag tyckte det var lika bra att göra det. Det tog lång tid och jag fick hämta honom under vardagsrumsbordet många gånger men det gick! :)
120120
Söt! ♥ Nu har han lärt sig att hoppa båda in och ur buren själv när jag ställt upp luckan. Så duktig så :)
120120
Jag köpte paprika till honom idag, och la i skålen tillsammans med lite sallad. Han tyckte visst inte om det..
120120
Nu blir det film!
111115

Som ett brev på posten

Jag fick ett brev idag från en sida som jag vill tipsa alla tjejer om! Tampons for free heter den, och är, precis som det låter, en sida där man får tamponger gratis. Det enda man behöver göra för att få hem en ask med 8 tamponger en gång i månaden är att fylla i lite uppgifter om sig själv, och göra en kampanjutvärdering efter varje utskick (dvs. svara på frågor angående reklamen på asken).
120120
Jag tycker det är hur bra som helst, och även ifall det kanske inte är tillräckligt, så är det ju i alla fall en bit på vägen och jag tackar inte nej till att spara några extra kronor som man kan lägga på något annat :)
111115

You've already saved me

Jag försöker komma underfund med vad jag tycker om idolvinnaren/låten/vinnaren och låten tillsammans. Jag följde inte Idol 2011 så jag har ingen åsikt om Amanda Fondell så.. Men jag har låten på hjärnan ibland, och känner att jag vill lyssna på den. Jag har dock aldrig lyssnat på den frivilligt utan har bara hört den på radio (förrän nu, när jag letar efter den på YouTube..) Jag gillar hennes röst, men jag stör mig på hur hon uttalar vissa saker. T.ex. så heter det All this way, och inte All these way som det låter som hon sjunger ibland. Men det är väl kanske bara såna där saker som den lilla "språkpolis" jag är måste anmärka. Men ibland låter det också som att hon håller på att sätta tungan i halsen, det stör mig också för det förstör.

Annars så tycker jag om låten. Det är ju trots allt världens bästa Darin som har skrivit den, så det går ju inte göra så mycket annat faktiskt. Men inte bara för att det är han som har skrivit låten, utan för att allt han gör är bra. Han gör aldrig ett dåligt jobb. And that's a fact.

Har lyssnat igenom både Amandas och Robins version under tiden jag har skrivit, och jo.. Robin var bättre. Amanda är inte rikigt rättvis mot låten, tycker jag. Tänkte lägga in låten (med Amanda) men nu sket jag i det och lägger in en bild på låtskrivaren istället, bara för att! Han är ju som sagt världens bästa Darin!
120119
Källa
Just an old fav pic'  ♥ God, I miss that time!
111115

Some new stuff

Hejsan! Jag kom precis tillbaka från tvättstugan efter att ha varit och slängt in lite tvätt. Kör kvällspasset idag :) Har ju skjutit på det i evigheter känns det som. Men, när jag kom till tvättstugan fick jag syn på det här:
120119
Vi har fått en ny tvättmaskin och torktumlare! Fancy!
Tog med den gamla som är kvar på bild också för att jämföra hur "old fashion" den är. (Ni ser väl vilken som är ny?) Haha jaa, det är de små sakerna.. Eller hur?
111115

The moment takes you and never let you go

Idag är jag ledig! Lite senare ska jag åka iväg till Granngården och köpa mat till Arwen. Jag var där förra veckan och köpte halm till botten av buren (har börjat använda det istället för spån, för jag läste att det skulle vara bättre) och hö, men det var stora förpackningar så jag kunde inte köpa något mer just då eftersom jag är en bussåkare.

Nu är i alla fall äntligen grejerna som jag beställt kommit!
120118
Vattenflaska. Den var lite läskig från början, men det tog inte så lång tid innan han förstod hur han skulle bära sig åt för att få vatten :)
120118
Matskål
120118
Toalett och toalettspade
120118
Aktiveringsboll
120118
Gnagträ
120118
Klosax
120118
Klicker, som används för att uppmuntra bra betéende (klicka och ge belöning).

Allt är köpt från Teddytassen.

Köpte några andra smågrejer också som jag inte orkade ta kort på, men nu är det i alla fall komplett :)
111115

Paniknatt

God morgon! Eller något liknande :) Idag blir det en kort extratur på jobbet, 12-16. Ganska skönt att inte behöva gå upp tidigt och inte behöva komma hem sent, men ändå få jobba :) 

Det var tur att jag inte skulle upp tidigt idag för natten har varit lite halvt panikartad för mig. Jag drömde om spindlar.. Jag skulle ge medicin till en vårdtagare (haha, jobbat för mycket senaste veckan eller?), och om jag inte gjorde det så skulle det komma spindlar. Så hade jag glömt medicinen, och hela golvet var fullt med de vidriga små krypen! Jag fick panik och visste inte var jag skulle ta vägen. Jag måste satt mig upp ganska hastigt eller gjort något annat som skrämt Arwen för han hade skvätt ut massor utav spån på golvet, som om han har försökt springa och gömma sig och "sladdat i kurvorna". Jag tände i alla fall lampan och det fanns ju inga spindlar, men innan jag fattade vad det var som låg på golvet trodde jag att det var spår ifrån spindlarna. Mitt hjärta slog så hårt att jag nästan trodde att det skulle hoppa ur bröstkorgen på mig.

Jag kanske måste söka hjälp för det här snart, det är ju faktiskt helt sjukt! Jag drömmer inte ofta mardrömmar, men när jag gör det handlar det oftast om spindlar, och om jag inte var så livrädd för dom så hade ju inte drömmarna varit så läskiga heller. Men.. Vad gör man åt en fobi?
111115


He adores me, he's my biggest fan

Hej! Hade förväntat mig att kunna skriva äntligen måndag idag, för jag trodde att jag skulle vara ledig hela veckan förutom torsdag. Men veckan har precis börjat och det har redan blivit ändring på det, jag ska in och jobba ikväll också, men jag har fått sova ut nu i alla fall så jag klagar inte :) Hade tänkt tvätta idag bara men ändrade tid till en annan dag.

Vad ska jag skriva? Det har ju inte direkt hunnit hända något speciellt under natten (förvånande va?) Men jag slänger in en bild, bara för att. För ett tag sedan (innan jul) skrev jag att jag skulle lägga upp en bild på den fula julgranen som står ute på gården, och här är den (tagen med mobilkamera):
120116
Haha jag vet att det knappt syns, men jag stör mig så på den. Själva granen i sig är väl inte direkt ful, men när det är mörkt så har den ju ingen topp för ljusen går inte ända upp.. Sjukt störande!
111115

Nu är helgen slut!

Jag fick sova gott i natt! Tack Arwen! Idag har jag varit hemma ungefär en och en halv timme på hela dagen. Jag fick nämligen hoppa in extra ikväll, så jag slutade halv fyra och började klockan sex igen. Kändes lite halvknepigt sådär att äntligen vara färdig med helgen så åker jag hem och går tillbaka igen efter en och en halv timme, men det gick det också! Passade på att låta Arwen få sin dagliga motion och grejade lite i buren medan jag var hemma så det viktigaste hann jag ju med i alla fall ♥

Men det är inte helt utan "biverkningar" som man jobbar, nu är jag jättetrött! Ni undrar säkert varför jag sitter här då, men jag satte egentligen på datorn för att fixa en grej. Jag lånade en ljudbok i mp3-format på biblioteket för ett tag sedan, som jag la in på datorn och sedan i mobilen. Men jag saknar ett spår i mobilen, så jag tänkte egentligen bara lägga in det och sedan ska jag gå och lägga mig. Jag brukar lyssna när jag ska sova, väldigt bra sömnmedel måste jag säga! Sen att ljudboken heter Hypnositören gör väl sitt också! :)

God natt! :)
111115

Duktigaste lillkillen

Förr eller senare kommer jag ju bli tvungen att klippa klorna på Arwen (gärna typ nyss, för han rivs!) och allt det här är ju ganska nytt för mig. Jag har aldrig haft ett eget djur som jag har haft allt ansvar för på det här sättet. Mikaela har ju klippt klorna på honom innan, men både för min egen skull, så att jag kan när det är dags, och för Arwens skull, så han får vänja sig, så har jag tränat lite på att lägga honom på rygg. Det har gått sådär (=många rivsår på armarna, mest ytliga dock) tills nu ikväll! Helt plötsligt gick han med på att ligga alldeles stilla och lugnt på rygg utan att jag ens behövde hålla i honom för att han skulle stanna!
120114
Duktig kille ♥ Självklart blev det belöning på det! :)
Och om ni undrar, så det där röda han har på vänster bakben är en märkningsring, som förresten på något konstigt sätt ramlade av förut. Men han är ju så duktig så jag fick på den igen utan större problem :)

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att Arwen låter mig sova! God natt!
111115

People change, but we remains

Jahopp, då var jobbhelgen i full gång och nästan över också! Jag gjorde kvällen igår och dagen idag, därför den dåliga uppdateringen. Jag kände mig som en walking dead i morse när klockan ringde klockan fem. Min lilla kanin tyckte tydligen inte att jag behövde sova i natt, för han höll på att stöka runt hela natten så jag trodde att jag skulle bli GALEN! Han satt inne i sitt hus (som min snälla pappa by the way har byggt till honom ♥) och sparkade, eller vad han nu höll på med, så det smällde i buren och lät jättemycket! Annars var det bara första natten som jag störde mig på hans ljud, men det här var ju extremt. "Sov Arwen, SOOOV!"

Jag fick en sån himla härlig känsla tidigare idag. Jag kom ut genom dörren, och luften var sådär härligt kall, en blå molnfri himmel som skiftade lite i rosa, och precis när jag kom ut flög en kvittrande fågel förbi. Det kändes som vår! Det har varit superfint väder hela dagen, och när jag kom till stan när jag skulle åka hem hade det börjat mörkna lite och det var så fint! Hade inte kameran med mig (of course..) men tog lite bilder med mobilen :)
120114120114
120114
Det var verkligen mycket finare på riktigt, som ni säkert förstår. Det såg ut som en saga! Kanske låter löjligt (med tanke på hur stor skillnad det faktiskt är) men jag fick lite New York och- Brooklyn bridge-känsla!
111115

Min lilla kramkanin

Här kommer videon som jag lovade. Har redigerat lite, lagt till musik, text och övergångar. Haha, jag ber om ursäkt för låten. På något sätt tyckte jag att den var passande, fastän sån musik egentligen aldrig är passande! Inte så bra videokvalité heller, men här är i alla fall min lilla bebis in action!
Musik: Kramsången
111115

You relly got me feeling the feeling

Hellu! Dagens planer gick sådär.. Julgrejerna åkte ner, men när jag öppnade kartongen till en utav de elektriska ljusstakarna var det en spindel i den! Jag skrek till (stackars Arwen) och hoppade upp i soffan. När jag samlat mig hämtade jag dammsugaren och öppnade försiktigt kartongen igen med hjälp av dammsugaren, men då var det lilla äcklet borta! Den kom fram sen igen, långt uppe på väggen, och klätrade sakta men säkert mot datorn. Slår vad om att den suttit någonstans och kollat på mig, sett att jag sitter vid datorn ibland och tänkte anfalla mig! Tur att Fadde kom strax efter så han kunde ta bort den :)

Dammsugade förresten upp två spindlar i köket också! Jag önskar egentligen att man kunde utrota spindlarna, men okej om dom tycker att dom gör någon nytta i den här världen och så gärna vill leva, dom kanske tycker att jag är helt dum i huvudet som inte förstår hur fantastiska dom är. Och (faktiskt) okej om dom vill bo i min lägenhet. Men måste dom visa sig!? Det är bättre för oss alla om dom håller sig till sina små gömställen och aldrig kommer fram, då kan både dom och jag få leva lyckligt (eller dom får i alla fall leva och jag kan vara lycklig).
120112
Inte rätt man när jag behöver hjälp med spindlar! Men söt är han i alla fall :)

Hur som helst så gick dammsugaren sönder, eller något, mitt i städandet. Den råkade välta, och sedan sög den inte mer. Eller sög ännu mer. Beroende på hur man definerar ordet suger. Ni vet, det är ju en sådan där dammsugare med en behållare med vatten istället för påse, och förmodligen hamnade det vatten någonstans där det inte skulle vara när den välte. Förhoppningsvis fungerar den igen när vattnet torkat. Eller så går Anna och köper en ny dammsugare när lönen har kommit!

Just nu sitter jag och grejar med några filmer som jag har spelat in när Arwen har varit ute och skuttat på golvet (förfrågan från Frida), som kommer upp snart :)
111115

Go ahead, do ya thang

Min "obsession" för tillfället är Rihannas Do ya thang från Talk that talk - Deluxe edition. Den är grym!
Men när jag "sjunger" den i huvudet blandar jag hela tiden ihop den med en annan låt, som jag inte vet vilken det är just nu, vilket gör att jag bara mååååste höra den to get it right!

Do ya thang
- Rihanna


I love it ♥
111115

Missed the summer

Heej! Idag är jag ledig! Skönt, men tänk om det kunde vara lite fint väder också! I tisdags var det vinter, igår var det vår och idag är det höst! Det känns så tråkigt när man vaknar vid nio-tiden på morgonen och det fortfarande är mörkt för att det är så grått på himlen.

Mina planer för dagen är att plocka ner julsakerna (de få jag har ställt fram), byta gardiner och städa! Sen ska jag laga någon go' middag till mig och Fadde :) Och förhoppningsvis så får jag åka och hämta grejerna till Arwen idag, dom borde ju komma snart!

Dags att sätta igång! Vad gör ni idag? :)
111115

He ain't going nowhere, even if he could

120110
Ser ni honom? :)
120110
En ny favvo-mysplats verkar det som! Han hoppade in ifrån baksidan och la sig :)


Jag har beställt grejer till honom på Internet, t.ex. matskål, vattenflaska, klosax, aktiveringsboll m.m. men det har inte hunnit komma än. Innan han skulle komma hit köpte jag två metallskålar med en ställning för en billig peng att ha så länge (han är van att dricka vatten ur skål) men han har börjat bråka med dom där skålarna. Tar först matskålen i munnen och kastar omkring den, häller ut all mat och slänger den upp och ner så han inte får tag i den igen. Då sitter han och slår på den ett tag och sedan går han och drar tag i ställningen så vattnet också åker ut, så nu vågar jag inte låt han ha ställningen längre, är rädd att han ska fastna i den eller skada sig.
Jag längtar i alla fall tills grejerna kommer, så han får en porslinsskål som han inte kan lyfta, och en flaska så han inte häller ut vattnet hela tiden. Aktiveringsbollen kan nog också komma till bra användning, så han har något vettigt att bråka med :P
111115

He found me

Jaha då var första dagen på jobbet efter ca. 3 veckors ledighet avklarad! Jag har fått ett vik. nu januari ut, men det verkar ju alltid bli mer så det flyter på!

Från det ena till det andra.. Jag som var så nöjd att jag bara behövde vistas i vintermiljö i ungefär 2½ vecka. Men jag har tydligen för höga tankar om allt. Precis som förra veckan t.ex. när jag trodde att jag skulle klara mig utan Spotify på tåget hem, utan att bli desperat, det gick inte. Precis så trodde jag att jag skulle komma så lindrigt undan den här vintern att de 2½ veckorna i Jämtland skulle vara allt för den här gången. Fel!
Mr. Winter: What? Are you leaving? I will find you!
Igår började det snöa även här och i morse gick jag genom ett vitt landskap till jobbet. Då var det faktiskt sådär fint som det faktiskt kan vara med snö. Men framåt eftermiddagen blev det plusgrader och nu är det sånt där äckligt, fult, grått, slaskigt och blött väder som påminner mig om varför jag hatar snö!

Och tydligen så råkade jag ha musiken på i fickan hela dagen med ett redan klent mobilbatteri så mobilen hann dö innan jag han tänka på att ta en bild, och nu är det mörkt.
120110
Källa
Nu ska jag titta på Gre's Anatomy. Igår visades det där avsnittet med skottdramat på sjukhuset, jag har inte sett det förut så det var spännande!
111115

Watch n' learn now, watch n' learn how

You see a monster, I see a smile
You say it's danger and I'm in denial
Rihanna - Fool in love
120109
Jag älskar Talk that talk - Deluxe edition. Det var precis sådär när den värsta "hysterin" över de nya låtarna gått över för mig, så hittade jag tre till! Do ya thang är grym och den har jag redan förbrukat på Spotify :/

Ja, jag älskar Deluxe edition:en ungefär lika mycket som jag hatar min mobil! Nu gör den exakt samma sak igen som den gjorde för 2 månader sedan. Jag har inget annat val än att skrota skiten eller än en gång göra en systemåterställning så att allt än en gång försvinner. Det blir alternativ två.. 
111115

I'm a fool in love

120107
Igår kväll gosade Arwen ner sig i höet och sträckte ut sig, han blev lååång!
120108
Och idag har han fått vara ute och se sig omkring lite. Luckan stod öppen och han var där och var på väg ut flera gånger men det verkade som att han inte vågade riktigt. Tillslut lät han mig hjälpa honom ut och det var nog ganska spännande, fast golvet var halt. Tydligen så var det mysigt under vardagsrumsbordet i alla fall :)
111115

New category

Jag gjort en ny kategori, som (kanske inte helt oväntat) heter:
120108
Här kommer allt som handlar om honom att hamna, så ni lätt kan hitta det om ni vill, eller undvika det om ni hellre vill det, hehe ;)
111115

Nyinflyttad

Tidigare ikväll var Mikaela här och lämnade Arwen! :D Han är så fin och det är jättekul att äntligen ha honom här :) Den enorma buren ser inte lika konstig ut nu när det bor någon i den, som det gjorde när den stod tom.
120107
Så häääär stor är buren! Vet att det inte syns riktigt på bilden, det är lite det som är så lurigt :P Men det är bra att han har mycket plats :)
120107
Och så häääär fin är Arwen ♥
111115

Tågresa och kaninbur

Vid två-tiden idag var jag hemma i min lägenhet igen efter en lång tågresa. Det känns bara segare för varje gång, ska kanske börja unna mig liggplats istället för sittplats när jag åker så långt? Resan gick i alla fall som vanligt, med förseningar. Jag själv måste ha sovit när den informationen kom, för det missade jag, men jag hörde en tjej på tåget, som pratade i telefon, som sa att vi var sena för att lokföraren försovit sig! Man börjar ju undra..

När jag klev på tåget var det redan jättemycket folk och smockat med väskor, skidor osv. Och trots att klockan redan var över halv elva när jag klev på tåget, hade folk inte vett att hålla snattran eller att sätta i hörlurar i datorn när de kollade på film. Taklamporna i sittvagnen var tända hela natten, det fanns inget vatten i kranen på toan och vi stod i en hel eeeevighet i Ånge. Temperaturen i vagnen ska jag nog inte ens nämna, det är ju alltid helt åt h*lvete med det. Men men, fram kom jag!

För en stund sedan kom det en kvinna hit och lämnade en kaninbur som jag har köpt till lilla Arwen. 150 cm lång.. Bra med en stor bur tänkte jag men HERREJ*VLAR vad stor den var! Blev riktigt chockad! Och platsen där jag tänkt ha den var det bara att glömma! Vi (jag och Fadde, men mest jag..) kliade våra skallar och tänkte hur gör vi? Flyttade de flyttbara möblerna lite fram och tillbaka, fick en snilleblixt som gick i krasch när vi kom på att det inte bara är en botten eller bara ett galler, utan både och! (Smartheads..) Tillslut flyttade vi tillbaka alla möbler dit dom stod från början och kastade ut buren. Hehe, nej då, skojar bara. Men nu står den framför altandörren, den dörren kommer ju ändå i stort sett inte användas förrän till våren och då får kaninisen så lov att flytta ut (på utsidan av dörren alltså) om jag inte kommit på någon annan lösning.
Skulle jag tröttna på kaninen någon gång kan jag ju alltid använda buren som badkar!

Jag lägger upp en bild på den i morgon, nu ska jag mysa med Fadde ♥
111115

Smells like Rihanna ♥

120104
Jag köpte Rihannas parfym, Reb'l fleur, igår (typ som en julklapp eftersom jag använde pengarna jag fick när jag lämnade tillbaka kläderna som inte passade, det räckte nästan). Så nu ska jag gå runt och lukta som RiRi ♥ (jag vet, det är inte hennes doft, men låt mig leva i den fantasin).
111115

I won't say a thing about the way you love me

Hej hallå! Igår lånade jag bilen och brummade in till stan för att ta en fika med fina tjejer ♥ Det var jätteroligt för vi (Jenny) lyckades samla ihop hela härliga gänget från gymnasiet så vi fick lite updates om varandras liv. Vissa av tjejerna har jag inte träffat sedan studenten eller "studentsommaren", så det var kul! :)

Här vräker snön ner. Det har kommit ungefär 2 dm i natt och jag har precis kommit in från en "liten" skottningstur med mamma. Vi kom dock inte så lång, för det är huuuur mycket som helst! Det känns mest som att man flyttar snön från ena änden av gårdsplanen till den andra. 
Jag är trött på det här nu, snön alltså. Det är som jag brukar säga/tänka, det räcker att det finns snö några dagar före jul och några dagar efter nyår, sen får det gärna gå upp i rök. Så det blir alldeles lagom för mig nu, eftersom jag åker tillbaka till ett (så vitt jag vet) fortfarande snöfritt Uddevalla i morgon. Synd bara att jag inte får ta med mig familjen ♥ Men nu får det här vädret faktiskt ta och ge sig, jag vill inte ha några stopp i tågtrafiken i morgon! En 12-timmars tågresa räcker gott och väl!
111224
I brist på annat kommer en bild på en julklapp jag glömde häromdagen.
Den här lilla filuren  låg i min julstrumpa (ja, jag har fortfarande en julstrumpa) på julaftons morgon :)
111115

Arwen

Se så fin min lilla bebis är ♥
120102
120102
Båda bilderna tillhör Mikaela.

Han får mig att längta hem så att han kan bli min på riktigt! ♥
111115

Sammanfattning av år 2011

Jag gjorde denna listan förra året också, och nu gör jag den igen! :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har jobbat på riktigt!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej, haha. Trodde ni det eller?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.

5. Vilka länder besökte du? Inga.

6. Är det något du saknar från år 2011 som du vill ha år 2012? Ja (men jag tänker inte säga vad)

7. Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 2 november. Fast tyvärr inte av någon bra anledning.

8. Vad var din största framgång 2011? Jobbet! Det har ju gått över förväntan bra för mig :)

9. Största misstaget? Kommer inte på nåt, bra va?

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Någon förkylning bara.

11. Bästa köpet? Möjligtvis min hårfön! Eller regnjackan..

12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat tror jag faktiskt, tråkigt nog!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaa!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Alla låtar från Rihannas album Loud och Talk that talk och de flesta låtarna från Chris Medinas album, inte minst What are words ♥

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och, typ som om det skulle finnas ett parallellt universum, där jag är glad i det ena och mindre glad i det andra.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Ingenting tror jag.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hade gärna varit arbetslös en kortare tid :P

18. Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen :)

19. Blev du kär i år? Nej, jag var det redan :)

20. Favoritprogram på TV? The walking dead och Top model säsong 16.

21. Bästa boken du läste i år? En sorts kärlek!

22. Största musikaliska upptäckten? Chris Medina.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Hade familjen hos mig och vi hade lite "öppet hus" med plockmat och tårta :)

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Förmodligen, men till stor del har det varit superbra!

25. Något du önskade dig men inte fick? Jag fick det jag önskade mig, men sen togs det ifrån mig när jag var sååååå nära! Pratar såklart om Rihanna goddammit!

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Arbetskläder, skulle jag nog säga.

27. Vad fick dig att må bra? Jobbet.

28. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag är inte så sugen på kändisar faktiskt ;)

29. Vem saknade du? Folket i norr ♥

30. De bästa nya människorna du träffade? Mina arbetskamrater!
111115

Nyårsafton 2011

Här kommer min nyårsafton också, även den sammanfattad i bilder och lite text :)
111231
Promenad med mamma i det fina vädret!
111231
Vi kikade förbi hönorna vid Kretsloppshuset, de stackarna trodde väl att dom skulle få mat när någon kom!
111231

111231
Mina fina föräldrar ♥
111231
111231
Våran supergoda trerätters nyårsmiddag bestod av..
Förrätt: Minipaj med ädelost (recept finns här).
Huvudrätt: Fläskfilé i het sås med potatismostoppar med basilika och parmesan.
Efterrätt: Den traditionsenliga cheescaken!
Riktigt lyckat!
111231
Tack till alla som gjort 2011 till ett bra år, och välkommen 2012!
111115

Julafton 2011

Gårdagen blev till kväll och en ny dag började, nu kommer min julafton sammanfattad i mestadels bilder och lite text :)
111224
111224
111224
111224
111224
111224
Vårat "fina" pepparkakshus.. Se, det kom visst en bild ändå!
111224
Efter all julmatsätande och julklappsöppnande spenderade vi resten av kvällen med att spela
"Med andra ord" som mamma köpt i julklapp till familjen. Kuuul! :)
111224
Julklappar! Ett inramat foto på världens sötaste lillasyster ♥ Tre böcker (Trasig, Inspärrad & Bumerang) presentkort på Gina tricot, en vinstlott ;), lite kläder (det vita linnet med texten "Tastes like success" valde jag när jag bytte lite annat som jag fick) och pengar som inte är med på bilden.
111224
Fick jättefina värmeljushållare av Fadde när vi firade våran egen lilla julafton innan jag åkte ♥
111224
Och min fina mamma hade köpt kanske de bästa julklapparna till familjen - gåvor från UNICEF. Den ena gåvan är 120 doser poliovaccin, och den andra är 4 st sagoböcker.
111224
Tack alla inblandade för en mysig julafton ♥
111115

Now you're here, I'm never letting you go

Hejsan! Hoppas ni fick en bra start på det nya året! Haha men allvarligt, han som räknar ner på tv (jag läste hans namn för 10 minuter sedan men har redan glömt/förträngt det), är det något slags skämt eller? Jag har inget minne av att jag har sett på det där innan förutom förra året och nu, och båda gångerna har han klantat till det så det blivit fel! Han som hade sett till att han skulle få räkna in det nya året istället för att räkna ned det gamla, men publiken var nog inte informerade om det, haha. 

Nu ska jag göra i ordning ett julinlägg och ett nyårsinlägg, som kommer upp under dagen! :)
111115

RSS 2.0