Citytorsdag/nattsudd

Ikväll har jag äntligen fått gå på min Citytorsdag som jag har velat göra så länge! Men jag känner mig lite lurad faktiskt.. Grejen var att jag tyckte det skulle vara kul att gå dit och äta någon kväll, eftersom det var 2 för 1 på några restauranger. Bara det att idag var det Nattsudd och inte Citytorsdag och då gällde tydligen inte det. Men hur ska vi vanliga människor veta det? På den lilla broschyren som jag har tagit hem står det typ:
30 juni - Nattsudd
28 juli - Fjordtorsdag
Osv, osv. Så jag trodde att Nattsudd bara var namnet på kvällen, eller "temat". (Ursäkta om ni inte förstår vad jag babblar om) Så maten blev inte billigare, men vi kom ju dit för att äta så det gjorde vi ändå.
110630
Maten - risnudlar med kyckling, sweet chili-sås, mandariner, cashewnötter, körsbärstomater, gurka, sallad, kastanjer, bönor och lite annat grejs..
11630
Det var i alla fall sjukt mycket folk i stan och det var ju kul. Dessutom hade alla affärer 20% rea på en massa grejer. Fadde fick köpt ett par jeansshorts och en t-shirt på Team Sportia och jag köpte en ny mascara för 81 kr på Åhléns.

Såhär såg jag för övrigt ut idag:
110630
110630
Och detta är mitt fynd som jag lovade en bild på:
110630
Jeansshorts från Vero Moda
Ord. pris 240 kr, men det var 70% rea så jag betalade endast 72 kr och jag är supernöjd! :D
110418

You better let go

Var tog solen vägen? Plöstligt blev det alldeles mörkt och kallt.. Verkar tyvärr som att regnet är på ingång. Lite tur ändå för mig, för hade det varit en perfekt "strand-dag" hade jag vägrat tvätta, vilket jag har gjort nu.
Jag och Fadde som tänkte promenera ner till stan när tvätten var färdig, men så blir det nog inte.

Nu har jag i alla fall suttit och lagt in alla bilder jag har på datorn i mappar efter månad och år. Lika bra att göra det nu innan det är alldeles för många bilder för att orka ta tag i det. Men jag tror jag ska skaffa mig en extern hårddisk, så jag slipper ha allt på datorn..

Ja ja, nu ska jag springa iväg och hämta kläderna i tvättstugan! Bild på gårdagens fynd kommer som lovat senare idag! Ciao!
110418

What are word if they're only for good times?

Jag vet att det bara var häromdagen som jag skrev om denna låten, men jag måste göra det igen, för den är helt underbar!

Jag lyssnar på den på repeat i timmar! Alla andra låtar, även mina andra favoriter, bleknar i jämförelse med denna. När jag hör andra låtar nu, känner jag bara att det är massa påhittade ord, medan varenda ord Chris Medina sjunger kommer direkt från hjärtat, och har en mening.

Jag tycker det är fantastiskt hur han ställer upp för sin fästmö (lite kortfattat för er som inte hört historien om låten, så har hans fästmö en hjärnskada efter en olycka. Hon låg i koma och läkarna sa att hon inte skulle klara det, men han vägrade att ge upp, och hon vaknade.)

Jag tycker inte att denna låten ska undgå någon, för den är något av det finaste som har gjorts. Jag tror inte att den lämnar någon oberörd. Därför lägger jag upp den igen, klicka inte förbi den, den är värd att lyssna på.♥

110418

Sommar!

110629
Hej! Idag har vi haft ännu en supervarm dag men jag har inte fått njuta utav det fullt ut, förutom frukost på uteplatsen och en glass vid hamnen. Vi hade personalmöte på jobbet, och efter det gick jag runt på stan ett tag i väntan på bussen. Skulle nämligen åka ut till Undavallen och kolla när Fadde spelade match, dom vann med 1-0 men det var sjukt tråkigt för Fadde var bara med de första 20-25 minuterna sen satt han på bänken resten av tiden. Jag gillar bara att kolla på fotboll när Fadde spelar, och när det blir mål men det blev det ju inte heller så mycket av. Sen så fick vi med oss två småbröder hem efter matchen också, haha.

Jag har faktiskt shoppat lite idag också, gjorde ett riktigt bra fynd på Vero Moda som jag kanske visar upp i morgon! :) 

Nu ska jag kolla på Poseidon med dom andra!
110418

Drink to that

Här kommer lite bilder ifrån hamnen. Enjoy!
110628
110628
110628110628
110628
110628
Förresten så är jag sjukt trött på ramarna som finns i PhotoScape nu, någon som vet något annat (gratis)program som man kan lägga till ramar m.m? :)
110418

Do you have a clue? My heart belongs to you..

110628
Idag har det varit riktigt varmt och skönt! Redan vid nio när jag vaknade var det 20 grader varmt, och därifrån gick det bara uppåt och termometern har stått på över 30 grader större delen av dagen. Vi åt frukost ute idag, så himla underbart! Dessutom har jag tagit årets första dopp! Det blev ju i havet då, för det finns inte så mycket att välja på här. Egentligen gillar jag inte att bada i havet, men saltvatten ska ju vara bra för håret och så länge man slipper brännmaneter och kallsupar så går det bra! Det var dessutom riktigt härligt!
110628
Badplatsen
Idag var det en perfekt dag att vistas vid havet, eftersom det var så varmt så det fläktade skönt. Underbart med varma vindar!
110628
Hehe :)
När jag hade badat färdigt åkte jag bara hem, lagade lite mat och sedan åkte jag ner till stan igen och köpte glass och satte mig vid hamnen en stund. Kommer strax ett inlägg med lite fler bilder.
110418

Anywhere you are I am near, anywhere you go I'll be there

Nu är jag hemma från jobbet, och har varit det ett tag. I morgon är jag ledig igen, hehe. Jag har inte så mycket att skriva men jag har fallit pladask för en låt som jag bara måste lägga upp.

Detta är den finaste & känsligaste låt jag har hört på länge! Historien bakom låten är fantastisk och videon är så avskalad & personlig så man får tårar i ögonen av att se den!
What are words - Chris Medina

Vilken kärlek! ♥
110418

This is not for the faint hearted

Hej på er! Det blev inget bloggande igår för jag hade fullt upp med att njuta av solen! Igår var det nog första dagen den här sommaren som det var varmt och sol och ingen blåst! Det var jätteskönt, och jag satt ute i solen och läste och lyssnade på musik, sedan åkte vi till trädgården (Faddes familjs trädgård alltså..) och var där resten av dagen ungefär.

Idag blir det inte mycket bloggande heller för vi ska dra hem till Faddes föräldrar nu, hans mamma fyller nämligen år idag och ikväll ska jag jobba.
Ville bara ge ett litet livstecken! :)
110627
Ha det bra!

110418


Maybe there will come a day for us to find a way to find a way to let us meet again

Halloj! Nu är jag hemma, vi har varit hos Faddes föräldrar (as usual) också har vi varit ute och promenerat lite i det fina vädret. Jag försöker gå in ett par ballerina-skor som jag köpte för flera år sedan.
Djävuls-skorna kallar jag dom. Det var så att, smart som jag är (var), tog jag på mig dom där skorna för första gången en varm dag och traskade runt på Göteborgs gator hela dagen. Blåsorna under fötterna och skavsåren på hälarna efter det var inte skönt kan jag säga.. Sen dess har jag inte använt dom, men dom är ju himla fina så det är ju synd!
110625
Som ni ser så har jag ju strumpbyxor, så det har gått ganska bra fast det har skavt lite.
Strumpbyxorna köpte jag förresten för 39 kr på Åhléns, "Betty" heter dom. Tycker det är riktigt snyggt med tunna svarta strumpbyxor nu på sommaren! :)

Nu ska jag försöka fixa en ny bakgrundsbild till bloggen. Jag vill ha en mer somrig nu innan sommaren är slut!
110625
110418

Leave and don't look back, I won't follow

Hej! Gårdagen spenderades tillsammans med Fadde och B&S. Först åkte vi till stan och kikade runt lite, dock så missade vi midsommarfirandet i Museiparken men jag är inte så mycket för att dansa kring stången ändå, haha.. Men det skulle kanske varit kul att se.
110624
Midsommarstången i Museiparken
Hur som helst åkte vi hem istället och grillade. Vi hade köpt hem flintastek, potatisgratäng och majs, det blev supergott! :)
Sen ville B åka ut till Lysekil, så det gjorde vi. Man fick åka färga över för att komma dit, det hade jag faktiskt ingen aning om.. Och visst var det fint där ute, men annars var det inte så mycket att hurra för. Dessutom blåste det sjukt mycket!
110624
På färjan. Som sagt, det blåste! Mitt hår är ju överallt..

Lysekil
110624
110624
110624
Jag gillar den sista bilden, man ser nästan hur allting, både havet och molnen,
blåser bortåt!

Några jordgubbar hann vi inte med igår, för vi åkte hem till Faddes föräldrar när vi kom tillbaka till Uddevalla, men idag har vi avnjutit både frukost och jordgubbar med glass (och kexchoklad som blev lite olyckligt krossad) på uteplatsen! :)
110625

Hade ni en trevlig midsommar, och hur firade ni? :)
110418

Glad midsommar!

Ville bara önska er en glad midsommar
och hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag! :)
110624
110418

There's so much power in my name

Nu har jag fått i mig lite mat och varit duktig och diskat. Idag var en sån där "noll-inspiration-vad-ska-jag-äta-dag", ensam hemma är jag också för Fadde är på träning. Men jag hittade ett recept på en lättlagad middag som jag provade, Penne med bacon och kanel, och det blev jättegott! Recept finns här.

Funderar på att sätta mig i soffan nu och kolla på Sex and the city och mysa, kanske göra ansiktsmask. We'll see.. Hur som helst slänger jag in ett litet "bildkollage" som jag fixat med bilder på de fina pelargonerna (dom heter väl så?) som pappa planterade när dom var här. Om ni undrar varför dom är inburade, så är det för att hålla katterna borta från rabatten.
110623
Hoppas ni får en skön kväll! :)
110418

I used to roll the dice, feel the fear in my enemies eyes

Idag har varit en jobbig dag. Känns som att allt bara körde ihop sig, inte bara för mig utan för nästan alla. Men men, jag tog mig igenom dagen i alla fall och nu är jag hemma och är långledig! Med andra ord ledig tre dagar i rad! Det ska bli riktigt skönt faktiskt, och vi har köpt hem lite midsommarmat och jordgubbar och ska inviga grillen i morgon hade vi tänkt. Min snälla pappa hade ju köpt en grill till mig/oss som han tog med ner nu när dom var här i början av juni :)

Igår blev det inte så mycket bloggande.. Men jag la ju upp The lazy song och tänkte leva efter den hela dagen igår, fast det gjorde jag inte förutom gällande bloggandet.. Igår bakade jag i alla fall bröd, Grovt bröd som är lättbakat kallades det och receptet finns här.
110623
Det blev väldigt gott faktiskt, och det var lätt att göra för det skulle inte jäsa eller så (bara stå i ugnen i 2 timmar) men dum som jag är (ibland) så tog jag ju pumpafrön och solrosfrön (med skal) istället för pumpakärnor och solrosfrön (utan skal) så nu är det skal i brödet och det blev ju kanske inte så bra. Men man lär av sina misstag!
110418

Yes I said it, I said it 'cause I can

Idag är det här min låt, inte för att jag inte ska göra någonting,
men för att jag kan om jag vill!

The lazy song - Bruno Mars

Med andra ord; jag är ledig! :D
110418

Guess we both know, I'll follow you wherever you go

Hej! Idag har jag äntligen fått sova! Men man ska ju inte vila för mycket, nu är det tvätt som gäller istället, men det ska ju göras det också. Som jag sa en annan dag så tappar jag helt bort mig i veckan när jag jobbar så oregelbundet, jag har haft lördag både igår och idag. Fast det spelar väl inte så stor roll egentligen vad det är för dag, bara att jag måste hålla koll på när bussarna går och när dom inte går.

Jag passar på att slänga in en låt som jag verkligen har fastnat för. Jag tyckte faktiskt om Vincent ganska mycket förut (haha och jag tror att jag och Frida skämde ut oss en aning inför honom när vi råkade se honom stå utan för en restaurang i Åre) men nu hade jag helt och hållet glömt bort honom. Nu är han tillbaka:
The moment I met you - Vincent

110418

With every step we take it just get better

Jag hade egentligen inte tänkt att ta några extradagar i sommar, för jag tycker att jag jobbar ganska mycket ändå, men så fick jag förfrågan om att jobba idag så sa jag ja ändå. Annars hade jag bara två dagar den här veckan, och det var bara en halvdag idag. Hade det varit ända till halv fyra hade jag nog sagt nej, men jag slutade halv tolv och ni anar inte hur skönt det kändes! Det var nog ta mig sjutton värt att gå upp klockan 5 i morse bara för att få sluta vid lunch en dag!

Dessutom kom jag hem till ett strålande väder alldeles lagom för att sitta ute och njuta under de bästa timmarna vi har på den här sidan av huset. Och jag kan säga det, att jag njöt verkligen av att bara sitta där i värmen och slappna av och bara höra fågelkvitter och ljudet från vattnet som forsar förbi där nere.
110620
Nu har vi varit och handlat lite och fyllt på kylskåpet. Det blev en promenad till stan för bussen kom inte. Men det gjorde faktiskt ingenting! Sen fick jag plötsligt en bil och körde hem själv :P Hehe, nej men Faddes föräldrar kom till stan och ville att Fadde skulle följa med någonstans. Han är den i sin familj som är bäst på svenska, så han får alltid vara tolk. Därför fick jag låna deras bil och köra hem :)
Men det skulle vara så skönt att ha en egen bil! I want it noooow!
110418

You say things like you don't give a f*ck

110619
Jag tycker den här bilden sammanfattar min dag ganska bra. Jag har jobbat, kört bil hela dagen. Hade hoppats på en lika lugn dag som igår, men vi hade väl inte riktigt turen med oss idag. När 2 av 3 bilar är trasiga är det illa.
Sen så ser ni ju bara vädret, jag överdriver inte när jag säger att det har regnat hela dagen. Vindrutetorkarna har gått för fullt! Fast jag tycker det är ganska mysigt att åka/köra bil i regnet, bara det att det kan bli väldigt farligt om det går fel..

Så ska jag vara duktig och laga mat idag också.. Fast jag vet inte när Fadde kommer hem, den stackarn är ute och spelar fotbollsmatch! Själv peppar jag mig själv för att orka genom att tänka på att i morgon är sista dagen jag måste gå upp tidigt, sen får jag ta igen min sömn!
110418

Biten!

Ska det se ut såhär? Efter en vecka?110618
Dom verkar aldrig försvinna och slutar aldrig klia, och det här är bara hälfen ungefär! Undrar om jag plötsligt gått och blivit överkänslig mot insektsbett..

Och jag vet att jag har snygga byxor! ;) Jag älskar mina pyjamasbyxor, men har inte använt dom på länge.. Men idag ville jag bara mysa :)

110418

You better think twice

God morgon, känner jag! Idag har jag jobbat, man tappar verkligen greppet helt om vilken veckodag det är när man jobbar lite när som helst. Jag är ju van att gå i skolan/jobba måndag-fredag som normala människor. Det är jätteförvirrande och det ledde till att jag gick ut och tänkte ta bussen kvart över 6 i morse, bara det att det inte gick någon.. Jag började gå mot jobbet istället men kom på att det faktiskt finns en buss som går tidigt på helgmorgnar, så jag hann precis med den! Lite roligt, för jag åkte nattbussen hem igår, och den kör ju runt halva Uddevalla, och det gjorde denna morgonbussen också, fast åt andra hållet så det blev som att jag backade tillbaka :P

När jag kom hem la jag mig i soffan och sov i två timmar, riktigt skönt! Och idag var jag så lat att jag köpte med mig fryst mat från Willy:s som jag bara värmde när jag vaknade. Tanken var egentligen att vi skulle äta hos Faddes föräldrar, men dom åkte till sin trädgård och det orkade inte jag, och jag var alldeles för trött för att ställa mig och laga mat, speciellt när det inte fanns något förberett och framplockat ur frysen.
110618
Sommarbild från 2009 i Grebbestad!
Galet så fort tiden går, trodde detta var förra året,
men enligt bildinfon är det alltså 2009..

Nu ska jag mysa i soffan tillsammans med Fadde resten av kvällen, jag jobbar i morgon bitti också! Hoppas ni har/får en trevlig helg! :)
110418

In this California king bed we're ten thousand miles apart

Igår diskuterade jag och Fadde vem det fina vädret var tillägnat; mig, för att jag hade min enda lediga dag på hela veckan, eller honom för att han precis fått sommarlov. Så sa vi att vi väntar tills i morgon (alltså idag) och om det regnar, då var det fina vädret för mig, om det är sol så var det fina vädret för honom. Och det var till mig! Tyvärr får jag väl nästan säga..

Jag försöker fortfarande fixa med uppdateringen till mobilen, men det går inte! Mobilen har blivit jätteseg nu sedan jag började försöka uppdatera den, så nu måste jag verkligen! Får väl ringa supporten snart om jag inte får någon ordning på det..

Här kommer några bilder på det jag sysselsatte mig med igår kväll:
110617
110617
Sötnosen på bilden längst upp i det vänstra skåpet är min äldsta brorson, Edwin, när han var pytteliten! Och jag drömde om mina söta små brorsöner i natt. Dom hade någon föreställning med skolan och jag kom dit och kollade. Det blev många pussar, till och med från Edwin som tycker pussar är "blääigt"! Haha :)
110418

Seasons

Samma plats, olika årstider
110616
Jag blir glad av att kolla på det här fina lilla bildspelet, för det är så härligt med grönskan! Samtidigt hugger det till i mig av obehag, för tiden går så otroligt fort så snart är det lika vitt igen..
110418

Let me show you what I'm feeling

Jag åkte till Skogslyckan och hämtade mitt paket (och jag kan inte förstå varför alla saker alltid kommer dit!?). Detta var vad jag hade beställt från Svenskt kosttillskott:
110616
Vitamin B-5 kapslar (pantotensyra)
Jag såg någon som hade skrivit om det här, och tydligen ska det vara väldigt bra mot acne, men enligt hemsidan är det även bra för hår, naglar och slemhinnor. Jag ska prova och se om det händer något bra, ger er en update om detta om några veckor kanske!

Jag fick mig en promenad också för jag orkade inte vänta på bussen, men det var skönt! :)
110616
110616
110418

I need you to know, I'll never let go

Förut blev det som sagt en liten tur till stan. Fadde fick välja mellan fika och glass, och det blev glass! Så vi gick till Kungstorget, köpte det vi skulle och satt där och myste i det tyvärr inte så varma vädret. I några minuter här runt 12-13 var det 27 grader varmt, men det gick över snabbt! Hur som helst, jag tog en kulglass med smakerna Mintchoklad, Dumle & Lion (chokladen Lion alltså). Muuums! Fick tyvärr ingen bild, som vanligt..

Nu har vi precis ätit och jag har stått och skrubbat en pajform i varenda "kurva". Jag tillagade nämligen hasselbackspotatis i pajformen, men färgen på formen blev inte så vacker efteråt och väntar man så är det ju omöjligt att få bort sedan så jag fick skrubba! Man kanske skulle köpa svarta/mörka ugnsfasta formar som inte blir missfärgade? Jag kan ju bara tänka mig hur bakplåtarna skulle se ut om dom var vita!

Fadde har stuckit iväg på träning nu så jag är ensam hemma. Jag har träffat så mycket folk de senaste dagarna så nu blir jag helt rastlös när jag är ensam! Men men, det står mellan att åka till Skogslyckan för att hämta ut ett paket (I'll tell you more about that later) eller plocka upp och ställa in mina grejer som mamma & pappa hade med sig ner nu när dom var här.. Jag hinner förmodligen både och innan Fadde kommer hem igen!

Vad har ni gjort idag? :)
110418

If you got the will, you'll make it far

Hej! Idag är jag ledig och solen skiner baaara för mig! Vi ska strax åka ner till stan, kanske fira Faddes sommarlov med en glass eller nåt :)

Jag hade en lugn och skön kväll på jobbet igår. Vi var ganska många där för det var två tjejer med och gick bredvid. Det är roligt nu när det kommer fler sommarvikarier, för dom är lite mer i min ålder jämfört med ordinarie personalen.
Annars så hände det en väldigt kul grej igår, jag fick beröm av en person som jag aldrig någonsin trodde skulle kunna säga något sånt. Det var lite chockerande men jag blev jätteglad!

Nu ska jag klä på mig och dra till bussen. Slänger in en liten bild på våran fina uteplats, nu när vi fått möbler! :)
110616
Bordet är väl ungefär 100 år gammalt, fult med rostiga ben, men med en fin duk på blev det ganska bra ändå!
110418

Oprah Winfrey Show

Jag sitter och kollar på Oprah Winfrey Show, och just det här avsnittet har jag sett en gång förut men jag måste säga att det är kanske den mest fruktansvärda men samtidigt underbara berättelse jag någonsin hört!

Det handlar om en mamma & pappa med 3 barn, två flickor och en pojke. En dag åkte mamman, barnen och barnens mormor ut på utflykt, på vägen hem fastnade dom i en bilkö och plöstligt kommer det en lastbil med 18 000 ton last och kör rakt in i deras bil, i 90 km/h.

Barnens mormor klarade sig bra, men inte de andra. Mamman kördes till ett sjukhus, de två äldsta barnen till ett annat, och den minsta flickan till ett tredje. Alla tre barnen dog. Fruktansvärt!

Det underbara med historien är, att nästan exakt 1 år efter olyckan blev de föräldrar igen. Och helt fantastiskt nog blev det tre stycken; en pojke, och två flickor!

Man gråter av både glädje och sorg, vilket mirakel!
110418

Screams, but no one seems to hear a thing

Nu är utbildningsdagarna över. Idag var vi på räddningstjänsten och en brandman pratade om bränder, hur de uppstår, vad man ska göra, hur man kan förebygga osv osv. Också fick vi även prova att släcka eld med skum-brandsläckare och släcka eld på en brinnande docka.

Haha men roligast var att han ställde en kastrull (eller kast-rull, som han sa) med olja i på ett gasolkök i ett litet skjul och stängde dörren för att låta det bli varmt och sedan visa vad som hände. Under tiden gick vi och grejade med brandsläckarna, och plötsligt smällde det till där borta och började ryka. Då hade det blivit lite för varmt och kast-rullen var alldeles svart. Och det blev bara skit, sa han. Haha. Men det brann iaf och han visade hur man släcker, och vad som händer när man häller på vatten. Dock var det för lite olja kvar så det blev också skit, haha!

Nu ska jag bara ladda om, stoppa något i magen och vila lite innan det är dags att jobba!
110418

Itchy, itchy

Just nu sitter jag och försöker greja en uppdatering till mobilen. Har förstått att det kan vara bra att göra det ibland och jag har ju haft min mobil i snart ett år utan att uppdatera den.

Medan jag väntar så kommer lite onödig info.. I söndags när jag vaknade hade jag runt 8 myggbett, alla på vänster ben, från knät och nedåt. Och jag förstår verkligen inte hur det kommer sig, för jag satt ute i kanske 10 minuter i lördags, med långbyxor. Så hur gick det till? Och varför är alla där!? Det kliar hur som helst sjukt mycket så jag tror jag blir galen snart!
110418

Your love is breaking the law but I needed a witness


TIPS!
Jag har genom åren provat så många olika produkter för att få ordning på min hy, t.ex. Neutrogena Visibly clear, Nivea Visage "Young" & MdFormulations är några utav de jag kommer ihåg, men ingenting har hjälpt.. Förrän nu! För lite mer än en månad sedan började jag använda dessa:
110614
Aco's spotless-serie
Och jag är så glad att jag äntligen har hittat något som faktiskt fungerar och ger en märkbar förändring! Det finns naturligtvis fler produkter i serien, men det fungerar jättebra med endast de här två, i alla fall för mig.
110614
(Så ofotogenisk jag är då..)
Jag vet att min hy fortfarande inte är perfekt, men det har blivit otroligt mycket bättre den senaste månaden, och Spotless-serien är något som jag verkligen inte kan göra annat än att rekommendera!

Bara ett litet P.S som inte har med saken att göra, jag är sjukt trött på mitt hår nu! Känns som att jag har haft samma frisyr i hela mitt liv! Tror jag ska gå till en frisör och be henne göra vad hon vill, förutsatt att hon kan se lite vad för frisyr som skulle passa mig..
110418

My heart can't possibly break when it wasn't even whole to start with

Hemma från utbildningsdag nr 2. Själva utbildningen idag har varit dötråkig! Jag klarar inte av sånt när man bara ska sitta still på en obekväm stol och lyssna på någon som pratar, för jag har så lätt för att somna i såna situationer! Förmiddagen var tråkig, eftermiddagen var olidlig! Herregud jag trodde jag skulle dö på fläcken så tråkigt var det! Dom som pratade var så tråkiga och berättade så långsamt, och dom berättade såna simpla saker som att handtagen på rullstolen är för vårdaren, att sängen går att höja och sänka (både huvudändan och fotändan, och hela sängen!!!) att liften går upp och ner.. Haha det låter överdrivet, men det är det inte. Tillslut bröt alla bara ihop och skrattade, för det var så löjligt..

Men annars så har dagen varit bra, skönt att träffa lite folk! I morgon blir det en halvdag på räddningstjänsten, och sedan ska jag jobba på kvällen.
110614
En bild från stan som jag tog (med mobilkameran) på vägen hem. Ser ju jättesmart ut att spärra av det mest trafikerade övergångsstället i stan..? Såg inte att dom höll på att greja med något heller..

Vill passa på också att säga GRATTIS till min vackra svägerska Fia som fyller år idag! :)
110418

Just gonna stand there and watch me burn

Nu när sommaren är på intåg på riktigt vill jag bara säga ett par ord angående solbränna. Om jag skulle få välja själv så skulle jag gärna vara mörkhyad med mörka ögon och mörkt lockigt hår. Don't get me wrong, jag är stolt över mitt ursprung, bara det att jag tycker det är så fint att vara mörk. Istället är jag så vit man kan bli, och det är dit jag vill komma..

Jag är vit, jag blir inte solbrun utan bara väldigt lätt solbränd, och det är något jag har fått lära mig att acceptera, speciellt eftersom min pojkvän med familj är naturlig bruna året om och jämfört med dom kommer jag aldrig bli något annat än vit. Men som sagt, jag har lärt mig att leva med det för finns ju liksom inte så mycket till val. Men det är så himla tråkigt när folk kollar på en och säger nåt i stil med "Har du suttit inne hela sommaren eller?" Nej, det har jag inte! Är folk verkligen inte medvetna om att alla inte blir bruna efter en halvtimme i solen?

Så alla som gör det, lägg ner med såna kommentarer! Det är väl självklart att jag inte suttit inne hela sommaren, men jag har inte heller legat och stekt i solen eftersom det för det första inte är speciellt bra, men också för att jag vet att jag inte blir snyggt solbrun utan bara får svidande och lysande röda axlar/armar/rygg!
110613
Källa
Rosenseriens solskydd, den använder jag!

Någon mer som alltid får den jobbiga frågan, eller liknande, fastän ni spenderar lika mycket tid utomhus som "alla andra"?
110418

Then she says Te Amo, then she put her hand around me waist

Hej! Nu är jag hemma (hos Faddes föräldrar) efter 1 utav 2½ utbildningsdagar. Jag blev lite smått förvirrad i morse, för det chefen sa till mig att jag skulle på var förflyttningsteknik, men så frågade dom oss om vi var där för introduktion och alla andra sa ja.. Jag tänkte väl "ja ja okej, då går jag väl på det också då". Grejen var att förflyttningstekniken bara var en liten del av det hela, och det enda som kändes värdefullt och intressant faktiskt. Det var mycket som jag inte ens kommer att använda i mitt arbete men ja ja.. Jag har i alla fall haft en rolig dag, hittade två roliga tjejer och en "liten" kille (han tog studenten i år, det kändes litet..) som jag umgicks med så det har varit helt okej! :)

Nu blir det nog mat snart, skriver mer senare idag! Hoppas ni haft en skön måndag :)
110418

It's not healthy for me to feel this way

Hej! Idag mår jag lite bättre, kände mig mycket piggare i morse när jag vaknade. Vilken tur att jag inte ska jobba nu förrän på onsdag kväll så kanske jag hinner bli frisk. Dock ska jag på utbildning måndag & tisdag + onsdag förmiddag men det ska jag nog klara mig igenom.

Idag har det varit strålande väder. Jag satt ute i solen en stund förut i 24 graders värme och läste tills det blev alldeles för varmt för mig! Sedan åkte jag och Fadde till stan och handlade till dagens middag och medan vi väntade på bussen hem sprang jag in på McDonalds och köpte en McFlurry Ballerina Kladdkaka!
110612
McFlurry Ballerina Kladdkaka - den var god men jag föredrar Daim med apelsinsmak faktiskt :)

Idag till middag gjorde vi Teriyakikyckling, efter ett recept som jag hittade i en tidning på jobbet. Vet tyvärr inte vilken tidning det var, och glömde tyvärr också att fota maten, men här är iaf receptet:
Teriyakikyckling (4 port.)
Tid: 20 min.
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Salt, peppar
2 tsk sesamfrön

Sallad:
100 g cashewnötter
4 morötter
Olja till stekning
100 g babyspenat
Salt, peppar

Sås:
1½ dl ljus soja
1 tsk ljus snabbredning

1. Rosa nötterna i en torr stekpanna. Skiva morötterna på längden med en potatisskalare. Fräs dem i lite olja. Tillsätt spenaten och nötterna och blanda. Salta och peppra.
2. Dela filéerna så att de blir tunna. Stek dem i olja några minuter per sida tills de är genomstekta. Salta och peppra. Blanda soja och redning, häll det över kycklingen i pannan. Koka upp.
3. Strö nötter på salladen och sesamfrön på kycklingen. Servera med ris.

Ganska enkelt och ganska gott!

Vad har ni gjort denna underbara dag? :)
110418

Sharing secrets...

Jag ska berätta en liten hemlighet!
Kan låta lite egoistiskt, men jag älskar att läsa min egna blogg, speciellt gamla inlägg! Fastän jag inte har bloggat så väldigt länge så har jag glömt mycket och att läsa igenom gamla inlägg är lite som att se tillbaka i backspegeln och minnas t.ex. hur tufft jag hade det på universitetet :)

Någon mer som läser sin egna blogg?
110418

So live your life!

"What you need to do is be thankful for the life you got. Stop looking at what you ain't got and start being thankful for what you do got."
T.I feat. Rihanna - Live your life
110611
Jag har tråkigt.. Fadde är inte hemma och jag vet inte när han kommer hem. Det har krånglat med hans telefon (och det är så otroligt jättedumt att jag inte tänker skriva ett ord mer om det) så han måste skaffa ett Telenor-kort för att kunna ringa, smsa och ta emot samtal.

Ser inte ut att komma något bra på tv ikväll heller, men det blir nog Sex and the City och lite dipp istället :)

Vad gör ni denna lördagskväll?
110418

Knock-out!

Jag sitter här invirad i en filt och näsan bara rinner. Funderar mig på att gå och ut sätta mig ute lite, vi har ju fått utemöbler nu. Två stolar från mormor, och ett gammalt bord från morfar, plus ett parasoll från pappa :) Termometern (som mamma & pappa också köpte) visar visserligen bara på 16.4 grader, men jag får väl klä på mig lite. Känner att det kanske skulle vara bra med lite frisk luft i min sjuka kropp!

Haha, jag måste bara berätta. Jag och Fadde har börjat "bråka" lite om vem som ska sova var i sängen, han tycker att vi ska byta plats men det tycker inte jag. Jag sov ytterst från början, men när han skadade sitt knä i våras gick jag väl lite motvilligt med på att byta plats för att han skulle få ha sitt onda knä i ytterkanten. Hur som helst så trivs jag innerst nu och vill ha kvar den platsen, men Fadde vill som sagt att vi ska byta. Så häromdagen, i torsdags tror jag det var, så kastade vi oss båda två i sängen för att komma först till min plats, så skallade vi varanda! Och det roliga var att båda två slog sig på exakt samma ställe; på ena ögonbrynet. Jag har fortfarande jätteont när jag rör vid det men för Fadde hade det gått över.. Haha, han är väl mer tjockskallig än jag ;)
110611
110418

I would die for you baby, but you won't do the same

110611
Äntligen helg och jag är ledig, men mår inte alls bra. Så typiskt att jag, som nästan aldrig är sjuk, ska bli sjuk just nu, lagom till min lediga helg som jag har längtat efter hela veckan! Jag började få ont i halsen i torsdags, sen blev det bara värre, vaknade i morse med snorig nästa, ond hals och ont i huvudet.. Tröstar mig med att den utlovade solen ändå inte tittar fram, så jag går inte miste om något fint väder i alla fall.

Jag hade tänkt åka och handla idag och laga en god middag, men jag orkar inte. Istället skickar jag väg Fadde till affären för att handla lite smågrejer som behövs och själv ska jag ligga i soffan hela dagen.

Hoppas i alla fall att ni får en bra helg! :)
110418

Maybe the diamonds are not for everyone

Lite bilder jag tog med mobilkameran i stan igår när de glada studenterna åkte flak. Nostalgi när några som åkte förbi spelade "Summer of '69"!
Det ser nästan ut som att det brinner på den andra bilden, men dom hade rökmaskin.

110609
110609
110609

Just nu sitter jag och försöker plöja igenom alla olästa inläggBloglovin', man hamnar så lätt efter när man inte sitter vid datorn på ett par dagar.
Sen om en stund ska vi väl i vanlig ordning på fredagskvällar kolla på Smallville. Fast jag är tveksam på om jag ens kommer hålla mig vaken fram till första reklampausen..

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll och en underbar helg! :)
110418

On the first page of our story, the future seemed so bright

Hej! Nu är jag äntligen ledig efter 6 dagars jobb! Ska bli så skönt med helg och jag håller alla tummar och tår för att det ska bli fint väder! :)

Igår var det studenten, vi kollade lite när dom åkte flak och fastän det regnade nästan hela dagen igår blev jag lite avundsjuk faktiskt. Gud så jag längtade tillbaka till studenten när jag såg alla i sina fina klänningar och vita mössor fulla av glädje (och alkohol förmodligen..) Jag har svårt att förstå att det redan gått ett helt år sedan jag tog studenten! Det är galet!
Förresten så var det en sak jag tänkte säga! Jag fyller ju 20 år i sommar, så om det är någon som vill komma hit då (26 juli) så är alla vänner välkomna, ska nog inte göra något speciellt men lite firande med god mat och tårta blir det säkerligen :)

Och på tal om att fylla 20 år.. För mig är 20 gammalt, men så här är det.. Att när jag fyller 20 så flyttas gränsen för "gammal" till 21, när jag fyller 21 så flyttas det till 22 osv. Så jag kommer alltså aldrig bli gammal! Och ni som är födda efter mig har ju tur, för ni kommer ju aldrig heller bli gamla, haha. Så är det :)
110418

While I was talking in riddles, somebody else made perfect sense

Jobbar och springer runt hos Faddes släktingar, den gamla vanliga visan som upprepades även idag. Och jag är ju så trevlig som somnar hemma hos varenda människa jag kommer hem till, (förutom dom jag jobbar hos då) haha. Det spelar ingen roll var jag är, jag sover alltid i soffan! Men jag har haft en ganska lugn dag så det har varit skönt, däremot har det varit jättevarmt fast utan fint väder. Det har varit så konstigt väder de senaste dagarna, åskan och regnet hänger i luften så det är så där varmt och klibbigt, men det kommer aldrig speciellt mycket regn eller åska. Men inte ska man klaga på värmen :)

Det är så jobbigt, för jag brukar alltid vakna någon/några gånger på nätterna, kolla på klockan, konstatera att jag har några timmar kvar att sova och sedan somna om. Men både i natt och igår natt har jag varit så däckad att jag inte vaknat på natten. Igår vaknade jag första gången vid halv fem, en halvtimme innan jag skulle upp och jag tänkte bara Neeej, jag orkar inte! Och i natt vaknade jag inte alls på hela natten förrän klockan ringde, vilket i och för sig är skönt, men jag är liksom inte beredd på att gå upp redan första eller andra gången jag vaknar. 

Ja ja, jag passar på att slänga in några bilder på lite av det som mamma och pappa fixade åt mig när dom var här. Dom har tagit in lite mer grönska och planterat om några växter som behövde större krukor (vissa växer så det knakar, och resten dör.. så det knakar..)
110608
Kaktusväxter i alla dess former verkar trivas bra här. Den i mitten köpte mamma & pappa nu :)
110608
Dom köpte 3 likadana krukor att ha i vardagsrummet också, även den i mitten här är ny.
Och ni ser snörena som hänger där? Jag har fått persienner också så inga läskiga människor kan komma och kika in mitt i natten..
110608
Nykomlingen - den ser lite rolig ut tycker jag men den skulle tydligen trivas i stora soliga fönster, precis som jag! ;)

Det är så tomt här nu när familjen har åkt hem, men jag hoppas tiden går fort tills nästa gång dom kommer. ♥
110418

There are times I can leave my heart wide open

Nu har jag tillbaka här igen efter långhelgen. Det var så att vi hade min älskade mamma, pappa och lillasyster på besök ♥ Det kan ju vara lite riskabelt att skriva ut på Internet att man lämnar huset tomt i några dagar, därför ville inte mamma att jag skulle skriva det här. Hur som helst har jag haft en underbar helg tillsammans med familjen (fast jag önskar att långhelgen kunde vara lite längre).

Jag sammanfattar lite kort vad vi har gjort..
Dom kom i torsdags, då fikade vi lite här hemma sedan åkte vi hem till Faddes föräldrar dit vi var bjudna på middag. Jag började dock jobba halv fyra så jag hann bara äta sedan lämnade jag familjen där tillsammans med Fadde och hans familj.

I fredags
åkte vi till Café Strandpromenaden, som en utav mina kollegor tipsade om, och tänkte luncha/fika där men det blev glass för hela slanten. Sedan blev det en spontan resa upp till Tanum och morfars sommarstuga. Morfar och hans Monica bor mer eller mindre där, så vi åkte dit och grillade med dom.
Detta var enda dagen jag tänkte på att fota, så här kommer några bilder:
110603
Älskade lillasyster ♥
110603
110603
På Café Strandpromenaden
110603
Utsikt från caféet
110603
Älskade mamma ♥
110603
Mobil-nördarna! ♥
110603
110603
Morfars stuga

I lördags åkte jag, mamma, pappa & Klara till Torp. Medan mamma och pappa letade efter lite grejer till mig som kan behövas här hemma, så följde jag med Klara och shoppade på H&M, hon hade presentkort som hon skulle använda men hon ville inte bjuda mig på några kläder, hehe. När vi kom hem lagade jag middag (med hjälp av mamma), Kyckling med sambal oelek blev det.

I söndags jobbade jag dag, så då passade familjen på att åka ner till mormor och Ikea i Göteborg för att hämta/köpa lite grejer (har fått en del påfyllnad här i lägenheten nu, det kommer förmodligen bilder på det mesta så småningom) och sedan när jag slutade hämtade pappa mig, så hämtade vi Fadde som hade spelat match, också åkte vi hem och åt middag.

Igår var det dags för dom att åka hem igen, mormor kom hit med tåget från Göteborg för hon skulle åka med dom hem, så hon fick ju komma hit också och kolla hur vi bor. Hon hann dock inte vara här så länge innan dom skulle åka. Sedan på kvällen jobbade jag.

Måste tillägga också att varje kväll (utan torsdagen) spelade vi Bubblan, ett kortspel som Klara lärde oss och vi hade jättekul :) Synd bara att tiden ska gå så förbaskat fort! :/ Men tack för den här helgen ♥

Idag har jag jobbat, och ska göra det onsdag, torsdag och fredag också så det blir 6 dagar i rad. Känns jobbigt men det gäller bara att se till att få tillräckligt mycket sömn, vilket jag inte fick i natt så jag kommer förmodligen somna i soffan så fort jag lägger mig där. :)
110418

Offline!

Hej! Ville bara säga att uppdateringen kommer vara ganska låg (eller obefintelig) under helgen för jag har besök och jag vill ta vara på tiden så gott det går.

Hoppas iaf att ni får en underbar långhelg så hörs vi igen nästa vecka någon gång!
110418

Living just to find emotion hiding somewhere in the night

Hej hej! Idag har jag jobbat. Jobbar och sover, det är allt jag gör nu för tiden känns det som. Men det kommer se bra ut på kontot nästa månad så jag är nog den sista som ska klaga! Idag började för övrigt mitt sommarvikariat, men jag har ju redan jobbat ganska mycket eftersom alla är sjuka och så hela tiden. Men åter igen; jag är nog den sista som ska klaga.

Efter skolan, var jag på väg att skriva, men jobbet.. Så ringde jag runt lite för att ta reda på var min käre pojkvän höll hus, jag hittade honom tillslut utanför B&S så vi har varit där fram tills nu. Och nu har Fadde äntligen låst upp sin iPhone (den var låst till Telenor) så nu kan jag lätt få tag på honom igen! :)
110429
Längtar som en tok tills i morgon! ♥

Och förresten, 1 juni redan? Känns som att det var nyår nyss..
110418

RSS 2.0