I didn't mean to lay him down, but it's too late to turn back time

Som ni kanske förstår så har jag inte så mycket att skriva om just nu, det händer liksom inte så mycket här hemma mer än att folk rastar katter här utanför. Tjejerna/kvinnorna som var ute med katterna stod ju en bit ifrån själva huset, men jag tror ta mig fan att dom lät katterna göra sina behov i rabatten utanför mina fönster.. I min (inte så fina) rabatt!

I morgon tror jag faktiskt att jag ska åka till Göteborg och checka läget lite. Nej då, men jag vill hämta ut mitt dumma, fula, underkända prov i Text&culture också ska jag passa på att gå runt i lite butiker och se om någon vill ha mig.. :) Det är i stort sett så mitt liv ser ut just nu..

Ska försöka hitta på något nytt här så jag har något att skriva om nu när kategorin Göteborgs Universitet är mer eller mindre död, eller åtminstone ligger på vila ett tag. 
Ni får gärna komma med förslag på en ny kategori! Kanske Dagens outfit, Dagens middag med recept, Dagens låt, Dagens artist, Dagens blogg.. Whatever you want, låt fantasin flöda, jag tar emot alla förslag! :)

Update: För att göra det lite tydligare, det behöver inte vara "dagens.." någonting! :)

My favorite favorite is back!

Hej hej hej! :) Har varit ute och åkt buss runt lite över allt nu - biblioteket i Dalaberg för att låna Änklingen (uppföljaren till En sorts kärlek). Kan knappt vänta på att få börja läsa den! Sen så har jag åkt runt och gjort lite andra ärenden.

Ska snart sätta mig och plugga faktiskt. Nu kanske ni undrar, jag hoppade ju av skolan? Ja, men har fortfarande fonetiken från höstens kurs oklarad, och jag måste klara den för att CSN ska bli nöjda och glada :)

Jag just nu, lekte lite med camen.
Reaching for the stars!

Det finns en sak som gör att en del av mig för tillfället känner sig överlycklig över att vara hemma, och det är ju (såklart) att THE O.C har börjat sändas på tv igen! 
Visst är det så att alla har en tv-serie som man tycker "det här är den bästa någonsin!", right? O.C är min sån, jag ÄLSKAR det av hela mitt hjärta, och ni anar inte hur mycket jag har längtat efter att se det!

Förut (kanske nu också) kunde jag rabbla allas namn, både karaktärernas och skådespelarnas, med förnamn och efternamn, utantill. Oh god, I love it! :D

Nothing unextraordinary, this is real

Igår kväll kollade jag och Fadde på Dirty Dancing, jag insåg ju för att tag sedan att jag borde se den. Jag vet inte varför, för jag tycker inte det var något "speciellt" med filmen egentligen, men jag älskade den! :D

Annars händer det inte så mycket om dagarna just nu, känns som att jag har gått hemma och skräpat i veckor fast det bara har gått några dagar. Jag var på biblioteket i lördags och lånade Den svarta nazisten som handlar om Jackie Arklöv. Det var bara 7-dagars lån på den så jag har ju iaf något att göra, förutom att söka jobb som jag gör hela tiden..

Jag glömde ta kort på "kycklingpajen" som jag gjorde, men det var inte så mycket att se heller. Kan ju säga att det nog tar hem första plats på listan över de mest konstiga maträtter jag gjort. Men det gick att äta :)

Nu är det snart dags för How I met your mother och hela köret på 6:an som vanligt på söndagar! Om det inte blir No ordinary family på 5:an som vi börjat kolla på :)

Hopppas ni har en mysig söndagskväll!

If perfect's what you're searching for then just stay the same

Jag tänkte göra en liten uppdatering om sidan Studentkrubb som jag tipsade om här för ett tag sedan, nu när jag faktiskt har provat lite recept därifrån.

Anitas tacogratäng - 16 kr/port.
Supergod och sådär lagom onyttig en lördagkväll! :) Dock så hoppade jag över ungefär hälften av ingredienserna (paprika och purjolök) så det blev väl lite billigare, kladdigare, ostigare.. Men som sagt, supergott! 
Italiensk kycklingpasta - 16 kr/port.
Det blev ingen jättehit här. Till en början var det gott, men det var så mycket spenat i (som man såklart kan minska eller ta bort helt) så tillslut var det inte gott längre. Jag hittade heller inga soltorkade tomater på burk som man skulle ha, så jag tog och la i färsk tomat istället.
Honungskyckling med hasselbackspotatis - 14 kr/port.
Det här gjorde jag igår kväll, och det var hur gott som helst! Rekommenderas verkligen! :)
Till gjorde jag en enkel, kall sås på crème fraiche, sweet chili sås och lite salt och citronpeppar.

Nu är jag visserligen ingen student längre, men att äta billigt tackar jag inte nej till ändå! Idag tänkte jag göra en kycklingpaj för 16 kr/port, men jag kommer nog inte följa receptet helt utan hitta på lite själv. Jag tänkte även prova att göra egen müsli för 3 kr/port.

Så som jag skrev tidigare så rekommenderar jag Studentkrubb till alla som vill få pengar över till annat än mat! :)

'Cause I never stop believing, dreams are coming true

Igår måste ju varit första dagen sedan jag startade bloggen som jag inte skrev någonting! Haha. Jag var iaf ganska upptagen, åkte runt till lite butiker och lämnade mitt CV, gick på biblioteket och sen åkte jag till Göteborg och mötte upp Linda för en girls night out.

Vi gick först till ett ställe som hette något i stil med flygande skotten, fast på engelska. Efter ett tag började det bli för mycket folk, för hög (och inte så bra) musik, för mycket prat och för mycket allt, så vi drog oss vidare till Järntorget och Bishops arms där Lindas pojkvän var med sitt jobb. Mycket trevligare ställe! Så satt vi där ett tag och pratade innan det var dags för mig att dra mig hemåt. Hade en jättetrevlig kväll! :D
Haha, när jag kom med bussen från Göteborg och skulle gå av gjorde jag världens vurpa. Bussen stod så långt ifrån kanten så jag tog ett skutt ut, och med högklackade skor på fötterna lyckades jag såklart trampa snett och ramlade pladask på marken! Måste sett ganska snyggt ut, och det kändes ju lite sådär lagom pinsamt..

Nu sitter jag här och letar jobb både högt och lågt. Jag önskar att någon kunde säga till mig om det bränns, eller iaf om det är fisk, fågel eller mittemellan, så jag visste var jag skulle leta! Att ha körkort öppnar ju iaf några dörrar, men jag är fortfarande ung och oerfaren så det är ju inte lätt.
Men det var det väl ingen som trodde heller..?


Det blommar fint i köket, härligt att växterna självmant skapar lite vårstämning! :D

Nytt i garderoben!

Jag gillar Faddes sätt att plugga. Han la sig i soffan för att läsa en bok, en stund senare när jag tittade dit hade han somnat. Sötnos ♥ Var tvungen att ta kort på honom, men jag ska vara snäll och inte lägga upp det här ;)
Tre tröjor/tunikor och två nattlinnen.
Har länge velat ha ett fint nattlinne, sover alltid i en over-size Rix fm-tröja. Nu var det två för 199 kr (1 för 149 kr) så jag slog till!
49 kr
Den här fanns bara kvar i stora storlekar, tänkte att den kanske skulle vara snygg som over-size och provade en XL, tyckte den satt perfekt och ser inte alls ut att vara stor! :)
79 kr
49 kr
Jag är jättenöjd! :D Rea är underbart! :) Jag har nästan aldrig handlat på Cubus förut men kommer nog göra det oftare nu. :)

Nu ska jag gå och hoppa på Fadde som fortfarande ligger i soffan och sover.

You know I'll do anything for you

Jag vet att jag är efterbliven, de flesta har nog redan förälskat sig i de här låtarna för länge sedan, men det skiter jag i! :D
Bruno Mars
Grenade
Just the way you are
Jag har en hel del saker som ska göras idag, så nu ska jag äta frukost och ge mig iväg!
Ha en bra dag! :)

You never edit what you say, you do your thing your on way

Hej på er! Här kommer dagens efterlängtade inlägg (eller hur?) Har varit i skolan idag, hade en lektion där det viktigaste jag kom fram till är att läraren är helkonstig. I den här kursen när vi skulle välja grupp hade jag redan långt innan bestämt mig för att inte välja Hans, det fanns dock bara ett alternativ till, och det alternativet heter Fereshteh. Hon är inte jättebra på engelska, hon säger ganska mycket som är fel, men man hör åtminstone vad hon säger (jämfört med Hans).

Men det var jättekonstigt, när vi slutade lektionen 15.00 sa hon till oss att vi hade klassrummet i 10 minuter till och att vi skulle sitta kvar och börja skriva på våran uppsats om King Lear. Alla tittade på varandra och fattade ingenting, men hon fortsatte säga till oss; write! Efter 2 minuter säger hon till oss att vi ska gå ut, för att hon måste låsa dörren..? That was wierd..

Jag har tagit ett beslut angående allt det som jag skrivit om de senaste dagarna. Berättar mer om det i morgon!

Förlåt för alla bildlösa, tråkiga inlägg. Jag har med mig kameran varje dag men tar aldrig fram den, onödigt. Men nu ska jag se till att ta lite bilder på kläderna jag köpte igår!

I won't stop until the sun is up

Nu är jag inte längre en student, utan arbetslös. Jag har strukit mig från kursen, och det känns bra. Inte att vara arbetslös såklart men jag känner ändå att jag gjorde rätt val.
Men bara för att göra det klart, så har jag inte gett upp. Jag har fortfarande kvar mina drömmar och ambitioner, jag vill fortfarande inte bli fast i något "skit-jobb" resten av mitt liv, jag vill fortfarande skaffa en bra utbildning och bli något.

Har haft en ganska hektisk dag med massa spring hit och dit. Gick till banken och satte in pengar, åkte till Göteborg, gick på Cubus och köpte lite mer grejer, har fortfarande pengar kvar på presentkortet. Åkte till skolan och satte upp såna här:
Ska sälja mina böcker från förra terminen så jag får tillbaka lite pengar för det.
Gick till expeditionen och sa att jag ville hoppa av kursen så dom strök mig. Sprang ner till spårvagnen, tog tåget hem, gick till arbetsförmedlingen och skrev in mig där. 

I morgon/ikväll börjar jobbsökandet på allvar, och som rubriken säger; I won't stop until the sun is up! Eller rättare sagt, ... until I've got a job! Ni får gärna hålla alla tummar och tår ni har lediga för mig att jag hittar ett jobb så att jag kan försörja mig :)

Bilder på det jag handlat på Cubus kommer upp ikväll, men så länge kommer några bilder från dagen.


Låt inte (sol)skenet bedra dig, det ser härligt ut men är jättekallt! (Och med jättekallt menar jag ca. 10 minus.) Men jag blir hur som helst på bättre humör när solen tittar fram!

Gillar istappen som "växer uppåt". Vid östra tågstationen i Uddevalla.


When you smile, my whole world stops and stares for a while

"Me, me, me against them, me against enemies, me against friends
Somehow they both seem to become one
A sea full of sharks, and they all smell blood"
Nicki Minaj - Fly

Först vill jag bara säga tack till alla som stöttar mig, fastän ingen annan än jag kan göra så mycket åt min situation känns det ändå väldigt bra att veta att folk bryr sig. ♥

Såhär är det, jag har alltid gillat engelska och tycker det är väldigt roligt, jag har alltid haft lätt för det och, om jag får säga det själv, har alltid varit bra på det. Men, det jag gillar är att läsa (syftar då på underbara skönlitterära böcker och för guds skull inga fakta böcker, det är det värsta jag vet på alla språk), skriva och översätta. Och visst, det här kanske är vägen till översättningen, som var/är mitt mål, men hela min kropp och själ säger att det inte är rätt med den här kursen. Den handlar till stor del om litteraturvetenskap som jag har förstått det, och jag hatar litteraturvetenskap! Det intresserar mig inte för fem öre. Det är som Svenska B all over again, fast på engelska och lite svårare, och jag tyckte inte om den delen av Sv B.

Det har gått fyra dagar av kursen men det känns som en evighet. Jag är redan stressad över allt som ska läsas och läras in. Bara tanken på att hoppa av kursen känns som en stor lättnad. Tror att jag måste lyssna på mitt hjärta, som jag alltid har gjort annars. Det brukar bli bäst så.

Shakespeare - snyggingen som verkar vara en stor del av kursen.

Annars så var jag på arbetsintervju för Telenor idag, och det var hemskt! Haha, för det första kom jag dit och visste inte vad jobbet handlade om, för som ni kanske kommer ihåg så var det en säljare på centralen som bara frågade i förbifarten om jag ville ha ett jobb. Och när dom började berätta om jobbet så satt jag där och tänkte: men ett sånt här jobb vill ju inte jag ha.. Dels var det mycket resande, jobba borta, sova på hotell. Varför skulle jag vilja göra det när jag bor tillsammans med mitt hjärta? Sen så var det 100% provision, vilket känns ganska osäkert, speciellt för någon som aldrig jobbat som säljare förut. Så jag satt där och funderade på vad sjutton jag skulle säga.. Men men, vet inte hur det gick men det spelar ingen roll för jag vill inte ha jobbet i vilket fall. Och något sådant där ska jag nog inte hoppa på igen..

Sen så har jag hunnit med en shoppingrundaCubus idag också! Fick ju presentkort där i julklapp. Hittade 3 fina tröjor/tunikor på rea. Bilder kommer så småningom.

Vad har ni gjort idag? Jag hoppas iaf att ni har haft en bra dag! :)

Got to be treated as one of a kind

Nu kanske jag är "för djup", kanske tänker "högt" för mycket, men jag har så många tankar som jag måste göra av någonstans..

Har inte haft en så bra dag idag, har hänt ganska ofta senaste tiden att det är så faktiskt. Känns som att jag bara står och stampar på samma ställe och inte kommer någon vart, det börjar bli lerigt nu och jag vill gå vidare..

Hur som helst så försov jag mig i morse, det är inte likt mig men sedan jag flyttade hit har jag försovit mig ovanligt mycket. Kanske för att det är så mysigt att sova bredvid sin älskling? ♥ Jag vaknade iaf exakt den tiden som jag borde varit på väg ut till bussen, fick panik och väckte Fadde: "Jag har försovit mig! Jag skulle åkt nu, vad ska jag göra!?" Gick upp, kollade när nästa buss/tåg till Göteborg skulle gå, skyndade mig på en halvtimme, tog nästa buss och sedan en annan buss till Göteborg som var sen såklart. Sprang till spårvagnen och hoppade på linje 13 i hopp om att jag hade rätt för mig att den går förbi korsvägen. Det hade jag, och kom till skolan 2 minuter innan lektionen började. Ibland  får man ha lite tur också!

Jag tänker mycket just nu, på vad jag ska göra och så. Det enda jag kommer fram till är lösningar som inte fungerar hela vägen. Men ärligt talat, jag trivs inte.. Inget fel på skolan och så i stort, men jag trivs inte med kursen och det faktum att jag inte vet än om jag får fortsätta eller inte gör det inte bättre.
Jag kämpade så mycket i förra kursen, jag gjorde verkligen mitt bästa, och även om jag är en kämpe som inte ger upp i första taget så måste jag ju se till verkligheten lite också. Kommer jag verkligen klara en kurs på ännu högre nivå?
Men vad ska jag göra? Om jag inte skulle få ett jobb nu, så har jag inte så mycket till val..

Life's a bitch..


How would you feel if they were doing it to you?


Nu har jag läst färdigt boken, En sorts kärlek av Ray Kluun. (Läs om den här.) Det tog väl en vecka ungefär, och det som står där; "En av de ärligaste och sorgligaste böcker som har skrivits".. Ja, jag är beredd att hålla med om det, med lite extra betoning på sorgligaste.. Herregud, vad sorgligt det var! Satt på tåget och läste slutet, tårarna bara vällde upp och jag kunde inte stoppa det. Var tvungen att sluta läsa för att inte bryta ihop.

För övrigt en väldigt bra bok som väckt alla möjliga känslor hos mig. Jag blev arg, glad, ledsen, rörd.. En riktigt fin kärlekshistoria, samtidigt som det ändå inte är det. Namnet En sorts kärlek makes sense now. Jag vet inte vad jag ska säga mer än; Läs boken! Jag blev otroligt tagen..

Själv måste jag dra ner till biblioteket någon dag och låna fortsättningen, som handlar om hur Sten och dottern klarar sig utan Carmen.

Click!

Tänkte uppdatera en snabbis i reklampausen, vi kollar på Click! Har sett den förut och tycker den är bra men ganska sorglig faktiskt..

Idag har jag tvättat, sen när Fadde slutade träningen åkte vi till Torp, handlade lite smågrejer från 10 kr-hyllan Coop och åt på Subway, 2 för 1 kuponger ju! ;)

Usch vilken tråkig uppdatering idag, och det ser inte ut som att det blir bättre i morgon. Ska till skolan, och känner mig inte alls pepp för det, vet ju fortfarande inte riktigt hur det blir.. Och jag vill ju inte köpa böcker innan jag vet om jag ska fortsätta kursen, men ska jag det måste jag ju komma igång nu. Åh, det här suger..

Good morning sunshine

God morgon! :) Är ni vakna än? För visst är det så, att det första ni gör på morgonen är att gå in på min blogg? ;) Nej då, skojar bara! Nu ska jag springa iväg till tvättstugan!

I said: No!

Vill man ha något som lyser upp dagen lite så ska man kolla på det här, helt underbart!
I think I love her! ♥


Come on and fly with me as we make our great escape

So baby don't worry, you are my only
You won't be lonely, even if the sky is falling down
You'll be my only, no need to worry ♥


Hallå :) Har ni haft en bra lördag än så länge? Vi har varit nere i stan och handlat lite mat.
Fredagen spenderades framför tv:n (som vanligt), vi hade lite svårt att komma överrens om vad vi skulle kolla på. Fadde ville kolla på Underworld: Evolution och jag ville kolla på Hannibal. Det slutade med att jag höll på att somna och gick ifrån ett tag, när jag kom tillbaka hade Fadde somnat i soffan (första gången någonsin! Somna i soffan är liksom min grej..) också gick vi och la oss istället, haha.

Jag har så mycket tankar som snurrar omkring i mitt huvud, men jag orkar inte sitta här och klaga på allt. Men jag kan ju säga, att hur det än går med den här kursen, så ska jag ta den här våren till att verkligen fundera på vad jag vill göra med mitt liv. Kanske byter spår helt?

 

 


Dressed for success

Jag kände mig ganska nere, hade ingen lust alls att blogga om någonting. Resultatet på fonetiken var uselt, och jag som verkligen trodde att det gick bra! Ville inte ens sätta mig vid datorn, men gick in på studentportalen för att kolla bara i fall att.. And guess what!?
GODKÄNT I WRITTEN PROFICIENCY!
Ni förstår inte hur glad och lättad jag blev, för jag har verkligen börjat tvivla på det jag gör. Men, där satt den! Nu är det bara fonetiken jag ska greja om 3 veckor, men jag ska ta mig fan fixa det!

Hi five på det!

And now what?

Nu är den nya kursen, B-kursen i engelska, påbörjad. Vi hade en lektion med Ron Paul, han är helt underbar! Älskar hans dialekt! :) Men.. Första dagen, och vi har redan fått i uppgift att skriva en uppsats om Shakespeare's "King Lear". Jag tänkte.. Vad gör jag här?

Gick också för att hämta ut proven, men det var stängt. Ska dit igen i morgon. Och ja, jag tror ju på ödet.. Om jag klarar det här, då kommer jag kämpa, om inte.. Då var det nog inte meningen att det var det här jag skulle göra.
Fick förresten resultatet från fonetiken igår, och det var då självaste fan att jag inte kan få klara någonting på första försöket, jag som tyckte att det gick så bra. Men det är inte avgörande, eller jo. Men jag har en chans till. Det är mest Written Proficiency som jag oroar mig för, för man måste ha poäng i det för att komma vidare. Text&culture har jag ärligt talat inga större förhoppningar om..

Fick besked från jobbet jag var på intervju för i måndags; nej.
Blev inbokad på en till arbetsintervju på Telenor, dom där som hoppade på mig på Centralstationen.
Fick lämna tillbaka mina strumpor till Indiska, tjänade 90 kr på det!

Har ingen lust med det här just nu. Känner mig ganska splittrad, vet inte alls längre vad jag vill, vad som är värt att kämpa för och vad jag ska göra med mitt liv.. Återkommer när jag fått någon ordning på livet igen :)

You'll make it through, 'cause I believe in you

Jag tog mig en promenad och sen hoppade jag på bussen ut till Torp. Hittade lite smågrejer på H&M :)

Nagelfil, Face mask - Vanilla fudge & ögonbrynspenna

Hittade också ett par strumpor på Indiska, likadana som jag hade på julafton, om ni kommer ihåg?

Nu kanske ni undrar.. Men det var nämligen så att när jag skulle ta på mig mina nya, helt oanvända, strumpor så var den ena lite sönder (sömmen hade gått upp). Mamma skulle hjälpa mig att laga dom, men så såg vi att den andra också höll på att gå sönder. 
Jag gick tillbaka med dom till Indiska och förväntade mig att dom skulle dra av lite på priset, för jag är ganska säker på att det är precis vad dom hade gjort om jag hade sett felet innan jag köpte dom. Men det gick inte tydligen, vilket jag tycker var lite taskigt. Blev erbjuden pengarna tillbaka, men jag ville ju behålla mina strumpor så jag sa att jag hellre lagade dom själv.
Men nu såg jag att dom fanns kvar på Indiska på Torp, med 50% på reapriset = 40 kr! (Ord. pris 129 kr). Så i morgon ska jag gå till Indiska i Göteborg och lämna tillbaka dom andra. So.. In your face!

If I lose my way, I'll find another road

Vaknade i morse och såg att solen sken, härligt! Känner på mig att det här kommer bli en bra dag, I wish.. Tror jag ska gå ut på en promenad och kanske ta mig en sväng till Torp också, bara för att fördriva tiden :) 

Fick förresten hem ett läppglans igår som jag köpte för 5 kr (+frakt) hos EllaMarie's Bloppis. (Just nu 50% rabatt på allt i några dagar till, passa på att kika in!)

Fin färg och luktar supergott! :)

Har fixat till den nya designen också, så nu är jag nöjd!

Yes or no?

Bör man lyssna på små, men starka, okända röster som plötsligt dyker upp i huvudet?

I'd find a million ways to say I love you

Jag gick ut förut och kastade iväg den där störande mössan som låg utanför plus lite skräp, men pastan lät jag ligga kvar. Ja, jag vet. Vem fan kastar ut pasta från fönstret/balkongen?
Tycker det är ganska respektlöst faktiskt att slänga ut mat utanför någon annans fönster/dörr/uteplats. Okej om man bor på bottenvåningen och kastar utanför sitt eget, men dom som bor ovanför mig bor inte på bottenvåningen, för dom bor ovanför mig!

Tog mig iaf en promenad också.

Rosa himmel och (nästan?) fullmåne.

Fadde kom hem tidigare idag, han hoppade över träningen eftersom han har ont i foten, stackarn ♥ Men nu har vi ätit och mätta och glada! Gjorde pasta med kött och en jättegod ädelost-sås som jag hittat recept på här.

Kolla in den jättesöta 250-ml Cola-flaska i glas som man fick i 4-pack på köpet när man köpte en stor cola-flaska! :)
Och nej, vi dricker inte Cola varje dag. Tvärtom - vi dricker nästan aldrig läsk! Vet att det finns någon som oroar sig ;) ♥

P.S. Glöm inte trycka F5 för att se min nya design! :)

Nytt och fräscht!

Kände att jag behövde en förändring här, de väldigt vintriga bakgrundsbilderna jag hade började göra mig lite deprimerad. Gjorde ett försök att få in en lite mer vårig känsla, om jag lyckats.. Det får ni avgöra! :)

Ska nog försöka fixa till det lite mer så det inte ser så tomt ut, men inte just nu.

Ser du inte den nya designen? Prova att uppdatera sidan (tryck F5).

When I'm in your presence I just wanna hold ya

Bättre sent än aldrig, men här är ett utav våra fina familjefoton från julafton, plus lite annat! :)
Tripp-trapp-trull! Visst är vi fina? ;)

 

Test-foto!
Min mamma är jättefin, men jag tror faktiskt inte att hon skulle uppskatta att jag lägger upp den här bilden, därav hjärtanen! ♥
Ja, då är det väl bara ca. 11 månader till nästa jul!

You treated her just like dirt and now it's too late

God morgon! Eller god..? Jag tittar ut genom fönstret och ser dimma och äcklig, ful, brun, snö. Det flyger runt ett par jättestora fiskmås-liknande fåglar utanför mitt fönster, jag börjar bli lite rädd. Det ligger en mössa i snön utanför som försvinner när det snöar och kommer fram när det töar och som stör mig hemskt mycket. Det är knappt någon som går här utanför, vems är mössan? Jag väntar på resultat från tentorna, men det kommer aldrig. Jag har fått besked från skolan att jag har dispens, jag får gå på lektionerna så länge tills jag har fått mina resultat. Men jag vill veta, det handlar om så mycket mer än bara kursen och lektionerna. Det här gör mig galen!

Kommer strax upp ett inlägg med lite (från min sida) efterlängtade bilder!


You watch me in amazement

Jag var som sagt på arbetsintervju i Göteborg idag. Hur det gick vill jag inte tänka så mycket på, dom skulle höra av sig i slutet av veckan så det är bara att hålla tummarna!
Många tankar hann gå genom mitt huvud medan vi satt och väntade innan det började, först tänkte jag gud, vad gör jag här? Men märkte sedan att det verkar vara ett riktigt roligt ställe att jobba på. Men ja, det är bara att vänta och se!

Centralstationen stod det några, som jag antog var försäljare, från Telenor. Gick förbi en gång, med musik i öronen, hörde någon säga något om en fråga men jag sa bara nej och gick förbi. En stund senare när jag skulle tillbaka glömde jag bort att dom stod där och gick lite för nära för att kunna undvika och samma kille "hoppade på" mig igen.
Telenor killen: Är du mellan 18-25?
Jag: Ja.
Telenor killen: Vill du ha ett jobb?
Jag: .. var då?
Telenor killen: På telenor.
Jag: Som..?
Telenor killen: Sån här, som står här!
Jag: Eh.. Ja, okej?
Det var jättekonstigt, trodde han skulle försöka sälja något till mig, men erbjuder mig jobb? Han tog mitt namn, telefonnr., frågade om jag har körkort och var jag bor, så sa han att någon kommer ringa och boka in mig på intervju. Men, sen såklart så frågade han om jag ville ha en ny mobil, så det kom ändå. Men ja, inte vet jag men det kanske kan vara något!

Jag kom hem ganska sent, lagade mat och missade halva Top model! :( Och nu är klockan redan tio, men det känns skönt att ha haft något att göra idag iaf!
Hur har ni haft det idag? :)

Don't let our dreams touch the ground

Hellu. Jag sitter och kollar på datorväskor, behöver en! Men.. Jag vet inte vilken! Sitter och kikar lite nu iaf, men jag får nog tänka över det lite vilken stil jag vill ha på min väska. Visst, jag älskar rosa, men vill jag gå runt med en rosa väska?

I morgon ska jag till storstan (Göteborg) på arbetsintervju gällande ett telefonförsäljarjobb. Har valt ut kläder som jag ska ha på mig, för man vill ju se bra ut! Inte vet jag om dom bryr sig hur man ser ut, men det kan ju inte skada att se bra ut iaf :) Ni får gärna önska mig lycka till och hålla tummarna för mig att jag får chansen att bli en sån där jobbig jävel! ;)

Nu är det dags för min favorit tv-kväll på 6:an!

World Trade Center


Jag och Fadde kollade på World Trade Center igår kväll. Jag blir så illa till mods av såna filmer, riktigt hemskt. Rekommenderas starkt till alla som gillar verlighetsbaserade filmer.

Det som hände den 11 september 2001 var helt fruktansvärt, men jag måste faktiskt säga att jag tycker inte USA var så mycket bättre själva. Rätta mig om jag har fel, men var det inte väldigt många oskyldiga som dödades i deras "hämnd"? 

Youth is like diamonds in the sun, and diamonds are forever

Jag känner mig så himla rastlös. Jag står mitt emellan två kurser och går bara och väntar på några förhoppningsvis glädjande resultat. Jag loggar in flera gånger om dagen för att se om resultaten på omtentorna har kommit, men U:et står fortfarande kvar. Och vad ska jag göra om jag inte klarar det?
Jag vill bara veta nu!

If you got it, I need it

Jag tänkte bara tipsa om en blogg som jag följer som heter Studentkrubb. De två killarna som driver bloggen lägger upp recept på alla möjliga sorters rätter, bröd, bakverk osv. som är perfekt för en fattig students plånbok - alla recept kostar under 20-lappen/portion!
Det är också väldigt lätt att hitta recepten, då man kan välja kategori efter antingen vad man vill laga för mat, eller hur mycket det ska kosta.

Jag har dock inte kommit så långt att jag har använt mig utav något recept därifrån än, men jag planerar att göra det. Tycker det är en jättebra blogg som jag rekommenderar till alla som vill äta lite billigare, naturligtvis inte bara studenter! :)

I love the feeling you bring to me

"Just when I felt like giving up on us
You turned around and gave me one last touch
That made everyting feel better, and even then my eyes got wetter
So confused, wanna ask you if you love me but I don't wanna seem so weak
Maybe I've been California dreaming"

Kom ganska nyss hem från stan, har varit på biblioteket. På jullovet började jag läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, men jag hann inte läsa färdigt den och mamma hade lånat den av sin arbetskamrat så jag kunde inte låna med mig den. Tyvärr så var det kö på boken så jag får vänta ett tag. Jag älskar att läsa faktiskt, men det var väldigt länge sedan jag läste något för nöjes skull.
Jag lånade iaf den här boken så länge:
"Sten och Carmen är det snygga storstadsparet med ett till synes perfekt liv. Det är båda unga och framgångsrika inom reklamsvängen, de tillhör Amsterdams innekretsar och är lyckliga föräldrar till en liten dotter. Gott om både pengar och vänner.
Men tillvaron vräks omkull när de får beskedet att Carmen har bröstcancer. Medan hon tvingas till att byta ut sin bekymmerslösa livsstil mot en evighet av sjukhusbesök och strålbehandlingar uppför Sten sig som den stöttande och förstående maken, på dagarna - på nätterna blir han desto mer hämningslöst utlevande."

Har en känsla av att den här boken kommer locka fram en och annan tår, men vad ska man göra? Jag älskar att böcker, musik och filmer som berör!

När jag skulle åka ner till stan stod jag och Fadde på varsin sida av vägen och väntade på bussen, jag för att som sagt åka ner till stan, och han för att åka hem till sina föräldrar och kolla på en fotbollsmatch, Iran - nånting. Och vad sur jag blev när hans buss, som skulle komma 5-10 minuer senare, kom före min! Så ringde jag till Fadde för att fråga om han hade sett den andra bussen på vägen, och precis då kom den. Haha, Uddevallas lokaltrafik är verkligen inget att lita på..

Mumien - Återkomsten

Nu är lägenheten städad och fin och vi har fått mat i magen! Golvet och mattorna har fått tillbaka sin riktiga färg och toaletten & handfatet är skinande rent! (Beror på hur noga man kollar, men här kollar vi inte så noga så det är skinande rent! ;) )
Har satt fram mina nya ljusstakar också som jag köpte på Jysk och nya ljus som jag köpte i höstas på Lagerhaus. 

Nu är det Mumien - Återkomsten på kanal 3 som gäller!

So what do you want from me?

Dom är ta mig fan helt otroliga!
And not in a good way...

And I feel deep down inside, we could be macigal


Titta vad jag fick i brevlådan igår! 6 st rabattkuponger på Subway! Jag har bara ätit på Subway 2 gånger, men jag älskar ju mackor så det blir perfekt som lunch när skolan börjar! Får försöka ragga upp någon i skolan som vill följa med och dela på priset, eftersom de flesta är 2 för 1 ;)

Nu ska jag börja städa igen, jag blev på så dåligt humör igår när jag hade tvättat färdigt för det blev så fullt i torkskåpet så nästan ingenting hann torka, så jag ville inte fortsätta städa. Hade kläder hängandes på tork i hela lägenheten ungefär. Men nu är jag på G igen!

Vad gör ni denna fredag? :)

Now with passion in our eyes, there's no way we could disguise it secretly

Kollar på Family Guy när den där gamla pedofil-gubben (som jag förövrigt stör mig på så galet mycket pga. hans "visslande" tal..) börjar sjunga den här låten!

Vet inte varför jag älskar den så mycket, har inte ens sett Dirty Dancing, men jo.. Jag älskar den!
Och när jag blev påmind av den låten, kom jag att tänka på min spellistaYouTube som jag alltid lyssnade på förut (på den tiden när Spotify inte fanns, och innan jag skaffade det). Jag gick iaf in där och hittade några gamla godingar som jag helt glömt bort! Jag älskar att hitta gamla låtar som en gång i tiden var min vardagsmusik.. 
Hot stuff - Craig David
Irreplaceable, Check on it & Listen - Beyoncé
My everything - Jennifer Brown
Mama do - Pixie Lott
Bang on the piano - Jack McManus
Same girl - R. Kelly feat. Usher

Jag kan inte beskriva känslan ♥


I am doing what I can, but I can't so you know


Förstår ni vilka problem jag har med att få plats med allt tvätt i det här torkskåpet? Bara lakanen tar ju upp halv utrymmet! Herregud, skaffa ett torkrum!?
Och tvättmaskinerna är helt konstiga, den ena fortsatte hålla på i en kvart fast tiden stod på 0 minuter, medan den andra gick från 25 minuter till 0 på en kvart. Make no sense at all..

Nu ska jag sätta på hög musik och börja städa! Vad gör ni idag?

I'm growing up

Klockan är bara 11.12 och jag har redan varit och handlat! Så duktig jag känner mig. Snart ska jag sticka iväg till tvättstugan. Det blir en vuxendag idag, ni vet en sån dag när man städar, tvättar, handlar, lagar mat och såna där roliga vuxen-grejer? ;)

Jag vet att det kanske låter konstigt, men jag måste faktiskt erkänna att jag har längtat lite! Inte direkt efter själva jobbet, men efter att ha tid att göra det. Har känt sen jag kom hem att det har behövts städas här, men jag har varit för upptagen med att plugga. Men nu ska det blir rent och fint här och ljusstakarna och de andra julgrejerna ska plockas ner!

Fruity

Jag har frusit nästan konstant de senaste dagarna, jag känner så spänd i nacken och axlarna när jag fryser. Jättejobbigt. Enda tillfället då jag inte fryser, är när jag sover.
Om ni bara visste hur skönt jag sov på tåget morse! Jag vaknade inte förrän det plingade till i högtalarna och dom sa att vi var framme i Göteborg, mindre skönt var det ju att gå ut i kylan helt nyvaken..

Tänkte bara slänga in ett par bilder på gårdagens plugg-godis (som blev mer film-godis eftersom jag kände mig färdigpluggad ganska tidigt). Melon, kiwi, sharon & vindruvor! Mangon var däremot rutten/omogen, vet faktiskt inte vilket..



One, two, four.. Did I forget anything?

Sista tentan avklarad, la la la la laaaa! Jag tänker inte skriva något om hur det gick, för känslan är ändå alltid fel och jag vill inte bygga upp massa förväntningar för mig själv. Omtentan är om exakt en månad så det borde inte dröja så länge innan vi får resultatet, eftersom det är lovat att man alltid ska få tillbaka tentan minst 2 veckor innan omtentan. 
Provledarna var hur störiga som helst! Det var en gubbe och en.. yngre man, det kändes som att dom stod och stirrade på mig hela tiden! Varje gång jag kollade upp möttes min blick med någon av dom och jag kände mig så övervakad.. Haha, inbillade mig säkert bara.

När jag var färdig åkte jag till centralen och mötte upp Linda :) Vi tänkte fika, men eftersom det ändå var lunch-tid så köpte vi oss varsin macka istället på vårat favoritställe Café Festival. Och där satt vi sen och babblade om allt och inget tills Linda fick träsmak i baken, haha.


Nu ska jag ta och säga ett par sanningens ord om det här Tre som ni säkerligen känner till. Gissa om jag blev irriterad när jag kom hem idag och har fått ännu ett brev som kräver att jag ska betala räkningar som jag har fått för ett abonnemang jag sa upp för fyra månader sedan!? Det är helt sjukt..
Rekommenderar verkligen inte tre till någon som vill slippa problem! Dom har visat allt annat än sin bästa sida för mig..

Halvtomt eller halvfullt?

Nu har jag pluggat lite, och känner mig faktiskt väldigt nöjd! Fonetiken är kanske det jag har haft lättast att förstå, fastän fonetik är just det som man knappt har jobbat med alls innan! Strange.. Undrar en sak bara, vad är det för skillnadhalv-öppen och halv-stängd?

Det handlar alltså lite kortfattat om hur man har munnen när man uttalar ett visst ljud, och det står att det är mellan halv-öppen och halv-stängd. Och hur sjutton är det?

Är lite glad också, för jag ska på arbetsintervju på måndag! Vet verkligen inte om jobbet är något för mig, men om jag får det så är jag säker på att jag kan använda det till något bra för mig själv för att utvecklas som person, och extrajobb är ju aldrig fel! :)

So you say?

Usch, vilken jobbig dag jag har haft. Det började egentligen igår kväll/natt när jag fick ett litet sammanbrott för att jag känner att det här är alldeles för mycket. Pluggade Text&culture och kunde ingenting. Jag somnade efter halv ett någon gång, och gissa när jag gick upp i "morse"? Kvart i fyra. Jag litar inte på tågen, speciellt inte efter allt trafikkaos jag har hört om i helgen, så jag ville åka buss till Göteborg, enda bussen som gick så jag skulle vara framme i god tid gick 05.05, innan Uddevallas lokaltrafik vaknat till liv.
Så jag gick alltså upp kvart i fyra efter ca. 3 timmars sömn, fixade frukost att ta med mig, gick ner till stan, tog bussen till Göteborg, var där 06.20, satte mig på centralen och åt frukost i väntan på spårvagnen, åkte till Vasa Viktoriagatan och satt utanför skrivsalen och försökte plugga tills det kom så mycket folk och blev så hög ljudnivå att det blev omöjligt att koncentrera sig. Och nej, provet gick inte bra..

Skulle helst av allt vilja sova, men har ännu ett prov som väntar på mig i morgon. Jag gick inom Willy:s och köpte en massa plugg-godis för kvällen form av melon, kiwi, mango, sharon & vindruvor. Något ska man väl unna sig i eländet :) Men Phonetics är ändå helt okej jämfört med Text&culture som jag hatar av hela mitt hjärta!

Det känns så jobbigt, så upp och ner, så blandade känslor. Ena stunden känner jag fan, det här går inte, det är alldeles för svårt, jag kan inte! Medan jag nästa stund känner jag kan göra det här! Och jag ska göra det, jag ska!

En bra sak är att när jag kom hem idag hade jag fått brev från Tre där det stod att mitt ärende med dom är avslutat, äntligen! Ni anar inte hur jobbiga dom har varit mot mig! Sa upp det där värdelösa abonnemanget i september tror jag, men dom har hela tiden fortsatt att skicka räkningar! Men nu är det färdigt med dom, och aldrig mer Tre!

Nu hoppas jag att Fadde är färdig med maten snart, idag var det hans tur att vara kock! :)

Oh crap..

Kul att jag märker idag att jag visst har laddat ner en fil från kursens läroplattform som heter "Cultural studies keywords" som jag inte ens har tittat på innan! Kan ni gissa vad den innehåller? Exakt. Keywords vad man behöver plugga på till Text&culture-tentan, precis som de literära termerna, fast kulturella grejer. Exakt det som jag failade på. Det var -25 poäng bara på det! Daaaamn it!
Nu jävlar ska här pluggas!

Vad gör ni idag? Haft första dagen i skolan för i år kanske? :)

Why do you make it hard to love you, I hate it

Nu har jag varit ute på en liten promenad. Gick heeela vägen till Ica och tillbaka (nej, det är inte så långt). Filen var slut och jag tänkte att jag nog klarar mig tills jag ska handla, men så kom jag på att jag har prov i morgon och på onsdag, och då måste jag ha en riktig frukost! Annars är jag hungrig igen innan jag ens hunnit fram till Göteborg.

Passade på att fota lite på vägen. Jag fick inte så många bra bilder, de flesta blev suddiga. Har inte riktigt lärt mig kameran än, men jag ska se till att sätta mig och läsa manualen efter onsdag någon gång!

Jag hatar det här vädret! Det är äckligt och fult och påminner mig om varför jag hatar vintern så mycket!

Fadde började skolan idag, så jag har varit ensam hela dagen. Han ringde förut och sa också att han skulle på något möte med fotbollslaget, så det blir lite sen middag idag. Men vilken tur för mig för då får jag ju ännu mer tid att plugga! Gud vad roligt!

Hey boy, I really wanna be with you 'cause you're just my type


"You're so amazing, you took the time to figure me out
That's why you take me way past the point of turning me on
You're 'bout to break me, I swear you got me losing my mind"

Har "slått vad" med mig själv att jag inte ska gå in på Internet förutom för att lyssna på musik och söka på saker som har med studierna att göra förrän jag är färdig med min Phonetics-lista som jag har gjort. 
Så vi hörs i morgon ungefär!

Why am I not surprised?

Jag läste på text-tv:n igår att under lördagen var all lokaltrafik inställd i några städer, däribland Uddevalla. Är jag förvånad? Nej. Men kanske lika bra om dom nu är så dåliga på att köra.. Tur att jag inte skulle någonstans iaf :)
Men är det inställda bussar och tåg på tisdag och onsdag blir jag sur! För då ska jag till Göteborg och skriva skiten ur den där Hans-gubben också ska jag visa mina Phonetics-skills för den som nu vill se det, Andreas, Mats, whatever..


Rosa rattmuff

Källa: http://www.dunken.se/VisaProdukt.asp?ProduktId=5752

När jag i framtiden köper mig en egen bil så vill jag ha en sån här rattmuff! Jag är faktiskt jättedålig på vänster och höger. Jag kan, såklart, men måste tänka.

Undrar dock varför den är rosa och fluffig? För att tjejer som gillar rosa, fluffiga saker behöver lite hjälp i trafiken..? Fördomsfullt! Eller? Haha..

/Anna

You're like a big hit on the toplists straight from east to south


Idag gjorde någon slags kycklingwrap till middag. Det roliga var att jag tänkte göra något helt annat. Tog fram kycklingfilé och stekte, gick för att hämta något att ha till men hittade istället något annat, och höll på så tills jag tillslut hade en kycklingwrap!

Jag gjorde nog världens godaste kyckling också, tror aldrig det har smakat så bra! Kryddade med lökpulver,(ja, jag tycker inte om lök pga. dess konsistens, men har nu införskaffat lökpulver för att inte gå miste om smaken som löken sätter!) salt, svartpeppar, grillkrydda, kycklingbuljong och sweet chili sås. Sedan rullade jag bara in kycklingen med lite riven ost i ett tunnbröd och slängde in i ugnen en stund för att osten skulle smälta. Serverades sedan med en exotisk gurksallad ;) Haha. Blev väldigt nöjd faktiskt eftersom jag bara tänkte göra en enkel middag till mig själv och fick till något så gott! :)

Fixade ny färg på naglarna nu ikväll också! Det blev lite metallic blå.

Har använt mig utav Depend nr. 079 (baslack), 171 (mörkblå) och 38 (vit, skimmrande). Vet att det ser lite kladdigt och fult ut men jag ville bara prova hur det blev! Och jag är expert på att förstöra nagellacket direkt när jag är färdig!

Nu är jag hungrig! Haha, inte bra men vad ska man göra? Hatar att somna hungrig, för då vaknar man vrålhungrig!

/Anna

Needed a break

Jag gick ut på en liten promenad, för här kommer man ju ingen vart ändå. Helt värdelöst väder ute, men jag fick sån plötslig lust att gå och då får man ju passa på! Jag såg faktiskt inte att det regnade/snöade innan jag gick, och tur var väl det för annars hade jag väl stannat inne. Jag avskyr känslan när kvällen kommer och man inser att man suttit inne hela dagen, igen. Och det händer alltför ofta. 
Jag har inte berättat om mina nyårslöften, men det kanske är dags nu! Jag har dock inte riktigt kommit igång än, för jag tycker det är mycket lättare att börja med nya saker samtidigt som man börjar få riktiga vardagsrutiner igen. Så jag har väl börjat lite smått, men kommer alltså börja på riktigt när skolan börjar. (Kanske bara en dålig ursäkt..?)

Nyårslöften 2011
  • Jag ska bara äta choklad en lördag i månaden, resten utav dagarna är helt chokladfria! (Väljer en dag i månaden pga. att jag vet att jag inte kommer att hålla ett aldrig-löfte, jag älskar choklad för mycket!)
  • Jag ska gå ut och gå minst 30 minuter varje dag. Undantag är vid regn och storm. Promenad till/från buss/tåg räknas inte (Väljer vissa undantag från början därför att det kommer göra det svårare för mig att hitta på ursäkter under tidens gång.)
  • Sluta småäta.
  • Spara pengar till ett eget Wii!
Jag hade först inte tänkt publicera mina nyårslöften, men jag resonerar så att det gör det lättare för mig att hålla löftena med den "pressen" som kommer med att fler faktiskt vet om vad jag har lovat. Och det är dags för mig att skärpa mig, på riktigt.

/Anna

Sometimes I don't understand

Idag vaknade jag klockan 11.11 (varför vaknar jag alltid såna "konstiga" tider?). Uppe sent och sover länge, inte det bästa för pluggandet men det bara blir så..

Min plugg-lek igår gick faktiskt ganska bra, det är några ord jag glömmer ibland, men de flesta kommer jag ihåg! Jag ska se till, att det första jag gör när provet börjar, är att skriva ner alla dom här bokstäverna och orden till dom, så många jag kommer ihåg, så det blir lättare sen när jag kommer till transcription-delen. Sen så är det även så att man ska svara på en massa frågor (14 st. om det ser likadant ut som exempelprovet) så det är det jag kommer lägga krutet på nu.

Jag sitter och kollar igenom Phonetics exempelprovet, och jag bara undrar.. Varför gör dom vissa saker så "basic" där? Om man jämför med grammatiken, så antogs det att vi redan kände till alla grammatiska termer och ingen varken översättning eller förklaring kom. Men här, i fonetiken, på provet, skrivs det ut svenska översättningar. Och inte bara på svåra termer, här är några exempel:
"The term "phoneme" (Sw fonem)..."
"...the term "allophone" (Sw allofon)..."
"...vowels (Sw vokaler) and consonants (Sw konsonanter)..."
"...inflexional suffix (Sw böjningsändelsen)..."
"Suffix" dök även upp i grammatiken, där utan någon översättning.
"...in an audible (hörbart) [r]..."

Ja, ni förstår. Inte för att det är till så stor hjälp att få termerna på svenska, eftersom jag inte vet vad det är på svenska heller, men jag önskar att dom gjort det lika grundläggande i alla delkurser, för det skiljer sig så himla mycket i svårighetsgrad känner jag. Och ja, jag vet inte om det bara är jag, men läser man Engelska på Universitet så borde man väl ändå veta vad wovel och consonant är?

Men, det är ingen mening att sitta här och klaga, det lär ju inte ge mig ett godkänt. Så fram med böckerna!

/Anna

Posted by Anna

Vad tycker ni om min "signatur" (längst ner i inlägget)? Har suttit och fixat den nu medan jag väntar på att min sega pojkvän ska bli färdig med att raka sig och duscha. Tycker inte om att somna ensam..


I play, I learn

Nu ska jag snart börja med maten, Fadde kommer strax hem från sina föräldrar (hoppas jag). Han behövde gå dit och fixa lite grejer medan jag plugga. Vilket jag inte har gjort så mycket..
Efter maten ska vi iaf leka!

Jag har gjort en lapp för varje "bokstav" som är svår, och några till.. Så i stort sett alla med andra ord. Också har jag skrivit en lista med ett ord för varje bokstav, tänker att det kanske är lättare att komma ihåg hur alla låter om man kan lära sig att koppla ihop ett ord med varje bokstav.
"leken" går ut på att Fadde visar mig en bokstav, jag ska säga ett ord (det på listan) där den bokstaven finns med. Och så ska vi hålla på tills jag kan varenda bokstav likaväl som jag kan mitt eget namn! Så det så! :)

/Anna

Gratisbio.se

Jag kanske har fel, men jag gissar att de flesta redan har upptäckt sidan gratisbio.se. Men, om ni inte har det tycker jag det är dags! Klicka på bilden nedan för att bli medlem (ni blir då värvade av mig).

För er som inte vet, så är Gratisbio en sida där man lätt kan klicka till sig gratissaker genom att samla ihop poäng. För vissa poäng måste man handla, men jag har själv tjänat ihop över 13000 poäng helt gratis! När man har tjänat ihop tillräckligt mycket kan man sedan byta in poängen mot t.ex. biobiljetter, presentkort m.m. 
Hur bra som helst! Så klicka på bilden ovan och bli medlem nu! :)

/Anna

But that's how you feel, and I can't do nothing at all

Igår kväll/i natt fick jag en snilleblixt! Haha, nej då men jag fick en idé.

Jag skulle vilja göra den här fönsterbrädan till en myshörna! Göra det mjukt och skönt med filtar och kuddar där man kan sitta och plugga, läsa, filosofera eller något annat! Vet dock inte om den håller för att sitta på (så mycket, den har redan blivit sutten (haha?) på), men det skulle vara så mysigt! 
Den är nog större i verkligheten än vad den ser ut på bilden, iaf tillräckligt stor för att jag ska kunna sitta med utsträckta ben :) 

Jag märkte igår att jag råkat radera mailet från skolan med info om kursen jag ska läsa den här terminen (om allt går som planerat), lyckat! Men jag kan ändå se schemat online, och enligt det så börjar jag den 20 januari! Satt precis och kollade igenom schemat, och gissa om jag blev glad när jag såg att Hans namn inte dök upp en enda gång på hela schemat! :D Men jag blir lite ledsen när jag ser att grammatik finns med! Någon sa att man inte har grammatik i B-kursen.. Plus att vi har första tentan på Alla ♥-ans dag! Vad är det för stil?

Men sånt är livet, om jag har förstått saken rätt. Nu ska jag plugga lite och senare idag ska jag och Fadde leka! Jag har kommit på en "plugg-lek" så Fadde ska få hjälpa mig lite, berättar mer om det senare! :)

Här är förresten bilden på gårdagens vårväder! Smart som jag är så letade jag efter den på mobilen, fast jag tog bilden med min kamera! Idag är det inte lika fint väder, det regnar..

/Anna

You know every trick in the book, you know that I'm hooked

Jag kom ganska nyss hem ifrån Göteborg, har haft omtenta i Written Proficiency. Man kan aldrig vara säker på något, har jag förstått, men jag gjorde vad jag kunde och tänkte på det jag hade fel på så jag hoppas att det gick bra! Uppgiften var att skriva en sammanfattning på 300 ord och kommentarer på 200 ord (precis som förragången) om en text som hette Single and happy! som handlade om "freemales", kvinnor som väljer att leva själva för att dom inte har tid med någon man. 

Det var sjukt kallt inne i skrivsalen, satt och frös hela tiden och mina fötter var iskalla när jag gick därifrån. Inte kul.. Och dom har så mycket regler så man vågar knappt röra sig, tror inte ens att man får ha ytterkläder på sig.
Nu känns allt helt upp och ner, känns som måndag och att allt börjar igen nu, fast det egentligen är helg!

I morse vaknade jag och såg solen! Känns som att jag inte sett solen på år och dagar. Såg ut som vår! Vårväder den 7 januari, synd bara att jag är så säker på att vintern kommer igen.
Lyckat att jag råkade radera bilden jag tog i morse på det fina vädret! (Eller så försvann den) Så därför blir det ett bildlöst inlägg, men jag ska skärpa mig på den fronten!

/Anna

But it's too late to turn back now

Idag började vi dagen med en lång sovmorgon, fast vi var uppe halva natten också. Har pluggat lite Phonetics, Fadde tycker jag låter sjuk när jag sitter där och försöker klura ut vilket tecken det ska vara; öööö, aaaa, eeee, ääää.. osv. Vi kan låtsas att det går bra iaf så pratar vi inte mer om det.

Tänkte bara visa hur fint det blev vid handfatet med grejerna jag fick av Frida i julklapp:

Fint att tvålpumpen och tandborstmuggen matchar min tandborste också ;) Så, tack för det Frida! :)

Vi kollade som sagt på Moulin Rouge igår, tyckte den var jättebra! Men roligast var ändå att Fadde gillade den, det är en typisk sån film som han i vanliga fall skulle dissa om jag skulle vilja se den :P Jag älskade historien iaf! Brukar ha lite svårt för musikaler faktiskt, men den var bra :) Lite Titanic-känsla över slutet också.

Jag sitter och funderar på om vi har fått nya grannar, det låter ovanligt mycket där uppifrån. I vanliga fall brukar man kunna höra barn som springer omkring och en mamma som får utbrott ibland, nu borras det och pratas (utan utbrott). 

Haha, det var allt jag hade och berätta idag. Vilket spännande inlägg :)

/Anna

It seems like more than distance between us

Jag vaknade nyss upp från en liten tupplur i soffan! Är visst inte helt utvilad än, eller bara trött? Idag har jag och Fadde iaf varit och handlat, hade ingenting i frukostväg förutom bröd och smör, och det räcker inte så långt för någon som mig som älskar frukost! Behövde lite påfyllning på andra grejer också.

Vilket hemskt tråkigt väder det är här i Uddevalla! Ska det ändå vara vinter, så kan det väl var riktig vinter? Men nej, det ska töa, vara slaskigt och blött och snöa samtidigt.. Usch!

Om jag inte bloggar så mycket nu de närmsta dagarna så sitter jag troligtvis och försöker plugga, eller ja, jag borde iaf göra det!
Fredag den 7 jan: Omprov i Written Proficiency. Inget att plugga på, jag vet vad jag ska tänka på och det gäller bara att jag verkligen tänker på det för varenda ord jag skriver.
Tisdag 11 jan: Omprov i Text&culture. Det är ett rent helvete, mycket att plugga, men jag vet inte hur jag ska göra! Jag kanske är bra på att plugga, jag kanske är bra på att lära mig, men något jag inte är bra på är att sitta och läsa fakta och ta åt mig det, komma ihåg det och sedan kunna använda det. Jag ska försöka, men det kommer bli svårt. Får hoppas att jag har turen med mig!
Onsdag 12 jan: Tenta i Phonetics. Det är det jag kommer lägga största pluggenergin på. Skulle vara kul att klara något på första försöket, men det är riktigt svårt..
Wish me luck!

Ikväll ska jag och Fadde kolla på Moulin Rouge som går på kanal 8 kl. 21.00. Jag har faktiskt aldrig sett den men har hört att den ska vara bra, och Fadde hade sett den i skolan och ville se den igen :) Så det blir lite lill-lördagsmys!

/Anna

Hemma

Igår när jag satt på tåget satt jag och "skrev" blogginlägg i huvudet, hade massor att skriva. Men nu, nej. Jag orkar inte, kan sammanfatta resan som så att allt som kunde gå fel gjorde det. Förutom att jag faktiskt sov ovanligt mycket. 
Temperaturen i sittvagnen var helt åt helvete, rent ut sagt. Ena stunden var det så varmt så jag trodde jag skulle svimma, sen var det hur kallt som helst. Alla satt fullt påpälsade och frös jättemycket fast dom sa att dom hade full värme på. Sedan var elementet stekhett samtidigt som det blåste kallt från något annat håll, lite feberkänsla.
Det plus ett gäng jobbiga ungar som tydligen inte lärt sig att man kan sänka volymen på rösten, har nog aldrig stört mig så mycket på ett barn. Dom verkade rastlösa innan dom ens satt sig ner, så kan ni tänka er det plus en försening på 3 timmar.

Tåget skulle varit framme i Göteborg tjugo i nio, men vi var inte där förrän kvart i tolv. Jag förstår inte hur Sveriges största tågbolag (eller vad det kallas) kan vara så dåliga på att köra tåg? Men en sak måste jag faktiskt säga, jag har aldrig varit med om att dom informerat så mycket. Dom ropade ut trafikinfo flera gånger och berättade exakt hur många minuter sena vi var, varför, så fort vi stod still berättade dom varför och dom berättade till och med hur resegarantin fungerar. Det har jag aldrig varit med om förut, det är ju tur att dom är bra på något ;)

Jag var alltså framme hos Fadde vid två, så himla skönt att vara hemma med min älskling igen! ♥ Fast jag saknar min familj väldigt mycket också, men förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan vi ses den här gången! :)

/Anna

"The girl that I do not call, must immediately return to your home, pack your belongings and go home"


Nu är det dags att packa väskan för att åka hem igen, eller bort. Vilket som nu är vilket. Hem till Fadde och bort från familjen. Har väldigt blandade känslor, för hur som helst kommer jag sakna någon. Men jag får försöka fokusera på det positiva, det ska bli så skönt att komma hem till Fadde för jag saknar honom så! Men jag har haft en riktigt bra tid här hemma hos mamma pappa med en mysig jul och nyårsafton! Så jag får försöka fokusera på det :)

Nu ska jag gå och umgås lite innan det är dags att packa ner det sista. Kul att sitta på ett tåg och snora hela natten.. Hoppas det inte är fullt, och att folk stör sig så mycket på mitt snorande att dom går och sätter sig någon annanstans så jag får mer plats ;)

Det blir iaf inget mer bloggande idag, så vi hörs nog i morgon! Ha det bra!

/Anna

Nattligt träningsresonemang..

Här sitter jag och snorar mitt i natten, känner att rösten börjar ge med sig också. Kanske inte jättebra att spela Wii hela dagarna när man är förkyld? Men det är ju så kul! Jag har bestämt mig, jag ska spara pengar till ett eget Wii. Det är dyrt men det är ju så värt det! För tänk såhär..
Jag vill träna och vara mer hälsosam, ta hand om min kropp och så, men jag har aldrig riktigt hitta något som kunnat hålla mig aktiv, och Wii måste ju vara den bästa träningsformen någonsin! Man leker ju bara!

Och om man tänker vidare lite ekonomiskt..
Ett Wii med en "träningsbräda" och spelet Wii fit plus (som är det vi spelar just nu) kostar ungefär 2400 kr, säger pappa. Och om man ska träna på gym kostar det 330 kr/månad i ett år (på Motionshuset i Uddevalla, där jag har kollat och funderat). Det blir 3960 kr för ett år, och sen ska man ut med samma summa igen om man ska fortsätta nästa år. 

Vidare funderingar..
Skulle jag skaffa ett gymkort skulle jag ju känna mig tvungen att gå dit, eftersom jag har betalat för det, och att hitta på ursäkter skulle bara vara slöseri på pengar. Men med ett Wii så skulle jag aldrig hitta på någon ursäkt för att inte träna, snarare tvärtom! Jag har tränat minst en halvtimme nu varje dag sen vi fick hem det tror jag, och det är mer än jag någonsin har gjort innan, just för att jag aldrig kommer igång. Och jag har lovat mig själv att börja träna. Så många gånger. Om och om igen. Men jag hittar inte motivationen.

Så ja, jag ska öppna ett Wii-sparkonto och spara varenda krona jag får över i slutet av månaden efter att ha köpt allt det jag behöver, så någon gång kanske jag har råd!

/Anna

Dag 29 & 30 - Mina ambitioner & ett sista ögonblick

Mina ambitioner i livet är att lyckas, lyckas med utbildning, jobb, familj, allt! Och att lyckas kan för mig också vara att veta att man kämpat väl, när man vet själv att man gjort sitt bästa även om resultatet inte blev det väntade. Och med den inställningen, då lyckas man! Ett vinnande koncept helt enkelt ;)

Och ett sista ögonblick skulle ju egentligen passat bra igår! Men, som avslutning på den första dagen år 2011 får jag önskar er ett riktigt gott nytt år, igen! Jag hoppas året blir som ni önskar, med mycket framgångar och lagom mycket motgångar! :D

/Anna

From the end to the beginning

Här kommer en sammanfattning av min nyårsafton i bilder och lite text!
Såhär såg jag ut sista dagen år 2010. (Värst vad mina ögon såg blåa ut!)
Jag och min söta lillasyster!
Jag hjälpte Klara att fixa håret, hon verkade nöjd för när vi var färdiga och hon kollade sig i spegeln förlät hon mig för att jag "brände hennes hjärnceller". Haha :) Och hon är så söt i diademet hon fick i juklapp!
Min fina mamma!
Och skål med pappa!
Nyårsmiddagen! (Jag hittar på lite egna namn, vet inte vad allt kallas)
Förrätt: Bröd med ädelost, päron, salladsblad, vindruvor och sharon
Huvudrätt: Mördegsinbakad fläskfilé med spritsade potatismostoppar och sallad
Efterrätt: Cheescake med hallon och blåbär
Jättegott!
Resten av kvällen roade vi oss med att träna, Wii med andra ord!
Med ett litet uppehåll vid tolvslaget för att skåla med (alkoholfri) champagne!

Jag gick faktiskt ut och kollade på fyrverkerierna, det låter mycket men visst är det fint. Taket på huset går så långt ut så man ser inget från fönstret. Synd bara att dom är så dumma här i byn (eller är det så överallt?), dom smäller i tre timmar innan tolvslaget, och sen när det väl är dags skjuter dom i fem minuter och sen är det slut.

Jag hade iaf en mysig nyårsafton med familjen! Såg ni förresten när dom "räknade ut" på TV? Dom räknade fel ju.. Sen missade vi ändå 0:an för jag råkade byta kanal haha!

Gott nytt år på er!

/Anna

RSS 2.0