I've never seen anything as beautiful as you

Hellu! :) Har varit i skolan en sväng idag, vi hade Phonetics, gick igenom lite grejer sen satt vi och "transcribade" en text; alltså skrev textens uttal - fonetik helt enkelt. När vi fick facit på slutet märkte jag att det faktiskt gått ganska bra för mig! Det enda som är svårt är vokalerna, svårt att veta om det ska vara e, ∂, α, Λ, æ eller något annat! Men det ska jag lära mig :)

Jag köpte lite mossa igår och la på min sten runt ljusen, för att göra det lite juligare! Visst blev det fint? :D


Som jag skrev i ett annat inlägg så är jag ganska känslig för jullåtar och är väldigt noga med att dom inte spelas någon annan tid på året än vid jul. En jättefin låt som jag brukar lyssna på är Beautiful med Wayne Brady, den finns även i en julversion som jag alltså aldrig tillåter mig själv att lyssna på, förutom nu! Och den är så bra, och jag är så glad att jag äntligen "får" lyssna på den nu! :D
Beautiful (Christmas version) - Wayne Brady


/anna

You're my precious gift, my Christmas wish

Kan ju meddela också att min fina snö-ängel som jag gjorde igår nästan är helt borta! :( Beror nog en hel del på blåsten, men det har kommit mer snö också.

/anna

With every breath I take we just fade away

Att tag sig till och från skolan gick förvånansvärt bra idag med tanke på all snö som har kommit i helgen. Jag tog ett tidigare tåg till Götet idag, för att vara på den "säkra" sidan. Men tåget var inte en minut sent! Hem kom jag också, utan försening på mer än 5 minuter. Jag var väldigt förvånad att allt gick så bra, men så var det ju Uddevalla.. När bussen väl kom tio minuter sent var den "för sen" för att köra vidare. Men nästa kom i tid, så jag ska nog inte klaga så mycket.

Idag så var en till tenta avklarad. Kändes konstigt att ha tenta utan att ha pluggat i två veckor innan, men det var Written Proficiency. Vi skulle skriva en summering med kommentarer, och det är ju inte så mycket att plugga på. Trodde det skulle kännas ganska pressat, för när man får en sån hemuppgift vill man ju gärna läsa igenom, stryka under, göra en mind-map, skriva lite, tänka, ändra, skriva lite mer osv. Men nu skulle allting göras på 4 timmar. Men det var inte alls så svårt, jag var klar redan efter två timmar. Det värsta hade ju varit om det var ett ämne som inte väckte några känslor alls, men artikeln som vi skulle summera handlade om fritt och lagligt droganvändande, och om ni har läst det här inlägget som jag skrev för ett tag sedan, så vet ni vad jag tycker om det. Det enda som var svårt var att hålla kommentar-delen till 200 ord, jag hade så mycket att säga!

Efter skolan åkte jag hem till mormor, skulle få två ljusstakar utav henne och blev även bjuden på middag.
Dom här fick jag:

Och såhär blev det:

Så fick jag en liten tomte också:

Julkänslan hoppade på mig direkt när jag tände ljusstakarna och släckte alla andra lampor, så himla mysigt! :D

/anna

I'm sorry for the things I did not say

Man är dum om man går ut i det här vädret frivilligt. Med andra ord så är jag ganska dum.
Klicka för större bilder.

Och jag var bara tvungen att göra en snö-ängel! :)

Nu är det grammatik som gäller resten utav dagen, yippie!

/anna

My heart belongs to you

Det är helt sjukt vad mycket det har snöat här i Uddevalla! Och det har fortfarande inte slutat snöa! Igår kväll ville jag kolla hur mycket det hade snöat under dagen, mätte ju till 13 cm tidigare på dagen. Så jag tog på mig mina gummistövlar och hoppade ut i snön. Inte en jättebra idé - jag hade snö upp till knäna! Och min 30 cm-linjal räckte ju inte till. Jag - som inte gillar snö - har verkligen flyttat till fel ställe känner jag.
Såhär såg Fadde ut igår kväll när han kom hem, gissa om jag skrattade!?

Och som ni vet så är det första advent idag, första ljuset tändes till frukosten.

Jag och Fadde bestämde oss också för att ha våran egen lilla "julafton" idag eftersom vi inte kommer vara med varandra på riktiga julafton. Vi fikade lussebullar, pepparkakor, Ballerina pepparkaka och julmust och gav varandra våra julklappar. Haha inte jättespännande eftersom båda redan visste vad vi skulle få. Fadde fick ett datorspel utav mig som han har tjatat om ett tag, och jag fick en supermysig filt som Fadde köpte på Liseberg i fredags.

Jag tror jag ska ta på mig lite kläder och gå ut och ta lite kort på eländet, dokumentera min första vinter i Uddevalla och kanske Uddevallas värsta vinter?
Fadde har lämnat mig själv hemma nu. Jag vet inte riktigt vad dom gör, men det har något med deras religion att göra. Kanske borde jag vara med, men jag vet ju inte vad det är, vad det betyder, vad dom gör, eller varför dom gör det.

/anna

Don't try to explain your mind I know what happens here

Det tok-snöar här i Uddevalla just nu och har gjort det hela dagen, likaså gjorde det igår. Jag hoppade ut i snön förut och mätte hur mycket det var (jag är töntig, jag vet) 13 cm, och nu lär det ha kommit några centimeter till. Och jag kan inte låta bli att undra, vad gör dom som jobbar i den här kommunen?

Jag vet inte hur långt det här "fenomenet" sträcker sig, om det bara är i Uddevalla, eller om det är hela västkusten, hela södra Sverige eller ännu mer. Men dom skottar inte!? Mamma påpekade det också förra helgen när hon var här, att i Östersund skottar dom direkt på morgonen även om det inte har kommit speciellt mycket snö. Här väntar dom minst en vecka för att se om snön kanske försvinner av sig självt. Varför!?

Går man genom stan måste man pulsa genom snön, för dom låter det ligga. Ännu värre är på bilvägarna, det är ju helt fullt med snö! Bussarna får knappt stopp när dom ska stanna och ta upp/släppa av folk, okej om det "bara skulle vara halt, men det är det ju inte! Och om snön skulle vara borta/vara lite mindre på gångvägarna/bilvägarna, så är det för att så många har gått/kört där så snön har blivit nedtrampad eller flugit åt sidan.

Igår när jag och Fadde kom från tåget såg jag en plogbil som plogade - inne på en bakgård. Klockan nio på kvällen. Och om jag ska vara ärlig, så är det den enda plogbilen jag har sett här, fastän det har varit snö lite till och från i mer än en vecka. Om inte annat så borde dom ju ha lärt sig något från den kaosartade vintern som var och hälsade på tidigare i år. För det var ju just det, det kom en massa snö men dom gjorde inget för dom antar att det är borta nästa dag. Men dagen efter har det frusit på och kommit ännu mer snö.

Det är inte konstigt att busstrafiken står stilla, att tågen blir inställda och flera timmar sena, att det sker olyckor överallt så fort det kommer snö, för någon gör ju uppenbarligen inte sitt jobb. Och jag undrar varför?

Själv håller jag på att bli insnöad här. Jag tror inte jag vill veta hur det ser ut i centrum just nu.


/anna

I'm gonna make a change for once in my life

Nu gott folk ska ni få se vilken underbar grej jag köpte på Cervera för presentkortet jag fick i student-present!

Det är en Relaxation Foundation som har fått en fin plats på mitt piano! Tycker ni den är fin? Då kan jag berätta att den är ännu finare på riktigt. Önskar att jag hade en riktig kamera så jag kunde visa bättre bilder.

Det är i alla fall en fontän, man sätter in en sladd i väggen så rinner det vatten och lyser. Ljuset är blått på riktigt och det ser väldigt mysigt ut. Och kärleksparet som sitter där och myser gör det bara ännu finare! Tydligen så ska ljudet utav vatten ha en avslappnande effekt, därav namnet Relaxation.. Är dock lite osäker på det där med avslappnande, eftersom det samtidigt kommer ett surrande ljud.

Nu längtar jag tills det blir mörkt så jag får se hur det ser ut då, lär ju bli ännu mysigare! 
Haha bara en sak, jättefin grej och så, men manualen var kanske det sämsta jag varit med om! Det står bara vad man inte ska göra med den, inte vad man ska göra! Men jag lyckades få ihop den ändå!

Den här söta tomten från Jula fick också följa med mig hem. Det är en ljushållare, kan nog också bli ganska mysigt när det är mörkt!


/anna

For every piece of me that want you, another piece backs away

Jag sitter här och lyssnar på julmusik! Jag är så känslig för sånt, jag avskyr julmusik om det spelas någon annan tid på året än vid jul. Så det är som ett tecken för mig att julen närmar sig, när jag tycker det är okej med julmusik!

Idag ska jag baka lussebullar har jag tänkt, man måste väl ha lussebullar till första advent? Så jag måste åka och handla lite ingredienser, tror jag ska ta en liten sväng till Torp, handla där och passa på att gå på Cervera. Jag fick ett presentkort på Cervera i studentpresent som jag tänkte använda. Hittade en jättefin grej, fast jag kan inte förklara vad det är så jag låter nog bli. Det får bli bilder sen istället :)

Sen så är det väl dags att ta nya tag i grammatik-helvetet igen, omprov om en vecka! Just nu kommer jag inte ihåg någonting, men förhoppningsvis är det lättare att ta upp nu igen när det har legat och vilat lite. 

/anna

Jul på Liseberg

Julmusik! (tryck play för rätt stämning till inlägget! ;) )

Idag åkte jag och Fadde till Göteborg och gick på Jul på Liseberg! Eftersom jag ska åka bort över jul och lämna kvar Fadde här i Uddevalla så ville jag att vi skulle ha lite julmys bara vi två. Fadde bryr sig inte så mycket eftersom han inte firar jul, men julen är ganska viktig för mig och man ska ju fira den med folk man bryr sig om. Så det här var väl mest för min skull, men det var himla mysigt ♥
Det var däremot väldigt kallt, vi frös jättemycket! Men hellre kallt och snö, än lite varmare och regn. Det är ju trots allt Jul på Liseberg. Jag ska inte skriva så mycket om det, finns inte så mycket att säga. Vi gick runt, kollade på det som fanns att se; marknadsstånd, djur från Nordens Ark m.m, värmde oss vid eldarna som var uppställda lite här och där, åt mat och så :) Jag slänger in några bilder istället som får sammanfatta dagen!

Tyvärr är det ju väldigt svårt att få bra bilder när det är mörkt, speciellt med mobilkamera, så jag tog mest bilder innan det mörkna.

Jag blev så glad av julstämningen, alla lampor och julmusik! Fadde är lite tveksam men jag tycker vi ska göra det till en tradition varje år! Haha och jag ska nog se till att få som jag vill, ska lära min älskling att fira jul ♥

/anna

We're leaving town

Idag ska jag och Fadde åka iväg och ha lite roligt, bara vi två! Fadde har studiedag idag, men han kommer ändå inte plugga så vi får passa på att använda dagen till något jag har planerat ett tag! Jag tycker det ska bli kul iaf, Fadde är lite tråkig och skulle hellre sitta hemma och ruttna :P men förhoppningsvis kommer vi hem ikväll och har haft en bra dag båda två :)

Jag skriver mer ikväll om jag orkar, och berättar vad det är vi har hittat på! :) så länge kan ni ju få gissa vad det är vi ska göra ;)
Hoppas ni får en trevlig fredag iaf! 

/anna

Körkorts-test?

Vilken hemsk dröm jag drömde! Jag drömde att jag var tvungen att göra någon slags uppkörning igen, som kontroll att allt hade gått rätt till, och då fanns risken att jag blev av med körkortet igen. Och jag fick inte ens sitta vid ratten när dom skulle bedöma mig! :o Tur att det var en dröm!

Nu ska jag göra frukost och sen ska jag väcka den sovande björnen ♥

/anna

You're out the door and he's through with you

Det här har jag inhandlat idag!


♦ Fyra röda ljus till adventsljusstaken
♦ Två gröna, två vita och två vinröda ljus (bara för att, 10 för 60:- ju!)
♦ Tre blockljus, ett rött, ett brunt och ett grönt
♦ En stenplatta (som gav mig en sten-sticka i fingret!)

Som vanligt så blir färgerna lite dåliga med mobilkameran, men med lite fantasi så kan ni nog också se att det kommer bli mysigt och fint! Nu jävlar är det jul på G! En månad kvar till julafton var det ju igår, första advent på söndag och första december på onsdag!
Är julkalendern på TV något att ha i år? Skulle gissa på inte..

Mitt körkort har förresten kommit! Men jag har inte hämtat det än, det blir nog det första jag gör i morgon :) Fast först ska jag ta reda på var jag ska hämta det. Det är alltid olika ställen varje gång jag ska hämta ett paket! 

/anna

And he's gonna be larger than life

Hej på er! Har ni haft en bra dag? Det har varit sjukt kallt idag! Frös nästan knäna av mig! Jag vet, ofta man fryser om knäna? Men det gjorde jag, haha.
Idag har jag varit i skolan, för ovanlighetens skull får man väl säga. Om jag ska göra er som jobbar och pluggar, och som vill ha lov, lite avundsjuka så kan jag ju säga att jag bara har 4 dagar kvar i skolan nu innan jag har jullov, varav 2 dagar är tentor! Ganska nice! ;)

Efter skolan idag mötte jag upp Linda på stan, det var ganska länge sedan vi träffades nu så det var kul. Som vanligt! :) Vi fikade på ett café som heter Festival, jättemysigt. Vi brukar gå dit, eller ja vi har gjort det dom senaste gångerna. Gott fika och det ligger dessutom alldeles nära Lagerhaus, som är en favoritbutik! Så efter fikat gick vi såklart dit, vi båda ville köpa lite ljus så så blev det! Visar bilder sen :)

När jag kom hem fick jag syn på det här:

Faddes sko fastkilad under pianot, haha. Han är rolig han :) Förstår att han har limmat sin trasiga sko och ville hålla ihop den medan limmet torkar, men det såg lite roligt ut!

Nu ska jag äta, varma mackor till middag? Tummen upp!

/anna

Ballerina Pepparkaka

Jag är duktig på mycket, en sak som jag inte är speciellt stolt över är att jag är väldigt duktig på att bränna mig! Eller klantig kanske är mer rätt ord. Idag när jag lagade mat brände jag mig på handleden på en form som kom direkt från ugnen! Det sved så mycket så jag kände att nu måste jag införskaffa något som jag kan ta på för att lindra smärtan när jag bränner mig! Så jag åkte till apoteket och köpte Xylocain, sen i väntan på bussen tog jag en sväng in på Willys i brist på annat att göra.
Kom ut därifrån med en chokladkalender och Ballerina Pepparkaka! Barnet som bor kvar i mig älskar chokladkalendrar! Det är ett måste varje år. Jag kommer sitta där när jag är 50 och gråta om jag inte får en chokladkalender :P
Och Ballerina Pepparkaka! Har ni smakat!? Jag tänkte mig att chokladen skulle smaka pepparkaka, men såklart så är det ju kexen som smakar pepparkaka. I alla fall hur gott som helst! :D

/anna

Makes my heart sing like a choir

Nu har jag fått köpt en adventsljusstake!

Tycker den var väldigt fin, men samtidigt ganska enkel. Inte så jättejulig heller så den kan ju användas andra tider på året också om man skulle känna för det. Då saknas det bara ljus och sen ska jag allt mysa till det här hemma! :)

Någon mer än jag som tycker det här låter som en jullåt? Fastän den egentligen inte har någonting alls med jul att göra så får jag julkänslor!
You stop my heart av underbara Melanie Fiona (såklart)


/anna

Don't need to reach for the stars, happy here on earth

Hellu! Vet inte om jag håller på att bli sjuk nu, för jag svettas samtidigt som jag fryser. Låter som feber va? Men ofta jag har feber.. Jag som aldrig är sjuk, och är jag det så är det en liten förkylning på sin höjd. Men jag låtsas som ingenting, det brukar försvinna då ;)

Det är ju 1:a advent på söndag! Visserligen åker jag bort 16 december, men det hinner ju ändå gå ända till 3:e advent innan jag åker, så jag vill nog ha en adventsljusstake ändå! Har hittat en fin på Åhléns, tror jag ska åka ner till stan nu och kika lite närmare på den. Ljus kan jag ju alltid köpa på Lagerhaus när jag är i Göteborg, billiga saker är ju underbart! :)

Jag målade naglarna förut med mitt nya nagellack som jag inhandlade igår, tänkte visa men jag har redan förstört det för mycket för att vilja visa det. Slänger in en fin bild istället på en blomma som mamma köpte till mig i helgen :)


/anna

I love the energy you radiate

Nu är jag hemma igen efter min lilla sparsamma shoppingrunda! Men det fanns ju ingen Rusta på Torp! Undrar vad jag har fått det ifrån? Blandade förmodligen ihop det med Jula, väldigt lätt hänt om man är som mig. Rusta och Jula, OnOff och NetonNet, Lindex och KappAhl, Din Sko och Skopunkten.. Helt omöjligt att hålla reda på!

Men jag hittade iaf lite smågrejer som fick följa med mig hem.
 • En söt ljushållare med älgar (15 kr på Jysk)
 • "Juladresser", ni vet sådan där som man sätter på julklappar, "God jul önskar.." (29 kr på Gallerix)
 • Läppsyl Nivea Angel Star (29 kr på H&M)
 • Två nagellack från Depend, ett baslack och ett mörkblått, nr. 171 (25 kr st på Kicks)
 • Kollegieblock (10 kr på Coop)
Det var det! Min runda på Rusta får jag väl ta någon annan gång när jag vet var det finns! :) Det kändes väldigt skönt att åka och göra något, bara för att. Inte för att jag måste, inte för att jag ska göra något annat på vägen, utan bara för att jag kände för det. Man måste uppskatta de små grejerna i vardagen! :)

/anna

I see your face and I feel your love

God morgon! Jag satt uppe till tolv i natt och skrev, fick lite ångest över att jag var tvungen att avsluta det så snabbt, men jag tror ändå det blev ganska bra. I natt när jag gick och la mig så hade jag en så skön känsla i kroppen, av att inte behöva göra någonting! Jag blev nästan lite osäker på om jag hade någonting att göra idag eller inte, men tänkte; jag har bara skola på torsdag denna veckan, jag har ingen körlektion (för jag har tagit körkort!!), jag ska inte tvätta.. Vad mer gör jag egentligen? Visst har jag fortfarande plugg kvar att göra, det är ju fonetiken och grammatiken.. Men alla Text&culture grejer som har hållit mig sysselsatt från morgon till kväll de senaste två veckorna är över nu! Vilken lättnad!

Jag tror jag ska ta mig en liten sväng till Torp idag (Uddevallas köpcentrum) och kika lite på Rusta. Såg på deras hemsida att dom hade billiga ljusstakar och julgardiner. Jag har inte tänkt att julpynta, eftersom jag ändå åker bort över jul, men jag vill ändå ha ljusstakar och så för att få lite mysig julstämning! :)

/anna

The effect of epiphany..

Nu är jag nästan klar med den första utav uppsatserna! Har skrivit om två noveller; Snapshots of a Wedding och Lispeth. Uppgiften var att jämföra den (gudomliga) uppenbarelsen i de båda historierna. Behöver bara hitta en sekundär källa, skriva lite kort om det sen är jag klar!
Och då återstår bara den andra uppsatsen, som jag ska skriva om Disgrace, en diskussion om det är en post-colonial novel. Men jag har inte läst klart boken än så det är ju toppen! Men jag läser den ju som sagt på svenska, och har bara 5 kapitel kvar så det ska nog gå ganska snabbt. Ska iaf sätta mig med boken nu och läsa medan jag äter middag.

Annars så är jag jättetrött idag, gick upp vid 6 i morse eftersom jag hade körlektion innan uppkörningen. Men ja, det här får väl ta den tid det tar, behöver jag sitta till tolv i natt så får jag väl göra det. Får ju skylla mig själv lite att jag inte började i tid, som vanligt. Men jag är ledig tisdag och onsdag så jag har ju tid att sova ut! :) Fast jag kanske får ta en liten power-nap i soffan sen!

Nu, tortellini! Mamma gjorde det igår så det blev lite kvar, var verkligen hur länge sen som helst som vi åt det och jag älskade det när jag var mindre! :) Det är så gott!

/anna

Just gonna stand there and watch me burn

Love the way you life (part 2) - Rihanna feat. Eminem


Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, har inte bestämt mig än. Del 1 var ju verkligen hur bra som helst, den var stark och den berörde, men ska man göra en del 2 för det? Jag vet inte.. Men jag tycker videon gjorde så himla mycket till den första låten, för det var så välgjort och förmedlade alla känslor så bra, så vi får väl se om/när videon till denna kommer ut!

Vad tycker ni?

She holds a strenght that he didn't know


JAG KLARADE DET! :D:D:D Nu har jag körkort! :D Är så himla glad och lättad! Visst känns det lite dåligt att det tog mig tre gånger att klara det, och han sa dessutom att det var precis att jag klarade det, men vem bryr sig!?
Jag har körkort! :D
Jag har ändå överträffat mig själv och mina förväntningar, har ju haft i tankarna tidigare att jag aldrig skulle klara av att köra bil, men jo då! Och när jag väl skaffar en egen bil och får köra så kommer jag ju utvecklas, fågelungar kan ju inte flyga när dom kläcks, eller hur? Man lär sig med tiden. Så länge jag inte kör på eller dödar någon så är det nog bra!

Nu är jag så glad och full med energi så jag ska sätta mig och skriva min uppsats i Text&culture, och jag ska göra det så bra att Hans ramlar av stolen när han läser den! Men först ska jag äta frukost innan jag svälter ihjäl! För då skulle ju körkortet vara förgäves! ;)

/anna

I could be wholesome, I could be loathsome

Nu har mamma åkt hem. Känns tråkigt, men det var iaf jättekul att ha henne här! ♥ Och det är ju inte ens en månad tills jag ska åka hem till mamma och pappa så vi ses ju snart igen!

Jag provade den nya Marabou Vinter igår, som den chokladälskare jag är tyckte jag att den var god! Det tyckte dock inte mamma och Fadde :P

Jag gillade att det var stora och lite tjockare bitar. Chokladen var ganska maffig så jag orkade inte äta så mycket på en gång som jag kan göra annars, så det kan man ju se som positivt ^^

Nu ska jag plugga, från och med nu till och med natten mellan måndag/tisdag. Har ju till 23.59 i morgon på mig! I morgon ska jag också göra något lite speciellt, och jag ska göra det jävligt bra! ;)

/anna

Congratulations!

Idag fyller min söta lilla brorson Hugo 6 år! Har tyvärr ingen bild att visa på honom, och vet inte om jag får lägga upp någon heller men jag kan visa en bild på kortet som jag och Fadde skickade till honom.

Vi tyckte kortet passade så bra till Hugo för han har en gosedjurskanin som han älskar och har haft sen, jaa.. Jag vet inte hur länge! Så jag vill bara säga grattis till söta lilla Hugo! :D♥

Lägg märke till det fina frimärket också, hihi ^^

/anna

You can't feel anything that your heart don't want to feel

Hej :) Min mamma är som sagt här nu :D Igår var vi och hälsade på min morfar, som också bor här i Uddevalla. Han fyllde 70 år så vi åkte dit och grattade honom det bjöds på lite plockmat och tårta! :) Så det var trevligt.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, mamma åker hem ikväll så efter hon har åkt så är det bara att sätta sig och plugga för hemtentan ska visst vara klar i morgon! :o kommer nog sitta hela dagen i morgon och skicka in den precis vid midnatt!

Harry Potter på tv nu, jag kanske borde kolla eftersom Linda frågade om jag vill följa med henne och kolla på nya Harry Potter, och jag är helt efterbliven gällande det. Har väl sett 2 filmer men ganska ointresserat. Fast det är dubbat, så nej, jag ska inte kolla :)

/anna

Everybody going down, going down, going down

Nu åker jag ner till stan och möter upp mamma!♥
Blir säkert inte så mycket bloggande i helgen, men jag tror nog ni överlever ;)

Mamma♥

Hej hej! Vi fick lite oväntat besök ikväll, av Faddes bror, farbror och två kusiner. Lite olägligt eftersom vi hade planerat att städa, men vad ska man göra? Dom är så, Faddes släkt, mer spontana och planerar inte allt så som jag är van att göra, det är bara att vänja sig. Men jag har ganska tråkigt, för jag förstår ju tyvärr inte vad dom säger :/ Gud, jag måste verkligen lära mig Faddes språk.. Vi har ju ändå varit tillsammans i två och ett halvt år! Fast det dumma var att Faddes farbror frågade mig något (på deras språk) och jag svarade: jag fattar inte. Så frågade han: fattar du inte? på deras språk, och det förstod jag! xD

Anyway, nämnde ju tidigare i veckan att jag får finbesök i helgen, men berättade aldrig av vem! Det är min älskade lilla mamma som kommer och hälsar på! ♥ Hon har varit i Göteborg med jobbet på någon tandläkarmässa (tror jag! Måste erkänna att jag har ganska dålig koll..) Så jag ska åka och möta upp henne vid tåget klockan elva i morgon! Tyvärr stannar hon bara tills på söndag, men det ska ändå bli jättekul! Vi har lite planer för i morgon, men man vet aldrig vem som kikar in här så jag ska inte säga något, är rädd för att avslöja för mycket!

Hoppas ni får en trevlig helg!

/anna

Cuuurls

Jag funderar starkt på att köpa en locktång, 'cause I want curls and I want it bad!
Frågan är bara; Små eller stora lockar?

Toblerone, mums!

Jag är med i en tävling där högsta vinsten är en 2 kilos Toblerone!

Pangasius

Jag undrar om någon känner till en fisk vid namn pangasius? Någon som har ätit det?
Anledningen till att jag undrar är att jag har sett den här fisken i affären, tänkte köpa den men väntade för jag ville kolla lite recept och så för att se vad man kan göra med den, och tur var väl det! För jag googlade på den, och hittade information om att den här fisken odlas och fiskas i ett av världens mest förorenade vattendrag! Det står också att den matas med allt från banan till nermald död fisk, fodras med hormoner så att den växer i fyra gånger normal takt, och den injiceras med urinextrakt för att rommen ska bildas snabbare.

Och sånt säljer dom? I våra svenska livsmedelsbutiker?

Källa (Nu kan jag visserligen inte påstå att källan är säker, men läste även på en recept-sida att Naturskyddsfonden rekommenderar att inte äta fisken.)

He does nothing, the boy does nothing


Här har jag spenderat morgonen! Kul va? :) Eftersom det inte blev någon tvättning i tisdags som det var tänkt, och jag ville få tvättat innan helgen, så fanns det inte så mycket att välja på. Men det var mysigt faktiskt, gick upp strax före sju, startade två maskiner, gick tillbaka och kröp ner i sängen igen och mös med Fadde :)♥

Ska alldeles strax ta tag i plugget, måste verkligen börja med hemtentan nu, börjar få lite panik. Men jag ska göra det, och jag ska göra det bra!

/anna

Muffins

Nu har jag bakat muffins! Jag började faktiskt igår, men upptäckte att mjölet inte räckte så jag fick köpa mjöl idag så jag kunde fortsätta :)
Jag brukar ha lite konstiga idéer för mig, den här gången fick jag för mig att lägga en chokladbit på muffinsarna. Gjorde bara enligt vanligt muffinsrecept, när det var några minuter kvar utav tiden så tog jag ut dom, la på en chokladbit och ställde in i ugnen igen tills chokladen smält!

Fast jag har inte smakat på dom än, men jag hoppas dom är goda! Har till och med köpt fina formar med hjärtan på! :)

/anna

Won't you come and rescue me?

Idag var det upp tidigt som attan! (= halv 6) Hade nästan glömt bort att vi börjar så tidigt som 9.15 ibland. Vi hade Phonetics hela dagen lång! Dom har bestämt sig att flytta Phonetcis-tentan från 6 december till 10 januari eller något.. Vet inte vad jag ska tycka, det är både positivt och negativt.
Bra är:
 • Vi slipper bli återbetalningsskyldiga till CSN (vilket är anledningen till att dom flyttar den, för CSN är på dom om att det är för lång tid mellan den sista tentan; 6 december, och kursens slut; 18 januari)
 • Man får chansen att fokusera stenhårt enbart på grammatiken inför omtentan som är den 4 december (kollade förresten min poäng på tentan idag, 6 poäng ifrån godkänt! Surt, men det känns ändå bra för då kunde jag ju ändå ganska mycket)
 • Vi får längre tid att plugga till fonetiken, som har varit en ganska kort kurs med mycket att lära
Dåligt är:
 • Jag måste åka tillbaka till Uddevalla tidigare än jag hade behövt om vi antar att jag klarar alla tentor (alla omtentor förutom grammatiken ligger i början av januari)
 • Det kan bli problem med antagningen till nästa kurs, eftersom vi då inte har gjort alla tentor när sista antagningsbeskedet kommer (man måste ha godkänt i denna kursen för att få fortsätta med nästa, logiskt va?)
 • Måste plugga fonetik över jullovet!
Nu ska jag äta, har varit jättehungrig hela dagen! Sen är det dags att ta tag i hemtentan för jag har inte tid att sitta och plugga i helgen, ska ha roligare än så :)♥

/anna

Melanie Fiona

Ett behagligt lugn sprider sig i min kropp..

Snygga människa! Nu förstår jag var min plötsliga längtan efter att göra något med mitt hår kommer ifrån. Jag skulle ge vad som helst för att få sånt hår som
Melanie Fiona har! Lockigt, stort, tjockt..
Jag skulle göra vad som helst...

Allt som går upp måste komma ner, eller tvärtom?

Det känns som att svårighetsgraden på allt jag gör i mitt liv har höjts. Jag har alltid haft det ganska lätt, men missuppfatta det inte, jag har kämpat i livet precis som alla andra, jag har bara haft turen att jag har alltid haft lätt att lära mig. Men nu blir jag underkänd på det ena efter det andra och det känns som att jag inte klarar av någonting. Men jag klandrar inte mig själv, jag kan inte göra det. För alla som känner mig vet att jag alltid gör mitt bästa - i alla situationer. Skulle jag klandra mig själv skulle jag sjunka så lågt att jag inte skulle ta mig upp igen. 

Jag har nyss gått igenom en ganska stor förändring i mitt liv, som ni känner till. Jag har flyttat (långt) hemifrån och precis börjat leva mitt egna liv. Jag har börjat på en ny skola och skillnaden är så enorm! Undervisningsnivån på Göteborgs Universitet är så otroligt mycket högre än på Vittra Östersund, jag tror inte ens man behöver ha gått på Vittra för att förstå den stora skillnaden.

Innan jag bestämde mig för att ta körkort fanns det inte i mina tankar att det skulle bli mycket att plugga samtidigt - men det blev det såklart. Jag tror att allt jag misslyckas med just nu beror på den stora förändringen, jag har ju inte riktigt haft tid att vänja mig utan har bara haft jättemycket att göra. Men jag är en fighter - jag kämpar in i det sista. Jag ska fixa mitt körkort, jag ska fixa grammatiken, jag ska fixa alla andra ämnen i kursen, jag ska bli godkänd i hela kursen och jag ska bli antagen till nästa kurs. Jag ska fixa det här!

Jag har ett nytt motto - Sometimes you have to fall, to then climb even higher than before.

Det kanske går dåligt för mig nu, men när det går uppåt igen kommer det gå bättre än någonsin innan! Och jag illustrerar det med en liten fin bild! :)

/anna

So what do you want from me?

Jag sa ju förut, som ni kanske minns, att jag inte skulle prata mer om uppkörningen och istället ge er en glad överraskning när jag klarat det. Tyvärr så måste jag göra er besvikna (fastän det antagligen är jag själv som är mest besviken) - jag klarade det inte.. Och den här gången känns det riktigt ruttet!

Jag har nog inte berättat vad det var jag gjorde för fel förra gången, men det är oviktigt nu. Men även om jag tyckte att han var lite väl hård då och överdrev lite, så vem är jag att säga hur han ska göra sitt jobb? Jag vet ändå vad jag gjorde och jag vet att det var fel. Men den här gången.. Jag failade pga. att jag var för försiktig! Jag trodde, på riktigt, att det var en utav mina goda egenskaper som bilförare, att jag är försiktig. Och med försiktig menar jag inte att köra långsamt, för jag vet mycket väl att man inte får köra långsammare än hastighetsskylten anger utan anledning. Med försiktig menar jag att jag inte vill ta (vad jag anser vara) onödiga risker. Men jag hade tydligen fel. Å andra sidan så vet jag att om jag chansade lite mer och det skulle gå åt helvete, så skulle jag faila likförbannat! 

Nästa gång ska jag köra som en idiot och kvadda hela bilen så får vi väl se om dom blir nöjda. Ärligt talat vet jag inte vad dom begär utav mig. Okej om man är en ren trafikfara, men hur kan det möjligen vara farligt att inte vilja chansa? Han hade också en anmärkning om att jag kollade för mycket på kontrollpanelen, om det nu var varvmätaren, hastighetsmätaren eller något annat jag kollade på. Klart att man ska ha ögonen på vägen, men hur ska jag veta att jag håller hastigheten om jag inte får kolla? Och varför sa inte den förra det? Jag kan ju gissa på att om jag inte kollar på hastighetsmätaren, så kommer jag köra för fort och bli underkänd för det..

Jag har redan en ny uppkörningstid inbokad, och då ska jag fanimej visa var skåpet ska stå!

Nu behöver jag plugga, städa och förbereda maten (fick köpt min mat idag, lyckades iaf med något!) men jag glömde köpa en grej så jag tror jag ska ta en promenad till ICA istället och passa på att rensa huvudet lite.
Sen tar jag nya tag, i allt!

/anna

I want a change

Jag klippte mig ju nyligen, fast det gjorde ju ingen stor skillnad. Men jag börjar bli sugen på att göra en stor förändring med mitt hår, göra något coolt och helt nytt! Skaffa en lite tuffare stil! Jag har aldrig i mitt liv färgat mitt hår, och jag har långt ifrån bestämt mig för att göra det, det är bara en liten, liten tanke som dykt upp. 

Min fråga till er är, ifall jag skulle färga mitt hår, vilken färg tror ni att jag skulle passa i?

Nothing's really what it seems

Det går verkligen inte bra för mig idag, åkte som sagt för att handla och blev riktigt sugen på att fixa en god middag att bjuda på när Fadde kommer hem från träningen ikväll! Men mina kassar är lika tomma nu som när jag åkte hemifrån..

När jag skulle betala så gick det inte, blev jätterädd att jag inte hade pengar på kortet fast jag egentligen visste att jag hade det. Men jag fick packa ner varorna i mina kassar och lämna dom vid kassan för att gå till automaten och ta kontoutdrag/försöka ta ut pengar. Inget utav det gick, så jag sprang bort till Swedbank-automaten lite längre bort men där gick det ännu mindre, det stod att det inte gick att få kontakt med kortet. Gick tillbaka till affären och sa att det inte gick, blev skickad till Swedbank där jag fick höra att dom hade problem med sina datorer. Gick tillbaka till affären och berättade det. Blev skickade tillbaka till Swedbank igen för att ta ut pengar, satt och väntade hur länge som helst men man måste såklart ha leg, vilket jag självklart inte hade med mig, bara för att! Så jag fick så lov att lämna tillbaka maten och åka hem tomhänt..
DAMN you Swedbank!

Så jag är på ganska dåligt humör nu, som ni kanske kan förstå. Så nu ska jag sitta och sura resten av kvällen.. :D

/anna


Do like me and my honey

Eftersom det inte blev någon tvättning för mig ska jag åka ner till den här fina staden igen för att handla lite.

Jag tappade nästan mitt mobilfodral, med busskort och nyckel i, i vattnet! Vem är förvånad..?

Har nästan inte lagat mat alls de senaste veckorna för jag har haft så mycket att göra, så jag behöver lite matinspiration som jag tänkte att jag kanske kan hitta på Willys :)

/anna

What about us?

Ingen vila, ingen ro. Det är nämligen så att vi har två tentor i Text&culture, den vi gjorde igår och en hemtenta som vi ska göra den här veckan. Känns dock lite mer avslappnat - fast man ska nog inte känna sig för avslappnad med risk att man sitter i panik sista kvällen och skriver! Men jag menar, man har ju ändå tid på sig att se över arbetet, ändra lite, kolla upp ord och så :)
På hemtentan ska man välja två utav dom här ämnena och skriva 500-700 ord om varje:
1. Discuss the role of the character Obierika with respect to the theme of Achebe's "Things fall apart".
2. Discuss the effect of epiphany in two stories in "Criss-cross tales". Organize your essay as contrast and comparision.
3. Is Coetzee's "Disgrace" a postcolonial-novel? Discuss.
Det bra är att jag inte behöver läsa klart allt som jag borde ha läst! Har planerat in att läsa ungefär 10 historier från boken Criss-cross tales idag, men jag behöver alltså bara läsa två! För den uppgiften har jag redan bestämt mig för att göra.. Fast jag har lite svårt att välja mellan 1:an och 2:an, Things fall apart har jag inte läst klart, men planerade att göra det i veckan. Men den är så svår att förstå med alla afrikanska ord och sånt. Disgrace (Onåd) var den jag lånade på svenska förra veckan, har inte börjat läsa den än men jag gissar på att jag kommer kunna läsa ut hela den snabbare än det jag har kvar av Things fall apart.

Det är bara att sätta igång!

Skulle egentligen varit och tvättat nu, stressade hem efter körlektionen för att inte missa alltför mycket av min tvättid - bara för att upptäcka att nyckeln hade följt med Fadde till skolan. Så dumt..
Kanske tar och städar lite istället, det behövs! Får dessutom finbesök i helgen så då ska det vara fint! :D

/anna

What's on your mind?

Det här är kanske det sjukaste jag någonsin sett, en (nu) 2-årig pojke som började röka när han var 18 månader gammal!

Tycker det är helt sinnessjukt, jag blir äcklad och illamående! Inte för att pojken är beroende, för det kan ju inte han hjälpa, men att man överhuvud taget kan tänka tanken att ge ett litet barn cigaretter! Hur kan man se på när sin 2-åriga son sitter och röker, och tillåta det!? 

Jag förstår inte..

Beautiful, beautiful

Efter jag var klar med provet idag tog jag en runda genom Nordstan på jakt efter ett par nya leggings (som jag inte hittade, har en bild i huvudet vad jag vill ha för leggings men börjar fundera på om dom finns på riktigt eller om det är något jag hittat på själv..) Jag gick iaf in i en affär som är ny (tror jag) och det första jag tänkte var "en sån här affär hade vi behövt i Östersund när vi letade hippie-kläder till musikalen", så kan ni ju tänka er vilken stil den affären hade att erbjuda. Det roliga var att jag av någon anledning trodde att jag gick in på BikBok, så det blev väldigt konstigt haha..
Sen gick jag in i en annan affär, som heter Missäy, som jag aldrig varit inne i förut och DAAAAAMN!!! vad fina klänningar dom hade! :O Så nu vet jag var jag ska gå om jag någon gång skulle bli rik och behöver en fin klänning.. Jag gick runt där som en dregglande kille som fått syn på en snygg tjej..
(Klicka för större bilder)

www.missay.se
Kan någon ge mig en anledning att köpa en klänning, tack!? :D
Det fanns dessutom ännu fler och mycket finare klänningar i butiken än på hemsidan, plus att dom hade helt underbara vinterkappor! Jag tror jag blev lite kär ♥

'Cause our love is priceless

Nu är jag hemma igen! Sov som sagt hos mormor i natt för att gardera mig mot eventuella snöstormar och tågförseningar. Jag blev faktiskt själv förvånad över hur mycket jag saknade Fadde, bara av att vara ifrån honom en kväll/natt. Träffade honom dessutom inte på hela dagen igår för han var och jobbade, något dom i laget var tvungna att göra för Uddevalla-kannan.
Jag kommer ju längta ihjäl mig efter honom på jullovet! :o Men då kommer jag ju ändå vara hemma med familjen som jag saknar galet mycket så jag kommer nog ha det väldigt bra ändå!

Provet idag gick nog ganska bra, tror jag. Det är ju så svårt att säga och jag vill inte ha för höga förväntningar, speciellt med tanke på att man måste ha 60 poäng för godkänt (högsta är 100 p.) Provet bestod av två mindre uppgifter där man skulle förklara ord och svara kortfattat på frågor (värda 15 respektive 25 poäng) och sen två större uppgifter där man skulle analysera två olika korta texter (värda 30 poäng var). Förhoppningsvis är dom snälla när dom rättar och kanske ser att man är på rätt spår så man kanske inte får full pott men ändå lite poäng här och och där! 
Det tog verkligen jättelång tid att göra provet! Jag tänkte att 4 timmar skulle jag aldrig behöva, men jag satt tre och en halv timme.

Nu väntar jag på att Fadde ska komma hem ifrån träningen, ska vara så snäll och laga middag idag bara för att jag har saknat honom så mycket! :D

Time to go

Halloj! Tänkte bara slänga in ett litet inlägg innan jag beger mig till Göteborg! Kommer alltså inte ha tillgång till en dator förrän i morgon när jag kommer hem, ni kommer säkert sakna mig jättemycket! Eller hur? ;) Om ni inte har något bättre för er så får ni hålla tummarna för mig att det går bra på provet i morgon! :D


Outfit-bilder är inte riktigt min grej men jag kände för det, så såhär ser jag ut idag!
Provar även mittbena idag, fast den ser ändå sne ut, men vad tycks? :)


Måste rusa! Hej då!
/anna

So I teach him not to lie, make him laugh until he cries

God morgon! Jag är uppe alldeles för tidigt med tanke på hur sent jag la mig igår (sent för att vara mig dvs.) Haha jag lät inte Fadde kolla klart på Sagan om ringen för jag ville se en annan film, men den var den så himla lång så jag ville gå och lägga mig innan den var slut, men då skulle Fadde tvunget se klart den haha..

Jag har aldrig riktigt gillat dom här små marabou-chokladena, för dom är ju så små och kostar ungefär lika mycket som en 200-grammare, men det var värt det kan jag säga! Jag älskar choklad, och jag älskar kakor, så båda två i ett! Det blir inte mycket bättre ;)
Marabou Sensation Cookies & cream

Förlåt för dålig web-cam bild^^

Nu ska jag äta frukost och plugga lite, sen ska jag åka till min mormor i Göteborg senare idag. Jag ska åka dit och sova där i natt, nu är ju iofs den mesta snön borta, men man vet ju aldrig vad som händer och det känns dumt att chansa och kanske missa provet i morgon. Dessutom får jag ju sova längre i morgon då, och det kan väl bli trevligt att hälsa på mormor också så jag slår tre flugor i en smäll!

Hoppas ni får en trevlig söndag!

/anna

My new favorite

Jag publicerade den här låten för någon vecka sedan, men här är en akustisk verison av Melanie Fionas Give it to me right. (Förlåt ni som inte har Spotify, men jag hittade den inte på YouTube)
Vem är hon? Var kommer hon ifrån? Jag vet inte :o Men jag älskar henne! Jag ska hålla koll på den här bruden, kommer hon till Sverige någon gång så ska jag vara där!

/anna

It's time for you to see yourself

Hallå:) jag pluggar på, är faktiskt nästan klar med det jag ska ha läst idag! Insåg vilket väldigt tråkigt liv jag har just nu när jag blev överlycklig över att kapitlen jag ska läsa bara är några få sidor långa.. Men det är ju tur att det finns små ljusa stunder!
När jag har läst klart är det dags att sätta sig och plugga in alla litterära termer som man ska kunna också, tänkte försöka hinna med att kolla på prov tentan också (Sample exam - låter helkonstigt på svenska ju). I morgon har jag inte planerat in någon läsning, bara repetition och det som jag eventuellt inte har hunnit med, så jag ska se till att bli klar med allt idag så jag bara kan ta det lugnt och kolla igenom lite grejer i lugn och ro i morgon! 

All snö är förresten borta nu, iaf på den här sidan utav dalen, eller vad man ska säga haha. Det är som en slänt ner, sen en bäck och ett motionsspår, och på slänten upp på andra sidan (som jag ser från mitt fönster) är det fortfarande snö. Men här är det iaf grönt igen, eller ja grönt och grönt, alla fina höstlöv har ju blivit bajsbruna utav snön..

Tänkte bara dela med mig utav dagens roligaste, dom flesta har nog redan sett den men man kan nog skratta åt den några gånger till! 


/anna

My favorite place is right here with you

Jag är ensam ikväll för Fadde är och spelar fotboll igen, fast den här gången i Bohus-kannan, vilket är samma sak som Uddevalla-kannan fast för dom lite äldre och förmodligen med spelare från hela Bohuslän och inte bara Uddevalla. Fadde har fått hoppa in i ett annat lag som saknade några spelare, gissar jag. Får väl hoppas att det går bättre för dom idag än vad det gjorde förra helgen då :)

Den här helgen tänker jag inte vara lika duktig och nyttig, haha!

/anna

I don't know how long I can keep it up, I need a sign to make it through

Det är inte kul att plugga Text&culture, inte alls kul. Tycker det är väldigt ointressant, men jag måste så jag klarar tentan så jag slipper det sen och ja, ni förstår.
Hittade äntligen dokumentet med en massa ord och termer som vi ska vara förberedda på att kunna förklara vad dom betyder. Egentligen, vad jag har hört av andra lärare som vi har haft på föreläsningar, så ska vi ha fått alla dom orden av våran grupplärare. Men Hans... Men dom låg iaf uppe på Internet, tack och lov! Fast det var väldigt många ord att lära sig, fast på tentan kommer vi bara behöva beskriva 5 utav dom - men vi vet ju inte vilka! Lite extra stressigt nu att plugga in dom också, men ja nu har jag ju iaf chansen att lära mig dom när jag har hittat det.

Nu ska jag fortsätta läsa, har läst ett kapitel och har två kvar i fetaste boken Text & events (och kapitlen är verkligen hur långa som helst!) också har jag läst någon historia om engelska och ska läsa två texter i boken The Eloquent Essay. Plus några uppgifter till Written Proficiency som jag ska göra.

Vad jag babblar på för mycket nu känner jag, försöker bara dra ut på det så jag ska slippa gå tillbaka till böckerna..

/anna

Look in her eyes, she's mentally undressing him

Att köpa gummistövlar var ett väldigt bra val tycker jag, väl spenderade pengar. För det här är ju inte så kul:

Till och med det fortfarande väldigt gröna gräset har kommit fram igen.

Det är inte långt till jul nu, så okej, om det ska snöa så får det väl snöa. Men då kan det väl åtminstone stanna kvar och vara fin snö? Är det något jag hatar mer än snö så är det snöslask!

Idag har jag varit ute och kört lite bil i regnet, sen gick jag till biblioteket för att se om dom hade den där boken som jag skulle ha läst tills i tisdag, och det hade dom! Dock fanns den bara på svenska eller som ljudbok på engelska. Ljudbok lät ju ganska nice men dom hade den inte inne, så jag lånade den på svenska :) Jag vill ju läsa på engelska men svenska är nog bättre än inget, dessutom går det antagligen snabbare och är det något jag behöver just nu så är det tid. 
Så vad gör jag här framför datorn? Höll på att somna i boken så jag behövde en paus..

Nu ska jag gå och skära upp en sharon som jag köpte igår så jag har något att mumsa på medan jag läser om Wales, Skottland, Irland, England, osv, osv. Verkligen jättetråkigt!

/anna

Choklad, chocolate, chocolat, chokolade, suklaa, sjokolade...

Kommer ni ihåg att jag skrev för ett tag sedan att jag inte skulle äta choklad på en månad? Nu har det gått en månad och jag klarade mig! Så nu kan jag äta choklad igen! :D
Självklart ska jag inte sitta och trycka i mig massa choklad för det, för nu har jag ju faktiskt bevisat för mig själv att jag kan stå emot det (enligt mig) godaste som finns på denna jord. Fast jag blir väldigt sugen av bilden.. Men jag har sett en choklad på reklam på TV som jag har varit sugen på så länge så det blir nog ett måste i helgen!

I guess I wasn't fast enough

Hej! I morse hoppade jag i mina vinterskor och gick till bussen, det var jättekallt ute och man fick nästan (nästan) klättra över snöhögar för att komma fram, så kommer jag till Göteborg (ja, jag lyckades ta mig dit idag - i tid!) så finns det ingen snö alls där. Det är väl konstigt, att när jag flyttar från Norrland så blir det inte alls så mycket vinter där så tidigt, men just precis i Uddevalla ska det komma jättemycket snö? Tror att en viss vädergud inte tycker om mig..

Jag kom iaf till skolan en timme tidigt idag, bestämde mig för att åka lite tidigare och ta en buss istället trots att det inte stod att det skulle vara problem med tågen, man kan ju inte riktigt lita på det. Vi hade Phonetics, fortfarande intressant tycker jag, men frågan är bara hur man ska komma ihåg alla tecken? Det jobbigaste tycker jag är att i fonetiken låter /u/ som o, och /o/ som å, och ja, jag kommer inte ihåg. Men dom har hittat på tecken för ljudet å, ä och ö, men eftersom vi redan har tecken för det i svenskan så blir det helt konstigt.. Men det ska jag nog fixa att få in i huvudet!

Jag fick Årsboken idag! Aningen sen..? Men hursomhelst, jag blev jätteglad! Caroline måste ju vara världens gulligaste som har skrivit att jag, av alla, kommer bli den mest framgångsrika! Så himla gulligt av dig <3

Det här är vad jag har framför mig i helgen (bortse från Årsboken då), och troligtvis lite mer ^^ På måndag är det tenta i Text&culture och jag ska klara det! Ska inte faila på ett prov till, trots att vi haft en dålig lärare..
Så hej då, I'm gonna get dressed for success (i.e. (som betyder "that is", jag har faktiskt lärt mig något!) ska hoppa i pyjamas och sätta mig med mina böcker och plugga mig till minst G)!

/anna

You look outside, there's nothing there to see

Nu är jag hemma igen, fast jag egentligen borde vara på väg till/framme i skolan, men jag kom inte så långt. Efter körlektionen (som gick bra trots snön) blev jag avsläppt - eller ja det var ju jag som körde så jag släppte väl av mig själv, vid östra stationen. Men tåget kom aldrig, blev inte direkt förvånad heller. Jag ringde till min snälla pappa som alltid hjälper till med allt, och bad han ringa och kolla om det skulle komma något tåg överhuvudtaget, men det var inställt och nästa likaså. Fanns ett alternativ att åka buss, men jag skulle ändå missa halva föreläsningen och bara vara i skolan en timme ungefär, och sen ska man ta sig hem också. Så jag bestämde mig för att åka hem igen, så nu ska jag bara sätta mig och plugga hela dagen! Kanske får min mysdag i soffan idag då med en kopp varmchoklad och alla mina böcker :)

Jag var så glad i morse, höll på att hoppa runt och dansa och fjanta mig, och Fadde undrade vad det var med mig.
"Jag måste ju passa på att vara glad nu, innan allt går åt helvete!" :D Jag har ganska bra inställning ibland tycker jag.. :)Det är ju inte lite snö det har kommit heller! Det här funkar ju inte, jag ska avskaffa vintern och utvisa snön från Sverige! Det röstar jag för i nästa val :)

/anna

God morgon!

God morgon! Pigg och glad! :D Men vi får väl se om ett tag hur det går med allt idag.. Jag hoppade ut i snön med en linjal igår kväll innan jag gick och la mig, för jag var lite nyfiken hur mycket snö det kan komma på en dag här. 12 cm ungefär, så det var ju ganska mycket!

Gick upp för att kolla hur det står till med busstrafiken idag, om dom har kommit igång igen och det verkar så för det står iaf inget annat. Men jag ska ändå ta en tidigare buss idag så jag hinner gå om bussen inte skulle komma.
Jag ska ha körlektion innan jag åker till skolan! Igår när det snöade önskade jag lite att det skulle ligga kvar så jag fick prova att köra i snö, men jag har ångrat mig lite nu.. Men det går nog bra :)

Nu ska jag sätta mig och läsa lite medan jag äter frukost. Ha en bra dag!

/anna

You started playing games, so now you gotta deal with it

Ni vet när man känner sådär att man inte borde klivit upp ur sängen, borde ha legat kvar under täcket hela dagen? En sån dag har jag haft idag. I morse när jag gick upp tyckte jag att det såg lite vitt ut ute, men tänkte att det är nog bara frost.. Men när det ljusnade såg jag att det var snö. Awesome! Det betyder tågförseningar, för ni vet ju hur det är. Södra Sverige + tåg + snö = kaos
Ska dom aldrig lära sig? Visst, det kommer inte lika mycket snö här nere som i Norrland, men vad fan! Det är inte första gången det snöar i det här landet! Det där vita som kommer från himlen när det är lite kallt kommer tillbaka! Hur svårt kan det vara? Det är Sverige! Sen att dom säger att det inte beror på snön tror jag så mycket jag vill på..

Iaf så skulle jag åka med tåget 08.06 och skulle vara framme i Göteborg 09.22. När jag kom till tågstationen stod det ny tid 08.15. Ny tid 08.25. "Tåget kommer om 3 minuter". Ny tid 08.35. Tåget kom väl vid kvart i men blev inställt och körde inte vidare. "Ni får åka med nästa tåg 09.09". Ny tid 09.20. "Vi ska koppla ihop oss med ett annat tåg". "Trappsteget går inte in". "Vi måste vänta på mötande". "Vi kanske inte får köra med det här tåget". "Okej, vi har fått besked om att vi får åka en annan väg direkt till Göteborg". Kvart över tio åkte vi från Uddevalla, och då började jag skolan. Var framme i Göteborg halv tolv och hann till skolan tills vi slutade första lektionen, så jag hann iaf prata med läraren.
Sen hade vi Hans, diskuterade en bok som jag inte har läst eftersom jag inte har den, den stod inte med på litteraturlistan så jag missade att beställa den. 

Så ganska värdelös dag, ja - but it's getting worse.
När jag skulle åka hem stod tåget på stationen i god tid och jag tänkte att det verkar ju lovande. När vi har börjat rulla ut från stationen ropar dom ut i högtalarna att tåget inte kommer gå till Uddevalla utan bara till Stenungsund pga. ett träd som ramlat över en ledning. Bussar från Stenungsund var beställda men busstrafiken hade redan stått stilla i en och en halv timme pga. en olycka någonstans, men som tur var så stod bussen redan där när vi kom. Men pga. den där olyckan var vi tvungna att åka en omväg för att komma till Uddevalla.
Väl framme i Uddevalla så var alla lokalbussar i hela Uddevalla inställda. Vad fan är det för stil? Ska dom låta bli att köra bussarna helt och hållet för att det kommer lite snö? (Visserligen har det faktiskt kommit ganska mycket snö här i Uddevalla, men ändå) Som sagt, det här är Sverige! Deal with it!

Ska man ändå se något positivt i det hela så har jag haft ganska mycket tid till att läsa idag så jag böjar komma ikapp i min planering nu. Men jag hade faktiskt bara kunnat åka hem igen i morse när tåget var sent, stannat hemma i värmen, myst i soffan med en kopp varm choklad och läst alla mina böcker.

Hoppas ni har haft en bättre dag!

/anna

She takes me into fantasy, let me back to reality

Jag är tillbaka på hästryggen, dvs. bakom ratten. Åkte till trafikskolan och bokade in lite fler körlektioner och en ny uppkörningstid, fick en lektion redan idag så nu har jag varit ute och kört igen. Ska inte säga så mycket om det här mer nu, ni får det som en glad överraskning istället när jag efter nästa uppkörning har tagit mitt körkort!

Nu ska jag plugga tills jag somnar, ligger ganska mycket efter min planering nu eftersom dagen inte blev riktigt som jag hade tänkt mig, ska iaf se till att bli klar med min summering med kommentarer som vi ska kika på i morgon på lektionen. Måste skriva för hand! Eftersom prov-tiden på Word har gått ut på datorn, och dessutom har jag ingen skrivare så det skulle ju inte hjälpa ändå.. Min bästa kommentar på hela texten om Hillary Clinton, som svar på varför män inte gillar henne, är att män vet att kvinnor är smartare, och om en kvinna blir president i USA så kommer hon göra så mycket bra grejer som alla män som styrt världen aldrig ens tänkt på. Bra va? ;)

Det här blev förresten min middag idag, eftersom jag inte hann hem innan lektionen:

Så onödigt onyttigt efter min helg med morötter och gurka..

/anna

In this cold I'm walking aimless, feeling helpless

Jag trodde att jag skulle klara det, jag trodde verkligen att jag skulle klara det. Men något gick fel... Det blev inget körkort för mig idag :'( Och det var inte ens det jag oroade mig för som gick fel, utan något som jag känt mig ganska säker på, eller iaf inte tvekat på. Men sånt är livet, antar jag. Ibland suger det, jag kan ju inte alltid vara bäst.. Idag kanske det var någon annans tur att ta den titeln.
Men nu ska jag äta frukost (min andra för idag), plugga, samla mig lite och sen ska jag åka ner till trafikskolan igen och boka in det sista lilla för vägen till mitt körkort. Jag ger inte upp, en chans till och jag fixar det! Jag ska klara det!

/anna

Uppkörning på G

Nu ska jag strax åka ner till stan för att ha min (förhoppningsvis) sista körlektion och sen uppkörning! Det är lite nervöst men det kommer gå skitbra, det vet jag! :D Man måste tro på sig själv ju, eller hur? :)

/anna

I see sunset in your eyes

Jag kämpar på med min studier och har inte mycket tid för annat. Just nu håller jag på att skriva en summering på 300 ord av en insändare om Hillary Clinton, ska dessutom utöver det skriva 200 ord kommentarer. Inte så jätteintressant eftersom jag inte har någon åsikt om Hillary Clinton, men jag ska nog kunna skrapa ihop tillräckligt många ord. Det gäller att utveckla meningarna så det blir längre och mer innehållsrikt :)

Jag vet inte om jag har berättat vad exakt det är jag pluggar för, men tänkte att jag kanske kan göra det! 
Det jag just nu läser är då en grundkurs i engelska (English for genral purposes, introductory level) som är 30 högskolepoäng (hp) som motsvarar en termin.
Nästa termin kommer jag fortsätta att läsa fortsättningskursen (Intermediate course for general purposes) som är lika lång som den jag läser nu.
Efter det ska jag läsa ytterligare två kurser i engelska (In-depht undergraduate course for general purposes och antingen Advanced undergraduate level (linguistic essay) for general purposes course or interdisciplinary degree project eller Advanced undergraduate level (litterary essay) for general purpose course or interdisciplinary degree project). Båda dom sista kurserna är 15 hp, alltså en halv termin så det går alltså att läsa båda två på en termin.
Sen ska jag läsa Franska (grundkurs 1 & 2 + fortsättnigs kurs) som är 30 hp var = 1½ år sammanlagt.
Jag har dock inte bestämt mig än om jag ska fortsätta läsa alla engelska-kurserna efter varandra eller om jag ska varva engelska-franska. Alla är fristående kurser så jag har ganska stor valmöjlighet där. Det är också ganska skönt att läsa många fristående kurser istället för ett långt program, om man skulle ändra sig mitt i allt..

Den som är bra på att räkna kan då räkna ut att allt detta sammanlagt blir 3 år = 180 hp vilket är kravet för behörighet till Översättarprogrammet, som är mitt mål. Ett två-årigt program där man läser engelska och ett valfritt andra språk (där jag alltså valt franska, eftersom jag har läst det förut).

Det kanske blev ganska rörigt nu, haha men om ni undrar något är det bara att fråga! :)
Nu ska jag fortsätta med min summering.

/anna

Nyttig lördag och Toy Story 2!

Idag bestämde jag mig för att vara nyttig, det här är mitt lördagsgodis:

Gurka och morot med dipp! Har dessutom gjort dippen utav lättyoghurt för att göra det lite extra nyttigt! :) Haha, gjorde väldigt mycket dipp, men eftersom det faktiskt inte är riktigt godis kan jag ju använda det som "plugg-godis" tills det är slut. Nu när jag ska plugga som en idiot i en månad..

Men tyvärr så är jag ensam ikväll, för Fadde är och spelar i Uddevalla-kannan (en fotbolls-cup) Har ingen aning när han kommer hem, dom började halv sju så säkert ganska sent. Får hoppas att det går dåligt för dom så han kommer hem snabbt (A) haha nej då.

Nu ska jag kolla på Toy Story 2!

/anna

You better make me smile

Underbart bra låt! Älskar den! Lite dirty kanske, men vad fan! :D

Give it to me right - Melanie Fiona


OK, OK, he's got my number and
You can't, you can't want me baby
Here I am
Either you make the time
Or just forget me
I'm not, I'm not trying to run your life
That's why, that's why I'm nobody's wife
But when I want, when I want it
You gotta be ready

I don't want it all the time
But when I get it, I better be satisfied
So give it to me right, or don't give it to me at all
I don't think you understand
How real it is to me to find a man who thinks he can
So give it to me right, or don't give it to me at all

On time, on time, I expect you to be
All mine, all mine baby in my fantasy
You can't get it right
Then just forget me
No ways OK for you to go around
Uh, uh, today you better make a touchdown
You know what I like, won't you except it

I don't want it all the time
But when I want it, you better make me smile
So give it to me right, or don't give it to me at all
I don't think you understand
If you can't please me, I know someone who can
So give it to me right, or don't give it to me at all

This is the real life baby
This is the life that make me say
Yeah, yeah, yeah, yes
This is the real thing baby
When I'm alone, I can make me say
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

I don't want it all the time
But when I want it, you better make me smile
So give it to me right, or don't give it to me at all
I don't think you understand
If you can't please me, I know someone who can
So give it to me right, or don't give it to me at all

Give it to me right, give it to me right
Give it to me right, or don't give it to me at all

If I have to I'll go half way 'round the world

Jag skojade bara i förra inlägget, klart jag ska fortsätta blogga mitt i mitt elände! Det här sitter jag och håller på med just nu:

Det där uttrycket "det är rena grekiskan för mig..." har fått en ny innebörd. Någon som kan läsa vad det står? För det kan knappt jag.. Den som gissar rätt får 5 kr! ;)

Jag tycker faktiskt att fonetik är ganska intressant och jag vill lära mig det, men det är ju så himla svårt med alla konstiga tecken! Jag har kämpat ganska mycket bara för att göra upp-och-ner vända e:n..

/anna

You gotta try, try, try and fight, fight, fight

Jag satt igår kväll och gjorde upp en plugg-plan för resten av terminen, och det ser inte kul ut kan jag säga. Kan sammanfatta det som så att jag kommer inte ha något liv utanför skolböckerna den närmaste månaden. Såg nu att det faktiskt bara är 1 månad, exakt idag, tills vi slutar :)
Men jag får faktiskt skylla mig själv att jag har så himla mycket att läsa nu och jag är ganska arg på mig själv för det, för jag har slarvat med läsningen ganska mycket. Men nu är det skärpning och jag ska sätta igång direkt!

Hörs om en månad eller så! 

/anna

I made it, I'm the world's greatest


Jag är så jäkla glad! :D Så himla skönt att klara det, känner mig riktigt stolt över mig själv! Jag har faktiskt alltid trott att (om jag någon gång skulle börja övningsköra) skulle jag vara bra på teori men ganska dålig på att köra, men det är tvärtom, det visade sig ju att jag är riktigt duktig på att köra bil och teorin - not so good. Har faktiskt blivit underkänd på ganska många utav testerna man gör hemma men igår när jag gjorde repetitioner klarade jag alla så det kändes asbra.
Nu är det bara uppkörningen kvar och den gör jag på måndag! Är inte så jätteorolig för det, för jag kan ju uppenbarligen köra bil. Det jag är lite nervös för är yttre- och inre kontroll, speciellt allt som finns under motorhuven är jag väl inte så haj på. Och sen att parkera.. Vi fick lära oss på Risk 1:an att det är typiskt kvinnligt att vara dålig på att parkera, och ja.. Jag är nog väldigt kvinnlig av mig. Men det ska jag se till att klara! Så länge jag inte kör på något så är det nog lugnt :)

Direkt efter provet åkte jag hem till Faddes föräldrar, för Fadde var där, så vi har varit där hela dagen fram tills nu då. Har ätit och så, kollat på film från Iran. Faddes moster åkte till Iran i början av juli, och skulle stanna 40 dagar sa dom men hon kom inte hem förrän förra veckan, så vi kollade alltså på det hon filmat därifrån. Kul att se hur dom har det där, fastän Fadde är född och uppvuxen i Irak men han sa att det är ungefär lika :)

Nu är jag på så bra humör att jag ska sätta mig och planera min framtid, iaf fram till ett godkänt i alla ämnen i den här kursen så jag kan stanna så länge som möjligt hemma hos mamma och pappa i januari. Vill inte behöva åka tillbaka för att göra omtentor, och ännu mindre vill jag behöva plugga över jul. Så jag ska planera - in i minsta detalj! Haha :)

Ikväll blir det Toy Story på 3:an! :D

/anna

I struggle through the day just tryin' to find my own way


Nu är jag nöjd, väldigt nöjd! Så mumsigt det var :)

Vi sitter och kollar på några coola bläckfiskar på svt1, dom ändrade färg som någon.. ja jag vet inte vad, en discoboll eller något, för att visa sin sinnesstämmning. Och en annan vaktar sina ägg i 6 månader utan att äta någonting, och när dom kläcks dör hon. Så onödigt. Haha, spännande va? :)

Hoppas ni har en trevlig kväll!

/anna

Give it to me right or don't give it to me at all

Mycket att göra idag! Först och främst ska jag plugga teori, för i morgon gäller det och jag ska klara det! Jag vaknade i morse med ångest för jag drömde en massa konstiga drömmar om halkbana hit, teori dit, uppkörning hit, godkänd, underkänd.. Så jag gick upp lite tidigare och satte mig och läste i körkortsboken så kändes det lite bättre!

Jag hade körlektion i morse, efter det handlade jag lite. Jag är ett riktigt matvrak när det gäller frukost, så jag har fått lida lite nu igår och idag för vi hade inget bröd kvar (dvs. inget som är gott att inte rosta), ingen gurka eller tomat, nästan ingen fil kvar, nästan inga russin och ingen mjölk. Så jag var tvungen att handla lite för min egen överlevnads skull! :)

Sen har jag varit på konsum i Skogslyckan och hämtat ett paket, för jag har äntligen köpt en brödrost! Jag skulle få en brödrost av mormor när jag flyttade, men den gick sönder innan jag ens hade fått den. Hur det nu gick till.. Hur som helst så fick jag pengar för att köpa en istället, vet inte varför jag har väntat så länge för jag har varit sugen på rostat bröd jättelänge! Och då pratar vi inte dagar utan veckor, om inte månader! Men så nu har jag alltså den här:

Jag hoppas den är bra, och jag vet vad jag ska äta till kvällsmat idag! :D

Jag ska tvätta idag också, det blir en sån där riktigt rolig dag känner jag. But that's life. Tror jag ska göra upp en riktigt ordentlig plan för när jag ska göra allt, exakt vilka böcker och vilka sidor jag ska läsa när för att klara av det här med alla tentor som närmar sig. Studietekniken är verkligen annorlunda mot vad man är van vid, man måste ligga typ tre dagar före hela tiden för att hinna med. Något jag verkligen ska tänka på till nästa kurs!

/anna

Till min älskade mamma <3

Idag vill jag skicka ett stort GRATTIS till min söta mamma som fyller år idag!
Hur gammal? Det får ni gissa själv! ;)

Jag önskar att jag kunde vara där idag, men jag hoppas att du har en bra födelsedag ändå! Jag älskar dig och tänker på dig, min lilla mamma ♥


Fritt droganvändande i Sverige?


Vad arg jag blir när jag läser det här! Nu kanske jag låter som en gammal moralkärring, "inte dricka alkohol, inte hålla på med droger.." Men vad fan? 79% tycker att cannabis ska bli lagligt i Sverige!

Om vi ska vara så, gör droger lagligt och sälj det på Ica, utan åldersgräns. Ta bort åldersgränsen på alkohol också och sälj det öppet på gatan. Så kan vi göra Jimmie Åkesson till statsminister också ska vi se vilket trevligt land Sverige bli. Jag tycker att vi ska fortsätta vara "lilla landet lagom". Lagom kanske inte är så dumt ändå? Hellre det än ett rasistland där man kan knarka och supa hej vilt så mycket man vill.

Vad tycker ni? Tycker ni att man ska lagalisera cannabis och/eller andra droger i Sverige?

Det är mycket jag är arg på nu för tiden känner jag, vet ni vad jag ska göra? Jag ska börja på boxning! Kickboxning eller vad det heter.. Jag vill inte slå någon, men jag vill slå något. Bra träning också!

/anna

What's a plan without a plan B?

Hej! Jag kan börja med att varna att jag kommer bomba nu, med inlägg alltså. Långa inlägg, så sätt er bekvämt och hämta något gott att äta, så hoppas jag att ni orkar läsa! ;)
Sista skoldagen för veckan idag, vi hade först Written Proficiency och fick göra lite olika uppgifter om lite olika grejer.. Sen hade vi Phonetics, ännu fler svåra termer som man ska lära sig, precis vad vi önskar oss! Speciellt efter att jag failat på grammatiktentan.

Ja, det är tyvärr sant. Kollade resultatet igår kväll på hemsidan och det står ett jävla U (U som i Underkänd) Fan vad arg jag blev! Jag är ingen sån som blir underkänd på prov, det är bara inte likt mig, men det här är riktigt jävla svårt. Och det värsta är att jag inte känner så att "ja, jag får väl skylla mig själv, jag borde pluggat mer", för jag pluggade ju som ett jävla as.
Grundkurs my ass...

Detta är vad som står som beskrivning av kursen (översätter för enkelhetens skull):
Engelska för allmänna syften: Introduktions nivå
Den första kursen i engelska har flera mål: att lära studenterna grunderna för språklig och litterära analyser, för att främja praktiska språkliga färdigheter och för att forma grunderna för framtida engelska studier. Vi kommer att ge dig en introduktion till analys av modern litteratur från den engelsk-språkiga världen. Grammatik kommer hjälpa dig att förbättra dina skrivkunskaper och ge dig verktygen för att analysera en text. Fonetik kommer att ge en systematisk dimension i muntlig kommunikation.

Nej, nej, nej! Det vi lär oss är inte grunder. I grammatiken får vi inte lära oss vad alla saker heter och vad det är, det antas vi redan kunna, läraren pratar om alla termer som om det vore glass, fast det egentligen är en sällsynt fisk i Stilla Havet. Och ändå är det bara Engelska B som krävs som behörighet till kursen, och i kursplanen till Engelska B står det ingenting om grammatik (ja, jag har kollat)!

Efter skolan mötte jag iaf upp Frida på centralen, hon fick stanna i Göteborg några timmar på väg hem till mamma och pappa. Jag skulle också vilja åka, speciellt eftersom mamma fyller år i morgon, jag är ledig nu fram tills på tisdag, men jag måste ju plugga och så plus att jag ska ta körkort. Men det var kul iaf, vi gick runt lite i Nordstan och sen käkade vi på Subway och satt bara och pratade. Kul att träffa min storasyster igen! :)

/anna


Åh...

Åh vad jag hatar allt som vi ska läsa. Och åh vad arg jag blir på mig själv att jag alltid kollar kvällen innan vad/om vi ska läsa. Åh vad jag ska läsa mycket böcker i helgen. Åh vad jag ska skriva en Summary i helgen. Åh vad arg jag blir att den boken vi ska ha läst tills på tisdag inte stod med på litteraturlistan så att jag därför inte har den. Åh vad jag ska plugga körkortsteori tills på fredag. Åh vad jag hatar att Vittra vant oss att inte ha läxor och prov. Åh vad jag ska sova gott nu..

Förresten drömde jag i natt att jag fick lockigt hår! Åh vad glad jag blev!

Don't mind but what do you mean I am the one?

Idag har jag varit på riskutbildning nr.2, mer känd som halkkörning. Tydligen duger inte halkbanorna här i närheten bra nog åt min trafikskola så vi åkte ända till Kinnekulle.

Det tog ungefär 1½ timme att åka dit, men det var ändå bra för vi fick turas om och köra en bit var och tränade på omkörning tillsammans med den andra bilen som också åkte dit, och på vägen hem var det mörkt och regnade jättemycket så då fick vi träna på det också :)

Halkbanan gick bra annars, det var lite läskigt när vi snurrade runt men det hände inte mig när jag körde iaf och det gick faktiskt väldigt bra för mig, tycker jag själv :) Så jag är nöjd!

När jag kom hem kände jag hur det luktade mat i trappuppgången, och när jag kom in visade det sig att det var Fadde som stod och lagade mat, utan att jag hade bett honom göra det. En trevlig överraskning och väldigt gulligt av honom tycker jag! :D♥

/anna


Min läs-hemlis

Jag ska berätta en liten "läs-hemlighet". Haha, när jag läser alla dom här böckerna brukar jag läsa högt för mig själv. Det tar kanske lite längre tid, för när man läser tyst är det lätt att "slarva" sig över svåra ord, men läser man högt tvingas man att försöka uttala dom rätt. Men jag tycker man får mer förståelse av handlingen när man både läser och hör.

I den här boken som jag läste igår, Sula, precis som alla andra skönlitterära böcker vi har läst i den här kursen, har dom lite konstiga dialekter. Sula handlar om afro-amerikaner, så när man läser dialogerna måste man ta till en afro-amerikansk dialekt för att få meningarna att funka, dom är nästan helt omöjliga att läsa på "riktig" engelska.

En lite kul grej bara! :) Dessutom hatar jag ordet women efter att ha läst den här boken, för det ordet förekom ganska ofta och jag tycker det är så ologiskt att o:et helt plötsligt ska uttalas [i] bara för att a:et (i woman) ändras till e. Är det inte helt jättedumt? För då måste man ju läsa slutet av ordet innan man vet hur man ska uttala början av ordet. Någon mer som har tänkt på det?

/anna

If you like it then you show it, put a ring on it

Grattis till mig, jag lyckades läsa klart boken! Satt från 12 på dagen till 12 på natten och läste - men jag blev klar! Blev dock en aning sur när jag såg att vi skulle ha föreläsning och inte workshop som jag trodde. När vi har workshops i Text & culture diskuterar vi det vi ska ha läst, och då vill man inte sitta där som ett fån och inte ha läst boken. Men det skulle vi alltså inte, haha förbannade både boken och lärarna..

Ja, som ni förstår så har jag inget höstlov. Men jag ska nog inte klaga för ni har nog märkt hur ofta jag är ledig från skolan, eller ja ledig och ledig. Tanken är väl att man ska plugga hemma.. Hur som helst så kollade jag på schemat igår och blev ännu mer sur när jag såg att vi skulle ha föreläsning med både Mats och Hans! Men Mats var faktiskt helt okej den här gången, vi började med en ny kurs - Phonetics. Och det är ganska intressant tycker jag.
Sen hade vi två timmars rast innan föreläsningen med Hans, gubben var för det första mer än 20 minuter sen! Jag hatar när lärare är sena! Sen hörde jag som vanligt inte ett ord av vad han sa. Så det var min dag..

Förresten fick jag en liten present igår, den här jättefina ringen!

Jag har egentligen ingen aning vem den är ifrån, mer än att det är Faddes morbrors fru som bor i Iran, jag känner dock hennes son som bor här i Uddevalla. Det var tydligen så att dom hade sett bilder på mig och Fadde när en utav Faddes kusiner åkte dit för att förlova sig med deras son, så dom skickade presenter till oss (och deras son och hans fru tror jag). Fadde fick en parfym. Väldigt snällt tycker jag! :D

I morgon blir det halkkörning!

/anna

RSS 2.0